Şimdi Ara

honda jazz mı seat ibiza mı????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostlar benzinli otomatik vites sıfır araba alma niyetindeyim.. bütçem en fazla 37-38 bin.. arabalardan pek anlamam ama araştırmalarım sonucu kendi sınıfları içinde en verimli, sorunsuz otomatik viteslerin seat ibiza'nın dsg'si (1.2 tsi motor, style) ve honda jazz'ın cvt'si (1.4 motor, joy) olduğunu gördüm.. bu araçlar bütçeme de uyuyorlar.. diğer bazı markaların modellerini otomatik viteslerindeki sorunları (çok yakması, vites geçişlerindeki sarsıntı, arıza yapma ihtimalinin daha fazla olması gibi) veya bana pahalı gelmeleri gibi nedenlerden dolayı eledim.. ancak gözümden kaçmış olabilir verdiğim fiyat aralığında uygun alternatiflere de açığım.. ama asıl sorum sizce jazz mı ibiza mı?

• Motor-şanzıman uyumundan dolayı İbiza derim ama arka tarafı dar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 25 Aralık 2011; 20:23:45 >
  • Ben jazz ı tavsiye ederim.İkinci elde daha iyi ve daha güzel bir kasası var...
  • aile için olacaksa ve 2. eli önemliyse jazz
    performans,düşük vergi konusunda ise ibiza tercih edilir
  • araçta performans pek aramıyorum yani şehir içinde genelde sakin giden biriyim, öyle bastımmı gaza öne fırlasın fişek gibi tarzı bi derdim yok :) tek başımayım aile aracı da aramıyorum ama tabi sadece ben kullanıcak olsam da bir aracın içinin ferah olmasını tercih.. 2. eli de önemli elbet günün birinde aracı elimde daha rahat ve en az sorunu yaşamış şekilde çıkarmayı arzu ederim.. halen yurt dışındayım bi kaç ay sonra dönücem o yüzden ikisinin içine oturmuşluğum bile henüz yok, git geller yaşıyorum ama jazz'a biraz daha yakınlık duyuyorum sanki..
  • her açıdan ibiza
  • konuyu okuduğumda jazz dedim 2. açıklamanı okuyunca aradığın İBİZA dır diyorum .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel corsa mı vw polo mu?
    12 ay önce açıldı
    VW POLO mu? Ford Fiesta mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu okudugumda jazz dedim sonraki açiklamani okuyunca kesin jazz dedim.

Iç ferahliginda jazz ustun
    ikinci elde de jazz ustun.

Tsi'ler genelde cok yakiyor. Mesela 1.4'ü 9-11 civari yakiyor 1.2 de 8-9 yakar herhalde.

Fakat jazz 7 lt yakiyor ve otomatiginda vites gecisleri hissedilmiyor, geri vites haric :-)

Sana jazz fun gider soyle panaromik tavanli. Ibizaya bakma bile.
  • Bende Jazz diyorum. Jazz ile ilgili objektif yorumlara şurdan ulaşabilirsin:
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=53880258
  • Arkadaşım merhaba,

Tek başına olduğun için Ibiza da sıkıntı olmaz ama Ibizayı sadece showroomda inceledim, test sürüşü yapmadım.

Bu yüzden onunla ilgili birşey diyemiyorum.

İkinci el ve iç ferahlık konusunda Jazz çok iyi bir seçenektir.

CVT vites de çok iyidir.

Her iki aracı da detaylı incelemeden ve test sürüşü yapmadan karar vermemeye çalış mümkünse.
  • bence ve tabiki jaz...
    ayrıca ferah bir araba istemişsiniz, içine oturun ve sınıfının en ferahı olduğunu görün derim.
  • B sınıfı benzinli araçlarda genelde iç mekan ferahlığı bakımından Jazz öneriyorum.Ancak İbizada gayet iyi bir araç.Almadan önce test sürüşü yapıp kararını ona göre ver derim..
  • çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için nizam 1292 ve vettel99 ibiza demenizin nedenlerini biraz açarmısınız acaba? motor performansı ve ataklığı açısındanmı daha önde ibiza? veya başka artılarıdamı var size göre? çünkü olay sadece tsi motorsa performans arayan biri dğlm, otomatik vitesin sürüş keyfi iyi olsun sorun çıkarmasın yeter benim için.. öte yandan jazz diyen diğer arkadaşlarım kalbim sizle açıkcası o ayrı

bir de arkadaşlar bütçem belli (37-38 bin), araç sınfım belli, düzgün çalışan ve olabildiğince sorun çıkarmayan bir otomatik vites sistemine sahip, kaliteli, bilinen bi markanın düzgün bi modelini almayı düşünüyorum malum, bu anlamda seçeneklerimi ibiza ve jazz olarak ikiye indirdim.. kriterlerime göre önerebileceğiniz benim gözden kaçırdığım başka bi marka/model daha varmıdır? yani doğru iki model arasındamı tereddüt yaşıyorum sizce?

• ibizayı ve jazzın içine binersen aradaki bariz farkı anlamamam mümkün değil.üstelik ibizada stardant 2 hava yastığı ile geliyor ve paket alsan bile hava yastığı ekletemiyorsun.esp de ayrı paket.iki aya yakın ibiza kullandım.2 aydırda cvt kullanıyorum.yol tutuş ve hızlanma performası dışındaki her şey için tereddütsüz jazz
  • başka yorumu olan arkadaşlar?
  • jazz piyasadan kalkmıyormuydu diyecektim birden aklıma city olduğu aklıma geldi :)
    birbirine benzer araçlar bence test sürüşü kesinlikle kararınızı vermenizde yardımcı olacaktır. yoksa aralarında uçurum yok.
  • Seat bence daha bi spor.Tek kişi demişsin ondan.Eğer İlerde Ailem olur dersen Jazz.Ama 3-4 yıl bekar,çocuksuz kalırsım dersen de İbiza.DSG şanzımanda iyidir.Yukarıdaki arkadaş 1.4 TSİ 8-9 yakıyor demiş Ş.içi passat 7.4 yakıyor.Seat daha hafif olunca 6.5 olması muhtemel.Düşünmeden İbiza derdim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

jazz piyasadan kalkmıyormuydu diyecektim birden aklıma city olduğu aklıma geldi :)
    birbirine benzer araçlar bence test sürüşü kesinlikle kararınızı vermenizde yardımcı olacaktır. yoksa aralarında uçurum yok.

doğru iki model arasında teredütte kalmışım o zaman bu da bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

jazz piyasadan kalkmıyormuydu diyecektim birden aklıma city olduğu aklıma geldi :)

doğru iki model arasında teredütte kalmışım o zaman bu da bişey

dizel araç düşünmüyormusunuz ?
  • ayrıca jazz daki şu olayı beğendim :)

honda jazz mı seat ibiza mı????
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.