Şimdi Ara

Hoşçakal derken neden el sallarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aklıma takıldı. Belli selamlaşma hreketleri veya lafları vardır. Herşeye mantık dahilinde bi cevap alabildim fakat neden hoşçakal yada güle güle demekle yetinmeyiz bide el sallarız ?

• Konuşma dilinden önce kalmış olabilir
  • Vay be. Neden salladığımızı bilmeden, kendimizi bildik bileli sallıyoruz. Ama nedenini bilmiyoruz.
  • Sizce de garip değil mi?
  • İletişimin büyük bir kısmı sözsüzdür de ondan.
  • El sallamak için bir açıklama değil bu.
  • Vucüt dili sesin ulaşmadığı yerlerde elzem, ulaştığı yerlerde ise anlamı kuvvetlendirmek için kullanılır.

Uzaktan birinin geldiğini gördüğümüz zaman, gördük ve hoşgeldin anlamında el sallarız, o da gördüm ve hoşbulduk anlamında el sallar ve dostluk gösterisidir.

Ama mesela kapının önünde biriyle vedalaşıyorsak, erkekler genel olarak el sallamaz, en fazla baş selamı verir veya elini başına götürür, bu da eski şövalyelerin karşılaşmasından gelen bir harekettir.

Bayanlar ise bu mesafeden bile el sallayabilir, duyguları daha yoğun veya erkeklere göre abartılı ifade ettikleri için , hem sözle vedalaşırken hem de vücut diliyle bunu pekiştirirler.

Özetle her ağızdan aynı hoşçakal kelimesi çıkabilir, ama bunun kuvvetini ve yoğunluğunu belirten, vücudun o kelimeyi nasıl ifade ettiğidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARADA BOŞLUK KALMAMASI İÇİN
  • Botanlı nın yoruma mantıklı geldi bana.
  • Kalıplaşmış bir şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolun açık olsun.

Yoldaki tozları, engelleri sembolik olarak siliyorsun.
  • Tokalaşma mantığından gelir. Vedalaşırken yapılan tokalaşmanın daha uzak mesafeden yapılan halidir. Hareket eden eller sallanırken aslında hayali bir tokalaşma yapılıyor. "Peki neden tokalaşırız?" ile aynı sorudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocen

Konuşma dilinden önce kalmış olabilir

Aynen öyleymiş

http://obaltat-psikoloji.blogspot.com/2009/01/el-sallama-ve-alki-hareketinin-kkeni.html

İNSANI ANLAMAK_Ö.KÖKNEL
    SAYFA 61
    Bu hareket, kucaklama hareketinden kaynaklanır. Bu görüşe göre, bebek annesinin yaklaştığını görünce, onu kucaklama, ona sarılmak ister. Bu amaçla ellerini açar, kollarını öne uzatır. Ancak annesine ulaşamadığından bebeğin eli ve kolu boşlukta sallanır ve elleri birbirine çarpar.

• kimse de dememiş ki arkadaş ben hoşçakal derken el sallamıyorum diye

şaka bir yana: kişisel görüşüm bunun "fark edilir olmak" olduğunu düşünüyorum yani şöyle ki mesela uzak veya kalabalık bir yerde bir arkadaşımızı gördük ismiyle çağırıyoruz etrafa bakıyor ama bizi göremiyor bu sefer el sallama ile farkındalık oluşturmuş oluruz. tabi bazı durumlarda araya sözsüz iletişimde giriyor. bunu üzüntü, kaygı, sevinç gibi durumlardaki yüz mimiklerimize benzetebiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.