Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dikkat ettiniz mi bilmem ama cihazın kulaklık giriş jack'i özel. Ipod kullaklarım sanırım olmayaca bu girise. Aslında mp3 performansı hiç fena değil. Bir ipod degil ama gayet tatminkar. Farklı kulaklıklık takabilseydik keske...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeski
    Selamlar,
    Ofistedeki bilgisayarımın "outlook express adress book'unu" pda'ime nasıl atabilirim?.

Öncelikle (yanlışım varsa düzeltin) bildiğim kadarıyla Adres Defteri senkronizasyonu "Microsoft Outlook" ile yapılıyor.
    Dolayısıyla, öncelike adres bilgilerinin Outlook Express'den Microsoft Outlook'a aktarılması gerekir.
    Microsoft Outlook eğer yüklü değilse bilgisayarınızda, 6815 ile birlikte gelen CD'de mevcut.

Outlook Express'den Microsoft Outlook'a adres defeteri aktarmak :
    Microsoft Outlook programında;
    Dosya > Al ve Ver > Internet Posta ve Adreslerini Alma > Outlook Express 4.x, 5.x, 6.x
    Burada, aşağıda 3 kutucuk olacak; Posta Al - Adres Defteri Al - Kural Al
    Hangilerinin aktarılmasını istiyorsanız, onlar seçili kalsın ve işleme devam edin.

Bilgi Notu :
    Kendi denemelerimde gördüm ki,
    6815'i usb ile bilgisayara bağladığınız anda Microsoft Outlook ile adres defterini senkronize ediyor ve 6815'deki adres defterini, bigisayardaki ile aynı kılıyor.
    Yani bilgisayardan sildiğiniz bir kişiyi 6815'den siliyor, değiştirileni değiştiriyor veya eklediğinizi ekliyor.
    Dolayısıyla, Microsoft Outlook'da istediğiniz değişikliği yapın ve usb ile 6815'i bağlayıp, arkanıza yaslanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 27 Aralık 2006; 13:44:28 >

• arkadaşlar

pdf için pocketxpdf'i tavsiye ederim, ghostscript kullanan başarılı bir okuyucu, foxit'i denemedim ama hem clearvue'den hem de adobe'den daha iyi.

divx izlemek için tcpmp'yi tercih edin, ancak kazma herifler hala bir altyazı birimini yazılıma ekleyemedi, sadece smi formatlı altyazı destekliyor, bunun dışında pc'de video çevirmek ve altyazı gömmek için pocketdivxencoder kullanabilirsiniz. pocketpc için hiçbir yazılım tcpmp kadar çok codec'e destek vermiyor. mp4'ünden 3gp'sine, ogm'sinden wmv'sine kadar tüm formatları sorunsuz bir biçimde oynatabilirsiniz..

@bluesoul
    markomshop fiyat düzeltmiş... 1.170,82 YTL yazıyor..

@signore
    1a)Outlook ile senkronize ettikten sonra, desktop'ta outlook'u açıp adres defterinden istediğiniz kadarını silebilirsiniz. bağlantı kurulu olduğu sürece anında pocketpc'de de silme işlemi yapılacaktır.

1b)Wm2003'te viewing options'ta böyle bir ayar vardı, ama sanırım elle düzeltmek en başarılı sonucu verecektir.

1c)3. parti programa bence de gerek yok..

2a)activesync'i pocketpc'deki ayarlarından kapatabilir, veya pc'deki bağlantı ayarlarından "usb bağlantıya izin ver"i kapatarak durdurabilirsiniz. ama bence bağlı kalması daha iyi çünkü contacts'ta vs bir değişiklik yaptığınızda senkron etmezseniz, çeşitli nedenlerle time stamp hataları oluşabilir ve contactsta kayba uğrayabilirsiniz.

2b)activesync'in windows'ta alternatifi pek yok, çoğu alternatif olduğunu iddia eden program da zaten activesync altyapısını kullanıyor. eğer Outlook ile senkronize etmek istemiyorsanız, birdiesync gibi bir yazılım kullanarak thunderbird'e senkronize edebilirsiniz.

3)skype için bu süre normal, çünkü exe boyutu çok yüksek. hatta başlat menüsü takılma yapıyorsa bunun nedeni de skype olabilir (kısayolunu yükleyemediği için)

4)aynen windows'ta olduğu gibi çok sayıda program yüklemesi sistem için zararlı..ama sonuçta sistem çökerse geri almak daha kolay, o nedenle kurmakta da çok ciddi bir sakınca yok.

• ARKADAŞLAR ,BEN SENKRONİZASYONU İLK KURDUĞUMDA YAPMIŞTIM, AMA ŞİMDİ DEĞİŞTİRMİYOR.OUTLOOK KİŞİLERİNİ.YANİ İSİM SOYAD DÜZELTMESİ YAPTIM.AMA DEĞİŞİKLİKLER 6815'E GEÇMİYOR.
    ACABA AYARLARIMDA MI SORUN VAR ?
    "Geçerli ayarlarla bağlanamıyor.Bağlantı ayarlarınızı değiştirmek için Ayarlara tıklayın "YAZIYOR.BUNA TIKLAYINCA DA BİR SÜRÜ SEÇENEK ÇIKIYOR (TURKCELL GPRS SETTINGS VE MY WORK NETWORK GİBİ.
    AYRICA ŞU TÜRKÇE OLAYININ AKTİVASYONUNU NASIL YAPACAĞIM.
    LÜTFEN YARDIM.
  • Arkadaşlar,
    Az önce HP destek servisi ile görüştüm maalesef benim problemi çözemiyorlar.Bu cihazda Turkcell ikili hat desteği yok dediler moral sıfır oldu .

Böyle bir guncelleme çıkarsa haber verecekler.BU tip bugları HP ye bildiriyorlarmış.
    isterseniz ürünü iade edebilirsiniz diyorlar.
    Böyle güzel bir cihazı iade edermiyim ben napıyım artık 2. bir telefon ile hatları ayırmak ve guncelleme çıkmasını beklemek en iyisi.Aslında sorun Microsoft un bence Wm5 ile ilgili.
    Asus ve Qtek vs Wm5 kullanan cihazlarda denemek istiyorum ama hiçbir firma teşhirdeki ürüne sim kart taktırmıyor o cihazlar görürmü ikili hattı epey merak ediyorum.

Bu arada 6815 için official Turkce yama çıktığını söyledi HP deki arkadas.Mobilera daki guncellemenin aynısını resmi olarak duyurmuşlar bilginize.
    http://www.hp.com.tr/ipaq/turkceos.htm?jumpid=in_rm_r2515_tr_tr_l_smb_turkish-os-ipaqs1

• quote:

Orjinalden alıntı: laconf

arkadaşlar

pdf için pocketxpdf'i tavsiye ederim, ghostscript kullanan başarılı bir okuyucu, foxit'i denemedim ama hem clearvue'den hem de adobe'den daha iyi.

divx izlemek için tcpmp'yi tercih edin, ancak kazma herifler hala bir altyazı birimini yazılıma ekleyemedi, sadece smi formatlı altyazı destekliyor, bunun dışında pc'de video çevirmek ve altyazı gömmek için pocketdivxencoder kullanabilirsiniz. pocketpc için hiçbir yazılım tcpmp kadar çok codec'e destek vermiyor. mp4'ünden 3gp'sine, ogm'sinden wmv'sine kadar tüm formatları sorunsuz bir biçimde oynatabilirsiniz..

@bluesoul
    markomshop fiyat düzeltmiş... 1.170,82 YTL yazıyor..

@signore
    1a)Outlook ile senkronize ettikten sonra, desktop'ta outlook'u açıp adres defterinden istediğiniz kadarını silebilirsiniz. bağlantı kurulu olduğu sürece anında pocketpc'de de silme işlemi yapılacaktır.

1b)Wm2003'te viewing options'ta böyle bir ayar vardı, ama sanırım elle düzeltmek en başarılı sonucu verecektir.

1c)3. parti programa bence de gerek yok..

2a)activesync'i pocketpc'deki ayarlarından kapatabilir, veya pc'deki bağlantı ayarlarından "usb bağlantıya izin ver"i kapatarak durdurabilirsiniz. ama bence bağlı kalması daha iyi çünkü contacts'ta vs bir değişiklik yaptığınızda senkron etmezseniz, çeşitli nedenlerle time stamp hataları oluşabilir ve contactsta kayba uğrayabilirsiniz.

2b)activesync'in windows'ta alternatifi pek yok, çoğu alternatif olduğunu iddia eden program da zaten activesync altyapısını kullanıyor. eğer Outlook ile senkronize etmek istemiyorsanız, birdiesync gibi bir yazılım kullanarak thunderbird'e senkronize edebilirsiniz.

3)skype için bu süre normal, çünkü exe boyutu çok yüksek. hatta başlat menüsü takılma yapıyorsa bunun nedeni de skype olabilir (kısayolunu yükleyemediği için)

4)aynen windows'ta olduğu gibi çok sayıda program yüklemesi sistem için zararlı..ama sonuçta sistem çökerse geri almak daha kolay, o nedenle kurmakta da çok ciddi bir sakınca yok.

laconf arkadaşım...evet ben de üzülerek görmüş bulunuyorum...fiyatu güncellemişler...ama ben görevimi yaptım diye düşünüyorm..aldıktan hemmen sonra geldim pc başına bilgi verdim...üzgünümmm...ama kendi adıma sevinçli tabii :):)

• Arkadaşlar,
    Pc ile 6815'imi activesync yapamıorum.Dün bunu yapabildim ama biraz önce de yazdığım gibi hatalar veriyor.
    Geçerli ayarlarla bağlanamıyor.Bağlantı ayarlarınızı değiştirmek için Ayarlara tıklayın
    Lütfen acil yardım !!!!!
  • ÇOK ACİL ,
    PC İLE ACTİVESYNC PROBLEMİ !
  • @ Sigonore :

Merhaba,
    WM5 de Adobe biraz sorunlu.Hem çok fazla hafıza alanı kaplıyor hemde çok yavaş kalıyor.Ayrıca nasıl oluyor bilmiyorum ama Adobe her donanım ile doğru dürüst çalışmıyor (Her WM 5 e sahip cihaz ile)Bunun yanı sıra 'ağır' pdf ler ile görece daha iyi başa çıkıyor.Foxit daha 'mobil' mantığına sahip olduğu ve saydığım nedenlerden dolayı tercih sebebi.
  • arkadaşlar bugün 2gb hafıza kartını taktım ama today ekranında 2-3sn bir %100 snra %98 gösteriyor birde ekran kararıyor ama sanki kapanacakmış gibi titriyor bilgisi olan varsa acil yardımmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificent_kng -- 27 Aralık 2006; 16:33:30 >
  • deburky: Daha önce problemsiz bağlanıyordunuzda şimdimi problem var?
    Arka planda çalışan Windowsun kendi (SP ile gelen) yada bir başka firewall vb var ise kapatın.
    Kablonun her iki ucununda sıkıca bağlaı olduğuna emin olun (Hem tel hem pc ye)
    Tel üzerinden Actşve sync in açık olup olmadığını kontrol edin.
    Başlat--Ayarlar--Bağlantılar--Active sync modu
    Yine bağlanmıyor ise hem telefonu soft reset hemde pc yi restart ile yeniden başlatın.(Bu arada dünden beri pc nizde bölge&ülke vb değişimi ayarı yaptınızmı hiç?)
  • magnificent_kng: Çok ucuza aldığınız vb bir kartmı?Piyasada no name kartlar dolaşıyor.Yüksek kapasiteye göre formatlıyıp biçimlendiriyorlar ayrıca kontak temas yerlerdinde vb bir sorun var mı? İçinde gelen kart ile yapmıyorda bunu ile yapıyor ise bir şey var demektir kartta.Her ihtimale karşı formatlayıp bir daha deneyin isterseniz.Birde eski kartınıza yüklü vb program varmıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 27 Aralık 2006; 16:52:28 >
  • hayır kingston marka kart.sanırım anladım galiba bir kartın durumunu gösteriyor bir tel.hafızasını gösteriyor galiba sizdede ölemi?kusura bakmayın ilk pda'm da
  • aynen dusundugunuz gibi calisiyor kartla ilgili bir problem yok merak etmeyin...ancak ekranın titremesi ve kararması bana pek normal gelmedi, ekranın belli bir sure sonra otomatik kararması normal ayarlardan dolayı ama titremesi garip...
    quote:

Orjinalden alıntı: magnificent_kng

hayır kingston marka kart.sanırım anladım galiba bir kartın durumunu gösteriyor bir tel.hafızasını gösteriyor galiba sizdede ölemi?kusura bakmayın ilk pda'm da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb2005 -- 27 Aralık 2006; 17:26:13 >
  • quote:

Arkadaşlar dikkat ettiniz mi bilmem ama cihazın kulaklık giriş jack'i özel. Ipod kullaklarım sanırım olmayaca bu girise. Aslında mp3 performansı hiç fena değil. Bir ipod degil ama gayet tatminkar. Farklı kulaklıklık takabilseydik keske...

jack çevirici aparatlar olması gerekiyor bildiğim kadarıyla, inceden kalına, kalından inceye, herhangi bir kablocudan sorabilirsin. ben de müzik sesine çok önem veririm, özelliklede kulaklığa, bu cihazın kulaklığı tatmin edici bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msb2005

aynen dusundugunuz gibi calisiyor kartla ilgili bir problem yok merak etmeyin...ancak ekranın titremesi ve kararması bana pek normal gelmedi, ekranın belli bir sure sonra otomatik kararması normal ayarlardan dolayı ama titremesi garip...
    quote:

Orjinalden alıntı: magnificent_kng

hayır kingston marka kart.sanırım anladım galiba bir kartın durumunu gösteriyor bir tel.hafızasını gösteriyor galiba sizdede ölemi?kusura bakmayın ilk pda'm da

yardımın için saol ama titremesi hoşuma gitmedi biraz daha kullanayım belki geçer olmazsa hp teknik servisine gösteririm artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Dün rw6815 ' ime bir kaç faydali program atmak istedim. Bunlardan netfront ve skype sorunsuz olarak kuruldu fakat "flas player 7, flash lit ve igo yu bırakın cihaza yüklemeyi zip dosyalarını bilgisayarda açtığımda hiç birinde çalıştırabilceğim .exe dosyası yoktu. Bu programları yüklememde yardımcı olursanız sevinirim.

Pocket PC programları 2 şekilde oluyor;
    EXE dosyası olarak veya CAB dosyası olarak.

EXE halinde olan programları, bilgisayarınız üzerinden çalıştırdığınızda (6815 usb ile bağlı olmalı); doğrudan 6815'E kurulum yapıyor.

CAB halinde olan programları, 6815'in Storage Card (hafıza kartı)'na atıp, 6815 üzerinden tıklayarak kurulum yapmanız gerekiyor.
    Menüden : File Explorer > Storage Card ile 6815'e attığınız CAB dosyasına ulaşabilirsiniz.
    Peki dosyayı nasıl 6815'e atacağım derseniz; normal bilgisayarınızda : Bilgisayarım > Mobile Device'dan ulaşabilirsiniz (bu açıklama usb ile bağlı iken geçerli; tabi ayrıca bluetooth ve kızılötesi ile de gönderilebilir)

Arkadaşlar,

Bilgisayardan program yüklemek için cd den çıkan active sync yi yüklemek gerekiyor sanırım, ama ben yükleyemedim, windows service pack istiyor, service pack yüklemek zorundamıyım, yoksa bir yerlerde hatamı yapıyorum.

• ekran ışığını en az seviyeye getirdiğimde titremem yapıyor arkadaşlar sizde denermisiniz ışığı en aza getirin sizdede oluyorsa titreme benimkinde sorun var demek
  • Aklıma takılan bir soru daha var. Cihazı ilk aldığımda 1.5 saat şarj edip (ki kutunun kapağının hemen altında böyle yazıyor idi) hemen kullanmaya başladım. Dayanamadım ne yapayım..:)) Forumda bazı arkadaşların ilk şarjını mutlaka 5-6 saat yapmalısın deyince, aynı gün tekrardan sarja bıraktım. Aslında ilk şarjı mutlaka 5-6 şaat bırakmanın pile faydası olacağını sanmıyorum. Siz nedersiniz?.
  • Merhaba,

Öncelikle şunu belirteyim, bu topicte gayet seviyeli bir platform oluşmuş.

Nokia 9500'ın kaprisleri sayesinde ben de bir rw6815 sahibi oldum ve aranıza katıldım. Yani beni de listeye katabilirsiniz.

Size sormam gereken bir iki sorum var:

* İnternette elektronik bankacılık kullanıyorum (garanti ve akbank). Sizce hangi browserı kullanmalıyım?

* Arayanı bloke edecek program öneriniz nedir?

* Uzaktan kumanda olarak kullandığım eski bir hp pda sahibiyim. 6815 için de bu özelliği kullanabileceğim program varsa adı nedir?

* XDA Atom ile aynı olduğuna dair entryler gördüm. Acaba bu kap bizim cihazlara da olur mu?
    http://urun.gittigidiyor.com/O2-ATOM-XDA-SEFFAF-SERT-PLASTIK-KILIF-SIFIR_W0QQidZZ3356074

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.