Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun uzun araştırdım bu modelden almaya karar verdim ama 120 gb SSD disk ile kullanmak istiyorum. Acaba bir uyumsuzluk olur mu? SSD ile kullanan varsa ne tavsiye eder acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah345

Arkadaşlar uzun uzun araştırdım bu modelden almaya karar verdim ama 120 gb SSD disk ile kullanmak istiyorum. Acaba bir uyumsuzluk olur mu? SSD ile kullanan varsa ne tavsiye eder acaba?

makina resmen uçar

• quote:

Orijinalden alıntı: Mersinli.

Benim söyle bir problemim var, ilk geldigi gün bilgisayar arkaplana aldigi zaman ekran kapanir ya hani iste tekrar gelip acmak istedigimde ekran acilmiyor mecbur tamamen kapatma tusuna basip kapattim actim, bugün yine aynisi oldu ekran kapandi bir süre sonra kullanmayinca, tekrar acmak istedigimde yine tüm isiklar yanik ama ekrana görüntü gelmedi yine zorla kapatmak zorunda kaldim buda yeniden baslarken windows düzgün kapatilmadi uyarisi veriyor mecburen sizce normalmi böyle olmasi?

fareyi oynatınca yada tıklayınca ekranın gelmasi lazım
  • Süper bilgisayar
  • Beyler arkadaşım bu laptobu aldı, benim kafama bişey takıldı.

Arkadaşın laptobunda "dxdiag" da yada sağ tıkla özellik görüntü bölümünde ati 7690xt yazmıyormuş hep hd grafik kartı felan yazıyormuş!

Şimdi bu ekran kartınının driverı daha çıkmadı mı yoksa bu laptoba driver yüklenmemiş mi?

Ve ben bu ekran kartının driverını ati yazarak bulamıyorum?

Mesela benimki 5650HD ve çok rahat buluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler, laptobu alanlar ekran kartı driver sorununuz yok mu? Bir cevap bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin kendi sitesinden AutoDetect Driver denedin mi?

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx
  • N55 Gt555m ile geliyor bu karttan daha kötü bir kart kötü bir kart olmamakla beraber !!

Bunu düşünerek alın. Ayrıca fiyattada ciddi farklar var.
    ----

Crysis de 4 fpslerde dolaşan arkadaş ekran kartın geçiş yapmıyor defalarca yazıldı incele sayfaları bulursun bios dan fixed moda geçip kendin değiştircen kartını.

Ekran kapatıp açınca ekranı geri dönmeyen arkadaş sorun windows kaynaklı laptop kaynaklı değil.

İyi günler.
  • Dell Inspiron 5110 b67p87 ile bu konuda bahsi gecen HP arasinda kaldim. Dell'in tasarimini ve klavyesini begenmiyorum, HP cok daha kaliteli duruyor, ote yandan DELL'in eve gelen servisi var ve insanlar memnun, HP servisi ile ilgili bazi olumsuz yorumlar duydum. Kafam karisti acikcasi. Birde tabi HP'nin meshur isinma problemi var beni dusunduren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiSTER2

Dell Inspiron 5110 b67p87 ile bu konuda bahsi gecen HP arasinda kaldim. Dell'in tasarimini ve klavyesini begenmiyorum, HP cok daha kaliteli duruyor, ote yandan DELL'in eve gelen servisi var ve insanlar memnun, HP servisi ile ilgili bazi olumsuz yorumlar duydum. Kafam karisti acikcasi. Birde tabi HP'nin meshur isinma problemi var beni dusunduren.

ısınma problemi colenseyle çoktan çözüldü artı hp serviside gayet ilgili eve kargoyla özel kutu gönderip alıyorlar arızalı notebook u
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Dell Inspiron 5110 b67p87 ile bu konuda bahsi gecen HP arasinda kaldim. Dell'in tasarimini ve klavyesini begenmiyorum, HP cok daha kaliteli duruyor, ote yandan DELL'in eve gelen servisi var ve insanlar memnun, HP servisi ile ilgili bazi olumsuz yorumlar duydum. Kafam karisti acikcasi. Birde tabi HP'nin meshur isinma problemi var beni dusunduren.

ısınma problemi colenseyle çoktan çözüldü artı hp serviside gayet ilgili eve kargoyla özel kutu gönderip alıyorlar arızalı notebook u

Isinma problemi cozuldu diyorsunuz ama DV7 kulubunde arkadaslar uzun uzun sonradan takilan laptop fani konusmuslar. Ha benim bu konudan okudugum kadariyla en azindan HP bu sorunu gidermek icin fan hizini arttirmak gibi bazi girisimlerde bulunmus bu da olumlu bir gelisme.

Servis konusunda sorun HP'nin kargoyla alip almamasindan ziyade, aldigi bilgisayari ne zaman geri verecegi cunku ben bunu is icin kullanacagim oyle olunca insanin eli ayagi oluyor 2 gun olmasa is yapamaz hale geliyorsunuz. HP idareten baska bilgisayar veriyor diye duydum, ne kadar dogru bilmiyorum ama oyle bile olsa, emaillerini obur bilgisayara kur, dosyalarini yukle vs. uzun is.....

Gercekten cok arada kaldim Dell'in estetiginden ve iceri gocen klavye kalitesinden gram hoslanmadim ayrica ekran kartida kotu. HP'nin tasarimi ve metal kasasi ise su an evde MacBook Pro kullanan beni tatmin etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrevural

arkadaşlar e-sata girişi varmı acaba? 4 usb bağlayabilirmiyiz ayrıca pes gibi oyunları 4 kişi oynamak için :D

e sata yok ama 4 adet usb var kardeşim

2 USB 2.0 + 2 USB 3.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsaneler_ölmez

HP Pavilion DV6-6C04ET Entertainment Notebook PC (A7N36EA)

Merhaba arkadaşlar dün kuzenime pcdepo.com Hp DV6-6C04ET model notebook sipariş ettim ürün bugün elimize ulaştı. Cihaz elime geçmişken alacak arkadaşlara yardımcı olması amacı ile bir kaç test yaptık inşallah faydalı olur.

Tanıtım Sayfası :http://www.pcdepo.com/hp-pavilion-dv6-6c04et-a7n36ea-notebook-urun7176.html

Sistem özellikleri

İşletim Sistemi:
    Orijinal Windows® 7 Home Premium 64
    İşlemci
    Intel® Core™ i7-2670QM (2,2 GHz 6 MB L3 önbellek )
    Yonga kümesi:
    Intel HM65 Express

Bellek

Bellek
    8 GB DDR3(2 x 4 GB)
    Bellek, maksimum:
    8 GB'ye kadar DDR3 desteği
    Bellek yuvaları:
    2 kullanıcı erişimli

Depolama

Dahili sürücü
    750 GB SATA (5400 rpm)
    Optik sürücü
    Çift Katman Destekli SuperMulti DVD±R/RW

Grafik

Ekran
    39,6 cm (15,6 inç)
    39,6 cm (15,6 inç) HD LED BrightView (1366 x 768)
    Grafik:
    AMD Radeon HD 7690M XT (2 GB DDR5 ayrılmış)

Genişletme Özellikleri

Bağlantı Noktaları:
    • 1 VGA
    • 1 HDMI
    • 2 Kulaklık çıkışı
    • 1 Mikrofon girişi
    • 2 USB 2.0
    • 2 USB 3.0
    • 1 RJ45

Çoklu Ortam ve Girdi Aygıtları

Web kamerası:
    Tümleşik Dijital Mikrofonlu HP TrueVision HD Web Kamerası (düşük ışık)
    Ses özellikleri:
    Beats™ Audio

Girdi aygıtları

İşaret aygıtı:
    Açma/kapatma düğmeli ve çoklu dokunma hareketleri destekli Dokunmatik Yüzey

İletişim

Ağ arabirimi:
    Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
    Kablosuz
    802.11 b/g/n; Bluetooth

Güç ve çalışma gereksinimleri

Güç kaynağı türü:
    120 W AC Güç Adaptörü
    Pil türü:
    • 6 hücreli Lityum İyon (Li-Ion)
    Enerji verimliliği:
    • ENERGY STAR® belgeli
    • EPEAT® Silver

Boyutlar ve ağırlık

Boyutlar (G x D x Y)
    37,8 x 24,68 x 3,52 cm
    (Boyutlar konfigürasyona göre değişiklik gösterir )
    Ağırlık
    2,91 kg'dan başlayan ağırlık
    (Ağırlık yapılandırmaya bağlı olarak değişir )

Güvenlik yönetimi

Güvenlik yönetimi:
    • Tümleşik parmak izi okuyucusu

İçindekiler

Garanti:
    2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik
    Birlikte verilen yazılım
    • Symantec Norton Internet Security (60 günlük canlı güncelleştirme)
    • Kurtarma bölümü (sistemi kurtarma olanağı dahil
    • uygulamalar ve sürücüler ayrı olarak)
    • Kurtarma bölümünü isteğe bağlı olarak yeniden ayırma
    • Kurtarma CD'si/DVD'si oluşturma aracı
    • Dizüstü Bilgisayar Yardım ve Desteği
    • HP Setup Manager
    • HP Support Assistant
    • HP Recovery Manager
    • Cyberlink YouCam DE
    • Windows Live Essentials
    • WildTangent tarafından desteklenen HP Games
    • Adobe Reader
    • Adobe Flash Player
    • EasyBits Magic Desktop
    • HP CoolSense
    • HP ProtectSmart
    • HP SimplePass
    • HP Launch Box
    • Evernote
    • HP Security Assistant
    • Beats Audio

CİHAZDAN BAZI KARELER

KUTUYU AÇARKEN ÇEKTİĞİM BAZI RESİMLER

CPU-Z

GPU-Z

PANEL

OPTİK SÜRÜCÜ

SABİT DİSK

WİNDOWS DERECELENDİRMESİ

HD TUNE YAZMA TESTİ

3D MARK 2006 SKORU

CINEBENCH

GPU'nun almış olduğu skor intel ekran kartına aittir. Sürücüler yeni olduğundan dolayı bir sorun var sanırım bir türlü harici ekran kartı ile çalıştırmayı beceremedim

OYUN TESTLERİ

CRYSİS 2 - KARARLI

Full ayarlarda oyunu gayet akıcı bir şekilde oynayabildim. 30 kare saniye sınırının altına bile düşse oyun gayet akıcı bir şekilde oynanıyor.

OYUNCU

20 DAKİKANIN ARDINDAN ALT + TAB VE SICAKLIK DEĞERLERİ

NEED FOR SPEED THE RUN - ULTRA

SICAKLIK DEĞERLERİ

Cihaz Değerlendirilmesi
    + i7-2670QM İşlemci (En güçlü notebook işlemcilerinden biri)
    + Radeon HD 7690M XT (Piyasadaki en güncel grafik işlemcilerinden biri)
    + Beats Audio Ses Sistemi (Ses kalitesi gerçekten çok iyi)
    + Ergonomik Klavye
    + Metal Kasa
    + Soğutma sistemi çok iyi (Eski HP notebooklara göre)

- 5400 Rpm disk

Cihazın Tek eksisi 5400 RPM disk gibi görünüyor. Oyun testlerinin devamı gelecektir...

İMZA

[center][image]http://b1202.hizliresim.com/u/g/2q9qh.png[/image] 
    [b]HP Pavilion DV6-6C04ET[/b]
    [size=1][b]CPU:[/b] Intel Core i7-2670QM || [b]RAM:[/b] 8GB DDR3-1333MHz || [b]HDD:[/b] 750GB Toshiba MK7575GSX || [b]GPU:[/b] 2GB AMD Radeon HD 7690M XT GDDR5
    [b]Display:[/b] 15,6" HD LED BrightView || [b]Speaker:[/b] Beats Audio || [b]ODD:[/b] DVD Super Multi || [b]OS:[/b] Windows 7 Home Premium SP1 64-bit[/size][/center]

ÜYELER

1. efsaneler_ölmez (Şimdilik yalnızca ben )

beni de yaz bimeks indiriminde aldım çok memnunum parmak izi olması ve şarj kablosunun uzun olması çok iyi kasa tasarımı da kaliteli 10 numara leptop
    http://www.bimeks.com.tr/urun/122328/hp-pavilion-dv6-6c04et-a7n36ea.aspx

• quote:

cod 3 chrome idm müzk açıkken bile ısındığını bile hissetmiyorum kucağımda olsa bile diğerleri gibi bacağımı yakmıyor
  • Beyler 1 hafta sonra bende almayı düşünüyorum ama şu son sayfalarda bayağı bir şikayet gelmiş ve kendimiz çözmemiş gerekiyormuş sanırım. Eğer bir sorun cıkarsa bilgisayarda - şahsen ben bios'dan felan anlamam- ne yapacağım?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Isinma problemi cozuldu diyorsunuz ama DV7 kulubunde arkadaslar uzun uzun sonradan takilan laptop fani konusmuslar. Ha benim bu konudan okudugum kadariyla en azindan HP bu sorunu gidermek icin fan hizini arttirmak gibi bazi girisimlerde bulunmus bu da olumlu bir gelisme.

Servis konusunda sorun HP'nin kargoyla alip almamasindan ziyade, aldigi bilgisayari ne zaman geri verecegi cunku ben bunu is icin kullanacagim oyle olunca insanin eli ayagi oluyor 2 gun olmasa is yapamaz hale geliyorsunuz. HP idareten baska bilgisayar veriyor diye duydum, ne kadar dogru bilmiyorum ama oyle bile olsa, emaillerini obur bilgisayara kur, dosyalarini yukle vs. uzun is.....

Gercekten cok arada kaldim Dell'in estetiginden ve iceri gocen klavye kalitesinden gram hoslanmadim ayrica ekran kartida kotu. HP'nin tasarimi ve metal kasasi ise su an evde MacBook Pro kullanan beni tatmin etti.

tam okumadığın anlaşılıyor dv7 kulüpteki yazıları o alta fan olayını keyfi konuştuk yani ısınıyor diye değil alınsada olabilir dedik neyse karar senin kardeşim ben sadece bilgi vermek istedim artı şimdilik memnunum ısınma sorunu yok

• Cihazım garantiden geldi bugün. LCD filmini değiştirmişler.Şimdilik sorun yok.Tamam.
  • iyi günler arkadaşlar;
    recoveryden sonra ekran kartı güncellemesi yapmak için ekran kartı üretici firmasının web sitesinden driver'ını yüklemek üzere girdiğimde seçeneklerde 7xxx serisini bulamadım bu konularda pek bilgim omadığı için,bulamayınca auto detect and install seçeneğini işaretledim ve otomatik güncelleme bulma programını yükledim.Programı çalıştırıp yüklenme işlemi bitmeden gelen uyarı;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyogluh -- 25 Mayıs 2012; 21:25:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaramakara

iyi günler arkadaşlar;
    recoveryden sonra ekran kartı güncellemesi yapmak için ekran kartı üretici firmasının web sitesinden driver'ını yüklemek üzere girdiğimde seçeneklerde 7xxx serisini bulamadım bu konularda pek bilgim omadığı için,bulamayınca auto detect and install seçeneğini işaretledim ve otomatik güncelleme bulma programını yükledim.Programı çalıştırıp yüklenme işlemi bitmeden gelen uyarı;

Arkadaşlar sırf sizin için bende yüklü olan 12.3 driver'ını upload edicem gecenin ilerleyen saatlerinde

upload ettiğimde bu mesajı editlerim..

eğer zipleyerek 120 mb'a sıkıştırabilirsem (dosyanın kendisi 160 mb çünkü) kendi siteme upload edicem herkes rahat rahat indirir.

Bios içinde şöyle birşey söyleyeyim..
    hwinfo programı son derece basit ve zararsız bir hardware and system detect programıdır kurup inceleyin bios'unuz 13f ise ekranın sağ alt köşe tarafında bilgisayarın lcd paneli birşey göstermiyorken bir ışık hüzmesi olması dışında bir sorun yok. isteyen f 14 e güncelleyebilir.

Onun dışında f14 ile gelenlerin güncelleyeceği bir sürüm yok diye biliyorum...

BIOS 'tan Switchable Graphics menüsü altında yaptığımız dynamic mode > fixed mode işlemi BIOS ' un sürümü ile alakalı değildir.

12F olsada yapılabilir.

Bilgisayar ısınmıyor !

Coolsense açtığınız an bilgisayarı 1 dakika için 70 dereceden 45 dereceye indiribilicek kadar iyi ayarlanmış..

Başka sorusu olan varsa doğrudan mail da atabilir.

gursu@aylartente.com anında geri dönüş yaparım telefonuma düşüyor mailler.

Hp ilk defa düzgün birşey yapmaya başladı bu 6770M içeren dv6 ve dv7 serileri ile bu makinada devamı niteliğinde 7690M XT'nin performansı belli.

bizde yardım edelim bari :)

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.