Şimdi Ara

Honor 200 / 200 Pro Ana Konu (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Rather_34 , freezeboi Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 19 Misafir (2 Mobil) - 19 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.410
Cevap
153
Favori
298.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #17
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eyvallah kardeşim, tşk ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abzek_06 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UmutCAN41 U kullanıcısına yanıt

eyvallah, Allah razı olsun, tşk ederim

• Tony Ferguson kullanıcısına yanıt

erişilebilirlik altında google asistanı kapatma ayarı var

erişebilirlik içerisinde güç tuşu basınca çağrıyı sonlandır veya sonlandırma ayarı var

• baktınız mı bilmiyorum da, dxo mark da batarya testinde tüm telefonlarda 14, kendi sınıfında 4. olup 147 puan almış

• Honor 300 serisi tanıtıldı.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13539&idPhone2=13538&idPhone3=13537#diff-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 3 Aralık 2024; 2:36:54 >
  • damn2u kullanıcısına yanıt

300 ün tasarım dışında hiç bi farkı yok, saçma

• Arkadaşlar geniş ekranlı çok yüksek fiyatı olmayan,özelliklede hafif ve ince olan bir telefon arayışındayım.S24 plus ve Honor 200 pro arasında kaldım.S24 plusun fiyatını hakkettiğini düşünmüyorum,Kasım indirimlerindede çok fazla fiyatı düşmedi.Tam siparişe karar vermiştim ki Honor 300 pronun tanıtıldığını gördüm.Snapdragon 8 gen 3 ile gelecekmiş,gen 3 ile gelirse uygun fiyata gelir mi acaba?Birde gelmesi uzun sürer mi bilemedim.
    Bundan önceki cihazım s24 ultra idi,kılıf ile birlikte elime çok ağır geldi,tutması kavraması zor oluyordu,geçen hafta sattım.Birde Honor 200 Prodaki işlemci 8s gen 3,bazı yerlerde 8 gen 2den daha düşük performansı olduğu yazılmış.Çok performans gerektiren işlemler yapmıyorum aslında,oyun oynamam ama pdf ,slayt ve e book çok açıyorum telefonda.Ram düşük ve işlemci kötü olduğunda çok fazla pdf açınca telefon şişiyor yavaşlıyor.Fold 4 ve s24 ultra bu konuda çok iyiydi ama çok ağırlar,elde taşımak zor oluyordu.
    Telefonu inceleyemedim,bulunduğum şehirde yok ne yazık ki.Magic OS akıcı mi,takıldığı yavaşladıği yer oluyor mu?Samsungun arayüzü güzel,bir sürü özellik var.Samsung kadar özellik beklemiyorum,yapay zeka olayıda hikaye zati,elzem şeyler değil,birçok işlemi diğer programlar ile yapıyorsun.
    Diğer nokta güncelleme olayı,güncelleme konusunda resmi bir açıklama yok gibi.Gerçi Samsungda 7 yıl guncelleme vereceğini söyledi ama sanmıyorum o kadar vereceğini,verse bile bir yerden kayıp olacaktır.Tabi güncelleme olmasada çalışıyor telefon ama güncelleme oluncada insan mutlu oluyor,yoksa şu an kullandığım telefon kaç yıl önce piyasaya çıkarılmış Galaxy A70 ,kamera dışında gayet stabil çalışıyor.
    Birde pttavmde SMK iletişim diye bir satıcı var,güvenilir mi acaba,ordan sipariş veren oldu mu?

• parooksetin P kullanıcısına yanıt
    Honor 200 Pro tarif ettiğiniz kullanım için ideal bir telefon. Yazılım yeterince stabil. Ben de çokca PDF açıyorum ve gayet iyi, slayt ve ebook da da performansının iyi olacağını düşünüyorum. Pil süreleri gayet iyi geldi bana Samsung Note 10 Lite sonrası. Magicos konusunda fazla takılmayın, yeterince stabil olduğunu düşünüyorum. Kullandığım telefonlar arasında Android olarak beni üzen bir tek Xiaomi olmuştu, hala aynı hataların devam ettiğini forum sayfalarında gözlemleyince önce 13T Pro almaktan, sonra da 14T serisini beklemekten vazgeçtim. 300 Pro'nun lansmanı yeni yapıldı Çin'de. Ülkemize gelmesi 5-6 ayı bulur. İşlemci yönünden beklenebilir tabi ama 200 Pro yeni çıkmış bir telefon, bu hareketleri birbirinin yerine üretilmiş ürün olarak görmemek lazım, bu fiyatın üstüne 10bin eklemeniz gerekecektir almak için. Güncelleme tarafında aslında Android yeni bir sisteme geçti ve güncellemeler anladığım kadarıyla kolayca entegre edilebiliyor bu sebeple güncelleme taahhütlerinde yıllar havada uçuşuyor. 200 Pro muhtemelen 4 yıl güvenlik güncellemesi alacak ve mevcut haliyle 2-4 yıl arası hizmet üretebilir o haliyle. Bu sebeple en az 5-6 yıllık bir ömür vaat ediyor ki bu da bir Android telefon için bence gayet yeterli. Artık teknoloji o kadar hızlı değişim içindeki bana 7-8 yıllık vaatler anlamsız geliyor. 7-8 yıl sonra bu firmalar hala var olacaklarını bir garanti edebilsinler önce. Mesela Nokia gibi birden yepyeni bir işletim sistemi ile Android ve Ios çöp olabilir Symbian gibi. Mümkün mü? Yapay zeka yazılım teknolojilerinde herşeyi mümkün kılacak diye düşünüyorum. Bu sebeple 3 yıldan uzun telefon üzerine artık yatırım yapılmaz. 30bin üstü paralar telefon teknolojisi için artık ultra lüks harcama diyebiliriz.

• Arkadaşlar cihaz şarjdayken hiçbir yerinde ışık yanmıyor. Gece telefon neredeydi el yordamıyla buluyorum. Xiaomi lerde hep bir ışık yanar bunda görmedim. Var mı bilen ya da farklı bir çözümü olan.

• Tony Ferguson kullanıcısına yanıt
    Ayarlar-erişilebilirlik özellikleri-kısayollar ve hareketler-Google asistan. Tam yolu bu.

• parooksetin P kullanıcısına yanıt

* Makul fiyatlı, hafif ve zarif telefon için Honor 200 doğru bir tercih olur. Honor 200 Pro'nun bazı özellikleri daha iyi olsa da hacim olarak bir nebze daha büyük ve ağır olduğunu, kılıf da takılacağını, yani zarifliğini bir nebze yitireceğini unutmamak lazım.

* Honor 200 ve 200 Pro'nun işlemcisi, yazdığınız ihtiyaçlara kolayca yanıt verecek güce sahip. Arayüz ve programlar gayet hızlı çalışıyor, takılma donma olmuyor, bu konuda sorun yaşamazsınız. Her iki model de çok hızlı çalışıyor.

* Uzun yıllar Samsung kullanıyorsanız Honor'un yazılımı basit ve eksik gelebilir. Samsung'un bazı kullanışlı özellikleri Honor'un yazılımında yok. Son 4 yılda Samsung Galaxy S10e ve A54 kullandıktan sonra son 1 aya yakın süredir Honor 200 512GB kullanıyorum ve yazılımına daha yeni alıştım.

* Telefonun tüm özelliklerini kendime uygun şekilde ayarlayıp önceki kullanım alışkanlıklarımı buraya adapte etmek hayli zaman aldı. Samsung'da olup Honor'da olmayan özellikleri de mecbur kullanmıyorum, bazı alışkanlıklarımı buna göre değiştirdim veya vazgeçtim.

* Honor 200'ün kamera performansı gündüz veya ışığın iyi olduğu ortamlarda gayet iyi, çok hızlı çalışıyor. Ben kameranın gece modunu ve zoom yeteneğini başarısız buldum. Fotoğrafta 10x yakınlaştırmadan sonra görüntü çok bozuluyor. Keza videoda da 3x yakınlaştırmadan sonrası kalitesiz. Yani arkadaki ana kamera tatmin edici, ihtiyacı karşılıyor ama telefoto kamerası ve geniş açı kamerası vasat.

* Honor 200 modellerinin batarya süresi, Samsung Galaxy A70'ten sonra çok iyi hissettirecektir, günü rahatlıkla çıkarırsınız fakat ilk günler batarya daha hızlı bitebilir, en azından 1 ay kullanımdan sonra batarya performansı daha sağlıklı hale gelir.

* Honor 200 modellerinin güncelleme takvimine dair resmi bilgi yok. Yurt dışındaki ülkelerde Honor'un sosyal medya kanallarından farklı açıklamalar yapılmış fakat onları dikkate almak hata olur, bilindiği üzere yazılım güncellemeleri ülkelere göre farklılık gösteriyor. Bu konuya dikkat ediyorsanız iyi düşünmek ve araştırmak lazım.

* Samsung, zamanında yazılım güncelleştirmesi konusunda çok şikayet aldığı için eksik olduğu bu alana yatırım yaptı. Bir telefona 7 yıl güncelleme vereceğini taahhüt ediyorsa verir. Apple ile yarışa giren bir marka taahhüdünden vazgeçme amatörlüğünü göstermez, böyle yaparsa da bunun uzun vadede zarar vereceğini, itibar ve müşteri kaybedeceğini bilir. Bir sürü alternatif marka var, rekabet var, bu riske girmezler.

* Öte yandan Samsung yazılım güncellemeleri piyasaya yeni çıkan telefonlara ilk yıl her ay gelirken, sonraki yıllarda 3 ayda bir, 6 ayda bir, yılda bir ve iki yılda bir periyotlarla geldiğini de unutmamak lazım. Samsung telefonların yazılım güncelleme takvimini Samsung https://www.guncelmiyiz.com resmi internet sitesinden sorgulayabilirsiniz.

* Honor 300 duyuruldu fakat ülkemize ne zaman geleceği meçhul. 200 serisi mayıs ayında çıktı, ülkemizde ağustos ayında fahiş fiyattan satılmaya başlandı. Bugünkü fiyatlara gelmesi hayli zaman aldı. Örneğin, Honor 200 Pro, 36 bin TL'den satışa çıkmıştı, bugünkü 30 bin TL seviyesine düşmesi ekim ayını buldu. Honor 300 hemen ocak ayında gelse bile kim bilir fiyatı ne kadar olacak, Honor 200 modellerinden çok daha pahalı olacağı kesin. Ayrıca yeni yıl zamlarını ve yüksek enflasyona bağlı zamları unutmamak lazım.

* Telefonu bilinmedik bir online satıcıdan almaktansa Hepsiburada'nın kendisinden almak daha güvenli olur. PTTAVM'deki SMK İletişim ile Hepsiburada'nın sattığı her iki modelin arasında sadece 300-400 TL fiyat farkı var. 300-400 TL daha fazla verip Hepsiburada'nın kendisinden almak daha güvenli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodosumtuttu -- 4 Aralık 2024; 4:41:58 >

• Honor 200 ve pro kılıfları birbirine uyumlu mu

• Arkadaşlar bu geniş yorumlar ve öneriler için çok teşekkür ettim.Muhtemelen sipariş vereceğim.

• Goldman34 kullanıcısına yanıt

boyutlar farklı diye biliyorum

• Goldman34 kullanıcısına yanıt
    Honor 200

161,5 * 74,6 * 7,7 mm

Honor 200 Pro

163,3 * 75,2 * 8,2 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer306 -- 3 Aralık 2024; 11:8:40 >
  • Desteğe sorunu yazdım uygulama kaynaklı olabilir telefon sıfırlayın gibi komik cevap verdi:) halbu ki tek ben değilim araştırdığımda yaşayanlar varmış dedim. Şimdi bulunduğum yerde serviste yok uğraş dur.

• abzek_06 A kullanıcısına yanıt

Evet farkliymis

• simerkan kullanıcısına yanıt

Güç tuşuna basınca Google veya başka bir asistanın devreye girmesini tercihleyebilirsiniz.

Bu tercihlemeyi kapatsanız bile telefonu kapatmak için güç tuşuna 3 saniye basma kuralı değişmiyor.

Yani, güç tuşuna hemen basınca asistan çıkıyor, basmaya devam ederseniz güç tuşunun beklediğimiz özelliği çalışıyor. Asistanın devre dışı bırakılması ile bu zaman kısalmıyor bilginiz olsun. Tuşu basılı tutmaya devam edin :)

• damn2u kullanıcısına yanıt

Kimovil sitesindeki karşılaştırmaya göre:

Honor 200 - Honor 300, işlemci vs. her şeyiyle aynı. Tasarım birazcık farklı.

Honor 200 pro - Honor 300 pro, işlemci 8s gen 3ten 8 gen 3e yükseltilmiş. Kamera vs. hep aynı. Tasarım yine birazcık farklı.

Honor 300 pro - Honor 300 ultra, işlemci, kameralar aynı :)

Bu ürünleri çin ile sınırlı tutabilirler. Çünkü globalde piyasaya çıkmasının bi anlamı yok. Honor 200 20 bin TL civarıyken 300 daha yüksek fiyattan mı çıkacak? Öyleyse neden, hangi özellik farkı bunu karşılayacak. Honor sırf model çıkarmak için çıkarmış gibiler.

*Edit, Honor 200 pro-Honor 300 pro işlemci farkı düzeltmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoomail -- 3 Aralık 2024; 14:33:29 >
  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.