Şimdi Ara

HP-DV6 1235 kullanan yok mu? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
460
Cevap
2
Favori
33.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • everestten bir görüntü... ddr3 desteklediğini söylüyor anakartın? genel birşey mi yoksa bu makineye ddr3 takılabiliyor mu ? pek mantıklı gelmedi bana ...

HP-DV6 1235 kullanan yok mu?
  • Sistem kararlılık testi
    (geçen süre 46 sn. yazıyor fakat ekrandaki sonuçlar önceki 5-6 dklık testin sonuçlarıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esquivo -- 29 Ağustos 2009; 18:19:35 >
  • sayın esquivo ve sayın WaRMaSTeR

birinizde 12xx birinizde 11xx serisi var. rica etsem everestle monitörlerin aynı olup olmadığına bakar mısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: kışkırtır

sayın esquivo ve sayın WaRMaSTeR

birinizde 12xx birinizde 11xx serisi var. rica etsem everestle monitörlerin aynı olup olmadığına bakar mısınız

bendeki
    quote:

Monitör Adı AU Optronics B156XW01 V0
    Monitör Kimliği AUO10EC
    Üretici B156XW01 V0
    Monitör Türü 15.6" LCD (WXGA)
  • ddr3 bellek destekliyor olabilir gerçekten. deneyip görmek lazım
  • peki nasıl takılacak ddr3 ramlerin boyutları farklı değil mi? ddr2 takılan yere ddr3 nasıl takılabilir ?
    quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

ddr3 bellek destekliyor olabilir gerçekten. deneyip görmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: esquivo

peki nasıl takılacak ddr3 ramlerin boyutları farklı değil mi? ddr2 takılan yere ddr3 nasıl takılabilir ?
    quote:

ddr3 bellek destekliyor olabilir gerçekten. deneyip görmek lazım

O kısmı açıkçası ben de anlamadım. Farklı olması gerkiyor. Programda mı bir hata var acep...

Monitör konusuna gelince, ben de yazanlar da aynı senin buraya kopyaladıklarınla.
  • arkadaşlar C : 290 gb civarında ve D: 9 Gb civarında
    ben C yi 100 e kücültmek istiyorum ama
    diski kücült dediğimde en cok 160 gb a kadar kücültebiliyor
    var mı bir çözüm öneriniz ?
    ve bu recovery disklerini oluşturdum
    en kısa zamanda ultimate 64 bit kurmak istiyorum onu kurup recovery diskten aletin sürücülerini mi yüklüyoruz nasıl ?
  • quote:

arkadaşlar C : 290 gb civarında ve D: 9 Gb civarında
    en kısa zamanda ultimate 64 bit kurmak istiyorum onu kurup recovery diskten aletin sürücülerini mi yüklüyoruz nasıl ?

recovery işini eğer dvd den yapacak isek, recovery manager(HP nin kendi programı ) ile oluşturduğumuz dvdleri bilgisayar açılırken takıyoruz işlem otomatik olarak başlıyor.
  • quote:

quote:

arkadaşlar C : 290 gb civarında ve D: 9 Gb civarında

recovery işini eğer dvd den yapacak isek, recovery manager(HP nin kendi programı ) ile oluşturduğumuz dvdleri bilgisayar açılırken takıyoruz işlem otomatik olarak başlıyor.

anladım peki ultimate kurulu ise nasıl olacak ? o recoveryde home premium var ben bunu kurmadan sadece gerekli sürücüleri kurabiliyor muyum bilgisayarıma?

bölümlendirme hakkında bilgisi olan yok mu?

• gerekli sürücüler c nin içindeki SWsetup dosyasında. Recovery DVD lerinden ayrıca bir dvd de SWSetup dosyalarını atın. Böylece format atıp herhangi bir işletim sistemi ile vista yada üstü win7 gibi, o zaman swsetup dan tek tek yüklersiniz.

Partition bölmek içinde, eğer zaten format atacak iseniz, en baştan tertemiz bir hdd yaratabilirsiniz. Tek tek fat32 yada NTFS olarak biçimlendirip, partitionlara ayırın. Daha sonra işletim sisteminizi kurun ve en sonunda tabiki driverlar.

Ancak sanırım win7 de driverları kendi tanıyor ama ultimate vista da kendiniz tek tek yüklemeniz lazım...
  • SWSetup bilgisi için çok teşekkürler :) Bu klasörü olduğu gibi boş bir dvdye atıyorum. Başka herhangi bir yerde birşey yoktur değil mi?
    Bunun dışında benim planım temiz format yerine 250 gb boş yer olmasına rağmen windows Cyi 130 gb kadar kücültebiliyor ben daha fazla kücültmek istiyorum... bunu yapabilseydim xplerdeki gibi ultimate sürümünü de bunun üzerine yükseltme şeklinde kurmayı düşünüyordum...

neden daha fazla kücültmeme izin vermiyor ki

quote:

gerekli sürücüler c nin içindeki SWsetup dosyasında. Recovery DVD lerinden ayrıca bir dvd de SWSetup dosyalarını atın. Böylece format atıp herhangi bir işletim sistemi ile vista yada üstü win7 gibi, o zaman swsetup dan tek tek yüklersiniz.

Partition bölmek içinde, eğer zaten format atacak iseniz, en baştan tertemiz bir hdd yaratabilirsiniz. Tek tek fat32 yada NTFS olarak biçimlendirip, partitionlara ayırın. Daha sonra işletim sisteminizi kurun ve en sonunda tabiki driverlar.

Ancak sanırım win7 de driverları kendi tanıyor ama ultimate vista da kendiniz tek tek yüklemeniz lazım...

• çözümü buldum. sistem geri yüklemeyi kapatınca 236 gb a kadar kücültmeye izin verdi yani C minimum 60 gb oluyor bu durumda... :)
    quote:

SWSetup bilgisi için çok teşekkürler :) Bu klasörü olduğu gibi boş bir dvdye atıyorum. Başka herhangi bir yerde birşey yoktur değil mi?
    Bunun dışında benim planım temiz format yerine 250 gb boş yer olmasına rağmen windows Cyi 130 gb kadar kücültebiliyor ben daha fazla kücültmek istiyorum... bunu yapabilseydim xplerdeki gibi ultimate sürümünü de bunun üzerine yükseltme şeklinde kurmayı düşünüyordum...

neden daha fazla kücültmeme izin vermiyor ki

quote:

gerekli sürücüler c nin içindeki SWsetup dosyasında. Recovery DVD lerinden ayrıca bir dvd de SWSetup dosyalarını atın. Böylece format atıp herhangi bir işletim sistemi ile vista yada üstü win7 gibi, o zaman swsetup dan tek tek yüklersiniz.

• Hayır başka bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten dvdyi takacaksınız tek tek yükleyeceksiniz kendiniz.
  • küçültünce ne oluyor ben anlamadım. Format atmadan yeni bir partition mu yaratabilmemize olanak sağlıyor. Bşraz bilgi verirmisiniz?
  • quote:

küçültünce ne oluyor ben anlamadım. Format atmadan yeni bir partition mu yaratabilmemize olanak sağlıyor. Bşraz bilgi verirmisiniz?

evet yeni partition oluşturmak için C bölümünü kücültmem lazımdı. bunu da format atmadan yapabiliyoruz zaten. XP'de partition magic gibi ek programlarla daha kolay oluyordu. vistada bunlar çalışmıyor. ama şimdi vistada da kolay :)

başlangıçta C bölümü 290 GB civarındaydı. e ben buraya sık sık format atarım ilerde... sık sık format atacağım yeri kücültüyorum sürekli kullanacağım bilgileri yeni oluşturduğum disk bölümlerinde saklıyorum. ya da farklı işletim sistemleri kuruyorum diğer bölümlere...
    başta windows bana C bölümü en kücük 160 gb olabilir diyordu. bunun nedeni de C bölümü için sistem geri yüklemenin aktif olmasıydı. bunu kapatınca 60 gb a kadar kücültmeme izin verdi....

• Elimizde 32bit windows vista olduğu için hp nin sitesinden sadece 32bit windows 7 ye mi upgrade edebiliyoruz? Yoksa 64 bit seçebiliyor muyuz?
  • Arkadaşlar, merhaba. Çok önemli birşey sormak istiyorum. Dv6-1235 in işlemcisi yani P8700 olan başka bir laptop sahibi, işlemciden tiz bir ses geldiğini söylüyor işlem yaparken. Sessizlikte daha fazla belli oluyor, önceden aldığım hp'de de bu sorun olduğu için iade etmiştim. Sizde acaba böyle bir sorun oldumu? İşlem yaparken bilgisayarınızdan ince tiz bir ses geliyormu. Cevaplarınız benim için çok önemli, buna göre bu bilgisayarı alacağım. Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapist9

Arkadaşlar, merhaba. Çok önemli birşey sormak istiyorum. Dv6-1235 in işlemcisi yani P8700 olan başka bir laptop sahibi, işlemciden tiz bir ses geldiğini söylüyor işlem yaparken. Sessizlikte daha fazla belli oluyor, önceden aldığım hp'de de bu sorun olduğu için iade etmiştim. Sizde acaba böyle bir sorun oldumu? İşlem yaparken bilgisayarınızdan ince tiz bir ses geliyormu. Cevaplarınız benim için çok önemli, buna göre bu bilgisayarı alacağım. Teşekkürler...

Yok öyle bir şey.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.