Şimdi Ara

HP PAVILION-DV5-SERİSİ KLÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.253
Cevap
12
Favori
144.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşar merhaba. bende hp compaq zedelerdenim :) 22 aralık 2008 de hp dv-5 1100 laptop aldım. fakat sizlerinde dediğiniz gibi dokunmatik tuşlarda sorunlar yaşıyorum.oyunlarda çok kasma yaşıyorum. nedenini bi türlü anlayamadım. nortonun büyük bi etkisi olabilirmi yada başka programları silmem gerekirmi. bu konuda yardım edersin sewinirim. birde cihazı peşin 1.570 ytl aldım. hesaplı mı :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: Khelle

quote:

Orjinalden alıntı: Filinta.89

bende 1 ocakta 1021 aldım, bikaç sorum olcaktı, harddisk c ve d olarak 2 bölüm şuan, bütn alan nereseyse c ye ayrılmış, d de sadece recovery var ve boyutu onu alacak kadar sadece, ben recovery dvd sini yaptım, herhangi bi şekilde format atarsam bilgisayardaki herşey mi gidiyor yoksa c deki lermi gidiyor, c gidiyorsa şayet bende bütün alan c ye ayrılmış durumda, c yi nasıl ayırabilirim acaba...bilen arkdaşlardan bekliyoruzz....

..ve birde arkadaşlar bluetooth pilde kullanırken çalışmıyor bazen, bluetooth u kullandığım zamanların hepsinde AC kablosu takılıydı, ama bazen bluetooth aygıtı takılı değil diyor çalışmıyor, bu anlardada pilde oluyor pc hep sizede böyle bişe oluyormu merak ettim...

recovery dvd sini yaptım ve artık d'yi recovery olarak kullanmak istemiyorum diyorsan herhangi bir windows yada vista kurulum cdsi ile harddisk bölümlerini tamemen silip yeniden bölüm oluşturabilirsin. örneği c 100gb d 150gb gibi.. sonra c'yi formatladıktan sonra recovery dvd'lerini kullanarak sistemi sadece c üzerine yeniden yükleyebilirsin. ancak burda dikkat etmen recovery dvd taktıntan sonra geri yükleme için iki seçenek çıkıyor. tam isimlerini hatırlamamakla birlikte biri tam sistem kurtarma. Bilgisayarı fabrikadan çıktığı hale geri döndürür diyor. bunu seçersen bilgisayar aynı ilk aldığın gibi bölümler eski halinde çevrilmiş şekilde olur. ve kullanabileceğin bir d olmaz. ama bir sistemi geri yükleme kısmı var. o kısmı seçtiğin zaman sadece c üzerine windows kurulur. d olduğu gibi kalır. ben harddiski bu şekilde bölüp kullandım. partition magic programlarıyla da bölünebilir diyiliyor ama ben denedim olmadı. bir çeşit koruma gibi birşey de olabilir.
    Biraz karışık oldu ama ... :D

Öncelikle mesajımı dikkate aldığın ve cevap verdiğin için teşekkürler, en iyi si bu işi iyi bilen birine yaptırmak olucaktır...

• norton sil boşuna kasmasın bilgisayarı. nod 32 kullanışlıdır
    öneririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

norton sil boşuna kasmasın bilgisayarı. nod 32 kullanışlıdır
    öneririm

Ben de 3 yıldır Nod32 kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar bu dv5 serisinin chipset hangisi ve ddr3 ram destekler mi?
  • herkese merhaba.

Buradan HP DV4 1000et almak isteyenleri uyarmak istiyorum.

03.01.2009 tarihinde vatan bilgisayardan HP DV4 1000et aldım. ürün için montaj bölümünde işletim sistemi kuruldu ve sonrasında ürünü almadan önce kontrol etmem istendi.

genel olarak tışlarına sistem özelliklerine falan baktım ve sonrasında ses gelip gelmediğine bakmak istedim. ses gelmedi.
    ses ayarlarını değiştirdik falan neyseki sorunun dokunmatikte kilitlenme olduğunu fark ettim.
    bu sorunu soyledim ve teknisyen evet ürün hatalı yenisini verelim dediler.

2 saat sonra yeni ürün de montaj sonrası denemem için önüme konuldu ve dokunmatik özelliğinin hiç çalışmadığpını fark ettim.

ürünü iade işleriyle bütün günüm gitti.

HP DV4 1000ET sorunlu bir alet bence.

diğer modellerindede benzer sounları okudum. ben de bunu sizlerle paylaşmak istedim.
    herkese iyi günler.

• sonunda hatasız bi tane bulabildiler mi
    yoksa almaktan vaz mı geçtin
  • hatasız bir hp ütopyadır yeni çıktı taze
  • quote:

hatasız bir hp ütopyadır yeni çıktı taze

Beence de.

Şu HP bir serisinde de kusursuzluğu yakalasa dişimi kıracağım.

• selamlar arkadaşlar aranıza yeni katıldım
    öncelikle bu forum son günlerin en popüler serisi dv5 ler için çok faydalı bunu bilmenizi isterim.27 Aralıkta Bimeks den DV5 1021 ET aldım.bildiğiniz gibi ürünün donanım özellikleri oldukça iyi ama bende almayı düşünen arkadaşlara yardım açısından başımdan geçenleri özetlemek istiyorum.
    Klavyenin üst kısmında bulunan hoparlör kısmının düz satıhla birleştiği yerde (tam optik okuyucunun üst kısmında) bi kırık mevcuttu.Daha doğrusu kırıktan ziyade altec lansing hoparlör kısmı ile normal kaplamanın birleştiği yer birbirine oturmadığı gibi hologramını kendim açtığım bu cihazda tornavida izleri mevcuttu.Ayrıca çift katmanlı DVD okumuyor dokunmatikler çalışmıyordu.Nitekim Bimeks değişimşi yaptı önüme 2.makina kondu ondada neredeyse aynı hatalar vardı.Nihayetinde hatasız bi makina bulup eve döndüm ancak bi kaç gün sonra dokunmatik ses tuşları beni delirtti.Sorunu HPnin sitesindeki IDT audio driveri yeniden yükleyerek çözdüm.Başta dokunmatikler bir donanım hatasıtmışcasına çalışmazken şu an eskisinden de iyi.
    Aldığım ilk makina için HP support ilede defalarca iletişime geçtim BİOS upgrade yapıldı makinanın bu sayede soğuması sağlandı şu an kullandığım makinada oldukça sıcak ama soğutucu tepsileri kullanmanızı tavsiye ederim.Fanspeed gibi küçük bir uygulamayla sıcaklık değerlerini takip ediyorum ve HP den öğrendiğime göre bu seri için çekirdek sıcaklık değerleri ortalama 60-65 arası bu noktadan sonra tehlike başlıyor.
    onun haricinde fan sesiyle sıkıntı yaşadım biosdan hallettim.ancak fanların zaman zaman devreye girdiği bu seçenekte makina oldukça ısınıyor.

Fiyat-özellik olarak bakarsanız bu seri çok güzel çok satılan bir seri ama aldığınız yere dikkat edin derim özellikle ithalatçı firmaya!!

• quote:

Orjinalden alıntı: erbak34

Arkadaslar selam

bimeksten dv5 1021 aldım 2 hafta once.her sey yolunda idi.(ısınma hariç).ancak az once cd yazmayı denedim muazzam bi ses cıkartıyor. cok rahatsız edici.okurken bi sorun yok.ama yazarken facia.

canım sıkıldı.servise goturmeyi dusunuyorum.ondan once bu pc ye sahip arkadaslara sesleniyorum.boyle bi sikayeti olan varmı.acaba normaL mi.(elle biraz itince ses kesliliyor.)

biraz geç cevap ama yeni okudum bu ses maalesef bu seri için normal ben bunu 2 haftaya yakın araştırdım:)sektörde çalışan pek çok arkadaşım var sattıkları bu seri ürünlerinde hep bu seslerin olduğunu ama normal olduğunu söylediler önemli olan okuma ve dönme hızlarına ulaşıp ulaşmadığı bunuda test edebilmek için bi küçük programcık var dilersen veririm adını

• bios upgrade çıktı mı ya, daha yeni çıktı makineler

faydası olacaksa hemen yüklerim bende.

bilgisayar konusunda çok bilgili olduğum söylenemez, ama ne kadar bildiğim varsa burada söylemeye, yardımcı olmaya çalışıyorum, bunun yanında birşeyler de öğrenmeye çalışıyorum.

çekirdek sıcaklığı dediğin cpu sıcaklığı oluyor galiba, bu bende altta football manager, jet audio, 2 adet firefox, word ve everest ultimate açıkken 85-82 derece arasında değişiyor. 60-65 derece aralığı bilgisayar boşta beklerken anca olur düşünceme göre. bu anormal değil mi?
  • needforspeed in en son çıkan oyununu kurdum arada takılıyor crysis 2 kurdum onda baya takılma var ekran kartından ayarları düşürmek istedim pek bi şey bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrtgkce

quote:

norton sil boşuna kasmasın bilgisayarı. nod 32 kullanışlıdır
    öneririm

Ben de 3 yıldır Nod32 kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim.

lazımsa yardım ederiz
  • merhabalar bende sizin gibi hp dv5-1130et sahibiyim sizden bir ricam olucak sizinde internet hızı böylemi bana bu hız çok fazla gibi geliyor buy hız hiç bir programda değilken ki hızı expolar fln acıtıfımda daha çok artıyor. bana bu durum adsl kotayı gecicegim gibi geliyor yardım edin.

usb dede aynı enternet dede aynı hız yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratx22 -- 9 Ocak 2009; 19:22:41 >
  • dv5 1040et makinem var son cıkan ses driveri hatalı makineye kuruyorum sonra baştan başladıktan sonra yüklü ses aygıtı yok diye hata veriyor
    gerizekalı adamlar test falan etmeden driver güncelliyorlar güya srs desteği falan geldiğinden bahsediliyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamikaze482222

dv5 1040et makinem var son cıkan ses driveri hatalı makineye kuruyorum sonra baştan başladıktan sonra yüklü ses aygıtı yok diye hata veriyor
    gerizekalı adamlar test falan etmeden driver güncelliyorlar güya srs desteği falan geldiğinden bahsediliyordu

ben daha sorun yaşamadım güncellemelerde fakat eğer denenmeden sorunlu bir şekilde güncelleniyorsa kötü :s
  • quote:

Orjinalden alıntı: dix1

1041 ve 1021 aralarındaki tek fark birisi 2.26 birisi 2.4 ve bluray farkı sizce 300 ytl fazla verip 1041 almalımıyım ?

Bende arkadaşın görüşlerindeyim sizce değermi alayım mı 1041 yada 1021???
  • ya dv5 serisinin xp sürücüleri neden yok sitede. yada nerden bulabilirim... bu hantal vistaya bağımlı kalmak istemiyorum. bir ay zor dayandım ya...
  • bence gayet normal. 8 dakkikada 15 mb veri almışsın oradaki önemli olan 100 mb/sn dir. biz buna bant genişliği diyoruz. büyük bi ihtimalle kablolu bağlantı kullanıyosun. internet hızın nıormal yani ne aşşağı ne yukarı :)))
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.