Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de dün 2gb SD'li bir rw6815 edinerek aranıza katıldım. 699$'a Hepsiburada'dan aldım umarım fiyat uygundur, ürün gerçekten çok başarılı ve kapsamlı. Kamerası ile ilgili yavaşlık şikayetim dışında olumsuz birşey olmadı. Kamera ile ilgili iyileştirme yapılabiliyor mu ?? Bir dikkatimi çekenm konu da açılan uygulamaların 'x' işareti ile kapatıldıktan sonra bellekte çalışır halde beklemeleri task managerdan sonlandırana kadar bu uygulamalar yer işgal ediyor. Programların düzgün kapatılabilmesi için yapmamız gereken başka bir yöntem var mı??

İyi günler,
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeski

Gunaydin,

Dun gece cihazin tum ozelliklerini kapadim. Sarj %68 deydi. Sabah saat 11:00 itibari ile actigimda %34'e dusmustu. Biliyorumki gece en fazla %3 veya %4 luk pil harciyor. Nasil olurda %35 gider anlamiyorum.

beam açık kalmış olabilir :)
  • Bir iki gündür siteye girmemiştim. Biraz geride kaldı ama arabada müzik dinlerken yada standart kulaklıkla müzik dinlemek isteyenler vardı. Çeşitli şeyler denemekten bahsetmişler. Normalde aletin kulaklık jakı 4 uçlu bunlardan birisi ortak uç yani sağ kulaklık, sol kulaklık ve mikrofona giden kabloların bir ucu buna bağlı geriye kalan üç uçtan biri direk mikrofona diğeri sağ kulaklığa bir diğeride sol kulaklığa gider. Bu 4 uçlu jakın fiyatı tahmin ediyorum yaklaşık 1 YTL civarıdır. Arabada müzik dinlemek için mp3 playerlar için olan kaset aparatı alınıp bunun ucundaki 3 uçlu jak kesip yerine 4 uçlu jakı bağladığınızda (bunu yaparkende mikrofon ucunu boş bırakıp geri kalan 3 ucun birine sağ kulaklığın canlı ucu diğer uca sol kuaklığın canlı ucu şase olan ucada her iki tarafın şase uçlarını bağlandığında) 6815 inizle uyumlu bi şekilde kullanabilirsiniz. Yada benzer şekilde yapacağınız iki ucu jaklı bir kabloyla her türlü standart kulaklığı bağlayabilirsiniz. Maliyetide 3 YTL yi geçmez. Konuyla ilgisi olmayanlara biraz karışık gelebilir ama azıçık elektronik bilen herkezin yapabileceği bir şeydir. Sakın standart kulaklıkları ve otür jakları (3 uçlu standart steryo kulaklık jakı) aletinizin kulaklık çıkışına takmayın kısadevre yaparsınız.

• Skype 2.2 beta (Freeware)

http://download.skype.com/pocketpc/SkypeForPocketPC_LowCPU_Beta.CAB

wm5 için uyumlu bilginiz olsun arkadaşlar
  • @drfkar

İndirdiğiniz dosya arızalı olabilir. Yeniden indirin. İçinde bir cab dosyası ve tam sürüme çevirmek için gereken dll dosyasının olduğu bir klasör var.
    Olmazsa alttaki linki de kullanabilirsiniz.

http://rxxxxshare.com/files/10641027/opera_v8.60_windows_mobile_5.0.zip
  • @hae
    çok teşekkürler burada sıkıntı çıkmadı.Son olarak dII dosyasınıda aynı şekilde storage karta mı atmamız gerekiyor
  • @hae
    çok teşekkürler burada sıkıntı çıkmadı.Son olarak dII dosyasınıda aynı şekilde storage karta mı atmamız gerekiyor
  • kamera sony erricson 2 mp. lere göre zayıf malesef. fotografları dahili hafızaya kaydedersen daha hızlı kaydediyor. belki farklı yazılımlarla daha iyi kullanılabilir.
    bazı programlarda exit var. buradan kapatınca hafızada da kalmıyor. malesef hafızadan temizlemen gerekiyor. gerekli programlar forumda var. benim verdigim download linklerinde buna benzer programlar vardı
    quote:

Orjinalden alıntı: utezel

Herkese Merhaba;

Ben de dün 2gb SD'li bir rw6815 edinerek aranıza katıldım. 699$'a Hepsiburada'dan aldım umarım fiyat uygundur, ürün gerçekten çok başarılı ve kapsamlı. Kamerası ile ilgili yavaşlık şikayetim dışında olumsuz birşey olmadı. Kamera ile ilgili iyileştirme yapılabiliyor mu ?? Bir dikkatimi çekenm konu da açılan uygulamaların 'x' işareti ile kapatıldıktan sonra bellekte çalışır halde beklemeleri task managerdan sonlandırana kadar bu uygulamalar yer işgal ediyor. Programların düzgün kapatılabilmesi için yapmamız gereken başka bir yöntem var mı??

İyi günler,

• Arkadaşlar
    skype ı dün wifi ile denedim. gayet başarılı. ancak wifi biraz fazla pil harcıyor :) (ancak samsung i750 ye göre wifi daha başarılı)

quote:

Orjinalden alıntı: emreozel

Skype 2.2 beta (Freeware)

http://download.skype.com/pocketpc/SkypeForPocketPC_LowCPU_Beta.CAB

wm5 için uyumlu bilginiz olsun arkadaşlar

• arkadaslar az once yeni bir sey kesfettim cihazda, birisini arayacaktim contacts girip ortadaki tusun altina bastirip hizli bir sekilde o kisinin adini bulmaya calistigimda ekranda kocaman bir harf cikti aradigim kisinin adi hangi harfle basliyorsa cok hizli bir sekilde o sayfaya geldim...sonuc itibari ile aranan kisiyi bulmayi cok kolaylastirmiyor olsada nispeten biraz daha pratiklestiriyor...

bilgilerinize,

bu cihazlarin en guzel ve sevdigim yanida kullanim kitabina cok ayrintili bir sey yazmayip kullanicinin bulmasini bekliyorlar...

• @drfkar

Ben teşekkür ederim. Forumda yardım gören herkes sizin gibi geri beslemede bulunsa en azından hem çözümlerin işe yarayıp yaramadığı görülür, hem de yardım yapan kişi yeniden birilerine yardım etme isteği duyar.

Malum dosyayı programı kurduğunuz dizindeki aynı addaki dll'in üzerine kopyalamanız gerekiyor.
  • @hae
    sabrın için tekrar teşekkürler
    bizim gibi konuya uzak,bilgisayarla çok içli-dışlı olmayan insanlarla uğraşmanın çok kolay olmadığını tahmin edebiliyorum.
    İşte yine halledemedim .
    Linkteki dosyayı açıp cab uzantılı dosyayı kopyalayıp programı kurdum .Linkten çıkan crck isimli(DII )dosyayı masaüstüne açtım.İçindeki dosyayı sanırım storage kart içinde aplication data içindeki operaya kopyalamam gerekiyor. Ancak içindeki dosyayı kopyala yada kes dediğimde sağ alt kenarda biçim ofis pano tarafından desteklenmiyor diye bir yazı çıkıyor ve kopyalama işlemi yapılamıyor.teşekkürler
  • Selam arkadaşlar,

Konuyu daha 2. sayfasından beri takip ediyorum. Fakat 6815'i 4 gün önce alabildim. Neyse konudaki problemlerin çoğu ile karşılaştım. Fakat dediğim gibi başından beri takip ettiğim için genelde çözümleri biliyordum zaten.

Anlatılanların haricinde farklı bir problem ile karşılaştım. Dün akşam şarj bitti ve telefon %2 civarlarında iken kendini kapattı. Şarja bugün öğleden sonra takabildim. 1 saat sonra PDA'yı açmak istediğimde herhangi bir tepki vermedi. Resetlemeyi denedim. (Tabii güç olmadığı için bir işe yaramadı) En güzeli eski yöntem dedim ve bataryayı çıkarıp biraz dinlendirdim ve problem çözüldü. Sanırım şarj bitmeden alarm vermeye başladığında şarja takmak gerekli. Böyle bir problem ile karşılaşırsanız diye anlatmak istedim.

Ayrıca Bluetooth GPS ile i-GO ve NavTurk yazılımlarını deneme fırsatım oldu. Yardıma ihtiyacı olan olursa anlatabilirim.

Ortak bir problemi bende bir defa daha dile getirmek istedim. Çağrıya cevap verdiğim sırada yani yeşil tuşa bastığımda karşı taraf cızırtılar duyuyor. (Voice Command'ı kapattım.) Buna bir çözüm bulan oldu mu?

@racerant

ebay'dan daha önce alışveriş yapmamış biri olarak birkaç sorum olacak. Birden fazla ürün getirtmeyin demişsin. Ama tek bir stylus yada ekran filmi getirtmek bana biraz mantıksız geldi. Fiyatı çok düşük olduğu için çok pahalıya gelir. 5-10 tane getirtirsek problem çıkar mı?

Teşekkürler

• bu bilgisayar enteresan bir olay 2 saat uğrastım ,sonuç yok ,bilgisayarı açıp kapadım ,sorun halloldu.tesekkürler
  • Merhaba Arkadaslar,

En sonunda isteki e-mail contact larimi cihaza atmayi basardim ama bu seferde yaklasik 2000 kisilik listeyi normal telefonlarimin icine atti. GSM arama yapmak istedigimde kolaylikla numaralarimi contact tusuna basip buluyordum. Simdi ne yapacagim 2000 ismin icinde??? :((
    Aslinda contact`a girip menuden filter yapilabilir ama o zamanda fazladan is yapmis oluyoruz. Varmidir bir caresi???
  • Selam Xelon,

Yesil tusa bastiginda ses gelme durumunundan bir cok kez bahsedildi ama kimse ustunde durmuyor. Bence yazilimsal bir sorun var. Voice command`i kapatmak ise yaramiyor malesef.

quote:

Orjinalden alıntı: xelon

Selam arkadaşlar,

Konuyu daha 2. sayfasından beri takip ediyorum. Fakat 6815'i 4 gün önce alabildim. Neyse konudaki problemlerin çoğu ile karşılaştım. Fakat dediğim gibi başından beri takip ettiğim için genelde çözümleri biliyordum zaten.

Anlatılanların haricinde farklı bir problem ile karşılaştım. Dün akşam şarj bitti ve telefon %2 civarlarında iken kendini kapattı. Şarja bugün öğleden sonra takabildim. 1 saat sonra PDA'yı açmak istediğimde herhangi bir tepki vermedi. Resetlemeyi denedim. (Tabii güç olmadığı için bir işe yaramadı) En güzeli eski yöntem dedim ve bataryayı çıkarıp biraz dinlendirdim ve problem çözüldü. Sanırım şarj bitmeden alarm vermeye başladığında şarja takmak gerekli. Böyle bir problem ile karşılaşırsanız diye anlatmak istedim.

Ayrıca Bluetooth GPS ile i-GO ve NavTurk yazılımlarını deneme fırsatım oldu. Yardıma ihtiyacı olan olursa anlatabilirim.

Ortak bir problemi bende bir defa daha dile getirmek istedim. Çağrıya cevap verdiğim sırada yani yeşil tuşa bastığımda karşı taraf cızırtılar duyuyor. (Voice Command'ı kapattım.) Buna bir çözüm bulan oldu mu?

@racerant

ebay'dan daha önce alışveriş yapmamış biri olarak birkaç sorum olacak. Birden fazla ürün getirtmeyin demişsin. Ama tek bir stylus yada ekran filmi getirtmek bana biraz mantıksız geldi. Fiyatı çok düşük olduğu için çok pahalıya gelir. 5-10 tane getirtirsek problem çıkar mı?

Teşekkürler

• Bir konuyu danışmak istiyorum. zamanla kullanım sırasında ekranda istemeden parmak izleri ve küçük toz tanecikleri birikti. Çizmeden temizlemem için nasıl bir yöntem uygulamam gerekli?
  • Bazı şeyler soranlar olmuş notlar şeklinde yanıtlamaya çalışayım :

* Kamera performansını arttırmak için Storage kart yerine cihazın kendi belleğini seçin.

* Ebay den yapılan alışverişlerde paypal ödeme sistemini kullanıyorum. Paypal e üye olup sanal kartımı tanımladım. En güvenli yöntem.

* Bluetooth klavyewww.hepsiburada.com da var. Şu an satışta.

* Skype için web sitesinde 6828 için olan kurulumu indirin. Farklı Pda lar için farkı kurulumlar var. Yani bizim cihazlar için tek bir skpye installer yok. Ben universal olan paketi kurmadım. 6828 için olanı kurdum.

* Pil bitsede cihazın içinde Rom bilgilerini tutan backup battery bulunmakta.

* Bende Yes tuşuna basıldığında olan herhangi bir durum yok.

* Ben gittigidiyordan. 2.7 inc ekran için ekran koruyucu buldum ve aldım. i-guardz mıydı neydi elime geçince yazarım kalite vs.

* Bazı malzemeleri mecbur ebayden alıyoruz. Tr de yok malesef. Ancak 3-5 doları geçmiyor zaten.

* Ekranı çizmeden temizlemek için gözlük bezi kullanabilirsiniz.

*Bazen battery drain bende de oluyor. Cihaz'ın çok hızlı şekilde pili tükeniyordu. Ben usb şarj olayını iptal ettim. Yoksa bilgisayara her takıp çıkarttığımda şarj ediyor. Pilin performansı cidden düşüyor. En güzeli şarj iyice azaldığında normal şebekeden şarj etmek çok farketiyor inanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 7 Ocak 2007; 21:06:32 >

• slm...6815 e güçlü bir batarya bulan(veya normal kendi bataryası da olabilir) bulan var mı?
    yani alan ve kullanan..ebay de baktım..yüksek kapasiteli 3600 mah bataryalar var..ancak bir arkadaşım bu bataryaların çok büyük olduğunu
    ve 6815 in normal yuvasına oturmadığını söylemişti..yani bu tarz pilleri takınca kapak kapanmıyormuş vs..
    alan varsa nereden aldı bilgi verebilir mi lütfen?
    tşk
  • Tesekkurler gercekten guzel bir ozellik.

quote:

Orjinalden alıntı: hae

@drfkar

Ben teşekkür ederim. Forumda yardım gören herkes sizin gibi geri beslemede bulunsa en azından hem çözümlerin işe yarayıp yaramadığı görülür, hem de yardım yapan kişi yeniden birilerine yardım etme isteği duyar.

Malum dosyayı programı kurduğunuz dizindeki aynı addaki dll'in üzerine kopyalamanız gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.