arkadaşlar kablosuz mause kullanıyorsanız hoparlörünüzden pıt pıt die ses gelebilir. benim hoparlördende böyle bir ses geliyordu sonunda kablosuz mouseden olduğunu bulabildik nihayet.
Arkadaşlar ben laptopu alalı yaklaşık 2 ay oldu performans konusunda memnunum ısınma sorunu oluyor katılıyorum fakat zeminden altına birşeyler koyarak 5 cm civarı yükseltseniz 5-6 derece fark ediyor .veya notepad kullanın onunda faydası oluyor . dokunmatik tuşlar evet bazen takılıyor onuda görev yöneticisini kullanarak takıldığında iptal ediyorum. gelelim oyun performansına oynadığım oyunlar
1.)nfs undercover full oynadım donma yok(güç seçeneğini yüksek performas ayarladım.) 2.)CoDWaW full oynadım ne bir donma ne bir kasma var. 3.)Prince of Persia son full oynadım yine sorun yok 4:)gta4 full oynayamıyorsunuz ama gerekli ayarları yaparak donmadan yeterli bir kalitede oynanıyor.
(oyunlarda donmalar takılmalar oluyordu uzun süreli oynamalarda ama soğutma problemimi çözmemle bu ortadan kalktı.)
notebook soğutucu kullanarakda halledebilirsiniz
bende gectıgımız ay aldım bu leptop u gayat ıyı hıc bır sorun yok da bendekı recovery bolumu yanlıslıkla sıldım sorun yok gercı ama gıttı bu recovery ı netten ındırebılırmıyım acaba? Bide dün ögrendım bu dv5 1021 et nın ekran kartı dıyer cogu markalardakı 9600m gt lerınden daha yavasmıs ddr2 bellek kullanıldıgı ıcın o bıraz dun uzdu benı
slm arkadaşlar...yaklaşık 1.5 ay önce 1021et aldım bimeksten...ürünü 1 ay içinde 3 kere değiştirdim..ilk üründe dokunmatik tüşlar hatalıydı....2.üründe de recovery yapmak istedim harddiski görmüyodu...cd den yapmayı denedim 2.cd hata verdi..ondan sonra biosa girmemeye başladı..gttim geri verdm..değiştirceklerini sölediler..bimeks bana yeni ürün diye teşhir ürün vermiş bunu recovery cd si çekmeye çalıştığımda anladım..daha önceden cd çekilmiş...aldığıma bin pişman oldum...bimeksten paramı kuruşu kuruşuna geri aldım ama 1ay koşturmaca oldu..internetten araştırdığımda ise dv5 1000 ve 1100 serisinde bu hataların çok olduğunu gördüm..hp simdi 1200 serisini çıkardı..3gün önce dv5 1260et aldım teknosadan...eskiden yaşadığım sorunların hiçbirisini yaşamadım şimdiye kadar..1021et de dokunmatik tuşlar sürekli takılıyo..1200 serisine yeni yazılım yüklenmiş gayet güzel çalışıyo...ayrıca 1021et çok ısınıyo ve yavaş...1021et almayı düşünen arkadaşlara o ürünü tavsiye etmediğimi belşrtmek istiyorum...teşekürler...
quote:
Orjinalden alıntı: caner_fethiye
slm arkadaşlar...yaklaşık 1.5 ay önce 1021et aldım bimeksten...ürünü 1 ay içinde 3 kere değiştirdim..ilk üründe dokunmatik tüşlar hatalıydı....2.üründe de recovery yapmak istedim harddiski görmüyodu...cd den yapmayı denedim 2.cd hata verdi..ondan sonra biosa girmemeye başladı..gttim geri verdm..değiştirceklerini sölediler..bimeks bana yeni ürün diye teşhir ürün vermiş bunu recovery cd si çekmeye çalıştığımda anladım..daha önceden cd çekilmiş...aldığıma bin pişman oldum...bimeksten paramı kuruşu kuruşuna geri aldım ama 1ay koşturmaca oldu..internetten araştırdığımda ise dv5 1000 ve 1100 serisinde bu hataların çok olduğunu gördüm..hp simdi 1200 serisini çıkardı..3gün önce dv5 1260et aldım teknosadan...eskiden yaşadığım sorunların hiçbirisini yaşamadım şimdiye kadar..1021et de dokunmatik tuşlar sürekli takılıyo..1200 serisine yeni yazılım yüklenmiş gayet güzel çalışıyo...ayrıca 1021et çok ısınıyo ve yavaş...1021et almayı düşünen arkadaşlara o ürünü tavsiye etmediğimi belşrtmek istiyorum...teşekürler...
Belliki sende kötü bi iz bırakmış ama sana ölesi denk gelmiş diyebilirim kesinlikle her ürün sorunludur die bişe yok hele o teşhir ürünlerini kakalamaya çalışmıolarmı şaşıyorum..Ayrıca yavaşlık konusunda hakkını yiyorsun bence benım gozume batan en buyuk sorunu dokunmatık tuşları daha guzel bır konfıgrasyon olabılırdı sorun cıkarmıcak tuşlu olsaydıda bole takılmasaydı:)
Ses donanımı Altec lansing, ses seviyesi bana bayağı düşük gelmeye başladı, güncelleme felan yaptım ama değişen bişe olmadı, sesi yukseltme konusunda yaptığınız veya önerebilecekleriniz varmı acaba...
ürünün ekran kartı DDR2 mi DDR3 mü bakabilirmisiniz? HP DV5-1021et nin
Malesef ddr2, ama pisayadaki oyunları oynamada bi sorun yaşamazsın...
mrb arkadaşlar şu sorunuma acil bakarmısınız...şu ana kadar bilgisayardan en ufak bir sorunum olmadı ama gecen gün nemli yerde kaldı yanii çantaya hafiften su geçti gibii...sonra açma kapama tuşu acarken calısmadı quick playdan açılıyor ama ilginç yanı şu tuşu bozuldu desem hiç çalısmaması lazım ama genelde açılıyor.. ara sıra bilgisayar soğukken çalısmıyor...neden olabilir??biostan mı yoksa virüsten mii??bozuldu desem hiç çalısmaması lazım bence.. garantiye göndermelimiyim sizce..
Bende bu laptoptan aldim fakat.quickplay tusu ile parmak izi tusu calismiyor.quickplay'basinca tik diye bir ses geliyor fakat birsey olmuyor.Tüm driverleri kurdum ünlemli falan hicbir driver kalmadi.softpaq diye bir programda indirdim oda sizin modeliniz icin uygun klasor bulunamadi diyor.yardimci olabilcek varmi acaba?
Ya kafanızı karıştırmak istemem ama benim konumu bi ziyaret edin :), yani eski hp kullanıcısı olarak hiç tavsiye etmiyorum hp almanızı. Onun yerine acer alabilirsiniz. Ama hp tavsiye etmiyorum eski 6000 serilerinde hep anakartlarında sorunlar vardı, sürekli sorun çıkaran bir makineydi. Şu an nasıl bilmiyorum ama hp den uzak duruyorum artık.
Selam Arkadaslar
Ben Hp Pavilion Dv5 Aldim 1121 Ete Aldim
3 Gb Ram 2.0 İslemci 512 Ekran Kartı
Kisaca.. Call Of Duty 4 Call Of Duty 5.. Oynuyorum Ayar Yapmadan İlk Acılıs Ayarlariyla.. Ve Harika Ötesi.. Bir Görüntü Kalitesi Var Donma Yok Problem Yok 1280 Ytl Ye Aldim. Bimexden 04.04.2009'da.. Herkeze Tavsiye Ederim... Kendim Bir Bilgisayarci OLarak Cok Memnunum...
İsinma Sorununa Gelince OLacak O Kadar.. Kücücük Kasalara O Kadar Parca Giriyor Ve O Kadar Agir Oyunlar Oynuyorsunuzki Noraml bence...:-)
Arkadaşlar bugün bende çok ama çok garip birşey oldu. (1021 ET kullanıyorum) Acil yardımınızı bekliyorum.
Akşam saatlerinde 9 tane önemli güncelleme uyarısı ile "windows update" bütün güncellemeleri yükledi ve sonra doğal olarak yeniden başlatmamı istedi. PC boşta olduğu (işlem yapmıyordum yani) için hemen restart attım. Ama işler buradan sonra değişti. Sistem oturum açma bölümüne geldiğinde tüm dokunmatik tuşlar son bıraktığım haline dönerken "mute" tuşunun rengi turuncuda kaldı. Üstüne dokundukça saatin yanında bulunan araçlarda sesin mute olduğunu ve muteden çıktığını görüyorum ama dokunmatik tuş hala turuncu. Bilgisayarı tamamen kapatıp açtım yine değişmedi.
Lütfen bana yardım edin... :(
quote:
Orjinalden alıntı: PC_Kom
Arkadaşlar bugün bende çok ama çok garip birşey oldu. (1021 ET kullanıyorum) Acil yardımınızı bekliyorum.
Akşam saatlerinde 9 tane önemli güncelleme uyarısı ile "windows update" bütün güncellemeleri yükledi ve sonra doğal olarak yeniden başlatmamı istedi. PC boşta olduğu (işlem yapmıyordum yani) için hemen restart attım. Ama işler buradan sonra değişti. Sistem oturum açma bölümüne geldiğinde tüm dokunmatik tuşlar son bıraktığım haline dönerken "mute" tuşunun rengi ****da kaldı. Üstüne dokundukça saatin yanında bulunan araçlarda sesin mute olduğunu ve muteden çıktığını görüyorum ama dokunmatik tuş hala ****. Bilgisayarı tamamen kapatıp açtım yine değişmedi.
Lütfen bana yardım edin... :(
arkadasım aynı sey daha dun bnm başıma geldi. bende o önemli güncellemeleri yaptıkdan snra restart attım pc ye ve ses tusu bnmde turuncuya döndü.pekde önemsemedim desem yeridir hatta bi ara sadece stop ve wireless tuşu çalışıyodu ilgilencek vaktim olmadıgından bakamadım arızaya ama bugun kendi kendine düzeldiğini gördün problemin farkında olmadan kullandım bilee :d
benimki de ertesi günü düzeldi kendi kendine. Ama anlam veremiyorum orası ayrı..
meraba arkadaşlar diğer 5 sayfayı okudum ve kimse ya benimle aynı sorunu yaşamıyor ya da benim sorun ettiğim şeyi sorun etmiyor. bu pc de ses açıp kapamayı dokunmatik tuşlarla veya kumandayla yapınca ekrana epeyce büyük bi ses seviyesi göstergesi çıkıyor. ve bu bence çok rahatsız edici bişey. hem cok büyük hem de uzun süre(5 sn kadar) duruyor. ve şöyle de bir şey var ki o ekrana çıktığında o göstergenin arkasında kalan yerleri mousela tıklayamıyosunuz. harbi kafayı yiyecem bu göstergeyi kaldırmayı çok istiyorum yardımcı olun.
bu bilgisayarlarda bağımsız çift kulaklık nasıl kullanılıyor. yani iki kulaklıkta farklı farklı şeyleri dinlemeyi nasıl yapacağız. denetim masasında ses kısmından bağımsız çift kulaklık ayarlıyorum ama iki müzik açıldığında, iki kulaklığa da iki müzik birden gidiyor. yardım !
Arkadaşlar bios güncellemesi olarak en son f14 verildi uzun zaman oldu güncellenmedi bilgisi olan varmı
quote:
Orjinalden alıntı: zimures
meraba arkadaşlar diğer 5 sayfayı okudum ve kimse ya benimle aynı sorunu yaşamıyor ya da benim sorun ettiğim şeyi sorun etmiyor. bu pc de ses açıp kapamayı dokunmatik tuşlarla veya kumandayla yapınca ekrana epeyce büyük bi ses seviyesi göstergesi çıkıyor. ve bu bence çok rahatsız edici bişey. hem cok büyük hem de uzun süre(5 sn kadar) duruyor. ve şöyle de bir şey var ki o ekrana çıktığında o göstergenin arkasında kalan yerleri mousela tıklayamıyosunuz. harbi kafayı yiyecem bu göstergeyi kaldırmayı çok istiyorum yardımcı olun.
Windows'un açılış programlarından hpquicktouch'la ilgili ekranda gösterme exe'si var. Onu startup programlarından kaldırırsan sorunun çözülür. Ben o şekilde yaptım hem tuşların sesini hemde o çıkan ekrandan kurtuldum. Vista 64bit kurmanızı öneririm bilgisayara 4gb rami boşuna koymamışlar herhalde kullanalım diye... Ben o şekilde kullanıyorum ve performansı gerçekten çok iyi. 5 aydır kullanıyorum Bimeks kampanyasıyla almıştım ve acaba çalıştırır mı diye baktığım oyun olmadı :) Bütün oyunları full özellik basarak oynayabiliyorum. Isınma sorunu diye bahsedilen olay normal kullanımda hiç olmuyor. 3 boyutlu uygulamalarda elbette olacak. 9600GT var bilgisayarınızda unutmayın. Onun olduğu bütün bilgisayarlar ısınır doğaldır. Herkese tavsiye ederim desemde artık üretilmeyen bir model olduğundan alabilenin olacağını pek sanmıyorum :) Galiba biz şanslı insanlarız... 8GB RAM destekliyor ama ddr 2 olupta 4gblık tek ram bulamadım.. Bulursanız banada haber verirseniz sevinirim.