Şimdi Ara

HONDA CRV DE TECRÜBELİ ARKADAŞLAR...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU ESKİ KASA 97-2000 MODEL CRV LERİN YAKIT DURUMUNU ÖĞRENEBİLİRMİYİZ.

• Öncelikle 97-98 ve 99-2000 kasalarda ayrı motorlar var. 128 bg ve 150 bg (148 fln tam net gerekiyorsa) Ayrıca bu kasaların şanzımanlarıda farklı, 99-00 larda overdrive lı şanzıman mevcut. Dolayısı ile performans yakıtlarıda farklı. Ben 99 kasa kullandım 150 liklerden, 70.000km boyunca. Ona göre anlatmak gerekirse:

Şehir içi:
    Kısa mesafe veya dur kalk - 15 lt. civarı
    Açık trafik: 11,5-12,5 lt. civarı
    Şehirler arası:
    Basarsan: 13lt
    Basmazsan: 10lt. daha altı zor peygamber sabrı ve vitesi ile anca.

Ben lpg taktırmıştım sıralı sistem BRC:
    %10 arttır yukarıdaki değerleri lpg ile, ama lpg fiyatı ucuz olduğundan çoğu 1,6dan çok daha az yakıyordu.

(örneklemek gerekirse, lpg/lt: 1.61 tl, benzin:2.81... Lpg ile ş.içi: 13lt.yaksan 20.9 kr. eder. Ki bu da benzinde 7lt.ye denk gelir ki gayet iyi bir rakam.)

Ama lpg takarsan her 15.000 km.de bir subap ayarı yaptırman gerekir, yoksa motor soğukken stop etme yaşarsın (benzinde bile) ki buda 30-40 tl birşey tutuyor.....

Tüm veriler İstanbul içindir....

• 20.9 kuruş şehir içi bu motor hacmine gerçekten iyi rakam ya aslında tipi güzel olsa hrv alırdım.daha az yakar ama mecbur crv ye kaldık.yardımların için sağol.
  • ben de yeni aldım 2003 crv yi lpg de ankarada 1.41 tl ş.içinde yaklaşık km de yaklaşık 240- 250 ytl yakıyor uzun yolu hafta sonunda deneyecem birde benim sorum olacak vitesin üzerinde O/D TUŞU var ne demek bu ve ne işe yarar teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadoz5775

ben de yeni aldım 2003 crv yi lpg de ankarada 1.41 tl ş.içinde yaklaşık km de yaklaşık 240- 250 ytl yakıyor uzun yolu hafta sonunda deneyecem birde benim sorum olacak vitesin üzerinde O/D TUŞU var ne demek bu ve ne işe yarar teşekkürler

Over Drive anlamına gelir....Sollamalarda vs. bastığınızda aracın ivmelenmesini hızlandırır, kick down etkisi sağlar... (Bir anlamda vites düşürür, devri arttırır).
  • teşekkür ederim crash
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.