Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.186
Cevap
31
Favori
128.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca bu araca özel piyasada takmatik perde kullanan varmı ben alıcam fakat bizim araca göre olanını bulamadım yada ölçü alıp yapabilecek birileri

Malum yaz geldi ve araçda çocukta olunca acayip güneş alıyor

Cam filmi işine pek girmek istemiyorum hem arabamda güvenlik cam filmi var ve ayrıca da polislerle falan uğraşmak da istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de abicim ben 830 TL'ye 2 amortisör+ 1ad. amortisör üst bilya+2 askı rot+ rot balans+ işçilik olmak üzere tamamını yaptırdım?
    Hatta amortisör tamirinin olduğunu senden öğrendim. Bu arada sağ ön amortisörü eve getirdim. (sağlam olanı, n'olmaz n'olmaz:)
  • İşte sorunda bu zaten 550 tl amortisör tanesi için çok fazla uygun olanı piyasada 100-300 TL arasındadır

Amortisör tamiri var amortisörü söküp içindeki bütün keçeleri falan yenileyip geri takıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: erentalya

vtec ya da ivtec denilen sistem, belirli bir devirden sonra Emme ve egzoz supaplarının ''açık kaldığı süreyi'' uzatarak, daha zengin yakıt ve hava girişini, atımdaki silindirlerin yanmış gaz tahliye sürelerini uzatan bir sistemdir.
    Küçük silindir hacmine sahip ya da daha yüksek dahi olsa hacim noktasına bağlı olmaksızın motordan en yüksek verimi elde etmek üzerine kurgulanmış bir sistemdir.
    Daha kolay anlatım için;
    https://www.youtube.com/watch?v=ukJ7Az1FtF8 lütfen izleyin.
    yağ basıncına bağlı, boşta olan ''itici''leri yağ basıncının (yükselen devire bağlı olarak) pimi harekete geçirip, boşta dönen iticileri ''kilitleyerek'' devreye almasına yarar.
    Motor hacimlerine, model ve üretim tiplerine göre devir sayılarının ''devreye girmeleri'' farklılık göstermekle birlikte temel çalışma prensipleri aynıdır.
    Tek eksantrik ya da çift eksantrik olsa da temelde aynıdırlar.
    Aynı teknolojiyi kullanan diğer otomobil markaları (Honda'dan taklit olduğu söylenir) farklı adlarla tanımlarlar.
    Toyota=vvt
    Daha fazla bilgi için forumda;
    http://forum.donanimhaber.com/m_36077866/tm.htm başlığında oldukça tatminkar ve anlaşılabilir bilgiler mevcut.
    Bilgilerinize,
    Sevgi ve saygılarımla,

Değerli kardeşim, hem haklısın hemde yanılıyorsun, yeterince dikkatli incelememişsin
    VTEC konusunda haklısın, ancak seninde belirttiğin gibi pek çok VTEC sistemi var
    İ-Vtec en gelişkin olanı..çalışma sistemi ise şöyledir:

Her silindirde var olan 2 emme ve 2 atma olmak üzere 4 süpab malum
    düşük devirlerde eksantrik mili emme supaplarından birisini devre dışı bırakır, yani
    4 emme 8 atma olmak üzere toplam 12 supap çalışır; motora daha az yakıt gider ... ekonomi modu..
    yüksek devirde ise 16 supap tamamı çalışır motora zengin karışım gider ve performans artar

basitçe açıklamaya çalıştığım bu durum senin verdiğin linkteki "İ_VTEC" açıklamasında da aynen var

işte o açıklamanın kopyası, verdiğin linkten alıntıdır

i-VTEC
    i-VTEC sisteminin en önemli özelliği ve diğer VTEC sistemlerinden farkı, supap zamanlamasının sürekli değişken olmasıdır. VTC (Variable Timing Control - Değişken Zamanlama Kontrolü), motorun çalışması sırasında emme ve egzoz supapları arasındaki supap bindirmesini ayarlayan/değiştiren bir mekanizmadır. VTC ile birlikte i-VTEC, VTEC sistemlerinin en büyük dezavantajı olan orta devir bandındaki güçsüzlüğü ortadan kaldırmıştır. i-VTEC, VTEC-E ve VTEC sistemlerinin bir kombinasyonunu kullanmaktadır. Bu kombinasyon, motorun 12 supapla ekonomi modunda ve 16 supapla güç modunda çalışabilmesini sağlamaktadır.

• Kesinlikle haklısınız,
    aslında sistem tüm oluşumlarda süregeldiği gibi; başlangıçta yapılandırılan sistemin ''üzerine daha ne ekleyebiliriz?, daha fazla verim elde edebilir miyiz?'' kurgusuna bağlı olarak değişiyor.
    Biz de zamanın ve teknolojinin biraz gerisinde kalabiliyoruz.
    Bundan sonraki Vtec sistemi; Hvtec olarak kurgulanacakmış.
    Boşta kalan supaplara ''bir işe yarasınlar diye hamur açtırmayı planlıyorlarmış''
  • Bundan sonraki Vtec sistemi; Hvtec olarak kurgulanacakmış.
    Boşta kalan supaplara ''bir işe yarasınlar diye hamur açtırmayı planlıyorlarmış''
  • Buda benim araç 2004 model 115000 km 6 yıldır beraberiz
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinmisir

Buda benim araç 2004 model 115000 km 6 yıldır beraberiz
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

maşallah çok güzelmiş aracınız :)

• Maşallah güzel makina. Kazasız, belasız cezasız keyifle binin inşAllah.
    Bugün, aracı aldığımdan beri (yaklaşık 3 ay oldu) ilk kez TEM'e çıktım. 150-160 gaz bastım (anlık). Araçta 4 yetişkin bir de benim 50 kg.lık tosuncuk vardı.
    Bir daha bunu yapar mıyım? Asla!!!!
    Ama aracı test edecek zamanım hiç olmadı ki? HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL
    Nazarınız değmeyecekse,
    62 TL GAZ/263 KM = KARMA YOL. (160 KM. şehiriçi+100 Km. TEM'den İst-Silivri gidiş-geliş),=0,235 TL/km
    Miraç kandiliniz kutlu olsun, size ve sevdikleriniz için hayırlara vesile olsun.
    Sevgi ve saygılarımla,

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

• Pardon yaahuuu,
    bunu hep unutuyorum
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL
  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Abi yarın gece sapanca ordanda bolu mudurnuya geçeceğim yaklaşık 400-450 km yapacağım bu rakamları yakalayamazsam delireceğim :) Shell'i, Opet'i, Total'i ve Petrol Ofisi'ni denedim. Yarın 2.50 TL'den Milangaz'dan yakıt alacağım. 38-40lt arası alıyor 95-100 TL yani. 90-100 km/h arasında, 2000-2500 aralığında uzun yol gideceğim, devamlı otoban ve az 400 km gitmem gerek, eğer gidemezsem deliririm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mburakyuce -- 26 Mayıs 2014; 0:19:52 >
  • 7.1 D düşürdüğüm zaman otobandan çıkmam gerekti o yüzden daha da düşünemedim :)
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

• Süperrrrr,
    şimdi sıra bunda.....

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

• Arkadaşlar,
    bilgilerinize;
    Aracı daha önce söylediğim gibi aracı 03 Mart'da almıştım. Noter satışını Nisan 8 'de yapmıştık sanırım.
    04 mart günü hemen Z.avoli marka elektronik tip lpg kiti taktırdım.
    O günden beri yakıt tüketimlerimi sizinle paylaşıyor ve deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum.
    15 Mayıs itibarıyla, (ruhsat yeni geldiği için) LPG kitinin faturasını kestirdim, projesini ve Lpg firmasının (gerekli belgelerin içinde olduğu) dosyasını aldım.
    26 Mayıs 'da Mimarsinan MMO (makina mühendisleri odasından) sabah 08:30'da -Tüvtürk Mimarsinan'dan 09:30 da randevu aldım.
    08:00 gibi MMO tespit istasyonuna gittim işlemlerimi yaptılar. Sızdırmazlık raporu tanzim edildi ve montaj projesi onaylandı, LPG ruhsatı verdiler, 2 ad. LPG stiker verdiler biri ön cam sağ taraf için diğeri arka cam sağ taraf için (yapıştırmanız gerekiyor ancak yapıştırmazsanız da hafif kusurlu olarak geçiyor dediler:))) 35 tl aldılar,
    Aynı istasyonda 15 tl'ye EK-1 belgesi tanzim ettirdim.
    bütün belgelerle Tüvtürk'e 09:00 gibi gittim.
    randevumu teyit ettirdim, belgelerimi verdim. Muayene yapıldı, 165 tl'de buraya ödeme yaptıkdan sonra,
    elinizdeki bir çuval evrakla trafik tescil işlemi için Trafik'den randevu alıyorsunuz.
    Ben bu bölümü bir değerli ağabeyime delege ettim:)))) Şimdi ruhsat tek yaprak değişecek (sanırım 70 tl)
    yaniiiiii;
    sözün özü:
    Lpg macerası:
    1500 Z.avoli kit
    35 mmo
    15 ek-a1
    165,20 tüvtürk
    70 trafik tescil belgesi
    +++++bir sürü zaman ve yol masrafı (bedeli kişiye özel:)))
    1785 tl'ye maloldu, (şimdilik) Ruhsat çıkma işlemi (70 tl ise?:)
    Eğer araç alımı yaparken ''lpg ruhsata işli'' deniliyorsa (lpg kiti markası değişken olmakla birlikte) aşağı yukarı yukarda sözettiğim manaya geliyor.

Sevgi ve saygılarımla,

• Aklımdayken;
    Lpg kiti montajı takip eden (fatura tarihi) 1 ay içinde işlenmesi gerekiyor,
    Montajın yapıldığı ilde tescil işlemi yapılması gerekiyor. (Sakarya'da taktırdığınız lpg kitini, İstanbul'da ruhsata işletemiyorsunuz)
    Eski LPG kitleri (elektronik ve tank) sökülerek başka bir araçta kullanılamıyor.
    LPG kiti uygulanmış araç, 1 aylık süre geçmiş ise (bu durumda cezası nedir bilmiyorum), ancak farklı biri tarafından araç satın alınmış olsa bile ciddi sorun oluyor. (faturası başka biri adına ve süresi geçtiği için)
    Aracınızda ruhsata işlenmiş lpg kiti varsa muayene zamanı geldiğinde ''sızdırmazlık raporu'' İSTENMİYOR, ancak, yol kontrolünde polis tarafından istenebileceği söyleniyor.
    Lpg tanklarının 10 yılda bir değişimi gerekliymiş.
    Hyundai getz, fiat punto gibi araçlarda LPG kiti uygulamalarında max. istiap haddi aşımı olabildiğinden (5 yolcu + kit =aşıyor) problem oluyor.
    Bizim kullandığımız araçlarda , max. taşıma kapasitesi 1660 kg olarak fabrika verilemesine sahip,
    ruhsatınızda ya da emniyet kayıtlarında bundan daha düşük değerler yazıyorsa İSTİAP HADDİ AŞIMI sözkonusu olduğundan, trafik kayıtlarının düzeltilmesi (tüvtürk tarafından) istenmektedir.
    Lpg bahsi için bilgilendirmedir.
    Sevgi ve saygılarımla,

• Bilgiler için teşekkürler..Bu yakıt işini takip ediyorum ama aracın verilerine pek güvenmiyorum.
  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Bolu'ya gidemedim, gitseydim yapardım abi :) Şileye gittim, şile otobanıda devasa yokuşlarıyla meşhur o yüzden benim içim 7.1lt büyük bir başarı :)
  • halen araç arıyorum üstadlar :(
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.