Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.186
Cevap
30
Favori
129.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar bendede 2004 model var bu hondadan, 2012 ekimde aldım, gayet memnunum... ancak bu forumu yeni keşfettim, dokunmatik nvigasyonlu teyp işi acaip sardı beni, bende o teyp çerçevesinden takip etmeye başladım bakalım nasıl çözücez bu işi :)

benim ilk arabam ve arabadan halada pek anlamam bişey sormak istiyorum... araba sürekli fan çalıştırıyo, kışınd yapıyomu pek dikkat etmedim ama yazın araç çalışırken su içmeye flan mola verdiğimizde dikkatimi çekmişti hep, önemsememiştim, önemseyeyimmi bilemedim, hararet yükselmiyo, 2 yıldır hiç sıkıntı çıkarmadı, yada çıkarıyo ama daha tam kıvamına gelmediği için ben bilemiyorum :) çok kısa sürelerle sürekli fan çalışıyo çalışıyo duruyo... nedir bu işin esası kardeşler :) varsa bi sorun el atalım, hepinizde aynı araç var, sizlerdede aynımı durum yoksa bende bi arıza mı var :)
  • Yok sıkıntı kardeşim bende pek anlamam araç dilinden ama fan belli bir ısıyı yakalayana kadar çalışır dert değil yani bende de öyle.Lakin araç çalışırken de durduğunda da çok uzun süre çalışıyorsa normal değil belli aralarla çalışır ve durur.Stop ettiğinde de aynı olur,kllima açıkken stop edersen klima suyunu devir daim edene kadar yani atana kadar yine çalışır.
    Burak her ne kadar bilemesem de,otocam işiyle ilgili arkadaşım her türlü olur dedi bilen birine gitsin çaresine bakarlar diyor.
  • ayazoglu35 A kullanıcısına yanıt
    Hallettim abi çok şükür :) 1 günümü sanayide geçirdim çıkmacıda buldum 100 liraya değiştirdim :)
  • mburakyuce kullanıcısına yanıt
    İyi olmuş sevindim kardeşim fiyatı da iyiymiş. Bazen para aranmıyor. Bende yok şunda var,getirtelim,bilmem ne kadar sürede gelir olayı yaşamaktansa ver parayı olsun diyor insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mburakyuce

Benim ön sol cam fitili yani lastiği şuanda gitti nasıl olduğunu anlamadım. cam açılmıyor. Aradığım servislerde ellerinde yok 25-30 güne yurtdışından gelir diyorlar fiyatıda 200-250 tl arasında. Bu konuyu çözebileceğim tanıdığınız var mı?
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

Resmen ''pörtlemiş'' yahu, geçmiş olsun

eyvallah hocam sağolasın... içimi kemiren deli soruyuda böylece çürütmüş olduk... tek sorunum izmir-seferihisardaki tamircimden pek memnun değil gibiyim... bilmiyorum yağını suyunu değiştirmekten başka bişey yapmıyo gibi... bu aralar araçta tekleme falan oluyo ilk çalıştığında, izmirde bildiğiniz ve memnun kaldığınız sanayici ustanız varmı... honda servisine gitmicem abidik gubidik birsürü fiyat çıkarıyolar... halden anlayan iş bilir ustaya gitmek lazım :)
  • Akasey kullanıcısına yanıt
    Evet servisler maşallah ne kopardık kar misali çalışıyorlar.İşçiliklerine bir şey denemez ama fiyatları çok yukarılarda..Abim benim gittiğim "ikiler honda servisi var 2 usta var ikisede işinin ehli insanlar.
    Kazımdirik Mah. 402 Sok. No. 67 Bornova / İzmir adresleri. iş yeri telefonu ise 0232 486 83 69 Abdullah ve Yunus usta tanıyınca mutlaka hak verceksin.Bakarlar binerler denerler al git demezler yani..Sen yeterki derdini anlat.
    Başka sıkıntıların varsa aklına gelen her şey,geçerler direksiyona senle beraber giderler tanıdıklarına işi bilene götürürler.
  • Bornova ise İkiler Honda.
    Çiğli ise Ata Sanayide Honda Performans Ahmet Usta var ona da gidebilirsin. Ayni araçtan var Alper dersen tanir (arac degistigimi bilmez) selamimi söyle. Ben bütün bakimlarimi orada yaptirdim işçilik de muhabbet anlayış da iyidir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selamlar arkadaşlar,ara ara internete bakıyordum bir türlü benim arabanın detaylı bilgilerini bulamıyordum.
    en baştan sonuna kadar keyifle okudum,herkese teşekkürler bilgiler için.

Ben kendi arabamla ilgili başımdan geçenleri anlatıyım :)

Arabadan anlamam öncelikle,2011 eylülde 23.000 tlye 89000 km'de yakın arkadaşımdan aldım,üzerinde mimgas takılıydı ki lanet olsun diyorum mimgaza,sonra gelicem :)

İlk aracı aldığımda jantlar momo-type 17 modifiyeli araçtı,arkadaştan önceki eski sahibi yapmış.

Ancak zamanla yollar malum,jant kırıldı,sürekli lastiğin havası iniyordu,her park ederken jantlar sürtüyordu vs. gittim 15 jant aldım,tekerleri de ona göre michelin değiştirdim.
    Araba yumuşadı.

Neyse sonra bir gün samimi komşuma aracı verdim ki çocuk almıyordu hiç o güne kadar ben zorla verdim al dedim,ikeaya gidecekti beylikdüzünden,uğraşma dedim zorla verdim.
    çocuk o gün bahçelievlere annesigile 1 km kala ikea dönüşü taksiye arkadan girmiş :)
    bahçelievler eski jfk hastanesini bilen bilir. onun karşısında giderken,sağdan bir katılım var,ordan bir taksi ani hızlı dönmüş,yandan sürtmüş buna,sürttükçe bizimki heyecan yapıp öndeki araca girmiş. o da taksiymiş.
    Neyseki kasko vardı ki gerçi %100 suçsuz da çıktık.Cana da birşey gelmedi Allah'tan.Aracımın ön kaputu göçmüş, evrensel diye bir servis var merterde,oraya da gitmeyin aklınızda olsun. Oraya çekmiş çekiciler anlaşmalı kaskodan dolayı. (dipnot : isterseniz işlem yaptırmayıp,illa servise çektirebiliyormuşsunuz araçlarınızı,bunu da sonradan öğrendim)
    Evrenselde bi 12-13 gün yattı araç. Hİç birşey yapmadılar,son 2 gün ikame aracın süresi dolarken,hızlıca apar topar yaptılar aracı. Önkaput değişti, gitmişler kapılarda sarı taksi izi var diye iki kapıyı da komple boyamışlar,lokal boyayla hallolabilirdi bence ama lanet ettim,aracı alıyım da,satma gibi bi derdim yok diye zaten.
    Allahtan aracın şaseye birşey olmamış,evrensel dışında 2 ustaya daha gösterdim.

Kaza kısmı böyle,demem o ki araba alacak arkadaşlar,boyalara değişenlere fazla takılmasın,alsınlar aracı test sürüşüne çıksınlar,şehir içi sürsünler,hız yapsınlar,zaten araç kendini belli eder.

Gaz olayına gelince,mimgaz eski sahibinden takılı geldi. İstanbul da araba rolantide,ışıklarda falan titremeye başladı. Zaman içinde baktım daha da arttı titreme,gazı kapatınca titreme azalıyordu ama yine de vardı,en son dayanamdım götürdüm bi ustaya. mimgaz enjektörleri bozulmuş. O da motor bobinine sıçramış,nasıl birşey ise,motor bobinlerinden 4 tane yan yanadır,bilen bilir,biri bozulmuş,iptal olmuş. Usta iyi ki getirmişsin,yoksa yolda böyle araçlardan alev çıkar içten yanmaya başlar,alttan döşemelere sıçrar falan ya,senin de başına o gelirdi falan dedi. tabi bilmediğimden birşey diyemiyorum.. 100 liraya italyan işi yansanayi bir bobin taktı o gün bugündür sorunsuz motor.

Yine bir gün ankaraya gidiyorum bayramda gaz arıza ışığı yandı,daha düzce taraflarında. Bütün yolu ankaraya benzinle gittim :D
    işin kötü yanı yolda yerleşim yerlerine,sanayilere baka baka gittim,sanayilere girdim,hem sabah erken açık yer yok,açık olan yerlerde de mimgazın programı yok,atiker,brc heryer.
    yani bayisini,desteğini bulmak da zor. ankarada eryaman tarafında 2 hafta kaldım,ordaki sanayi de bile mimgazı bulamadım bayram sonrası cumartesi hepsi açık değildi ama.

neyse sonra denizliye geçtim ordan,dayım lpg ci,bi tane denizli de bayisi varmış ona götürdük,ışı müşürü yanmış,tabi programla net çıkıyo. 30 tl lik masrafla düzeldi.

aradan 1 sene geçmedi işte geçen ay içinde de gazdayken araç titreme yapmaya başladı yine,boğulmaya başladı yokuşta,bende 1 aydır benzinde kullanıyorum,şimdi bayramda yine uzun yola da çıkacağız diye,gititm mimgazı söktürüyorum brc taktıracağım...

Bende macera bitmez. yine birgün e5te gidiyorum,tuzla tarafına.Bir gün önce arabayı yıkattım,üstteki spoiler,rüzgarlık neyse adı,tazyikli suyla çocuk tuttu,köşeden bi çıt sesi gelmişti.
    çok dikkate almadım o an,anlamamıştım.
    E5 te gidiyorken hızım 100-110 falan çat çat arkadan bir ses gelmeye başladı,birşey vuruyor. Hanım arkada,dedim ki arkadan bir ses geliyor,ne ki acaba demeye kalmadan,rüzgar ve hızın verdiği kinetikle benim spoiler fırladı yola,e5te de o hızda duramadım,arkadan gelen araçla mesafem vardı,otobüstü birde allahtan birşey olmadı ama,dönüp alamadım onu,kaldı öyle orda,hızımı bile kesemedim.
    Şuan üst spoiler yok aracımda epey bi süredir,idare ediyor ama tabi çıkma bulursam alıcam,orijinali sordurttum 1,500 tl dediler :)

şu teyip işine de piranha encore 7'' ile bende katılmak istiyorum,sizlerden haber bekliyorum çerçeve konusunda.

Bütün bunlara rağmen aracımı satmayı hiç düşünmedim,hatta aynı modelin yenisi sıfırı çıksa,niyetleneceğim :)
    Geniş,otomatik,sürüşü keyifli,hem aile arabası,hem spor bir araba. tek ara ara altını vuruyoruz :)

Niyetim 2-3 sene daha kullanıp,babama sorunsuz bakımlarıyla vermek istiyorum. Hayırlısı bakalım.

• Ustalarımı da yazayım,memnunum size de lazım olur belki,dolapdere de ar-is otomotiv var,eski honda taksim servisinde çalışmış ustalar. kaliteli,düzgün insanlar. tavsiye ederim.
    telefonu isteyen olursa veririm.sevgiler
  • Aramıza hoşgeldin,
    Ben bu araçla 50 yaşımdan sonra tanıştığım için gençlerin yazdıklarını ilgiyle okuyorum, arada bir de ben de bir şeyler çiziktiriyorum.
    Ancak, senin yazını okuduğumda nedendir bilmem gecenin 02:00'sinde sahurda canım ''pişmiş tavuk'' çekti.
    Geçmişler olsun, keyifle bin, kazasız belasız ve aramızda kalmaya devam et.
  • cranfan C kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin..Arada yazmak çizmek iyi oluyor bu sayfalara.Başınıza gelenleri gülümseyerek okudum.Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin herkese."cana gelmesin"derler Yaşanacak varsa yaşıyoruz..Spoilerin fiyatı 1.500 tl stop sor tek 300 tl yani insan "bu arabanın motoru bedava"diyesi geliyor.Araç çok,insan çok,yollar malum,sizin de dediğiniz gibi değişeni,boyasını pek göze almamak gerek.
    Lpg arıza ışığı yanınca,benzinle devam etmişsin.Benim de daha önce öyle oldu hemen ustaya gittim,arıza ışığını söndürdü ve "yansın ışık dert değil,takma kafana 10 yıl kullan bişey olmaz"dedi:)) Ne desek boş hepsinin ayrı ayrı bir derdi var.Tekrar hoş geldin aramıza..
  • sağolun arkadaşlar,dediğiniz gibi cana gelmesin mala gelsin,bir şekil zamanla hepsi halloluyor.
  • LPG arıza ışığının yanmasi normal değildir Fakir Karisima işarettir ve zamanla motora zarar verir. Yansin boşver diyene inanmayin aracın tesisatini ve ayarini işin ehli bir ustada gözden geçirip söndürtün bir daha yanmaz.
    Vtec2 motor LPG ile tam uyumludur ariza lambası yakmaz normalde...

• alperd82 A kullanıcısına yanıt
    Evet abim "fakir karışımı"diyorlar ama kime sorsan farklı bişey söylüyor. Işığın yanması elbette bence de normal değil(zaten gereğini yaptırdım tekrar ayarlattım) Para varsa benzinden şaşmamak gerek. Lpg bittiğinde ne zaman benzine geçsem arabanın sesi soluğu değişiyor.
  • Arkadaşlar buda benim şuanki aracım:

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

2009 Civic HB 1.8 i-shift.
    Oracal marka Sedef Beyaz kaplandı...

• alperd82 A kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız güle güle kullan..Çok güzel görünüyor nazardan uzak olsun..Beyaz da çok yakışmış aracına.
    Çok sağol beğenmene sevindim daha iyisi senin olsun

• Arabasında ön kolçak olan var mı :))) ? ve nerede nasıl kaç paraya yaptırdı :)
  • Şöyle birşey mi?,
    Oto döşemecilerde satılıyor, yanlardan vida ile 3 dakikada takılıyor. Çok orjinal bişey değil, ancak kısmen fonksiyonel. Fiyatı 50 tl.:)
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.