Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de birçokları gibi HP 6815 Ipaq ekranı mağdurlarındanım. Arkadaşım cep bilgisayarımın dış görünüşü hoşuna gittiği için PDA'yı incelemeye başladı. Kalemi ile biraz inceledikten sonra telefonu kapattı ve bana verdi. Ben de PDA'yı pantolonumun diz hizasındaki cebine koydum. Yarım saat sonra telefonu açtım ki ne göreyim, LCD ekranın alt tarafında bir çizgi boyunca ekranı ayıracak şekilde ekranın üst kısmında çizgiler oluşmuş. Ayrıca LCD ekranda kalem arkası kadar siyah nokta oluşmuş.

Hp İstanbul Okmeydanı servisine PDA'yı bıraktım. Oradaki görevli direkt olarak ekran kırık yazarak servise PDA'yı gönderdi. Telefonu servise bıraktıktan sonra 48 saat içinde bir teklif aldım. Mailde ekran değişimi için 269$+KDV fiyatla ekran teklifi geçmişler. Yani kullanıcı hatası olarak kabul etmişler. Ama nasıl? Telefonu düşürmedim. Ekran kapağını kullanıyorum. Telefonda darbe izi ve çizik yok. Telefon ekran çizilmesin diye aldığım 2.7 ich'lik ekran koruyucusu var.

Telefonla arayıp servis raporunu dinlediğimde garip ki ekran koruyucusunun kenarlarındaki hava kabarcıklarını ekran deformesi olarak tanımlayan bir teknik servise telefonu emanet ettiğimi fark ettim. Ben de ekran koruyucusunu sökmelerini tavsiye ettim çaresizce. HP müşteri temsilcisi ile görüştüm. Ekranımın içten kırılmış olduğunu söyledi. Ama ekran içten çatlak. Çünkü ekranın çoğu kısmında çizgili olsa da görüntü var ve PDA'yı elinizle hafif sıktığınızda görüntü düzelebiliyor veya bozulabiliyor. Yani ekran kırık değil çatlamış. Ayrıca dokunmatik ekranın her noktası çalışıyor. Sadece kalem ile dokunmak ve PDA'yı cepte taşımak ile ekran bu hale gelmez. Ya bende sorun olmalı(ki böyle olmadığını biliyorum) ya da gerçekten LCD ekran kendini imha etti.

Ayrıca müşteri temsilcisi PDA'yı deri kılıfında taşımam gerektiğini söyledi. Yani cepte değil. Çünkü çevreden, sıcaklıktan etkilenebilirmiş. Çok hassas bir PDA'ymış. Cep telefonu değilmiş. Benim anlamadığım bu hisli PDA'yı niye sıkıştırma yapmayan diz hizasındaki cebimde taşıyamam? Belki de müşteri temsilcisi haklı, PDA duygusal olarak alındı ve kırıldı. Ben elektronik mühendisiyim. Sadece ekran kalemi ile ekrana dokunmak veya PDA'yı cepte taşımak ile ekran bu hale gelmez. Ya bende sorun olmalı (ki böyle olmadığını biliyorum) ya da gerçekten LCD ekran kendini imha etti.

• quote:

Orjinalden alıntı: worry

selam cackler ;
    cevabın için teşekkürler. yani şimdi bu bir fabrika hatası öylemi? bütün 6815 lerde yok yani. yenisiyle değiştirirler mi acaba? bir de ben cihazı internet üzerinden 2.el aldım. garantisi devam ediyor ama fatura benim adıma değil. nasıl hareket etmeliyim acaba?

eğer garanti devam ediyorsa sorun olacağını sanmıyorum. en kötü ihtimalle yurt dışına giden akrabam bıraktı dersin bana. En sağlıklısı açıp Hp ile konuşmak. Bence fabrika hatası çünkü ben 1 ay takip ettim herşeyi yaptılar yazılımla çözemediler ve o hışırtı sesi için Yurt dışı Hp'e soruyoruz dediler.. ve 30 iş gününde yapamadıkları için ben para iadesi istedim.Fatura bedelini iade ediyorlar. kuruşu kuruşuna..sakın bu ses normal diye düşünme ben öyle düşündüm ama eğer öyle düşünmeyip 1. ay içinde verseydim aleti sorgusuz sualsiz iade yapıyorlardı ayıplı mal diye...yani garanti varsa sorun yaşamazsın git bırak cihazı .

kolay gelsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: cackler

eğer garanti devam ediyorsa sorun olacağını sanmıyorum. en kötü ihtimalle yurt dışına giden akrabam bıraktı dersin bana. En sağlıklısı açıp Hp ile konuşmak. Bence fabrika hatası çünkü ben 1 ay takip ettim herşeyi yaptılar yazılımla çözemediler ve o hışırtı sesi için Yurt dışı Hp'e soruyoruz dediler.. ve 30 iş gününde yapamadıkları için ben para iadesi istedim.Fatura bedelini iade ediyorlar. kuruşu kuruşuna..sakın bu ses normal diye düşünme ben öyle düşündüm ama eğer öyle düşünmeyip 1. ay içinde verseydim aleti sorgusuz sualsiz iade yapıyorlardı ayıplı mal diye...yani garanti varsa sorun yaşamazsın git bırak cihazı .

kolay gelsin..

verdiğin biligler için teşekkürler. en kısa zamanda dediklerini yapacağım.Sizi gelişmelerden haberdar ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: worry

quote:

Orjinalden alıntı: cackler

kolay gelsin..

verdiğin biligler için teşekkürler. en kısa zamanda dediklerini yapacağım.Sizi gelişmelerden haberdar ederim.

rica ederim...

• Merhaba Arkadaşlar,
    çok kurcaladım ama bulamadım. Benim cihazdan hiç bir şekilde ses gelmemeye başladı. Arama sırasında ne sinyal sesi duyuyorum ne de media playerden müzik sesi alabiliyorum. Beni arayan olduğunda telefon çalıyor fakat, açtığımda karşı tarafın sesini duyamıyorum, benim sesim de karşya gitmiyor. Ama kulaklığı kullandığım zaman böyle bir sorun yok. Bu konuda deneyimleri olan ya da yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molbiol -- 12 Ağustos 2007; 23:33:00 >
  • Kulaklığı ilk kez kullandıktan sonra benim de başıma geldi. Konuyu teknik servis ile konuştuktan sonra hard reset attım. Çözülmeyince servise gönderdim. Serviste parçanın temini 1 ayı geçince para iadesi yapıldı.
  • Selam arkadaşlar sonunda benimde bir 6815 im oldu.Forumun başından beri 67. sayfaya kadar okudum sayılır.ya ben göremedim yada sorulmamış bir sorum var.Gelen aramalarda zil sesi çalarken bir bayan seside numarayı okuyor.bu numara okumayı kapatmanın bir yolu var mı acaba varsa yardım ederseniz çok sevinirim...
  • Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır bende 6815 kullanıcısıyım. 1 ay öncesine kadar gayet memnundum kendisinden. Ancak son zamanlarda telefonumda iki problem yaşanmaya başladı. Fikriniz vardır diye size bir danışmak istedim.

1- Pil yerinden çıkartılıp 10 sn bile geçmeden tekrar yerine takıldığı zaman tarih ve saat bilgileri sıfırlanıyor. Bildiğim kadarı ile bu bilgileri hafızada tutmak için minik bir saat pili var ama onun da bu kadar çabuk bitmesi anormal geldi bana. (telefon kasım 2006 üretimi). Hp ile yaptığım görüşmede müşteri temsilcisi de bunun normal olmadığını söylemişti.

2- Telefon belirsiz aralıklarla kendi kendine kapanıyor. Bazen cebimden çıkartıyorum kapanmış oluyor, bazen de masa üstünde dururken kapanıyor. Nedenini bir türlü anlayabilmiş değilim. Hp müşteri temsilcisi ile konuşmamda bana hard reset önermişti. Onu da yaptım ancak hiç birşey değişmedi.

Aleti HP ye götürmem gerekiyor fakat işim nedeni ile şu anda çok zor. Bu tarz bir problem yaşamış olan varsa bilgilerini rica edeceğim.

Saygılar,

• formun başından beri her 3 sayfada bir soruldu bu ve her 3 sayfada bir cevaplandı. başlat-ayarlar-ses komutu'ndan ilgili kapamaları yaparak dilediğiniz kullanıma kavuşabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: merland

Selam arkadaşlar sonunda benimde bir 6815 im oldu.Forumun başından beri 67. sayfaya kadar okudum sayılır.ya ben göremedim yada sorulmamış bir sorum var.Gelen aramalarda zil sesi çalarken bir bayan seside numarayı okuyor.bu numara okumayı kapatmanın bir yolu var mı acaba varsa yardım ederseniz çok sevinirim...
  • evet haklısın her 3 sayfada bir sorulmuş ama ne yazıkki kimse cevap yazmamış.Sadece 60 kürüsüncü sayfada bir yerde cevaplanmış onuda sonradan fark ettim...
  • arkadaşlar, carreforu gibi wi-fi bağlantısının unsecured olduğu yerlerde benim 6815 web sayfalarını görüntüleyemiyor.Ne yapmam gerek?
  • HP NİN SİTESİNDE 6815 İÇİN UPDATE ÇIKMIŞ
  • quote:

Orjinalden alıntı: LKOMEL

HP NİN SİTESİNDE 6815 İÇİN UPDATE ÇIKMIŞ

Bilgi için teşekkürler.
    Update ne için acaba ve sitenin tam olarak neresinde...
  • quote:

tüm siteyi taradım, bulamadım.Linki verirsen daha iyi olur

ayrıca yukarıda ki postta wi-fi ile ilgili sorunuma da cevap alamadım
  • dostum bildiğin şeyleri tekarlamıyorumdur umarım. öncelikle web sayfalarını web adreslerini girmeden direk site ip'leri ile açıp açamadığına bak. misal 84.44.114.44 'ü dene. sözlüğün ip'sidir bu. bu şekilde açabiliyorsan dns sorunun var. dns ayarlarına bak telefondeki wireless ayarlarından. otomatik olması lazım. bir numara yazıyorsa sil onu, otomatik yap.

bir başka durum da şifresiz ağlara modem üzerinden mac id koruması konulabilmesidir. mac id her cihazın bluetooth, wireless gibi kablosuzlarının çipinin numaralarıdır. mac id korumalı ağlar bağlanmak için şifre gerektirmese de aslında sadece kendilerine kayıt edilip bir nevi plakaları verilen cihazların geçişine izin vermektedir. bu sebeple bağlandığınız yerde mac id koruması olup olmadığını sorun varsa ya kaldırmalarını ya da sizin id'nizi de listeye eklemelerini rica edin. kendi cihazının mac id'lerini de sanırım kablosuz ayarları altında bulabilirsiniz.

ayarlar çok komplike gelirse önce soft reset dene baktın kurtarmadı bir yedekleme programı ile makineni yedekle ve hard reset at dene.

quote:

Orjinalden alıntı: neon knight

arkadaşlar, carreforu gibi wi-fi bağlantısının unsecured olduğu yerlerde benim 6815 web sayfalarını görüntüleyemiyor.Ne yapmam gerek?

• http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=tr&cc=tr&prodNameId=3183504&prodTypeId=215348&prodSeriesId=3183501&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=2067

quote:

quote:

tüm siteyi taradım, bulamadım.Linki verirsen daha iyi olur

ayrıca yukarıda ki postta wi-fi ile ilgili sorunuma da cevap alamadım

• quote:

Orjinalden alıntı: darkfearofthedark

dostum bildiğin şeyleri tekarlamıyorumdur umarım. öncelikle web sayfalarını web adreslerini girmeden direk site ip'leri ile açıp açamadığına bak. misal 84.44.114.44 'ü dene. sözlüğün ip'sidir bu. bu şekilde açabiliyorsan dns sorunun var. dns ayarlarına bak telefondeki wireless ayarlarından. otomatik olması lazım. bir numara yazıyorsa sil onu, otomatik yap.

bir başka durum da şifresiz ağlara modem üzerinden mac id koruması konulabilmesidir. mac id her cihazın bluetooth, wireless gibi kablosuzlarının çipinin numaralarıdır. mac id korumalı ağlar bağlanmak için şifre gerektirmese de aslında sadece kendilerine kayıt edilip bir nevi plakaları verilen cihazların geçişine izin vermektedir. bu sebeple bağlandığınız yerde mac id koruması olup olmadığını sorun varsa ya kaldırmalarını ya da sizin id'nizi de listeye eklemelerini rica edin. kendi cihazının mac id'lerini de sanırım kablosuz ayarları altında bulabilirsiniz.

ayarlar çok komplike gelirse önce soft reset dene baktın kurtarmadı bir yedekleme programı ile makineni yedekle ve hard reset at dene.

quote:

arkadaşlar, carreforu gibi wi-fi bağlantısının unsecured olduğu yerlerde benim 6815 web sayfalarını görüntüleyemiyor.Ne yapmam gerek?

direkt site ip leririni nasıl ve nereden kontrol edebilirim?
    wi-fi auto da duruyor, baktım şimdi...
    usb den nete girdiğim zaman, real player da çok hızlı ve takıntısız bir şekilde video ve tv izlenebiliyor.wi-fi de de aynı hız yakalanabilir diye düşünüyorum, edge var sonuçta.

şifresini bildiğim yerde gayet rahat yerlerde bağlanmasına rağmen, serbest ortamlarda sadece avalaible deyip kalıyor, civarda da birkaç unsecured bağlantı var ve kullanamıyorum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: darkfearofthedark

dostum bildiğin şeyleri tekarlamıyorumdur umarım. öncelikle web sayfalarını web adreslerini girmeden direk site ip'leri ile açıp açamadığına bak. misal 84.44.114.44 'ü dene. sözlüğün ip'sidir bu. bu şekilde açabiliyorsan dns sorunun var. dns ayarlarına bak telefondeki wireless ayarlarından. otomatik olması lazım. bir numara yazıyorsa sil onu, otomatik yap.

quote:

usb den nete girdiğim zaman, real player da çok hızlı ve takıntısız bir şekilde video ve tv izlenebiliyor.wi-fi de de aynı hız yakalanabilir diye düşünüyorum, edge var sonuçta.

şifresini bildiğim yerde gayet rahat yerlerde bağlanmasına rağmen, serbest ortamlarda sadece avalaible deyip kalıyor, civarda da birkaç unsecured bağlantı var ve kullanamıyorum

ROM update i yapan varmı???

• site ipleri için whois çekebilirsin sitelere. wi-fi ile edge ap ayrı kavramlar. edge, gsm üzerinden gprs vasıtası ile nete girdiğinde ortaya çıkan bir kavram. wi-fi ise kablosuz internet bildiğin üzere. edge yaklaşık 128k civarı iken wireless ile cihaz limiti olan 10mbiti görebilirsin (elbette türkiyede değil). senin sorununu çözebilmek için bu konuları bilen birinin cihazı eline alıp ayarlarını kurcalaması gerekir. çevrende varsa böyle biri yardımını iste. ben burdan afaki konuşmalarla sonsuza kadar teori üretebilirim ancak. ya da dediğim gibi yedekle cihazını reset at sonra geri yüklemen 5 dakika bile sürmüyor. herşey aynen reset öncesi gibi oluyor.

• rom update yapan paylaşırsa deneyimlerini iyi olur. update işlemi 20 dakika kadar zaman gerektirdiği için ben henüz o vakti ayıramadım. bu update ile sesin karşı tarafa yankılanması da dahil bir çok sorun çözülüyormuş HP'nin açıklamasına göre.
  • 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.