Şimdi Ara

HONDA CIVIC MI VW JETTAMI ALMALI ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
8.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: streptozotocinus

6 yıl garanti her 10000de bir bakıma gidip 240 ytl verirsen, benim aracında 15000 bakımı 197 ytl, hadi diyelimki bakım fiyatları yaklaşık aynı bu durumda yine %33 fark var 5000 km için, yani bu 6 yıl içinde olabilecek sorunların parası peşin peşin alınıyor bence

size bi örnek vereyim bildiğim iki tane wv nin dsg şanzumanı arızalandı ve garanti olmasaydı yaklaşık 14bin tl nin üzerinde masraf cıkaracağı söylendi olur ya bu hondanında başına gelenilir 6 yıl içerisinde böle bi durum olursa yatıp kalkıp 6 yıllık garantiye dua etmezmisinizhe bu arada 6yıllık garantide olmasa ben yine arabamı getirip periyodik bakımlarını yaptırırım hiç bir şey değişmez yani,he ben 6yıl boyunca servise gidemem derseniz 2 yıl gider sonra gitmezsiniz sadece araba garanti dışı kalır yani ortada zorlayıcı bi durum yok kim ne derse desin 6 yıllık garanti hondanın arabalarına ne kadr güvendiğinin göstergesidir ve bu özelliği wv ye göre büyük bir üstünlüktür

• 6 yıl garanti bir prestij ve özgüvenin göstergesidir kendine güvenen itibarlı firmaların verebileceği güzel bir örnektir
    böyle jestleri her firmadan beklemek tüketicinin enbüyük hakkıdır
    quote:

Orjinalden alıntı: levent14

quote:

Orjinalden alıntı: streptozotocinus

6 yıl garanti her 10000de bir bakıma gidip 240 ytl verirsen, benim aracında 15000 bakımı 197 ytl, hadi diyelimki bakım fiyatları yaklaşık aynı bu durumda yine %33 fark var 5000 km için, yani bu 6 yıl içinde olabilecek sorunların parası peşin peşin alınıyor bence

size bi örnek vereyim bildiğim iki tane wv nin dsg şanzumanı arızalandı ve garanti olmasaydı yaklaşık 14bin tl nin üzerinde masraf cıkaracağı söylendi olur ya bu hondanında başına gelenilir 6 yıl içerisinde böle bi durum olursa yatıp kalkıp 6 yıllık garantiye dua etmezmisinizhe bu arada 6yıllık garantide olmasa ben yine arabamı getirip periyodik bakımlarını yaptırırım hiç bir şey değişmez yani,he ben 6yıl boyunca servise gidemem derseniz 2 yıl gider sonra gitmezsiniz sadece araba garanti dışı kalır yani ortada zorlayıcı bi durum yok kim ne derse desin 6 yıllık garanti hondanın arabalarına ne kadr güvendiğinin göstergesidir ve bu özelliği wv ye göre büyük bir üstünlüktür

• Arkadasım honda civic 1.6 full aldı aracta yok yok.Araba siyah.xeon fardan ,otomatık vıtese ve derı dosemeye kadar hersey var.Beraber biraz dolastık araba gercekten mukemmel.bence kesinlikle honda.Yakıt tuketımınınde jettadan dusuk oldugunu bılıyorum.
  • hondada 1-2 bin küsür parça aksam var ise
    vw de 5-10 bin
    ne kadar cok elektronik aksam parça
    okadar cok arıza demektir

lakin araç alırken sorunsuzluk için almam araç zevk versin diye
    alırım
    vw araçlarındaki zevk ne toyotada ne mazdada var nede hondada
    vw dediğimiz firmanın porşeyle ortaklığı var vede
    lambo,audi,bently,bugatti,seat,skoda gibi iyi firmalara sahip

lambo konusunda emin değilim...

şu gerçek var bence 2 yıl garanti yeter 2 yıldan sonra çıkabilecek arızaları kullanıcı hatası diyerek servisin yapmama ihtimali bile var
    olabilecek ve garantiye girecek şeyler zaten az tutan şeyler hani ne beileyim gaz teli koptu fren teli koptu gibi peryodik değişen parçalar zaten size ait lastikti frendi debriyaj balatasıydı balataydı filtrelerdi viraj çubuk lastiğiydi rot balanstı vs sen motoru yaktıysan basıp gazlayıp bunu honda değiştirecekmi şimdi? şanzıman sorunu varsa vardır zaten garanti süresince anlarsın bunun ötesi boşu boşuna para vermektir bence...

• civiclerin içine bindiğiniz zaman ön göstergelerdeki o renk cümbüşü,multipleks göstergeler,geniş iç hacim,kışkırtıcı motor sesi inanın jettada yok jetta da cok güzel araba ama civic gence ve zevk için kullanıma daha cok hitab ediyor,gerci herkez değişik trde arabalardan zevk alabilir.

garanti konusundada sadece dediğiniz malzemelerden sorun cıkarmatmaya bilir araba,şanzuman,motor,ön takım gibi önemli parclardanda kullanıcı hatası olmayan sorunlar cıkartabilir,ama 2 yıllık garantisi olan bi kullanıcının asla honda kullanıcısı kadar içi rahat olamaz

kendimden size bi örnek vereyim;2005 model bi meganeII kullanıcısıydım araba garantiliyken bi kere direksiyon kutusu değişti,ama ikibucuk yıl sonra gene direksiyon kutusu bozuldu ve paramla yaptırdım o kızgınlığada arabamı sattım,eğer 6 yıl olaydı o garanti para vermicektim,daha öncede öreniğini verdiğim şanzumanı bozulan 2 tane wv kullanıcı şimdi arabalarını satmayı düşünmicekti,he şimdi diceksinizki 6yıl boyunca servise gitmek zorundasınn, eğer o garanti olmasa bile ben gene gidicem o servise zaten,2008 model heryeri elektronik arabayı sıradan sanayı ustasına gösterecek değilim tabiki yetkili servisine göstereceğim yani garanti olasada olmasada oraya gidecem,benim kandime ait honda aracım yeni oldu ama yakınlarımda uzun yıllardır kullanlar var hepside hernedense tekrar tekrar honda alıyolar bu wv içinde gecerli onun kullanıcılarıda memnun araclarından,kendimde uzun yıllardır,motosiklet kullanıyorum ceşitli markalar kullandım ama son durağım honda nın motosikleti oldu hepsindende hem servis hem kalite acısından cok memnunum yani arabada olsun motorda olsun bahsettiğiniz gibi bir garanti üçkağıdı yok ortada,sonuçta honda hiç bir markanın şimdilik cesaret edemediği bir garanti veriyor araclarına

• bence cıvık daha iyi
  • gidiyorsun yağ değişiyor yağ filtresi değişiyor benzin filtresi değişiyor polen filtresi değişiyor belki ilave birkaç şey daha özel servise gittiğinizde 100 ytl tutuyor yetkili serviste minumum 200, 200000 km yapsanız20 kere servis süresix100 ytl 2000 ytl vw honda toyota farketmez hepsinde böyle 2000 ytlye şanzımanda değişir direksiyon kutusuda zaten 2 yıl garanti süresi içinde arabanın nesi var nesi yok belli olur 2 yıl bile uzun süre

levent kardeş benim lafım sana değil yada civice değil sisteme emin ol, arabayı servise götürüyorsun arabadaki çizikleri bile not alıyor bunlar yapılmassa kaporta/paslanmazlık garantisi somna erir diyor sanki arabalar kendi kendine çiziliyor elbetteki kullanıcı hatasından çiziliyor yani birçoğu fasarya fisarya senin benim cebimden parayı nasıl alırız hesabı, ben şu garanti olayı olmasa kesinlikle gitmem servise, evlat acısı gibi koyuyor 5 ytllik filtreye 30 ytl yazınca....
  • servis kazığı konusunda haklısınız,ama arabamı aldığımda bolu sanyisinde bi dolaştım ustalar bırakın el sürmeyi yanına yaklaşmak bile istemediler zaten bende elletmezdimözellikle yeni nesil araclarda aracında yapısından servise gitmeye mecbur bırakıyolar
  • strep dostum tam cevap yazacaktım sana ama 4 gün hava değişimine göndermişler
  • arkadaşlar konu açarken neden arama motorunu kullanmıyorsunuz her ay mutlaka bu karşılaştırma apılıyor ayrı bir konuda.

sana kendi görüşümden sadece şunu söyliyeyim (bende civic var 2007 model zaten imzadan da görebilirsin) jetta çok kişiliksiz bir araç yani passatmısın golfmüsün karar ver diyorum her gördüğümde güya maliyet düşürmeye çalışmışlar ama böyle bir tasarım rezilliğe rağmen maliyeti düşürememişler (aradaki fiyat farkı).

arama motorunu kullan ve eski tartışmalara bir bak konu açmadan!!
  • cıvıc
  • quote:

Orjinalden alıntı: Patch

arkadaşlar konu açarken neden arama motorunu kullanmıyorsunuz her ay mutlaka bu karşılaştırma apılıyor ayrı bir konuda.

sana kendi görüşümden sadece şunu söyliyeyim (bende civic var 2007 model zaten imzadan da görebilirsin) jetta çok kişiliksiz bir araç yani passatmısın golfmüsün karar ver diyorum her gördüğümde güya maliyet düşürmeye çalışmışlar ama böyle bir tasarım rezilliğe rağmen maliyeti düşürememişler (aradaki fiyat farkı).

herşeyden önce b rabanın kendine özgü tasarımı olmalı bence jetta ara model gibi duruyor

• quote:

Orjinalden alıntı: wolf_HKN

strep dostum tam cevap yazacaktım sana ama 4 gün hava değişimine göndermişler

hakkaten ya muhalefet hava değişimine cıkmış bende diyorum neden cvb gelmedi

• acaba neden gitti çok merak ettim...
    acaba birilerini kızdırcak bişeyler mi yaptı???
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: accord

quote:

nicinin honda olması fanatiklikse o zaman senin İMZANDAKİ YAZIN ne oluyo o fanatikte sen fanatik değilmisin şimdi,bütün dünyanın bildiği neymiş sen bütün dünyanın adına nasıl konuşbiliyorsun,madem bütün dünya biliyorda dizel seceneği olmamasına rağmen civic neden yok satıyor kaç tane marka sadece benzinli arbalarını nu kadar satabiliyor,kaç tane marka senin yerdenyere vurduğun arabasına 6 yıl garanti veriyor,bu aracların hepsi kul yapımı bu kadar iddalı layın yere göğe sığdıramadığınız DSG sanzmanlı bi tane golf bitanede cadyy aracların sanzumanının değiştiğini biliyorum bu aaracların birinin km 30000 biride 22000 ve bu aracların sahipleri 2yıllık garanti bitmeden arabalrı satmamın planlarını yapmaya başladılar bu olay hermarkanın başına gelebilir,bu wv nin kalitesiz olduğu anlamına gelmez demek istediğim araclarınızı dünyanın en iyi aracları sanmayın.

o benim kendi arabam ama arkadaşın nickinde honda yazıyor yani bütün hondaları kapsıyor,buraya accordmu passatmı deseler accord dicek,jazzmı polomu desek jazz dicek,legentmi phaeton desek legent dicek ama ben güzele güzel kötüye kötü derim umarım anlatabilmişimdir.ben dünyanın adına konuşmuyorum bu 2aracın testini her yerde gördüm sonuç jetta,sanırım sen benim kadar ilgili değilsin arabalar konusunda.civicmi çok satıyo yoksa jettamı yukarda allah var doğru söle,günde 5tane civic görüyosam 50tan jetta görüyorum ve inanman için ne gerekirse yaparım.bence 6yıl garanti neden vermişler belli 6yıl servise götürüceğiniz arabayı mecburen ve onlar kazancak siz değil.hepsi kul yapımı ona bişey demiyorum.honda civic sedan ve hb'lerin otomatik şanzımanının %75inde problem var daha 5bin km gelmemiş arabalar nerden biliyosun derseniz arkadaşım honda terakkinin servisinde çalışıyo.ben vw dünyanın en iyi araçlarını üretiyo demedim,vw jetta sınıfının en iyi aracı dedim umarım yine anlatabilmişimdir.

işte bizim milletimize ne yapsanız yaranamazsınız 10yıl garanti verseniz bu sefer dersiniz 10 yıl servise gitmemiz gerekecek madem 6 yıl garantiyi kazıklanmak olarak düşünüyosun o zaman 2 yıl gidersin geri kalan 4 yıl gitmezsin istrersen o zaman senin araban gibi 2 yıl garanti olur ama honda bunu 6 yıla cıkararak sana secenek sunmuş bunun neresi kötü kullanıcı için,2 yıldan sonra arabada byük bir problem cıkarsa 6yıllık garant,nin değerini o zaman anlarsın işte.

satış olarakta ben civicin jettanadan cok satıldığını söylemedim bunda jettanın,dizel seceneğinin olması ve bayi ağınında avantajı var ben "sadece benzinli modelleri olmasına rağmen civicin bu kadar cok satmasından bahsettim"yazdıklarımı iyi oku

şanzuman ada gelince piyasaya bi bak mercedez ve bmw den sonra en cok otomatik sanzuman kullanılan arabalar hondada dır,bildiğim cok eski otomatik şanzumanlı hondalar var fakat sonuçta kul yapımı tek tük sorunlar cıkabilir ama hondanın yeni arabalarında 6YILLIK garantiden dolayı hepsinin içi rahat emin ol,bende 2 tane wv dsg sanzumanı inmiş araba biliyorum hemde 6 YILLIK güvencede yok kullanıcıları 2 yıl gecmeden arabalarını satmayı planlıyolar şimdi wv otomatik şanzumanı cokmu kötü yani bu anlamamı gelmeli,olaya bilgi fikir sahibi olamdan camur atacağınıza biraz daha objektif bakın,ben bunu asla yapmadım hatta bu jettayı dün kullandım izlenimlerimide yazdım güzel yönlerinin hepsini yazdım

saygılarımı sunuyorum

ben senin yazdıklarını çok iyi okudum.piyasada jettanın dizeli yok denilebilecek kadar az.jetta alanların çoğu 1.6fsı veya 102hplik motorlarından almışlar.arada bir tsıle tdıde görüyorum ama oda ayda 1felan.yani dediğim gibi jettanın dizeli çok az var piyasada.ben civic'inde jettanında benzinlisinden bahsetmiştim jetta piyasada daha çok var diye.2tane dsg şanzumanı inmiş araba biliyorum demişsiniz onlar garantisi dolmadan yaptırırlar araçlarını niye satsınlarki,ayrıca bende hergün yeni çıkan civiclerin otomatik vitesinin arızalı olduğu için servise gelen arabaları biliyorum.bakın honda civic orta sınıfta 2.sırada bunu kabullenin artık bende beğeniyorum civicleri tmm ama jetta daha iyi civicten.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Patch

arkadaşlar konu açarken neden arama motorunu kullanmıyorsunuz her ay mutlaka bu karşılaştırma apılıyor ayrı bir konuda.

herşeyden önce b rabanın kendine özgü tasarımı olmalı bence jetta ara model gibi duruyor

ara model olsa ne olcak sonuçta araba güzelmi güzel.

• quote:

civiclerin içine bindiğiniz zaman ön göstergelerdeki o renk cümbüşü,multipleks göstergeler,geniş iç hacim,kışkırtıcı motor sesi inanın jettada yok jetta da cok güzel araba ama civic gence ve zevk için kullanıma daha cok hitab ediyor,gerci herkez değişik trde arabalardan zevk alabilir.

garanti konusundada sadece dediğiniz malzemelerden sorun cıkarmatmaya bilir araba,şanzuman,motor,ön takım gibi önemli parclardanda kullanıcı hatası olmayan sorunlar cıkartabilir,ama 2 yıllık garantisi olan bi kullanıcının asla honda kullanıcısı kadar içi rahat olamaz

kendimden size bi örnek vereyim;2005 model bi meganeII kullanıcısıydım araba garantiliyken bi kere direksiyon kutusu değişti,ama ikibucuk yıl sonra gene direksiyon kutusu bozuldu ve paramla yaptırdım o kızgınlığada arabamı sattım,eğer 6 yıl olaydı o garanti para vermicektim,daha öncede öreniğini verdiğim şanzumanı bozulan 2 tane wv kullanıcı şimdi arabalarını satmayı düşünmicekti,he şimdi diceksinizki 6yıl boyunca servise gitmek zorundasınn, eğer o garanti olmasa bile ben gene gidicem o servise zaten,2008 model heryeri elektronik arabayı sıradan sanayı ustasına gösterecek değilim tabiki yetkili servisine göstereceğim yani garanti olasada olmasada oraya gidecem,benim kandime ait honda aracım yeni oldu ama yakınlarımda uzun yıllardır kullanlar var hepside hernedense tekrar tekrar honda alıyolar bu wv içinde gecerli onun kullanıcılarıda memnun araclarından,kendimde uzun yıllardır,motosiklet kullanıyorum ceşitli markalar kullandım ama son durağım honda nın motosikleti oldu hepsindende hem servis hem kalite acısından cok memnunum yani arabada olsun motorda olsun bahsettiğiniz gibi bir garanti üçkağıdı yok ortada,sonuçta honda hiç bir markanın şimdilik cesaret edemediği bir garanti veriyor araclarına

yaa hala geniş iç hacimden,kışkırtıcı motor sesinden bahsediyosun.jettanın içimi daha geniş civic'inmi?.tsı'demi kışkırtıcı motor sesi var yoksa 125hplik civictemi?

• sen yeni civic kullandınmı dürüstce söyle????
  • benim gözümdede civic sedan jettadan iyi ne olacak şimdi????kendi kafana göre araba sınıflandırma,kendi arabanı havalara cıkarmaya calışmak yerine biraz objektif ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: accord

quote:

civiclerin içine bindiğiniz zaman ön göstergelerdeki o renk cümbüşü,multipleks göstergeler,geniş iç hacim,kışkırtıcı motor sesi inanın jettada yok jetta da cok güzel araba ama civic gence ve zevk için kullanıma daha cok hitab ediyor,gerci herkez değişik trde arabalardan zevk alabilir.

yaa hala geniş iç hacimden,kışkırtıcı motor sesinden bahsediyosun.jettanın içimi daha geniş civic'inmi?.tsı'demi kışkırtıcı motor sesi var yoksa 125hplik civictemi?

ya ne biçim okuyosun yazaılanları anlamadım 125 hp lik civic demişsin bak ne güzel demişsin 125 hp bizim bahsettiğimiz jetta 115 hp dikkatini cekerim he dicenki şimdi 170hp olanıda var o zamanda ben sana typ-r derim olay iyice uzar ne olacak o şimdi??????

bu arada da benim bulunduğunm şehirdede civic jettadan daha cok civic jettadan daha cok beğeniliyo ne olacak şimdi????

gecende abanta gittim 34-06 plaka bi dünya civic gördüm ama okadar jetta görmedim şimödi bu jetta satmıyomu anlamına geliyo aracların satılıp satılmadığını sen arabayı ne kadar gördüğünle nasıl ölçüyosun anlamıyorum

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.