Şimdi Ara

Honda Jazz Mı Skoda Rapid Spaceback mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ailecek 4 kişi rahat edebileceğimiz, 5. Kişi binince de çok sıkışmayacağımız ferah hatchback, az yakan bir araç arayışındayız. Honda jazz elegance paket ile rapid spaceback style paket camtavan arasında kaldık.
    Açıkcası cam tavan dışında diğer her yönden jazz daha üstün geliyor ancak bugün iki araca da binme fırsatı bulduk ve cam tavan çok ferah hissetirdi.
    Araca uzun süre binmeyi düşünüyoruz ancak elbet satacağız, satarken bizi üzmeyecek, bindiğimiz süreçte de bakım masrafları ve arızaları bizi yormayacak olması önemli.
    Zaten baktığımız araçlar en fazla 1 yaşında 10bin km civarında , o da baktığımız bayilerde sıfır bulamadığımızdan.

Siz bir seçim yapacak olsanız hangisini seçerdiniz?
    Bir de rapid spacebacklerde torsiyon çubuğu mu var yoksa bağımsız süspansiyon mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rapidlerde torsiyon var. 2. elde rapid para kazandırmaz aldığın paraya satarsın. jazz üstüne kor mutlaka bariz daha fazla piyasası var şu an.

boyut olarak ise rapid bariz daha büyük. b+ diye görülen araçlardan
    jazz ise klasik bir b sınıfı boyutlarında. pek aile aracı denemez.

bakım olarak iki aracında da bildiğim kadarıyla kronik bir sorunu yok. parça maliyetleri de benzer.

uzun süre bineceksen 2. elden ziyade boyut daha önemlidir. tasarım olarak da jazz oldukça çirkin geldi bana.

ek olarak otomatik alacaksan dsg konusunu araştır derim. arıza ihtimali daha fazla ama performansı çok daha yüksek oluyor.
  • Bundan önce suzuki balenoda cvt, meganeda ise çift kavramalı edc kullandım. Edcnin derdi bitmedi cvt ise çok rahattı zaten rapidden iten de dsg olayı aslında beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: harryhur

Bundan önce suzuki balenoda cvt, meganeda ise çift kavramalı edc kullandım. Edcnin derdi bitmedi cvt ise çok rahattı zaten rapidden iten de dsg olayı aslında beni.
    Yeni dsglerde artık pek sorun kalmadı,bence test edin öyle alın.Rapid bence daha iyi bir seçim ama test edin bence iki aracıda.
  • rapid tercih ederdim ben. LPG ile ya da dizelle uğraşmaya gerek yok .
  • Artık Jazz ın 2. elde bı esprisi ve üstünlüğü kalmadı. Yüksek fiyat istiyorlar ama satan yok. Bence Rapid daha f/p aracı. Bakış açısına göre değişir ama Skoda daha sportif ve motor, performans olarak daha mantıklı bir seçenek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic RS HB mi Leon FR mı
    7 yıl önce açıldı
    VW POLO mu? Ford Fiesta mı?
    8 yıl önce açıldı
    Hyundai i20 mi Honda jazz mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.