Şimdi Ara

honda euro civic ve mazda 323 familia kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bundan birkaç ay öncede otomobil için konu açmıştım fakat almayı ertelemiştim. Tekrar araç alma gündeme geldi sizlerden ve bahsi geçen araçlar hakkında bilgisi olan insanlardan da yardım almak istedim.
    Konu şudur ki;
    İlk arabamız olacağından ve ilk etapta fazla para veremeyeceğimden bütçemi maksimum 15.000 lira olarak belirledim. Başladım malum siteden araçlara bakmaya ve ne göreyim meğersem 2. el araçlar uçmuş .
    Clio, fabia, polo vs derken dedikki azda olsa donanımlı olsun ve zaten eski araba alıcaz masraf çıkarma potansiyeli az olan bir araç bulalım. Yönümüzü japon otomobillere yönelttik. Oda ne Japonlar avrupalılarıda geçmiş.
    1998 coralloya el değmezken 1999 yerli civicler 22000 lere dayanmış. Baktıkki araba almanın yazı kışı kalmamış ve bu fiyatlar ötv den ötürü inmeyecek. Alternatiflerimizi pekte tutulmayan 2 japona yönelttik.
    Öncelikle belirtmeliyim ki ilk çıktığından beri fiat stilo dynamic'e hayranım ve fiyatları da fena değil ama yine de beni aşıyor.
    Japonlara dönecek olursak mazda 323 familia ve honda Euro civic araçlarda karar kıldık gibi. mazdanın astinasına hayran kaldım ama fiyatları ucuz değil.
    Bana Euro civic daha alınası geliyor ve pazarlıkla 1998 bir civic alınabilir gibi geliyor. otomatik almayı planladığımızdan hondanın motor şanzıman başarısı da bunda rol oynadı. dün gece 2 aracın da yedek parçalarına baktım
    bulunur mu, fiyatları vs bakımından. 2 aracında parçalarını bir röno yada wv gibi bulamıyorsunuz hatta bazen yurt dışına kadar araştırma yapmanız gerekiyor. Hondanın hararet sorunu varmış biraz ve radyatör kapağı ve müşürle halloluyormuş.
    Mazda da kronik bir soruna rastlamadım.
    Sonuç olarak;
    Astina alamayacaksam eğer gönlüm hondadan yana.
    Forumda bu araçları kullanan yada bilgisi olan varmıdır. Tavsiye ederler mi yada aman uzak dur mu derler.
    Yedek parçaları zormu bulunur(istanbulda yaşıyorum)
    Fiyatını hak ediyorlarmı.
    İlk araç için uygunmudur yada tavsiye modelde verebilir misiniz.
    Aşağıda size örnek linkler veriyorum. Araçları temsil etmesi bakımından

Honda

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-eurocivic-1%2C6-otomatik-sirali-sistem-lpg-sunroof-186300372/detay

mazda 323 Familia

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-cift-airbag-klima-sifir-motor-185475102/detay

Herkese teşekkür ederim.

• 2. Ilandaki mazda temiz ve bakimli duruyor. Ustteki civic pek sarmadi beni. Farkli araclarla tercihler degisebilir tabiki. Su an icin mazda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir zamanlar familia bakiyordum ama almaktan vazgecmistim. Vazgecmemin sebebi yasima daha uygun bir modellere bakmak oldu. Ama şunu soyleyebilirimki mazda sorunsuzlugunu en çok bu kasayla duyurdu diye biliyorum. Tabi mazdanın butun arabalari sorunsuz orasi ayri konu. Hondaya gelecek olursak mazdaya baktigim zamanlarda bir tanidigim satiyordu hatta bana al dedi ama fiyati 16 lira dedigi icin beni aşmıştı o yuzden alamamistim. Bu araclari kullanma sansim olmadi ama iki aracida etrafimda kullananlar var. Temizini buldugun surece bakimlari ve kaza disinda sanayiye yolunuz düşmez. Görünüş olarakta 323 ler euro civiclerden daha guzel duruyor bence

• teşekkür ederim. Aslında linkleri bahsettiğim araçları görmeniz açısından koymuştum ama o mazda bence de fiyatına göre temiz duruyor. Sizin mazdalar hakkında bana verebileceğiniz bir fikir varsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Bende bir zamanlar familia bakiyordum ama almaktan vazgecmistim. Vazgecmemin sebebi yasima daha uygun bir modellere bakmak oldu. Ama şunu soyleyebilirimki mazda sorunsuzlugunu en çok bu kasayla duyurdu diye biliyorum. Tabi mazdanın butun arabalari sorunsuz orasi ayri konu. Hondaya gelecek olursak mazdaya baktigim zamanlarda bir tanidigim satiyordu hatta bana al dedi ama fiyati 16 lira dedigi icin beni aşmıştı o yuzden alamamistim. Bu araclari kullanma sansim olmadi ama iki aracida etrafimda kullananlar var. Temizini buldugun surece bakimlari ve kaza disinda sanayiye yolunuz düşmez. Görünüş olarakta 323 ler euro civiclerden daha guzel duruyor bence

Her iki model içinde araçları sevmeyenlerin bile inkar edemediği şey sorunsuz olmaları gibi duruyor. Hondanın tip olarak albenisi daha iyi gibi duruyor. Birde ufak bir araştırma yaptım ve Rover 400 serisiyle aynı olduğu için birçok parçanın hondaya uygun olduğunu gördüm.
    Gerçi Rover parçaları ucuz ya da bulunabilir diye bişey yok ama denize düşersem sarılacak yılanım var sanırım

• Siz zaten araştırmışsınız.
    Olumsuz yönlerini biliyorsunuz.
    2.el piyasası, parça sıkıntısı vb.
    Bunları göze aldıktan sonra ikiside güzel araç temiz olanı alın.
    Yalnız Euro civicler donanım olarak daha iyiler bunuda ekleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sancoahmet

teşekkür ederim. Aslında linkleri bahsettiğim araçları görmeniz açısından koymuştum ama o mazda bence de fiyatına göre temiz duruyor. Sizin mazdalar hakkında bana verebileceğiniz bir fikir varsa sevinirim.

Kusura bakma üstad linkleri atlamışım. Bence o parayı verdikten sonra 323 makyajli kasasini alirdim. Bu kasanin iç dizayni hosuma gitmiyor. 98 kasa alirdim yani. Ve o linkteki mazda bence iyi değil. Renkten kaybediyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.