Şimdi Ara

honda jazz mı seat ibiza mı???? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lordlegolas83

quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

jazz al gitsin. yada 44 ü veren 48 verip, civic alır diyesim geliyor :)

jazz cvt de yokuş kalkış desteği yok ama çok aşırı dik yokuş harici ihtiyacın olmaz.

walla hocam 43ü bile verirsem acaba çok mu para yatırdık bu işe diyerek vericem.. o yüzden civic'e hiç bulaşmıyorum.. + daha fazla yakıt tüketimi de cabası olucak.. o yüzden b segmenti tam donanımlı otomatik vites araç sanırım beni fazlasıyla keser şimdilik..

hocam ne oldu sizin araba işi. alındı mı

hocam 1.5 hafta önce geldim ankaraya ancak giriştim gerçek anlamda araçlarla ilgilenmeye.. bi de ne göriyim zaten 43 bin olan jazzın -bence- yüksek fiyatı olmuş bi de 44 bin.. o yüzden jazzdan vazgeçtim.. anladım cvt iyi + full donanım falan ama b sınıfı araca da 44 bin yatırmak bana mantıklı gelmedi.. hatta hiç bi araç için 44-45 bin seviyesine çıkmak istemiyorum.. piyasa pahalı ve benim istediğim fiyatlara alınıcak araç malesef yok gibi.. fiat punto 1.4 easy (eski mylife versiyon) dualogic için 33 bin tl fiyat aldım, dün araçla test sürüşü yaptım fakat araç 1. ve 2. viteslerde bildiğin selam veriyo, vites geçiş sesi de beni rahatsız etmedi dğl.. dün yine otomatik chevrolet cruze ile bi test sürüşü yaptım araç bağırıyo ama bağırdığı kadar hızlanamıyo ancak 3. vitesten sonra devrini buluyo bi zahmet.. otomatik veya yarı otomatik viteslerden manuelin performansını beklemek yanlış olur biliyorum, zaten fazla performans beklentim de yoktur ama bu kadarı çok zayıf geldi bana.. bakalım bi de seat ibiza tsi dsgyi denicem, en fazla 40 bin civarına aklıma yatan başka araba da yok zaten.. o da olmadı vazgeçicem veya ciddi kampanyalar olana kadar bi süre ertelicem yeni araba almayı..

• bence hiçbiri...ibizanın sadece motoru güzel, iç mekan sıkışık, kokpit orantısız ve sıkıcı...jazz sınıfında en iyilerden hatta en iyisi ancak fiyatını haketmiyor...2010 civicler bile 34-35 civarı gidiyor...sıfır olarak 35 bin civarı bakıyorsanız...astra 1.4 classic III filan bakın...hem daha kaliteli hem bir üst sınıf...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lordlegolas83

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

jazz al gitsin. yada 44 ü veren 48 verip, civic alır diyesim geliyor :)

jazz cvt de yokuş kalkış desteği yok ama çok aşırı dik yokuş harici ihtiyacın olmaz.

walla hocam 43ü bile verirsem acaba çok mu para yatırdık bu işe diyerek vericem.. o yüzden civic'e hiç bulaşmıyorum.. + daha fazla yakıt tüketimi de cabası olucak.. o yüzden b segmenti tam donanımlı otomatik vites araç sanırım beni fazlasıyla keser şimdilik..

hocam ne oldu sizin araba işi. alındı mı

hocam 1.5 hafta önce geldim ankaraya ancak giriştim gerçek anlamda araçlarla ilgilenmeye.. bi de ne göriyim zaten 43 bin olan jazzın -bence- yüksek fiyatı olmuş bi de 44 bin.. o yüzden jazzdan vazgeçtim.. anladım cvt iyi + full donanım falan ama b sınıfı araca da 44 bin yatırmak bana mantıklı gelmedi.. hatta hiç bi araç için 44-45 bin seviyesine çıkmak istemiyorum.. piyasa pahalı ve benim istediğim fiyatlara alınıcak araç malesef yok gibi.. fiat punto 1.4 easy (eski mylife versiyon) dualogic için 33 bin tl fiyat aldım, dün araçla test sürüşü yaptım fakat araç 1. ve 2. viteslerde bildiğin selam veriyo, vites geçiş sesi de beni rahatsız etmedi dğl.. dün yine otomatik chevrolet cruze ile bi test sürüşü yaptım araç bağırıyo ama bağırdığı kadar hızlanamıyo ancak 3. vitesten sonra devrini buluyo bi zahmet.. otomatik veya yarı otomatik viteslerden manuelin performansını beklemek yanlış olur biliyorum, zaten fazla performans beklentim de yoktur ama bu kadarı çok zayıf geldi bana.. bakalım bi de seat ibiza tsi dsgyi denicem, en fazla 40 bin civarına aklıma yatan başka araba da yok zaten.. o da olmadı vazgeçicem veya ciddi kampanyalar olana kadar bi süre ertelicem yeni araba almayı..

tsi dsg ye performans anlamında şaşıracaksınız...

birde forumda 2.el micra var 2011 ilanı bulamadım dr.supipa nın galiba 30.000 tl bunuda düşünün fulll

• quote:

Orijinalden alıntı: tavakspor

bence hiçbiri...ibizanın sadece motoru güzel, iç mekan sıkışık, kokpit orantısız ve sıkıcı...jazz sınıfında en iyilerden hatta en iyisi ancak fiyatını haketmiyor...2010 civicler bile 34-35 civarı gidiyor...sıfır olarak 35 bin civarı bakıyorsanız...astra 1.4 classic III filan bakın...hem daha kaliteli hem bir üst sınıf...

astra classic'in easytronici 38.700 tl.. onlar da tek kavramalı sanırım.. punto evo gibi vites geçişleri sarsıntılı olurmu bilmiyorum ama astra aklımdaydı bi test sürüşü yapmak istiyorum..
  • oguzdag hocam tsi'ın methini duydum ama tabi aracı bi yakından görmek test etmek lazım.. en kısa zamanda yapıcam bunu da.. araba aciliyetim yok hali hazırda bi aracım var yani eğer gönlüme göre bişey bualamazsan c sınıfı baz donanım bi otomatik araç da aklımdan geçmiyo dğl örn: golf, yeni civic, yeni astra, megane 4 vs.. malum kışa doğru kampanya yapıyo tüm şirketler bu araçların şu an 45 bin civarında olan fiyatları bakarsın o dönem 41 bin seviyelerine iner ve düşünebilirim..
  • Sevgili Oguz'un bahsettiği araç bu:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2-aylik-micra-tekna-cvt-70190408/detay/

Donanım olarak da gayet dolu.

Araç forumdaşımız Suphi'ye ait.

Sıfırdan farksız.

Kendisi yeni Civic almayı planlıyor.

Bir düşünün derim.
  • haluk hocam eminim temiz bi araçtır ama ben yine de sıfır ve daha tarz, sportif bi araç arıyorum.. tşk ederim yine de
  • Ne aldınız hocam? Dahu doğrusu bir araç aldınız mı?
  • arkadaşlar honda jazz cvt almayı düşünüyorum
    yalnız artık çinde üretildiğin okudum ne akdar doğru bu?
    şayet doğru ise kalitesinde bi düşüş lmuş mudur?
  • Jazz sahibiyim. Çin üretimi olabilir ama her aşama japon standartlarında yapılıyor. 2010 model otomatik jazz'ım maşallah daha tık demedi.
  • Hort :)
    Konuyu açan arkadaşla şu an benzer ihtiyaçlar nedeniyle aynı iki araba arasında kaldım.
    Ibiza style 1.2 tsi dsg 2013 model 38000 TL
    Jazz joy 1.4 cvt 2012 model 40500 TL

Bu iki aracın birbirine göre üstünlükleri şöyle:
    Ibiza üstünlükleri:
    - Alaşım jant
    - Ön sis farı (dönüşe duyarlı)
    - Ani fren uyarı sistemi
    - Hız sabitleme sistemi
    - Deri direksiyon ve vites
    - Yolcu koltuğu yükseklik ayarı
    - Daha hızlı ve seri bir araç
    - Yıllık 250 TL vergi avantajı

Jazz üstünlükleri
    -Dikiz aynalarında sinyal
    - Acil durum fren desteği
    - EBD
    - Arka koltuk kemer uyarı sistemi
    - Perde hava yastığı
    - Denge kontrol sistemi (VSA - ESP)
    - 12V güç soketi
    - USB girişi
    - Daha ferah iç mekan
    - 100 lt daha fazla bagaj
    - Daha sessiz iç mekan
    - Sorunsuzluğunu ve 2. elini kanıtlamış olmak

Bu durumda hangi araç alınır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle cvtyi dsgye tercih ederim.
    ESP ve 8 hava yastığı benim için daha önemli.
    Ayrıca geniş ferah iç hacim ve bagaj hacmi de.
    Performans pek aramam.

Benim kriterlerime göre Jazz. Ama fun olsa tabi biraz daha iyi olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.