Şimdi Ara

Honor Magic V3/Vs3 [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
16
Favori
12.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam maalesef Honor major güncellemelerde sıkıntılı biraz. Android 13 ten 14 e geçişte benim V2'de (Magic OS 7 den 8 e geçince) yaşadığım bazı sorunları telefonu sıfırlayınca yaşamamaya başlamıştım. Bu tecrübeden yola çıkarak OS 8 den 9 a geçtikten sonra (Android 14 ten 15 e) telefonu sıfırladım ve Huawei saat ile yaşanan sorun düzeldi. Siz de cihazla çok haşır neşir olmadan eğer Magic OS 9.0.0.135 e geçtiyseniz bir sıfırlayın derim.

Şu an çözümsüz olan şey gelen mesajların bazılarında "Hassas veriler gizlendi." sorunu. O da geliştirici seçeneklerinden yapılan bir ayarla düzeliyor yazmıştı yabancı forumlarda ama işe yaramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman1tr -- 8 Ocak 2025; 22:4:10 >
  • carman1tr kullanıcısına yanıt

Şu anda saati geçtim, diğer uygulama bildirimleri de maalesef aynı durumda. Sıfırlama yaparsam güncelleme baştan gelmeyecek mi ? Yani duruma çok hakim değilim, sıfırlayıp güncelleme yapmamam mı lazım? Telefona bi çok şeyi zorla yükledim. Çünkü Huawei sağolsun ne rehber, ne resimleri google hesaba kaydetmemiş. Sıfırlama seçeneğini verileri silmeden ( rehber, resimler, uygulamalar ) yapabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Major güncellemelerden sonra sıfırlama yaparak temiz kurulum ile başlayın. Yoksa sonradan çorap söküğü gibi hatalarla karşılaşırsınız.

Her Major güncellemeden sonra bunu yapmak daha sağlıklı 🍷🍻🌴

• CaptCRaCKs C kullanıcısına yanıt

Yok hocam artık güncelleme geldi, sistem magic os 9 oldu. Sıfırlayınca 9 dan devam eder.

bana da dün geldi os 9 gram bir fark göremedim os8 arasında :) adı os9 sadece galiba.

bu arada cihazın kutusundan çıkan kılıf, fold cihazlar arasında en innovasyonlu en uyum sağlayan en kaliteli kılıf diyebilirimk çok beğendim kılıfını .

• Fold cihaz isteyenler yazılımı dert etmeyecekse, teknoloji hastası biri olarak kesinlikle v3 tavsiye ediyorum. Ekran kaliteside hiçbir ekran güzelleştirmesini açmamama rağmen netlik aydınlık prüzsüzlük çok iyi. iç ekranda dış ekranda muazzam. iç ekranla ilgili tek eleştirim o fabsikasyon ekran jilatini tozu çekmeye yemin etmiş resmen yanları hep toz doluyor.... temizle dur.

• hakangündüz H kullanıcısına yanıt

Bende samsung saat kullanıyorum tüm özelliklerini kullanıyorum sadece telefondaki alarm saat de çalmıyor. Birde telefon çaldığı zaman 1-2 sn gecikmeli geliyor saate.

• onurdurust kullanıcısına yanıt

benim Samsung Galaxy watch 6 classic saatim sıkıntısız iyi çalışıyor. Problem yok

• Ben telefonu sıfırladığım halde pek bi değişen olmadı. Huawei saat hala bildirim, arama vs almıyor. Sadece saat bağlı, telefonumu bul özelliği vs çalışıyor ama başka bir işlevi yok.

Instagram bildirimleri gelmiyor, Instagramı açınca mesaj bildirimleri gelmeye başlıyor. Arka planda çalışırken bildirim ve mesajlar geliyor, uygulamayı kapatınca gelen hiç birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptCRaCKs -- 10 Ocak 2025; 16:3:23 >
  • CaptCRaCKs C kullanıcısına yanıt

Önemli uygulamalar için;

Pil Optimizasyon kısmından izin ver listesinden kaldırın.

Uygulama başlatma kısmını manuel'e alın çıkan üç seçeneğide açık hale getirin.

• Cihazdan memnun olmayan varmı ? Çok ama çok memnunum. Katlanır olduğunu çoğu zaman unutuyorum hem çok ince. Hemde dış ekran çok iyi

• Arkadaşlar Honor uygulama mağazsından güncellemeleri otomatik yerine manuel yapın. Ve güncellemeleri elle kontrol edin sistem uygulamaları çıkınca yükleyin. Play Store'dan yüklenenler çıkarsa görmezden gelin bırakın Play Store'dan güncellensin.

Şimdi bakın;

Pil kısmında uygulama başlatma kısmı otomatik seçildiği zaman idareyi MagicOs yapar.

Ancak Hepsini otomatik yapar ve manuel ayarlardan 3 seçeneği de açık hale getirdiğiniz zaman pil yönetimi stok Android'deki gibi davranır.

Şimdi şunu öneriyorum sistem uygulamaları dahil hepsini manuel'e getirin ve çıkan 3 seçeneği otomatik, ikincil ve arka planda kısımlarını aktif edin.

Nadir kullandığınız uygulamalar varsa ona göre ayar yapabilirsiz. Normal kullandıklarınızın sadece otomatik başlangıç kısmını devre dışı bırakabilirsiniz, nasılsa telefon çalışınca uyanacaklar.

Ve kritik önemli uygulamalarınızı Pil Optimizasyon kısmında izin verme kısmına ekleyin (whatsapp, adguard, gmail, ins vs gibi kendiniz önemli gördüklerinizi)

Bu arada uygulama başlatma kısmını ayarlerken bir kaç şey daha söyleyeceğim;

Mesela Amazon alışverişi tamamen kapalı yaptınız ama Amazon Prime Tv yi sık kullandığınız için 3 kısmı da açık bıraktınız;

Birbirlerini uyandıdır.

Swiftkey, Onedrive, Microsoft Ofis mi yüklü üçü de birbirini uyandırır.

Google uygulamaları birbirini uyandırır.

Clash royale ve squad busters aynı firmanın olduğu için birbirini uyandırır.

İkincil başlatmanın olayı budur. Bunu da ek bilgi olarak yazayım.

Ayrıca sistem uygulamaları da arka planda görünmeyen kendi güncelleyicisi tarafından kontrol edilip yapılıyor. (Honor Mağazayı da kontrol etmeyi unutmayın tekrar hatırlatayım).

Taze kurulumdan 2 gün içerisinde swiftkey gizlilik kısmında ikinci bir gizlilik sekmesi aktif olarak açılıyor. Oradaki iki kısmı da devre dışı bırakın.

Google reklam kimliğini sıfırlayın ve kimliği silin, 2 gün gibi süre içerisinde bildirimde yeni reklam gizliliği bildirimi çıkacak ayarlarından 3 ünü de kapatın

Telefonum bul açık kısmında ayar belirecek kapalı ikende her yerde tüm ağları seçin

Hırsızlık ayarınıda ikisini de aktif edin

Bu kısımlar ayarlar / Google / Tüm hizmetler kısmında belirecek.

Play sistem güncellemelerini düzenli kontrol edin.

Sistem güncellemeleri kısmında ayarlarda parametre güncellemeleri diye sekme var onu da otomatik güncelleme olarak devreye alın kalsın

Hızlıca şimdilik bu kadar yazdım.

Meraklısı satır satır ayarlardan heryeri kurcalarsa ince ayarları görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanercan -- 10 Ocak 2025; 19:21:3 >

• abzek_06 A kullanıcısına yanıt

Kafasına göre çalışmayacaklar, sürekli çalışır halde olmayacaklar yani.

Sadece uygulamalardaki pil yönetimini MagicOs'dan alıp Stok Android'e havale etmiş oluyorsun. MagicOs'un agresif pil yönetimi yerine uygulamalar stok androiddeki gibi davranacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanercan -- 10 Ocak 2025; 19:20:20 >
  • hakangündüz H kullanıcısına yanıt
    Valla şimdilik sorunsuz gidiyor bakalım:) Beklediğimizden iyi gibi bakalım devamı nasıl olacak.

Bir tek şu ekran yenileme hızını hangi ayarda tutacağımı kararsız kalıyorum, siz nasıl kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 10 Ocak 2025; 19:40:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son sürümde misiniz?

Bende Huawei Watch Buds var. Onda son sürüm olan 9.0.0.135 sonrası sıkıntı kalmadı. Saati de sıfırladınız mı? arkadaşın yazdığı gibi optimizasyon ayarları gibi ayarları yaptınız mı? Buna rağmen düzelmediyse beta versiyonu yükleyin. Bu arada yapmışsınızdır ama Huawei sağlık uygulaması içinden hangi uygulamadan bildirim geleceğinin ayarı var onu yaptınız değil mi?

@saitates Ben bir süre yüksek seçeneğinde kullandım ama pek fark görmedim o yüzden dinamki ayarda kullanıyorum.

Bu arada bende banka uygulamarı özellikle, onay bildirimi gelmiyor. Mesela İş bank için kendim uygulamaya girip onay mesajını açmak durumunda kalıyorum. Sizde de öyle mi? Uygulamayı sürekli açık kalacağı şekilde kilitlemek istemiyorum ama bu son çare olacak gibi.

Cevap içi teşekkürler , bende dinamik olarak devam edeyim. Maalesef banka uygulamalarımın hepsi iPhone'da kurulu, bu cihaz sadece iş amaçlı kullanıyor şimdilik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Banka uygulamasının bildirimleri de açık mı ? Mesela QNB salak uygulamasının bildirimi otomatik izin isteyip aktif olmuyor aklıma gelmezse hep kapalıda kalıyor. Elle ben açıyorum ilk kurduğum zaman. Gibi..

Zaten pil ayarlarını ve pil opt. yaptığını sanıyorum bankaların

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.