< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 12 Eylül 2021; 16:56:1 > |
Horizon 2 Forbidden West - [PS4-PS5 ANA KONU] - 18 Şubat 2022
-
-
Oooo oyun duyurulmadan adam konu açmış
Şaka bi yana oyunu oynadıktan sonra büyük bir merakla okuyacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 15 Mart 2017; 2:8:39 > -
Zamanı gelince okumak isterim emeğine sağlık -
Ben de bitirmedim daha oyunu bayadır açamadım bu hafta boost yapacağım, bitirince okuyacağım mutlaka. -
2.oyun Ps5 e çıkar gibi geliyor. Grafikleri hayal bile edemiyorum -
Üstad eline sağlık.. -
Hocam eline koluna sağlık.
Forum ahalisi olarak senin hakkını nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 24 Mart 2017; 1:51:38 > -
Güzel yerlerden yakalamışsın. -
Üstat tatı tamagımda kaldı -
2020'den önce çıkması çok zor.Kısaca en az bi 5-6 yıl sonrası çıkması muhtemel... -
Harika konu. Tamamen kendi çıkarımların mı yoksa reddit vb. yerlerden de bilgi aldın mı ?
Almadıysan resmen ikinci oyunun taslağını çıkarmışsın.
Bu oyunun türkçe olmaması tam bir trajedi. Türkçe olsaydı oyunu bırakıp gece gündüz data:loglar toplardım. Ancak Bu haliyle hem uzun hem parça parça dağınık gelmeleri hem de ingiliçce olmaları çok zorluyor anlamlandırmayı. -
Kendi okuduklarım ve gördüklerim sadece ama bunun dışında kaçırdığım detaylar da vardır diye tahmin ediyorum. Karşılaştırma amaçlı yabancı forumlara bakmıştım ama bu tip bir konu yoktu, eğer reddit'de açmış olsaydım ufak bir çapta bir etki yapabilirdi. -
Güzel konu, umarım bahsedilen tipte bir dünya ile çıkar 2.oyun. Okuması bile zevkliydi, o atmosfere girmesi kşm bilir nasıl olur. -
Bu oyun ilk oyundan da iyi olacak bence -
Eline sağlık hocam, merakla bekliyorum 2.oyunu -
İlk oyun çok başarılı olmasına rağmen türkçe dil desteği olmadığı için almadım. Umarım ikinci oyunda türkçe dil desteği olurda alır oynarım.
Bu vesileyle buradan da söylemiş olayım. Arkadaşlar oyun ne kadar iyi olursa olsun türkçe dil desteği olmayan oyunları almıyorum. Hikayeyi anlamadıktan sonra kılıç sallamak ok atmak silah sıkmak bir şey ifade etmiyor bana. Uzun yıllardır bilgisayarda son bir kaç aydan beride playstation da sadece türkçe dil desteği olan oyunları oynadım bu güne kadar. Bence herkes böyle yapmalı. Böyle yapanların sayısı artarsa türkçe dil desteği konusunda sorun yaşamayız. -
halen beklemekteyiz. artık oyunsuzluktan ne yapacağımı şaşırdım. -
Guerrilla Games büyüyormuş, 5 katlı bir ofise taşınıyorlar. Yeni ofisle beraber çalışan sayısı da 250'den 400'e çıkacakmış. Hermen Hulst, eski stüdyoda epey yer sorunları olduğunu söylüyor, özellikle ses ve hareketli nesneyi takip etme stüdyoları için alana ihtiyaçları varmış. Horizon üzerinde 6.5 yıl çalışmışlar bu çok uzunmuş, hem eski oyunlarının devamı hem de yeni oyunlar üretebilmek için bu süreyi 2 ya da 3 yıla düşürme niyetindeymiş, o yüzden böyle bir karar almışlar.
Görünen o ki çalışmalar hız kazanıyor. Bence şu an Horizon 2 yapılıyor ama sonrasın da yine yepyeni bir oyun gelecek gibi gözüküyor. -
İlk oyundaki tüm bilgiler doğru çıktı, Forbidden West'i kullanmışlar üstelik, müthiş gözüküyordu. -
İlk oyundaki o bilgilerden sonra spoiler yemiş gibi hissediyorum. Trailer da olan her şeyi adamlar tek bir nota saklamış resmen.
Sen oyunu satmıştın hani aldığın gün? |
siesin |
Dün gece itibari ile PS5 sürümünün inmesini bekleyemeyip PS4 Pro sürümünü oynamaya başladım. İlk oyunun suyunu çıkarmış biri olarak beklentim yüksekti fakat ilk oyuna göre bir çok şey aynı kalmış, hayal kırıklığı yaşadım.
Artılar Grafikler, ara sahneler ve yüz animasyonları harika olmuş. Oyunun dünyası cıvıl cıvıl, renk paletinin ve ışıklandırmanın kalitesiyle birleşince muazzam görüntüler ortaya çıkıyor. Artılar bitti. Eksiler Oyunun ilk 2 saati baygınlık geçirtti, Varl'ın boş sohbeti ve genel görev yapısında hiç bişey yapmıyor oluşumuz beni inanılmaz sıktı, uykumu getirdi. Yılan çıkınca "heh, sonunda eğlenceli bir şey" diyebildim. Oyun oradan sonra başlıyor zaten, tanıdık simalar, karakterler, ilk oyunda ki olayların neticesini görüyoruz ama çokta spoiler olmasın olmasın şimdi. Aloy'un davranışları ilk oyunla tamamen aynı evet aynı karaktere sahibiz fakat ilk oyunda ki gelişen karakterin "Yol da geçirmiş olduğu kaza sebebiyetiyle" her şeyini kaybetmiş olması çok garip. Vuruş hissi tamamen aynı, robotların combat anında ki davranışları tamamen aynı. Gelişen hiç bir şey yok. Yakın dövüş sözde gelişmişti ama yine ilk oyundan hiç bir farkı yok, mekanik olarak tamamen aynı sadece vuruş hissi bi tık arttırılmış. İkonlar, map işaretleri, hud vb vb tamamen aynı, renklerini değiştirseydiniz bari. Yapay zeka ilk oyunla tamamen aynı, gizlilik tarafında ise berbat 2-3 kere düşmanın önünden geçtim görmediler. Fark edilme süresi mi uzun bilemiyorum artık. Tırmanma mekanikleri aynı, oyun size nereye tırmanmanızı istiyorsa sadece oraya tırmana biliyorsunuz. Sarı boncuk olmayan hiç bir yere tutunmuyor karakter, "tutsa çıkacak" denilen hiç bir yer ile etkileşime geçemiyor. Aloy kızımız atletik, çevik biriyken tırmanma mekaniklerinin yeni oyunda daha özgür olmasını isterdim. Kısaca oynanış namına her şey ilk oyunla aynı. Forbidden West ilk oyun için yapılmış büyük bir DLC olmuş. O kadar laf ettiğimiz AC oyunları bile her yeni oyunda tüm mekanikleri elden geçiriyor. Adım gibi eminim ki sırf Sony oyunu diye toz konduramayan insanlar olucak bu duruma. Oyunun puanları, ilk oyunla aynı olması tamamen yerinde olmuş bence, fazlasını sunacak bir şeyi yok çünkü.. Bu kadar eksi saydın beğenmedin mi oyunu diyebilirsiniz, hayır tabiki de oyunu beğendim. En az 70 saatimi de vericem. Sadece bir çok şeyin ilk oyunla bu kadar aynı olması biraz hayal kırıklığı yarattı bende. İlk oyunu oynamamış olsam kafaya takmazdım elbet ama DLC ile birlikte 90 saat oynamış biri olarak bu durumu görmezden gelmem pek mümkün değil. |
- Last of us 1 ve 2 arasında 8 sene var bu bir. - Last of us 2 hem ps3 hemde ps4 e çıkmadı sadece ps4 e çıktı bu iki. - Oyunun mekanikleri temelde aynı last of us 1 ile animasyonları çok akıcı yaparak geliştirmişler bu da devam oyunun da olabilecek bir şey yani combatı baştan yapmadılar. İlk oyunun çok daha akıcısı bu üç. - Sonuncusu sen oyunu satmamışmıydın ilk gün nasıl oynuyorsun geçenlerde aynı şeyi yapıyorsun dediğimde laf ediyordun oyunu ilk gün satıp sattıktan sonra oynamaya devam etmen de de aynı şeyi yapmaya devam ediyormuşsun. |
Oyunu bitirdim. Herşeyiyle çok güzel bir devam oyunu olmuş beğenmedigim tek yani büyük küçük neredeyse tüm makinelerin üzerinize ziplamasi.
Fakat şu elden ring e yapılan torpili görünce bu oyun benim için 10/10 dur o kadar. Elden ring de oynadım souls serisini de ayrı severim 3 oyununu platinledim gayet keyifli seri Son oyunu 7-8 saat kadar oynadım çok fazla teknik problem var grafiği güzel olmasın tamam ama kaplamalar kötü çim bile yapamamışlar. İncelemelerde görüyoruz ki torpilin kralı yapılıyor söz konusu souls olunca. Tüm platformlarda fps problemleri kaplama problemleri çökme problemleri olan oyuna herkes ne hikmetse basmış 100 puanı.1 ay içinde dying light ve horizon devam oyunları geldi herkes ilk oyunlardan çok esinti cart curt konuştu puan kırdı ama souls olunca bunda hikaye aranmaz işinize gelirse grafik için oynayacaksaniz oynamayın bu oyunun ruhunu herkes anlamaz diye fanlar sağa sola saldırıyor. Ya kardeşim oturan düşmana arkadan saldırı animasyonu yok backstab yaptığınız düşman ayağı kalkıyor vs vs çok örnek verilebilir ama neyse. Teknik problemler çözülsun yine keyifle oynarım ama bu torpil neden anlayamıyorum. Neyse uzatmadan horizon forbidden west bence harika bir devam oyunu olmuş. Grafikler ve yüz animasyonlarina söyleyecek laf yok. Bazen boş boş etrafta dolandim güzel grafikler ve atmosferden dolayı. Ana hikaye çok güzel ilk oyundan sonra gayet başarılı devam etmiş benim diyen bilim kurgu senaryolarina taş çıkartır. Etrafta bulunan yazılar hikayede anlatilanlar çok keyifli. Oyunun sonu güzel bağlanmış sylens karakteri ve diğer karakterlerin hikayeye olan bağlantıları istekleri amaçları hepsi güzelce yerine oturuyor ayrinti verip Spoiler vermek istemiyorum. Yan görevler bir iki klasik getir götür harici gayet keyifli olmuş. Toplanabilir kısmı güzelce ufak görevler ve bulmalacar halinde eklenmiş. Uçan binek olayı benim gibi birçok kişi için spoiler oldu ama çok keyifli yapmışlar oyunun sonunda vermeleri de ayrı güzel aslında. Bittikten sonra sırf şu uçan binegin hatrına kalan yan görevleri yapacağım hikaye sonrası oyunun devam etmesi için güzel düşünülmüş. Credits ekranı harika oyunu bitirip orayı izleyince gerçekten tatmin olduğunuzu hissediyorsunuz. Oyun ana karakteri oyuncuya sevdiriyorsa başarılıdır. Kratos gibi Geralt gibi yada Shepard gibi Aloy da çok iyi şekilde adapte olup benimsiyorsunuz ilk oyunda biraz daha kütüktu ama bu oyunda çok daha iyi ve gelişimi hissettiriyor. Bu noktada bir şikayetim sanırım yapımcılar Aloy u aseksuel filan yapmış iki oyundur en ufak bir kıvılcım bişey yok halbuki npc lerde bu gayet var. Bence bir iki olay yan görevler ile eklenebilirdi :) Bu arada yoldaşlardan biri oyunun başında kolunu kaybediyor sonra bir yan görevde bu arkadaşa protez kol yaptırıyoruz güzel ama sonraki ana sahnelerde adam protez olmadan görünüyor keşke böyle olmasaydı neden yaptım şimdi ben o görevi. Uzun lafın kısası keyifli oyun tam böyle çayını kahveni al ekran başına geç keyifle oyna mantığında. Eksiklikleri var mı evet dediğim gibi makine dövüşleri daha güzel olabilirdi performans modu hiç iyi değil 30 fps oynamak zorunda kaldım ama oyun genel anlamda çok iyi. Son olarak horizon vidrosunda çok çok az olan kaplama hataları ve ufak tefek buglari harman yapıp tüm video boyunca gösteren Enis Kirazoglu elden ring vidrosunun Son dakikasında oyunda ciddi teknik problem var diyor. Demek istediğimi anlatabildim umarım. |
Horizon serisi en başından beri, inanılmaz derin bir combat ve oynanış vadetmedi ki. Guerrilla Games yatırım önceliğini hep Görsellik, Sinematik Sunum ve Hikaye/Karaktere verdi. Siz size hitap etmeyen bir oyunu ısrarla oynamaya çalışıp kendinizi yormuşsunuz. Forumdaşlar da diyor ki e o zaman niye oynadın? Aloy bacımız sana bakmaz, aradığını onda bulamazsın. |
Bu oyunada 60 verilmez, veren taraflıdır, ya microsoft mama veriyordur ya da sony e gıcıklığı vardır. |
Oyunu beğenmeyenler sanırım para alıyor, 1 haftadır türediler yazdım diye mesajı şikayet edip sildirmişler. Mesajımda kişi özelinde kimseye laf söylemedim nesi var, hakaret küfür mü ettim ? Zorunuza mı gitti. Şu oyuna da kir atanları görmek şaşırtıyor insanı, beğenmezsin bu normal. Ama oyun çöp, oyun leş, hemen sildim çok kötü yazanlar var ciddi ciddi. Metactitic de yüksek puan almış, tr de de hemen hemen herkesin severek oynadığı, mekanikler grafiklerin arşa çıktığı bir oyun insan deliriyor şu yorumları görünce.
|
Benzer içerikler
- ghost of tsushima destan modu nedir
- horizon zero dawn remastered türkçe
- en iyi ps5 oyunları
- witcher 4
- witcher 1 remake
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X