Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlkönce o kadar help mesajımdan sonra sadece senin ilgilendiğin için sana teşekkür ederim. Burada o kadar çok arkadaş var ama sadece biribirleriyle konuşmak için kullanıyorlar sanırım. (Neyse bu önemli deil artık)
    Dün bu help msg larımdan sonra forumdan ümidi keserek HP Destek merkezini aradım ve belki 1 saat konuştuk.Cihazımı (6815) tekrar resetledik, Active sync den mobil aygıtı sil seçeneğini kullanıp tekrar tekrar silip yükledik, en son olarak da activesync'in Microsof'un internet sayfasından yeni versiyonunu yükledik.Ama nafile, hala senkronizasyon yapılamıyor.Kabloda bir sorun yok, çünkü activesync menüsü içinden araştıra girince direkt olarak 6815 in içindeki dosyalara ulaşabiliyorum.Tek sorun Microsoft outlook taki tlf numaralarını atamamam. Aslında , diğer eski telefonumdaki numaraları yeni telefonuma ( 6815) atamamam. Eski telefonum SonyEricsson K790i , yenisi de malum HP 6815 .
    Bu arada aktivasyon için aktivasyon@mobilera.com'a bir mail atarsanız ( cihazınızın modeli , adınız soyadınız, tel nonuz ile birlikte) size bir ürün kod numarası yolluyorlar.
    Diğer sorunu çözemediğim için aktivasyonu da yapmadım daha.

• quote:

Orjinalden alıntı: bluesoul

arkadaşlar tekrar selam..halen işteyim ve 6815 imi kurcalayamadığım için kuduruyorum..

sizlere 1-2 sorum olacak..

1.si 6815 e yüklenebilecek ve sorun çıkarmayan Skype programını nerden bulabilirim?

2.si ise pc'imde çok sık kullandığım VOIPBUSTER programının 6815 için bir versiyonunu bilen varmı? tabi varsa bunla ilgili download linki de verebilirseniz sevinirim.

teşekkürler

bana yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar?? :(:(:(
    ayrıca 6815 sahipleri listesine de eklenmemişim..

bir sorum daha olacak..internete bağlanmaya çalıştığımda ilk olarak gprs i deniyor..bunu değiştirmenin bir yolu var mı?..yani ilk olarak wireless ı denesin?
    ilginiz için teşekkürlerr.
  • arkadaslar daha once yazmistim sanirim atladiniz, oyle tarihi felan ileri almaniza gerek yok aktivasyonu yapmak icin mobilera ya sayfalarinda belirtilen sanirim info@mobilera.net di mail atip urun kodu istiyorsunuz size gonderiyorlar sizde web sayfalarinda belirtilen yere urun kodu ve cihazda cikan cihaz noyu girdiginizde size aktivasyon kodunu veriyor bunlari cihaz uzerinde girdiginizde aktiflesiyor turkce program, sonucta bu ucretsiz bir program cekinmeyin yapin...:)

quote:

Orjinalden alıntı: badcrow

quote:

Orjinalden alıntı: magnificent_kng

quote:

Orjinalden alıntı: panoromeo

Ekran ısıgını kısınca bazen titreme bendede oluyor.
    Ben turkçeleştirmeyi yaptım ama aktivasyon veya kod falan istemedi bunun belli bi süresimi var?
    Belli bir saat kullanımdan sonramı isteyecek?Şu an herşey normal.

şuanda 30 günlük kulanım süresi var
    başlat\ayarlar\sistem\mobilera seçersen orada aktivasyon var ok

selam arkadaşlar turkceleştirme pacetini kurmadan önce tarihi 2009 alın sonra kurun kurlum bittikten sonra cihaz acılıp kapancak ve tarihi tekrar duzeltin 2006 alın ondan sonra kalan gune bakın yeterli 4294918712 gun kaldı yazıyor :)

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları

• telefon numarası kayıt edemiyorum sim karta isim gircem klavye kayboluyor yardım lütfen

BUNUNDA PROGRAMI VARMI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vur -- 28 Aralık 2006; 11:19:45 >
  • quote:

quote:

arkadaşlar tekrar selam..halen işteyim ve 6815 imi kurcalayamadığım için kuduruyorum..

sizlere 1-2 sorum olacak..

1.si 6815 e yüklenebilecek ve sorun çıkarmayan Skype programını nerden bulabilirim?

2.si ise pc'imde çok sık kullandığım VOIPBUSTER programının 6815 için bir versiyonunu bilen varmı? tabi varsa bunla ilgili download linki de verebilirseniz sevinirim.

teşekkürler

bana yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar?? :(:(:(
    ayrıca 6815 sahipleri listesine de eklenmemişim..

bir sorum daha olacak..internete bağlanmaya çalıştığımda ilk olarak gprs i deniyor..bunu değiştirmenin bir yolu var mı?..yani ilk olarak wireless ı denesin?
    ilginiz için teşekkürlerr.

Skype için forumu baştan okursan işine yarayacak cevap bulabilirsin sanırım,
    internete bağlanmak içinse de eğer wireless bir ağ buluyorsa ve senin wi-fi açıksa kendi hemen bağlanıyor, sonra internete wi-fi üstünden bağlanıyor, yani eğer wi-fi bulunan bir yerden bağlanacaksan önce bağlan sonra nete gir bence.

• teşekkür ederim yardımın için ancak sayfaları tek tek okudum..skypenin ana sitesinden yüklemem gerekiyor sanırım..wifi olayına gelince ise.bulunduğum yerde 1 adet hat var..wireless ı açıyorum..bağlanıyor..daha sonra explorerı açıyorum.adres yazıp bağlan dedikten sonra grps'ten bağlanıyor diyor..ben de onu iptal ediyorum..sonra internete girmiyor ama..bir ayar mı yapmam gerekiyor.teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheCAL

arkadaslar daha once yazmistim sanirim atladiniz, oyle tarihi felan ileri almaniza gerek yok aktivasyonu yapmak icin mobilera ya sayfalarinda belirtilen sanirim info@mobilera.net di mail atip urun kodu istiyorsunuz size gonderiyorlar sizde web sayfalarinda belirtilen yere urun kodu ve cihazda cikan cihaz noyu girdiginizde size aktivasyon kodunu veriyor bunlari cihaz uzerinde girdiginizde aktiflesiyor turkce program, sonucta bu ucretsiz bir program cekinmeyin yapin...:)

quote:

quote:

quote:

Ben turkçeleştirmeyi yaptım ama aktivasyon veya kod falan istemedi bunun belli bi süresimi var?

selam arkadaşlar turkceleştirme pacetini kurmadan önce tarihi 2009 alın sonra kurun kurlum bittikten sonra cihaz acılıp kapancak ve tarihi tekrar duzeltin 2006 alın ondan sonra kalan gune bakın yeterli 4294918712 gun kaldı yazıyor :)

dogrudur da ugraşmak istemeyenlere basit bir yöntem sundum ved arkadaşlar elinde 6815 room olan varmı yada bir yerden indirebilecegim site cunku 6815 6828 room yuklemesi yapcam eger sorun cıkarsa tekrar 6815 yukleme yapmayı duşunuyom ama destek sayfasında 6815 room unu bulamadım

duzeltme denedim ama malesef olmuyor kabul etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcrow -- 28 Aralık 2006; 11:47:24 >

• quote:

teşekkür ederim yardımın için ancak sayfaları tek tek okudum..skypenin ana sitesinden yüklemem gerekiyor sanırım..wifi olayına gelince ise.bulunduğum yerde 1 adet hat var..wireless ı açıyorum..bağlanıyor..daha sonra explorerı açıyorum.adres yazıp bağlan dedikten sonra grps'ten bağlanıyor diyor..ben de onu iptal ediyorum..sonra internete girmiyor ama..bir ayar mı yapmam gerekiyor.teşekkürler

wireless'ı bir cafede denemiştim, kafeye gittim, cihazdan wi-fi yi açtım hemen buldu ve bağlandı, sonra explorer ile bir yerlere girince wi-fi den girdi, ama evde nete girmeye çalışınca gprs ten bağlanmaya çalışıyor,

bir ara yine wi-fi ye denk gelirsem detaylı olarak denem yaparım, ama eminin evinde wireless olan arkadaşlar mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sathaner -- 28 Aralık 2006; 11:53:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheCAL

arkadaslar daha once yazmistim sanirim atladiniz, oyle tarihi felan ileri almaniza gerek yok aktivasyonu yapmak icin mobilera ya sayfalarinda belirtilen sanirim info@mobilera.net di mail atip urun kodu istiyorsunuz size gonderiyorlar sizde web sayfalarinda belirtilen yere urun kodu ve cihazda cikan cihaz noyu girdiginizde size aktivasyon kodunu veriyor bunlari cihaz uzerinde girdiginizde aktiflesiyor turkce program, sonucta bu ucretsiz bir program cekinmeyin yapin...:)

quote:

quote:

quote:

aktivasyon yaparken cihaz no dediğin imei numarasımı acaba?
    birde mail attım ama hala bana dönmediler nedense!!olmadı badcrow arkadaşım dediği gibi yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificent_kng -- 28 Aralık 2006; 12:23:17 >

• quote:

Orjinalinden ALıntı: magnificent_kng

aktivasyon yaparken cihaz no dediğin imei numarasımı acaba?
    birde mail attım ama hala bana dönmediler nedense!!olmadı badcrow arkadaşım dediği gibi yapıcam

aktivasyonda gereken cihaz numarası imei no değil; Başlat > Ayarlar > Mobilera yolunu takip ettiğinde karşına çıkan ekrandan "numara girerek aktivasyon" seçeneğini seç; tamam a tıkla; karşına ikisi boş olmak üzere üç alan gelecek. bunlardan biri ürün kodu; diğeri aktivasyon kodu ve sonuncusu cihaz: cihaz alanının yanındaki yanlış saymadıysam 17 basamaklı kod cihaz no oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pr0tech -- 28 Aralık 2006; 12:33:45 >
  • SKYPE yi indirmek için (PPC WM5) : Skype 2.1 for Pcket PC

SKYPE sayfasında 6815 için tavsiye edilen sürümü : (Aynı bir fark yok ama pinpirikli olanlara kolaylık olsun) : Skype 2.1 for Pocket Pc (hw 6815)

- Türkçeleştirme paketini bahsedilen şekilde (Tarih modifiyesi) yapabilirsiniz.Yada TheCAL ın da belirttiği gibi e-mail atıp/telefon edip normal yollardan da çözebilirsiniz.

- @ deburky : Estahafurullah.Bence sizin Windows XP den yana bir probleminiz var gibime geliyor.En son güncelleme ve service pack 2 yüklenmiş durumda ayrıca işletim sisteminizde her hangi bir çakışma yada problem yok değilmi? Şu an çok alakası yok gibi görünsede MS in sayfasından .net frameworküde yüklermisiniz.Ayrıca ActiveSyns ci komple sistemden kaldırın.Artalanda hiç bir program çalışmasın.Cihaz (rw 6815) PC ye bağlı değil iken ActiveSync i yükleyin.Ondan sonra teli pc ye bağlayın.

- @ Baracuda : WM player ile bundle ediliyor cihaz.Bende yeri gelmiş iken yazayım :

Benim kullandığım MP3 programı : Pocket Music Player(Bundle V4.3.4).

Benim anlamadığım :Skypenin sayfasındada görebilirsiniz rw6828 in görüntüsündede bu player var Hp nin kendi sayfasında da.Bizimkiler ile niye gelmedi diye düşünmeden edemiyorum (Bir FM radyo farkı dışında 1-1 aynı cihazlarımız)
    Today ekranından plugin ile yönetebiliyorsunuz,az hafıza harcıyor,binlerece winamp2.xx skini ile uyumlu ciddi custom ayarları vb var,ses kalitesi iyi,hızı iyi,pod casting,ID3,button mapping.AAC desteği vb vb ne ararsanız var. En son sürümü : Baştaki yıldızlar r a p i d.. diye giden sitenin.Gerekli açıklaması beraberinde.
    Buradan da freeware skinlerin bir bölümüne bakabilirsiniz : (Binlerce var bu ufak bir site gerekir ise başka url lerde veririm) Music player ile uyumlu skinler.

- @ __root__ : Çok enteresan bir konu.Bunu öğrendiğim iyi oldu boş kalınca araştırayım biraz :) Gerçi Rom update ini şu sıralar düşünmüyorum ama dedikleri gibi ise donanımsal olarak var olan bir şeyi yazılımsal olarak kullanamıyoruz anlamına gelirki gerçekten enteresan olur.Yanlız bence yazılımda .exe olması çok önemli değil.OS tek pakette yapılmış donanıma göre yazılım kullanılabilir/yada deactive de oluyor olabilir.Yinede araştırmaya değecek kadar ilginç.

- @ magnificent_kng : Bir kere benimkide hafif titredi ama şu sıralar yok.

- @ hae : Sizede hayrılı olsun (Bakalım yeni Commi nasıl olucak.S60 platformuna sahip olan E90.Eski bir Commici olarak bende heyecan ile bekliyorum) Kap büyük ihtimal ile olur cihazlar büyük ölçekte aynı kamera yeri için fark olurmu onu bilmiyorum.Bende gitti gidiyordan ürün alıyorum kılıfçıdan.Mail attım kendisine haber bekliyorum.Edit haber geldi pasteliyorum :Dikkatli ve bilinçli kullanıcısınız,evet case de birebir uymaktadır atom case sini sipariş geçebilirsiniz
    Novi remote vb var kumanda programı ama biliyorsunuz bu pda ların (Büyük bölümünün)infrared alanı dar ve kısadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 28 Aralık 2006; 12:44:01 >

• telefon numarası kayıt edemiyorum sim karta isim gircem klavye kayboluyor yardım lütfen

BUNUNDA PROGRAMI VARMI?
  • magnificent @
    Aktivasyonu 6815 ten yaparsan bu cihaz ID ye gerek kalmıyor, sadece email ile gelen ürün kodu ,isim, tel no, ve email adr.
    Hepsi bu kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deburky

magnificent @
    Aktivasyonu 6815 ten yaparsan bu cihaz ID ye gerek kalmıyor, sadece email ile gelen ürün kodu ,isim, tel no, ve email adr.
    Hepsi bu kadar.

saol mail attım hatta bugün tekrar attım ama mail atarlarsa aktivasyon yapıcam bekliyorum bakalımmm
  • tüm forumdaki arkadaşlara öncelikle merhaba demek istiyorum. böyle bir forumun olması yeni kullanıcılar ve yeni kullanıcı olması muhtemel arkadaşlar için çok faydalı olacaktır. Uzun süredir pda almayı düşünüyorum. Sürekli olarak araştırma içerisindeyim. Bildiğinizi gibi 6915'te 6815'e ek olarak GPS özelliği var. Ancak boyutu ve dizaynı açısından bence çok iyi değil. 2006 Q1'da çıkacağı belirtilen Benq-siemens p-51 zannedersem Ocak 2007'de çıkacak gibi gözüküyor. 6815'i de inceleme fırsatım oldu. Gerçekten boyut ve ergonomi açısından çok iyi bir cihaz. Ancak gsm özelliğini kullanma fırsatım olmadı. Kullanmakta olan arkadaşların genel olarak GSM özelliğinin kalitesi ile ilgili bilgi verebilirlerse sevinirim.

- Normal bir GSM gibi şebeke çekişi kuvvetli mi? yoksa arada bir şebeke gidip geliyor mu?
    - Ses kalitesi nasıl?
    - Skype'ı kullanmak için bildiğim kadarı ile karşı tarafta da skype kullanılması gerekiyor. Doğru muyum? Ücretlendirme nasıl oluyor?

pda alacak birisi olarak sizce 6815 mi? 6828 mi? (beklememiz gerekecek) , İ-mate JAMIN ya da p-51 mi tercih edersiniz?

Teşekkkürler......

• quote:

Orjinalden alıntı: seaking

tüm forumdaki arkadaşlara öncelikle merhaba demek istiyorum. böyle bir forumun olması yeni kullanıcılar ve yeni kullanıcı olması muhtemel arkadaşlar için çok faydalı olacaktır. Uzun süredir pda almayı düşünüyorum. Sürekli olarak araştırma içerisindeyim. Bildiğinizi gibi 6915'te 6815'e ek olarak GPS özelliği var. Ancak boyutu ve dizaynı açısından bence çok iyi değil. 2006 Q1'da çıkacağı belirtilen Benq-siemens p-51 zannedersem Ocak 2007'de çıkacak gibi gözüküyor. 6815'i de inceleme fırsatım oldu. Gerçekten boyut ve ergonomi açısından çok iyi bir cihaz. Ancak gsm özelliğini kullanma fırsatım olmadı. Kullanmakta olan arkadaşların genel olarak GSM özelliğinin kalitesi ile ilgili bilgi verebilirlerse sevinirim.

- Normal bir GSM gibi şebeke çekişi kuvvetli mi? yoksa arada bir şebeke gidip geliyor mu?
    - Ses kalitesi nasıl?
    - Skype'ı kullanmak için bildiğim kadarı ile karşı tarafta da skype kullanılması gerekiyor. Doğru muyum? Ücretlendirme nasıl oluyor?

pda alacak birisi olarak sizce 6815 mi? 6828 mi? (beklememiz gerekecek) , İ-mate JAMIN ya da p-51 mi tercih edersiniz?

Teşekkkürler......

Skype hiç kullanmadım ama GSM özelliğine referans olabilirim, normal bir cep felefonunda yapıpta bu cihazla yapamayacağın bir şey aklıma gelmiyor, mesaj yazma işi biraz zor gibi görünsede alışıca problem yaşamıyorsun ama yine de yolda yürürken mesaj yazmak çok zor, şebe ile de bir problem yaşamadım 1 haftadan beri. ben de aylardır araştırıyordum böyle her imkanı olan bir cihazı sonunda bunda karar kıldım ve pişman değişim

ses kalitesi mp3 player olarak yeterince tatmin edici, telefonla konuşurken kulaklıklada çok iyi ama normal telefonla konuşur gibi kulağına dayayıp konuşurken karşı taraf kendi sesini duyduğunu söylüyor, bunu da araştırmak gerek, belki çözüm bulan vardır.

• arkadaşlar...sathaner'in belirttiği gibi telefon görüşmesi yapılırken karşı tarafta problem yaratan bir ses yankılanması şikayeti durumu yaşayan var mı?
  • Herkese Merhaba,
    Bende bu forumdaki olumlu yorumlarında etkisiyle 6815 aldım. Bu paylaşıma teşekkür ederim. Bence cihaz her yönüyle çok süper, insan cebinde hem laptopını hem telefonu taşıyormuşcasına rahat oluyor. Tek korkum dayanıklılığı nasıl olucak, zamanla kilitlenmeler başlayacak mı gibi soru işaretleri. Dün 1 kez kilitlendi, resetledim, umarım sık tekrarlamaz.
    Benim cihazla ilgili merak ettiğim bu cihazın nasıl kapatılması gerektiği. Gece yatarken "Wireless manager"dan GSM'i kapatıyorum ama bilgisayar gibi shut down'ı yok cihazın, direk off düğmesine basıyorum, tekrar basınca da tek dokunuşta açılıyor. Kesin bir yerde yanlışlık yapıyorum gibi geliyor (ilk PDA'imde), bu kadar hızlı açılıp kapanmaması lazım. Yorum yaparsanız sevinirim.
    Birde internette wireless'dayken kesilince direk GPRS'e geçiyor, GPRS'i manuel açıp kapamanın en pretik yolu nedir?
    Teşekkürler,
    Sevgiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: gogox

Herkese Merhaba,
    Bende bu forumdaki olumlu yorumlarında etkisiyle 6815 aldım. Bu paylaşıma teşekkür ederim. Bence cihaz her yönüyle çok süper, insan cebinde hem laptopını hem telefonu taşıyormuşcasına rahat oluyor. Tek korkum dayanıklılığı nasıl olucak, zamanla kilitlenmeler başlayacak mı gibi soru işaretleri. Dün 1 kez kilitlendi, resetledim, umarım sık tekrarlamaz.
    Benim cihazla ilgili merak ettiğim bu cihazın nasıl kapatılması gerektiği. Gece yatarken "Wireless manager"dan GSM'i kapatıyorum ama bilgisayar gibi shut down'ı yok cihazın, direk off düğmesine basıyorum, tekrar basınca da tek dokunuşta açılıyor. Kesin bir yerde yanlışlık yapıyorum gibi geliyor (ilk PDA'imde), bu kadar hızlı açılıp kapanmaması lazım. Yorum yaparsanız sevinirim.
    Birde internette wireless'dayken kesilince direk GPRS'e geçiyor, GPRS'i manuel açıp kapamanın en pretik yolu nedir?
    Teşekkürler,
    Sevgiler.

cihazın kapanma konusu başlarda konuşulmuştu geriye dönersen bulabilirsin, ama cihaz kapanmıyor sadece bekleme konumuna getiriliyor bilgin olsun,

benimde aldığım ikinci gün kilitlenmişti reset attım sonra hiç problem çıkmadı, ki daha fazla program yükleyim yorduğum halde, sanırım ilk alındığında reset atmak faydalı oluyor

bu arada hayırlı olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: gogox

Herkese Merhaba,
    Teşekkürler,
    Sevgiler.

1.5 haftadır elimde hiçbir zorluk çekmedim ilk defa ppc kullanan biri olarak:Dyalnız biraz problemler olabiliyor onlarıda program larla kapatıyorsun.artık normal telefon çok basit geliyor:=) hayırlı olsun

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.