|
Honor 200 / 200 Pro Ana Konu (7. sayfa)
-
-
Ben farklı cihazları iade etmiştim, mağazalarda satılmayıp HB üzerinde satışa çıkan cihazlardı ve boyut konusunda sorun yaşadım hocam. Bu cihazıda bugün vatanda deneyerek sipariş verdim. Şu an Poco X6 Pro kullanıyorum, mm olarak daha uzun ve geniş Honor 200 ama eldeki tutuş hissiyatı çok daha ergonomik olmuş. İnceliği ve ark kapağın kenarlarının kavisli oluşu cihazı olduğundan küçük hissettiriyor.
-
20 bin iyi fiyat. Bu fiyattan çıksa ön sipariş verirdim. Sırf Honor TR'nin bu saçma fiyat politikası yüzünden almıyorum. Pro model düşerse bakarım.
Alanlara hayırlı olsun.
-
Sipariş veren arkadaşlardan faturası oluşturulan varsa kontrol edebilir mi? Benim fatura olulturulmuş cihazın ımeı bilgisi yazmıyor. Normal mi bu durum? -
20 bin liraya yağmalamışlar resmen, sitede gözükmüyor şu an için. -
hepsiburada stoğu tükendi arkadaşlar. -
Muhtemelen güncellerler yazması gerekir -
Şuan 20 bin hepsi burda -
Meseleye şişenin dibinden bakmak lazım, aslında zararına satmıyor hocam. İthalat, ihracat, ticaretle uğraşan arkadaşlar meseleyi benden daha iyi bilir ama dilimin döndüğünce anlatayım:
Küçük bir örnek vermek gerekirse her şeyiyle bir gitarın fabrikadan çıktığı zamanki ortalama maliyeti 8 dolardır. Fakat biz son kullanıcı olarak 8 dolara iyi bir gitar teli bile alamıyoruz. Yani aslında maliyetler tahmin ettiğimizden çok daha düşük. Ayrıca Avrupa ülkelerinde de vergiler var, firmalar orada sattığı ürünlerden de kâr ediyor. Yani o ülkelerde de minimum fiyatla satılmıyor. Fakat bizde verginin de vergisi alındığı ve ithalatçı firmaların şuanki Honor 200'deki gibi ilginç fiyat politikaları olduğu için cep telefonu gibi bazı ürünlerde x2 gibi bir fiyat söz konusu oluyor. Ama bazı ürünlerde de Avrupa'dan daha ucuza satın alma gerçekleştirebiliyoruz. Örneğin geçen gün Samsung Buds FE'ye baktığımda yurt dışında satış fiyatının 99 dolar olduğunu gördüm bu kulaklık ülkemizde 35 dolar civarına satılıyordu. Dolayısıyla bu kulaklığın maliyetinin 10 doları geçmediğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Firma zaten zararına ürün satmaz, vergi de genel anlamda ürünün satış fiyatıyla bağlantılı bir yüzde üzerinden alınıyor. Öyle sabit bir vergi maliyeti yok yani. Hükümet savunucusu gibi de olmayayım ama bu fiyatların sebebi sadece deli dumrul vergisi değil, aynı zamanda aç gözlü satıcılardır. Ne yani, gerçekten telefonun fiyatı 24 bin liraydı da hepsiburada 20 bin liraya zararına telefon mu sattı? Eminim fiyat istense daha da aşağı çekilir, çünkü hepsiburada bir aylık bir telefonu kâr etmeden niye satsın? Asıl soru ne oldu da lansman indirimi ile vb 32 bin liraya satıldı bu cihaz? Gerçekten bu kadar mı düşmanlar Türk milletine?
Yukarıda da dediğim gibi Honor Türkiye'ye mail attım. Cevap da geldi, cevabın uzun bir bölümü hazır kalıp ama soruma da yanıt vermişler. Aşağıya kopyalayayım:
"HONOR şirketi, HONOR ürünlerinin Türkiye'deki üreticisi ve ithalatçısıdır
Cihazlarımızın son tüketiciye satışı ortak mağazalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Satış koşulları, fiyatlar, indirimler, promosyonlar ve hediyelik ürünler, ortak mağazalar tarafından bağımsız olarak ve kendi takdirine bağlı olarak belirlenir."
Yani benim anladığım şekliyle diyor ki, biz sadece ithal ediyoruz, fiyata karışmıyoruz. Bizden alan aracı ürünü size istediği fiyattan iteleyebilir. Ona da karışmayız, bize ne? Bunlar garanti işini de FixSmart diye aracı bir firmaya vermişlerdi o firma da tamirat işlerinde çılgın ücretler çıkarıyordu diye hatırlıyorum. E sen o zaman resmi olarak Türkiye'de yoksun ki zaten? Sadece cihazı ülkeye sokuyorsun, gerisine karışmıyorsun. Neyse yazacak çok şey var da mesaj fazla uzadı.
Ben Honor Global'in iletişim bilgilerini isteyip oraya da mail atacağım. Bir şey çıkacağını sanmam ama gerçekten sinir oldum. 24 bin lirayken bile elimdeki A55i satıp zarar etsem de kamera için değer, alayım diyordum. 20 bin liraya görünce iyice şüpheye düştüm ama resmi olarak ülkede olmayan bir firma için zarar etmeye gerek yok. Firmanın tek bildiği cihazları ülkeye sokup influ-hınzır lara bedava cihaz göndermek. Tüketicisini düşünmeyen firmanın ben neden kullanıcısı olayım ki?
Bu arada verileri nereden aldı bilmiyorum ama DXOmark a baktığımızda Honor 200'ün çıkış fiyatı 408 dolarken A55'inki 499 dolar. A55 de ülkemizde 18 bin lira civarında satıldığına göre bu cihaz da aynı fiyatlara hatta daha ucuza satılabilir. Çünkü A55'in fiyatına yakın olan 530 dolar fiyatı ile Honor 200 Pro.
-
Servis olayı türkiyede hep bir muamma hocam. Mail attığınız iyi olmuş. Dediğiniz gibi yalnızca ürün sokarak distribütör olunmuyor. Millet zamma alıştı diye herkes geçirmeye çalışıyor. -
Düz Honor 200 İle A55 Arasında Kaldım.
Oyun Hiç Oynamam. Varsa Yoksa, Sosyal Medya, Müzik Dinleme, Video İzleme. Uzunca Bir Zaman Başına Bir Durum Gelmediğini Varsayarak, Uzun Kullanmak İçin Hangisini Önerirsiniz? -
Hocam kısaca vergi ayağına markaların fahiş fiyatlara satış yaptığı çok belli o zaman. Globale çıkış fiyatı denildiğinde demek ki marka ülkemizde bu fiyata bile satsa kar yapacakken global fiyatın üstüne vergi eklenmiş gibi gösterip 2 katına satış yapılıyor. Honor 200 modeli ülkemizde 20 bine satıldığında marka zarar etmiyor, satıcı zarar etmiyor, devlet vergisini alıyorsa 20 bin üstü satılan her cihazda tüketiciye kazık var.
Bunun bir şekilde önüne geçilmesi gerek, satıcılar aşırı kar marjları ile cihaz satıp sebebini vergi olarak gösteriyorlar. Hükümette bunlara bir dur demiyor, denetlemesini yapmıyor. 20 binlik cihazı 32 bine satarak elde ettiği fahiş kar ve 1 ay dolmadan fiyatı 20 bine düşürerek müşterisini ettiği mağduriyet durumu nerden baksanız rezillik ve hukuk devletinde cezai işlem gerektiren durumlar. Ben burada art niyet ararım hem satıcı hem hükümet tarafında danışıklı dövüş ortamı gibi.
Markanın ülkemizde resmen olmayışıda ayrı bir muamma. Cihazı sipariş verdim, ürünleride güzel bir marka ama sorun yaşadığımda arkasında durmayacaklarsa burada olmalarının hiç bir anlamı yok. Bu ülkeye giriyorsan direkt Honor çatısı altında servis ve hizmet ağını getirmen gerek. İş yine devlete kalıyor, bunların düzenlenmesi gerekiyor.
Ne desek boş hocam. Uygun fiyata aldık diyoruz da cihazın zaten edip edeceği rakam en fazla bu. 20 bin üstü fiyata alanlar ne yapsın.
-
20 bin üstü hepsi burada dan alanlar ve benim gibi iade etmeyenler, hb müşteri hizmetlerine ulaşıp kayıt oluştursun. 1000 TL hediye çeki tanımlıyor alt limitsiz.
-
20.499 da tekrar satışta -
20500 e alınır mı sizce bu cihaz ne dersiniz -
Mesele dediğiniz gibi danışıklı dövüş hocam. 32 bin e satınca hem satıcı daha fazla kâr ediyor hem devlet daha fazla vergi alıyor. Her iki taraf için de kazan-kazan senaryosu, kaybeden ise tüketici. Ben bu yüzden ürün alırken genellikle fiyatları yurt dışı ile kıyaslamaya çalışıyorum. Bu yüzden tercihim A55 oldu. Yurt dışında 15 bin lira civarı olan telefonu 18 bin liraya aldım. Honor 200 32 bin lira diye almadım 24 bin olsa ikisinin arasında gider gelirdim, 20 bine düşünmezdim bile direkt Honor 200 siparişi verirdim. Çünkü kamera benim en büyük önceliklerimden biri, her iki telefonun da ana kamera sensörleri aynı Honor'un artısı tele sensörü olması. Yukarıdaki cümlenin farklı bir versiyonu olarak Tele sensör için 14 bin lira fark vermedim, 6 bin lirayı düşünürdüm, 2 bin lirayı ise düşünmez tele sensöre verirdim. Zamanında kullandığım Samsung S4 mini OTA güncellemesiyle tuğlaya döndüğünden (brick olduğundan) beri Samsunga mesafeliydim. Türkiye garantili bir cihazı neredeyse yurt dışı fiyatına bulunca yeniden tercih ettim. Çünkü konuştuğumuz gibi diğer firmalar gerçekten tüketiciye kazık atıyor. Apple tarafında da diğer firmalarda da durum böyle. Sanırım yapılabilecek tek şey tüketicinin yurt dışıyla fiyat kıyaslaması yaparak satın alma gerçekleştirmesi.
Aslında konuştuğumuz servis ve hizmet ağı senaryosunu cep telefonu üzerinden düşünürsek bildiğim kadarıyla ülkemizde Apple ve Samsung dışında cep telefonu firması yok. Xiaomiler ve diğer birkaç Çinli de Evafone denilen garip bir firmanın elinde. Bilgisayar konusunda da benzer hususlar var diye biliyorum. Firmalar operasyonlarını başkalarına devredebiliyor.
Fakat sizin senaryonuza gelirsek hayırlı olsun ve güzel günlerde kullanın diyebilirim :) Siz parasını, vergisini ödeyerek faturalı bir cihaz aldınız. Firma istediği kadar ben destek vermiyorum desin, Tüketici Hakem Heyeti var, 2 yıl garantisi var. Cihazı öldürsek bile yurt dışında 400 dolar civarı olduğunu düşünürsek, cihazın üzerine 6 bin liraya imei kaydı ve 2 yıl garanti aldınız. Güncel imei kaydı 32 bin lira civarı diye biliyorum :)
@Buhar Abi öncelikle nickiniz elektronik sigara ile mi alakalı bilmiyorum ama ben bir elektronik sigara kullanıcısıyım ve benzer senaryodaydık. Ben A55 satın aldım. Yukarıdaki mesajlardan sürecimi biraz öğrenebilirsiniz. Hepsiburadada cihaz tükenmiş ve en ucuz fiyat 26 bin lira gibi gözüküyor. Eğer 20 bin lira üzerinden düşünürsek ben kamera odaklı olduğum için Honor 200'ü tercih ederdim ama A55'i tercih ettiğim için de mutsuz değilim. Cihazların birbirine olan üstünlüklerini kabaca özetlersek:
Honor 200:
+ Tele lens ve daha iyi kamera performansı, ayrıca raw fotoğraf çekimi. YouTube'daki testlere bakarsanız özellikle zoom çekimlerde Honor'un bariz farkını görebilirsiniz. Ama bu demek değil ki A55 çok kötü, cihazların ana kameraları aynı sensöre sahip hatta Samsung daha iyi diyafram değerine sahip.
+ Hızlı şarj
+ Daha hafif
+ Kağıt üzerinde ekranı daha iyi ama canlı görmeden yorum yapmamak lazım Samsung da panel üreticisi sonuçta.
Samsung A55:
+ Arayüz. O kadar çok özelleştirme var ki kurcalamakla bitmiyor. Örneğin modlar ve rutinler denen özellik herhangi bir Çinlide var mı bilmiyorum.
+ Suya ve toza dayanıklılık sertifikası var. Su geçirmezlik değil, dayanıklılık.
+ Birer yıl daha uzun android ve güvenlik güncellemesi alacak ve bu güncellemeler aylık olarak gelecek.
+ Metal çerçeve. Cihaz bu haliyle dış materyal olarak S24+ kopyası olmuş diyebiliriz.
Eğer odak noktanız sadece uzun ömürlülükse kağıt üstünde en azından 1 yıl daha fazla güncelleme desteğiyle A55 önde. Hem biraz da tasarruf etmiş olursunuz. Gerçi geleceği hiçbirimiz göremeyiz. Kagıt üzerinden gördüklerimize ve tecrübelerimize bağlı konuşuyoruz. Ben A55 kullanıcısıyım ve cihazı size tavsiye edebilirim. Hepimiz telefonlarımızı kılıfla kullanıyoruz ama imkanınız varsa bir teknoloji markete gidip cihazı tecrübe etmenizi, malzeme kalitesini hissetmenizi öneririm. Şimdiden cihazınızı güzel günlerde kullanın.
-
HB stoklara girdi cihaz, fiyat 20.4999TL. -
Öncelikle aydınlatıcı ve bilgilendirici mesajınız için teşekkürler hocam. Tüketiciler olarak hiç bir şey yapamıyorsak bile en azından cihazlar tanıtıldığı gibi saldırmamak lazım ki fiyatlar ederine düşsün.
Göz göre göre gözümüzün içine bakarak 32 bine cihaz satıp 20 bine düşürmek ne bileyim bir şeyler yapmazsak daha çok görürüz bu senaryoları. Ben yıllardır Samsung S serisi konularında lansmanda ürün almayın 3 5 gün sonra 10K aşağı fiyata satacaklar diye çok yazıyorum. Umarım dinleyen oluyorur.
-
gözü kapalı alınır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X