Arkadaşlar, manuel vites benzinli 1.4 honda jazz almayı düşünüyoruz. 20-23bin tl civarına. Yakıt tüketimi ve sorunsuzluk anlamında nasıl bu araçlar? Tavsiye eder misiniz? Diğer seçenekler toyota yaris 1.3 veya dacia sandero 1.4 benzinli. Önceki arabamız suzuki alto 1.1 ve sorunsuz kullandık.
Değerli tavsiyelerinizi rica ediyorum.
erencaner
kullanıcısına yanıt
Karşılaştırdığınız araçlara göre bakarsak, Jazz ile Yaris'i karşılaştırmak yanlış olur kanaatindeyim. Dış görünüş olarak benzer kasalar gibi görünse de Jazz'ın bagajı (380 lt) Yaris'in (205 lt) yaklaşık 2 katı ve ayrıca iç hacim olarak da çok çok farklı. Yaris bildiğiniz mini sınıf bir araç, Jazz ise iç hacim olarak C segment araçlara benzer bir rahatlık sunuyor.
Segment olarak Jazz'a daha yakın olan Sandero'nun Stepway uzantılı outdoor modelini arkadaşım kullanıyor. Bu aracın markasından kaynaklanan kalite/işçilik sorununu göz ardı ederseniz en büyük sorunu yakıt tüketimi bence. Şehiriçi 10 lt'nin altında kullanmanız çok zor diye değerlendiriyorum. Arkadaşım da 2 yıllık kullanım sonrası aracını satıp aynı aracın 1.5 dizel versiyonunu aldı bu yüzden.
4 yıldır Jazz kullanan bir sürücü olarak bu karşılaştırmada tercihimi kesinlikle Jazz'dan yana kullanırdım. Ancak bütçenizi biraz (2.000 TL ve üstü) arttırıp daha donanımlı ES/Elite versiyonlarını tercih etmeniz yerinde olur.
Araç bagaj hacimleri demişken... Daha önce bir sitede gördüğüm bagaj hacmi karşılaştırmasını da bilgi maksadıyla gönderiyorum.
Saygılarımla.
Gone With The Wind
kullanıcısına yanıt
çok teşekkür ederim. hakikaten oldukça tatmin edici bir yanıt vermişsiniz. sitede bu konuda sizin gibi bilgili ve paylaşımcı insanları görmek çok güzel.
erencaner
kullanıcısına yanıt
Rica ederim, faydalı olabildiysem ne mutlu.
boş ver civic al
kesinlikle jazz öneririm... 2 yıldır kullanıyorum. aracın sanki sihirli bir özelliği gibi iç hacmi. arkada oturan adam bacak bacak üstüne atabiliyor o derece geniş bir araç. bagaj hacmini zaten arkadaş rakamlarla ispatlamış... japonlar yapmış yani... benim 2006 model 1.4 LS... tamamen japon üretim. 2009 dan sonraki modellerde üretim çin'de yapılıyor yanlış bilmiyorsam. japon üretim olanlarda yakıt tüketimi daha düşük diye biliyorum...