Şimdi Ara

HP-DV6 1235 kullanan yok mu? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
460
Cevap
2
Favori
34.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasko demiyorum ...hp 2 yıllık garanti için bşy yapmamız gerekiyormu? toshibada internetten kayıt yapılıyordu o yzden sordum.
  • kasko demiyorum ...hp 2 yıllık garanti için bşy yapmamız gerekiyormu? toshibada internetten kayıt yapılıyordu o yzden sordum.
  • garanti için fişini sakla yeter
  • quote:

kasko demiyorum ...hp 2 yıllık garanti için bşy yapmamız gerekiyormu? toshibada internetten kayıt yapılıyordu o yzden sordum.

Garanti için bişey yapman gerekmiyor.. Kasko senin için bir avantaj fırsat sadece.. Diğer türlü laptobun kutusundan çıkan tüm belgelerini ve faturanı saklaman yeterlidir.
  • bende eksenden 1563tl axess 8 taksitle aldım.Cumartesi 11:05 te verdim siparişi pazartesi sabah 10:00 aldıım.İstanbuldan Adanaya bence çok iyi güvendim bu firmaya.
  • Bende DV6-1235 ile ilgileniyorum ama cihaz gerçtekten çok ısınıyor.3 farklı yerde baktığım bütün dv6 larda ciddi bir ısınma vardı.P serisi olmasına rağmen bu kadar ısınma olması ekran kartının güçlü olmasından diye düşünüyorum.
  • quote:

Bende DV6-1235 ile ilgileniyorum ama cihaz gerçtekten çok ısınıyor.3 farklı yerde baktığım bütün dv6 larda ciddi bir ısınma vardı.P serisi olmasına rağmen bu kadar ısınma olması ekran kartının güçlü olmasından diye düşünüyorum.

Bu kadar ciddi nasıl ısınma olabiliyor anlamıyorum? Laptopu nasıl bir zeminde kullanıyorsunuz?
  • Ben henüz almadım almak istiyorum teknosada,mediamarkta ve başka bir bilgisayarcıda hep dv6 modelleri ile toshibalara baktım.Hepsininde sol tarafında rahatsız edici sıcaklık vardı.10 a yakın cihaza bakmışımdır.Çoğu stand üzerinde sert bir zemin üzerindeydi.Şimdiki notebook um acer in eski bir modeli ısınmadan çok çektiğim için belkide hassas davranıyorumdur.

quote:

Orijinalden alıntı: MzLgNy

quote:

Bende DV6-1235 ile ilgileniyorum ama cihaz gerçtekten çok ısınıyor.3 farklı yerde baktığım bütün dv6 larda ciddi bir ısınma vardı.P serisi olmasına rağmen bu kadar ısınma olması ekran kartının güçlü olmasından diye düşünüyorum.

Bu kadar ciddi nasıl ısınma olabiliyor anlamıyorum? Laptopu nasıl bir zeminde kullanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal73

Ben henüz almadım almak istiyorum teknosada,mediamarkta ve başka bir bilgisayarcıda hep dv6 modelleri ile toshibalara baktım.Hepsininde sol tarafında rahatsız edici sıcaklık vardı.10 a yakın cihaza bakmışımdır.Çoğu stand üzerinde sert bir zemin üzerindeydi.Şimdiki notebook um acer in eski bir modeli ısınmadan çok çektiğim için belkide hassas davranıyorumdur.

quote:

Orijinalden alıntı: MzLgNy

quote:

Evet bence de hassassınız.. Acer lar da aynı şekilde çok fazla ısınıyor ve işin kötüsü özellikle yaz gününde laptopu kapatıyor ve soğuyana kadar uzun bir süre açmıyor... Bende de dv6000 vardı aynı şekilde ısınıyordu fakat hiç kapandığını görmedim o kadar ısınmasına rağmen..Dizinize koysanız (abartısız) dizlerimi kıpkırmızı yapıyordu bir de sol elim de sürekli "wasd" tuşlarında sabit kalınca aynı şekilde ellerim de kızarıyordu.Bu dereceye kadar gelmişti ısınmalar... Fakat şu an ki modelde bu sorun fazlasıyla aşılmış bence..Bir arkadaş 100 dereceye geldiğini söylemişti o kadar ısındığını hiç ama hiç görmedim ben.. Açık da dursa oyun da oynasam o kadar ısınmıyor ..Ben de kendime göre ve eski laptobumla kıyaslayıp değerlendirince bu sorunun olmadığını iddia ediyorum

Diğer kullanan arkadaşlar da yorumlarını esirgemezler umarım bu konuda..

• cihazı alırken satış temsilcisi kendi kullandıgı notebooku gosterdi ve pilsiz kullanıyoruz sizde pilsiz kullanın pil ömrü acısından dedi pili 2-3 gundur kullanıyrm ve evde kullandıgım surece pilsiz kullanıcam. pilin doluyken saklanması zarar verirmi yoksa boş mu saklamalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiruh

cihazı alırken satış temsilcisi kendi kullandıgı notebooku gosterdi ve pilsiz kullanıyoruz sizde pilsiz kullanın pil ömrü acısından dedi pili 2-3 gundur kullanıyrm ve evde kullandıgım surece pilsiz kullanıcam. pilin doluyken saklanması zarar verirmi yoksa boş mu saklamalıyım?

Cihazı AC güçteyken batarya olmadan kullanmak kulağa basit gelsede oldukça zararlı. O bataryayı laptopunuzun PowerSupply ı olarak düşünün. Şehir şebekesinde oluşan ani ufak veya büyük iniş çıkışlar laptopunuzdaki devrelerin yanmasına en basiti anakart, ekran kartı vs... birçok parçada tedavisi olmayan sorunlara neden olur. Benim size tavsiyem kesinlikle bataryasız kullanmayın. Sonuçta o batarya bitince yenisini almak 150 liraya mal olacakken laptopunuzdaki bir donanım arızası size (garanti dışında kalması muhtemel bir hatadır) çok daha yüklü meblalara mal olur. Aman ha o bataraya sizin koruyucu meleğinizdir unutmayın...

2 Haftalık 1235 kullanıcısıyım. Cihazı almadan önce sizin gibi ince eleyip sık dokudum. Bütün bu forumu ve daha birçok yabancı forum dahil okuyup irdeledim. kimisi harddisk sesi diyor kimisi hoparlörde tıkırtı özellikle bir çoğunlukta ısınma. Hoparlörden gelen tıkırtı sesine artık bir açıklık getirelim. O ses tamamen sizin laptopunuzu Pil kullanımındayken daha uzun süre kullanmanıza yarayan bir güç seçeneğidir. Sesle ilgili 10sn bir işlem yapılmazsa hoparlör kendini de-aktif konuma alır ve arada hoparlöre kondansatörler güç göndererek o tıkırtıyı çıkarır. ''İsteğe bağlı olarak o seçenek kaldırılıp o tıkırtı engellenir''

Gelelim ısınma sorununa. Everest'te bi çok test yaptım. oyunları yarıda kesip simge görünümüne getirip derhal everesti açıp testler yaptım. Şimdiye kadar en yüksek ısıyı GTA4 te 77C derece olarak gördüm. Fifa aynı şekilde 75 i geçmedi. Flight Simulator X (bilenler bilir..) GTA4 kadar ısı üretti High değerlerde ve bir çok texture max da iken. İnanması güç ama bugün PES09 yükledim antreman yaptım tek maçlar yaptım, arada pc yi bırakıp salona geçtim sonra yeni lig oluşturdum fln derken 3 saat kadar bir süre açık kaldı ve en son 5 maç üst üste oynayıp evereste ani geçiş yaptığımda çok şaşırdım... Sıcaklık birimlerden birime 54C 64C arasındaydı ve bilgisayarda sıcaklık elle dokunulduğunda hissedilmiyordu bile. Kısacası bir çok konuda beni çok şaşırttı bu makine.

HDD sesi duymadım bende yok veya diğer arkadaşlar hoparlörden gelenle karıştırıyorlar... Bu konuda yorum yapamam.

1 ay önce mediamarktta 1699 liraydı. Bir şekilde kredi kartı alıp cihaz bitmeden gidip almak için uğraşıyordum. Kredi kartı elime geldiği gün Beylikdüzü MediaMarkta koşup cihazı alacaktım ki bir baktım fiyat 100 lira birden düşmüş. 1598 liraya aldım cihazı. Sonuna kadar parasını haketti. Aynı fiyata toshiba veya başka markaların daha iyi modellerini bile alabilirdim. ama o kadar para veriyorsan sadece konfigürasyon olarak değil dış görünüş olarakta beni tatmin etmesi gerekiyordu cihazın. Öyle veya böyle HP bu işi biliyor. Paramı helal ediyorum. Bir sorun çıkarsada teknik servisin sorunu halledeceğini hiç olmazsa paramın geri alma güvencesinde olduğunun huzuruda yeter 2 yıl garanti sonuçta.

Umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşlar. Bir sorunuz olursa her türlü konuda arkadaşlar kadar bende cevap vermeye çalışırım.
    Esen kalın...

• Merhaba Arkadaşlar;
    Uzun zamandır forumunuzu beğenerek takip ediyorum. Yazmış olduğunuz değerli görüşleriniz sonucunda bende HP 1235ET almaya karar verdim. Fakat internetten araştırıyorum ürün hiçbir yerde kalmamış. Acaba ürünü temin edebileceğim bildiğiniz güvenli bir satış noktası varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentilepinguino

Merhaba Arkadaşlar;
    Uzun zamandır forumunuzu beğenerek takip ediyorum. Yazmış olduğunuz değerli görüşleriniz sonucunda bende HP 1235ET almaya karar verdim. Fakat internetten araştırıyorum ürün hiçbir yerde kalmamış. Acaba ürünü temin edebileceğim bildiğiniz güvenli bir satış noktası varmı?

www.buroteknik.com onlayn destekten stok sor bakalım. siteye güvenebilirsin daha önce pmp almıştım buradan ama peşine iyi fiyat taksitte kazıktır.

bende 1238 var ve undercover oynarken 73 dereceyi gördüm daha fazla görmedim. performanslı bi bilgisayar. bu yüzden oyunlarda bi soğutucu kullanın en az 10 derece fark görürsünüz. yok zalman alın 100 liraya ısınmayı unutun. ayrıca mediamarkt bimeks falan ben de gezdim. hp ler de ısınma görmedim ( boş boş duran cihazlar ) ama en çok Mac ler dikkatimi çekti. sadece ekran koruyucu çalıştırırken bile müthiş ısınmışlardı. toshibalara bakmadım bile piano black klavye hangi akla hizmettir ben hiç anlamadım.

eski serileri çok ısınabilir. yorumlar bu doğrultuda. ama dv6 12xx serileri gördüğüm kadarıyla stabil cihazlar.
    ayrıca sıcak havayı çıkarıp geri alıosa içine ( arkasını yükseltmediyseniz devirdaim aynı havayla oluyo ) zaten sıcaklık sürekli yükselecektir. size çok basit bi test söyleyeyim. komik gelebilir belki size ama diz zeminde ısı 70 civarıyken sadece işlemci bölgesine 3 5 sn lik uzunca bi üflemeyle bile 2 3 derece soğumayı anında gözlemleyebilirsiniz. anlaşıldığı üzere bölgeden sıcak hava uzaklaştırılıp yerine daha serin sizin nefesinizi pc içinde dolaştırıyor. ( nemli aslında insan nefesi pek de tavsiye edilen bi durum değil ) .
    www.metacafe.com dan how to make a usb fan diye aratın. usb den kendi fanınızı yapın ( ben bugün yarın yapacam ) ve sadece işlemci bölgesine taze hava akışı sağlayın. notebook un arkasını da 1 2 cm havalandırın.

bu sayede ortalama 10 derece bi düşüş saylayabilirsiniz. maliyet de sanırım 5 lira falan olur.

• Mediamarkt ümraniyede (ikea nın orada) pazar günü vardı 1599TL

quote:

Orijinalden alıntı: gentilepinguino

Merhaba Arkadaşlar;
  • Arkadaşlar Slm ;

Hp cihazı alalı bi kaç gün oldu incelemelerim sonucu hoparlörlerden herkezin dedigi gibi tıkırtı geliyo onun sebebide arkadaşların acıkladığı gibi ses aygıtının güç tüketime paralel olarak devre dışı kalıp tekrar aktif olması , harddisk sesi ben almadım gayet normal

Isınma sorununa gelince ; Oyun oynarken kendini hissettiriyor. Normal kullanımda değerler gayet normal
    Hava akışını sağlarsanız oyunlardada ısı seviyelerinde hissedilir düşüş oluyor. Ben cihazın ayaklarına koydugum tahtalarla 2.5 cm kadar zeminden kaldırarak altaki hava akışını sağlayıp 5 ile 10 derece arası farkları yakaladım.

Birde yaşadığım bir sorundan bassetmek istiyorum yardımlarınızı rica ediyorum

Dün GRID oyununu yükledim grafikler süper. Fakat söyle bir sorun var oyunda zaman zaman Takılmalar oluşuyor ve takılma başladımı dalga şeklinde (Mesela 2 snde bir) devam ediyor. Mapı restartlayıp başlattığımda düzeliyor. Bir süre sonra tekrarlıyor bazen tekrarlamayıp map sonuna kadar normal oynanabiliyorda. Sorunu ve neyin bunu tetikledigini anlamadım Grafik ayarlarını kıstım ama yine bir sonuç alamadım Sorun nedir. Isıdan olduğunu zannetmiyorum değerler gayet normal hava akışını sağlamam da fayda etmiyor.
    GRID yükleyip oynuyanlar var mı. YARDIM LÜTFEN

Bİrde Cihazda birşey çalıştırmadığım halde masaüstünde beklediğimde dahi Ram kulanımı 1 GB ın üstünde bunun altınada düşmüyor Nedendir ?

SAYGILAR...

• arkadaşlar bugün itibariyle bende 1235 kullanıcıları arasına katılmış bulunmaktayım. eksenden dün sipariş verdim bugün elime geçti. laptop konusunda tecrübem olmadığı için yardımlarınıza ihtiyacım olcak.

1. bilgisayarı açtığımızda yapılması gerekn bişiey varmı.
    2. sigorta için hp sitesine girdiğimde ürün kodu diyor. 124.164.455. kod bu mudur acaba?
    3.windows 7 kurduğumuzda driver sorunu çeken var mı. mesela parmak izi okuyucusunda veya touchpad de?

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar;

teknomarketim.com da vardı ben ordan aldım güvenebilirsin..

quote:

Bİrde Cihazda birşey çalıştırmadığım halde masaüstünde beklediğimde dahi Ram kulanımı 1 GB ın üstünde bunun altınada düşmüyor Nedendir ?

Bu bende de olmaya başlamıştı. Güncellemelerden kaynaklanıyor sanırım sürekli olmasa da benim halen aynı şekilde arada takılıyor ve 1,3 gb civarında oluyor ram ayrıca cpu değerlerinde de çok fazla dalgalanmalar meydana geliyor.

quote:

arkadaşlar bugün itibariyle bende 1235 kullanıcıları arasına katılmış bulunmaktayım. eksenden dün sipariş verdim bugün elime geçti. laptop konusunda tecrübem olmadığı için yardımlarınıza ihtiyacım olcak.

1. bilgisayarı açtığımızda yapılması gerekn bişiey varmı.
    2. sigorta için hp sitesine girdiğimde ürün kodu diyor. 124.164.455. kod bu mudur acaba?
    3.windows 7 kurduğumuzda driver sorunu çeken var mı. mesela parmak izi okuyucusunda veya touchpad de?

şimdiden teşekkürler

Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan..

1.İlk önce recovery dvd lerini yapman gerekiyor..Nasıl yapıldığı bir iki sayfa öncesinde vardı .. ;)
    2.Hayır ürün kodun o değil VJ842EA (ÜRÜN KODUN) DV6-1235 (ÜRÜN MODELİN)
    3.32Bit te sorun yaşamamışlardı kuran arkadaşlar ama 64bitte sorun yaşamışlardı.. Sen zaten 32bit kurarsın 3gb üstünü görmüyor zaten senin ram inde 3gb sorun olmaz o yüzden

quote:

cihazı alırken satış temsilcisi kendi kullandıgı notebooku gosterdi ve pilsiz kullanıyoruz sizde pilsiz kullanın pil ömrü acısından dedi pili 2-3 gundur kullanıyrm ve evde kullandıgım surece pilsiz kullanıcam. pilin doluyken saklanması zarar verirmi yoksa boş mu saklamalıyım?

Ben de aynı şekilde kullanıyordum ama pilsiz kullanmak daha tehlikeli.Şebekeden kaynaklanan voltaj düşüklerinde ya da elektrik kesilip tekrar geldiğinde yüksel voltaj da gelirse laptopunuzun yanma riski artar.. Pilin ömrünü kısaltır belki ama siz de arada sırada prizden çıkarıp pilli kullanın en iyi yöntemi de budur..
    Pili asla tam boşaltmayın dolu saklanması da aynı şekilde bir işe yaramaz çünkü durduğu yerde de biter

• teşekkür ederim
  • quote:

teşekkür ederim

Rica ederim...
  • teşekkür ettim ama recovery ile ilgili mesajı bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.