1.6 dizel motorlu kıyaslayacak başka araç yok demiştim zaten en başta... Bu aracı başka araçlarla kıyaslama çabasına girmeyin derim ben... Eşdeğer beygir güçlü farklı motor hacimli araçlar var ama onu zaten konuştuk... Anlaşılan Honda Türkiye bu araç için SUV sınıfında fiyat konusunda rekabete girmeye niyetli değil... Tüketici kararını verecektir, ancak ben yıl sonuna kadar 5-6 bin satış adeti yakalamanızı pek olası görmüyorum... Memlekette en fazla satan araç sınıfı, adeti ve fiyat aralığı belli, SUV'ların fiyatları ve satış adetleri belli... İnşallah hayal ettiğiniz rakamlara ulaşırsınız da biz de gelip burada sizi alkışlarız...
İnş
CR-V sınıfına göre geniş hacim sunar, bir sürü araba reklamı yapılırken sınıfına göre şöyle böyle denir. CRV sınıfına göre geniş hacim sunması onu başka sınıfa taşımaz. Dediğim gibi sınıfına göre yüksek hacim diye reklam yapılır vs.
CR-V'nin rakibi direkt olarak Qasqai ve Mazda CX-5 gibi araçlar inceleme sitelerine bakarsanız görürsünüz. Geçen bir arkadaş CRV ve X-trail'in amerika fiyatlarını paylaşmıştı, x-trail bayağı bayağı daha pahalı bir araçtı...
quote:
Orijinalden alıntı: dt1907
quote:
Orijinalden alıntı: Febr
quote:
100 tl ye full 1,6 160 bg dizel otomatik olursa satar .bu fiyattan yukarı olursa satmaz.
Dediğin paraya ancak Golf geliyor be sayın üye...
tamam da golfün bir piyasası var satış olarak iyi türkiyede ve dünyada.ama honda crv nin satışları iyi değil.piyasa elde etmek için fiyatlarını uygun tutması lazım.
135 bin lira olduktan sonra gidip benzinli premıum arac alırım.
bence crv full dizel otomatik 100-110 arası olsun taş catlasın.
Eeee, yani?
Golf gibi salak bir arabaya 100,000 TL vermem mi gerekiyor TÜRKİYE'DE ÇOK SATILIYOR diye?
Golf 90 bin daha
quote:
quote:
quote:
quote:
100 tl ye full 1,6 160 bg dizel otomatik olursa satar .bu fiyattan yukarı olursa satmaz.
Dediğin paraya ancak Golf geliyor be sayın üye...
tamam da golfün bir piyasası var satış olarak iyi türkiyede ve dünyada.ama honda crv nin satışları iyi değil.piyasa elde etmek için fiyatlarını uygun tutması lazım.
135 bin lira olduktan sonra gidip benzinli premıum arac alırım.
bence crv full dizel otomatik 100-110 arası olsun taş catlasın.
Eeee, yani?
Golf gibi salak bir arabaya 100,000 TL vermem mi gerekiyor TÜRKİYE'DE ÇOK SATILIYOR diye?
golfte pahalı o parayı hak etmiyor ayrıca türkiye de satıyor..ama ikinci eli var malasef türkiyede.hondanı satışlarda suv da ilk 5te bile değil satış olarak.bu fiyatla kim alır honda crv yi bu fiyata bmw merceds alırım param olsa.
Benim mesajdan 2 yıl sonra gelecek kısaca , ben de zaten onu demişim.
Piyasayı yıllar öncesinden beklentiye sokuyor Honda.
Ayrıca CRV ilk çıktığında müdür , fiyatta mütevazi olacaz ama satış rakamlarında olmayacaz demişti.
Tam tersini yaptılar , fahişin çok ötesinde fiyatlar ve ayda 150 tane satış ...
Honda Türkiye gittikçe kan kaybediyor ve kaybetmeye de devam edecek.
Tork konvertörlü ve 1.6 atmosferik motorlu C sınıfı aracı 85 bine satan bir firmadan ne beklenir ki
Alıntıları Göster
Marka fanatikliğini bir kenara koyarak bazı fiyat ve teknik bilgi vermek isterim:
1.6 litre turbo benzinli arkadan itişli bir BMW X3 sDrive X line ve Exclusive paket metalik renk TAM 70.000 Euro yani 195.000 TL civarı. Bu paketlerle BMW X3 hemen hemen tüm donanımlara sahip. Ortalama 7 litre benzin tüketiyor, 9.3 sn 0-100 ve 204 km/h son hıza sahip.
Eğer Honda CRV deri döşeme, bixenon, panoramik, kamera vs yani full donanıma sahip olursa 135.000 TL lik fiyat makul. Donanımında BMW ye göre bazı eksikler olsa bile:
Çok daha verimli ve torklu dizel motor Gerçek hayatta kullanımda daha yüksek performans 4 çekiş sistemi çok modern 9 ileri otomatik vites
Artıları olacak.
Honda nın ürettiği tek rekabet gücü yüksek aracı ve dünyada birçok ülkede en iyi kompact SUV seçildi.
Yani bu para çok ben premium bir SUV alırım demek mantıklı değil.
Bu arada bilgisiz bazı fanboylar VW Golf e saçma araç gibi benzetmelerde bulunmuş. VW Golf ilk üretildiği tarihten itibaren, her modelinde dünyanın her ülkesinde, en iyi kompact HB aracı seçilmiştir. Sunduğu fiyat performansta başka hiçbir rakibi yoktur. Yani bu lafın anlamı daha ucuza satılan araçların kaliteleri belirgin oranda daha düşük veya daha pahalılar fiyatlarını haketmiyordur.
1- müzik sistemi değişiyor dokunmatik ekranlı "honda connect" sistemi gelecek. 2- cam tavan seçenği olacak. zaten 4 adet donanım gelecek şuan ki gibi Dream, Premium, Elegance ve Executive donanımlarında gelenlerin aynısı olacak ve ekstradan makyaj görecek.
araçla ilgili şundan çok eminiz müşteri peşinden koşmayacağımız kaparosunu verenin liste fiyatından alabileceği bir araç yani satış danışmanları için en keyifli dönemler. Bu böyle olmadan gelin ayırtın arabayı derim.
Honda 2-3 ayda bir fiyatlara bindirme yapıyor mu? (Kur hariç) Ona göre yıl sonu bakmak daha avantajlı maalesef 136 bin lira fazlaya kaçıyor.
elninom1
kullanıcısına yanıt
Şöyle yapıyorlar: lansman fiyatı üzerine dediğiniz %2-3 zam belli aralıklarla konuluyor. Yıl sonu sene içi yaptıkları geri alıyorlar... Sene başındaki fiyata iniyor araç... Sene sonu sağlam indirim yapan kalmadı şimdilerde...
FreePhoneF
kullanıcısına yanıt
Hocam millet SUV almaz tabi ki premium sedan bakar o paraya...
quote:
Orijinalden alıntı: FreePhone
Marka fanatikliğini bir kenara koyarak bazı fiyat ve teknik bilgi vermek isterim:
1.6 litre turbo benzinli arkadan itişli bir BMW X3 sDrive X line ve Exclusive paket metalik renk TAM 70.000 Euro yani 195.000 TL civarı. Bu paketlerle BMW X3 hemen hemen tüm donanımlara sahip. Ortalama 7 litre benzin tüketiyor, 9.3 sn 0-100 ve 204 km/h son hıza sahip.
Eğer Honda CRV deri döşeme, bixenon, panoramik, kamera vs yani full donanıma sahip olursa 135.000 TL lik fiyat makul. Donanımında BMW ye göre bazı eksikler olsa bile:
Çok daha verimli ve torklu dizel motor Gerçek hayatta kullanımda daha yüksek performans 4 çekiş sistemi çok modern 9 ileri otomatik vites
Artıları olacak.
Honda nın ürettiği tek rekabet gücü yüksek aracı ve dünyada birçok ülkede en iyi kompact SUV seçildi.
Bu arada bilgisiz bazı fanboylar VW Golf e saçma araç gibi benzetmelerde bulunmuş. VW Golf ilk üretildiği tarihten itibaren, her modelinde dünyanın her ülkesinde, en iyi kompact HB aracı seçilmiştir. Sunduğu fiyat performansta başka hiçbir rakibi yoktur. Yani bu lafın anlamı daha ucuza satılan araçların kaliteleri belirgin oranda daha düşük veya daha pahalılar fiyatlarını haketmiyordur.
Kısacası yiğidi öldürün hakkını yemeyin.
Öncelikle Golf konusunda hemfikiriz hocam dediklerinize aynen katılıyorum ama BMW X3 ile CRV kıyaslaması pek olmamış yani 195.000 tl bmw ediyorsa crv nin 135.000 olması doğal anlamı çıkıyor mesajınızda buna pek katılamayacağım iki aracında arz talepleri farklı en önemlisi statü farkı var tabiri cahilse Ceo,genel müdür,üst düzey yönetici vs. statü sahibi insanların tercihinden bahsediyorum ha dersiniz ki bmw amblemini al CRV ye koy fiyatıda 200.000 tl yap eywallah... honda Jazza (bence inanılmaz tipsiz) araca, ne yapsa satılır anlayışında olan (ki doğru maalesef) WV diye sat hiç beklemediğinmiz satış rakamlarına ulaşacağına eminim,sonuç olarak insanların algısı belli çok satılan çevre tarafından kabul görmüş araba ne yapsa satıyor başka araçların opsiyon avantajlarını bile göz ardı ediliyor hatırlayın Toyota modellerini 95-96 model arabaların kaça satıldığını? Hakkaten inanılması zor bir piyasa elde etmişti bence hak etmişti bu başarıyı,wv hakketimi bence oda hakketti en azından satış politikaları tuttu elimde yok 5-6 ay bekle diyorlar tamam sıraya yazın diyen adamla bizzat karşılaştım.Ben ford kuga sahibiyim benim aldığımda titanium 2.0 TDI 75.000 tl almıştım 2011 yılında gayet makul bir fiyattı şimdi git 140.000 ver deseler kugaya vermem arabamdan da çok memnunum ama bu fiyatlar çok absurd,kimse kusura bakmasın hondanın zaten satış rakamları belli 135.000 tl fiyatla piyasaya sürülürse her ne kadar dolu ve güzel araç olsada tercih sıralarında ilk 5 e gireceğinden pek emin değilim.
quote:
Orijinalden alıntı: ingilizmurat
quote:
Artıları olacak.
Kısacası yiğidi öldürün hakkını yemeyin.
Öncelikle Golf konusunda hemfikiriz hocam dediklerinize aynen katılıyorum ama BMW X3 ile CRV kıyaslaması pek olmamış yani 195.000 tl bmw ediyorsa crv nin 135.000 olması doğal anlamı çıkıyor mesajınızda buna pek katılamayacağım iki aracında arz talepleri farklı en önemlisi statü farkı var tabiri cahilse Ceo,genel müdür,üst düzey yönetici vs. statü sahibi insanların tercihinden bahsediyorum ha dersiniz ki bmw amblemini al CRV ye koy fiyatıda 200.000 tl yap eywallah... honda Jazza (bence inanılmaz tipsiz) araca, ne yapsa satılır anlayışında olan (ki doğru maalesef) WV diye sat hiç beklemediğinmiz satış rakamlarına ulaşacağına eminim,sonuç olarak insanların algısı belli çok satılan çevre tarafından kabul görmüş araba ne yapsa satıyor başka araçların opsiyon avantajlarını bile göz ardı ediliyor hatırlayın Toyota modellerini 95-96 model arabaların kaça satıldığını? Hakkaten inanılması zor bir piyasa elde etmişti bence hak etmişti bu başarıyı,wv hakketimi bence oda hakketti en azından satış politikaları tuttu elimde yok 5-6 ay bekle diyorlar tamam sıraya yazın diyen adamla bizzat karşılaştım.Ben ford kuga sahibiyim benim aldığımda titanium 2.0 TDI 75.000 tl almıştım 2011 yılında gayet makul bir fiyattı şimdi git 140.000 ver deseler kugaya vermem arabamdan da çok memnunum ama bu fiyatlar çok absurd,kimse kusura bakmasın hondanın zaten satış rakamları belli 135.000 tl fiyatla piyasaya sürülürse her ne kadar dolu ve güzel araç olsada tercih sıralarında ilk 5 e gireceğinden pek emin değilim.
Alıntıları Göster
1.6 dizel + otomatik söz konusu olduğunda firmalarda mantıksız bir beklenti oluşuyor ve fırsatçılık anlayışıyla yüksekten uçuyorlar. Satış rakamları bekledikleri gibi olmadığında da gerçeklerle yüzleşiyorlar. Nissan bunu yaşıyor, Honda 1.6 CR-V'de yaşadı, anlaşılan ders almamış bunda da yaşayacak. 130-140'lı rakamları kolayca telaffuz edip "sıra yazarız" demek piyasayı bilmemektir. Yıl sonunda her şey belli olur .
Ayda satacağı 20-30, bilemedin 40 adet olur. 100 adet dahi satamaz her ay düzenli olarak. Bu mesajımı alıntılayın, zamanı geldikçe okuruz
quote:
Orijinalden alıntı: Carsever
Ayda satacağı 20-30, bilemedin 40 adet olur. 100 adet dahi satamaz her ay düzenli olarak. Bu mesajımı alıntılayın, zamanı geldikçe okuruz
hondanın hiç kafası calışmıyor .zaten suv piyasasında satış adeti olarak kötüsün .şimdi böyle bir modeli uygun fiyatla satış yap 3-4 sene bir piyasan satış adetin oluşsun.böyle daha ilk baştan böyle yüksek fiyatla satarsan almazlar.arabayı da öldürmüş olursun.
crv 1.6 160 otomatik 4x4 olarak ayda 30 adet satsa daha ne olsun.... Allah bereket versin :)
bazı firmalar komple okadar satamıyor
quote:
crv 1.6 160 otomatik 4x4 olarak ayda 30 adet satsa daha ne olsun.... Allah bereket versin :)
bazı firmalar komple okadar satamıyor
O kadar para verip CRV veya Xtrail almak istemiyorum . Bu paralara dizel otm forester, benzinli CX5 (servisleri olsa alırdım), az daha üstüne bmw x3 (2. el dolu modelleri özellikle) alınabiliyor. CRV yide Xtrailide beğeniyorum aslında ama fiyatlarının fazla olduğunu düşündüğüm için almıyorum.