Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gursuogr

Arkadaşlar sırf sizin için bende yüklü olan 12.3 driver'ını upload edicem gecenin ilerleyen saatlerinde

upload ettiğimde bu mesajı editlerim..

eğer zipleyerek 120 mb'a sıkıştırabilirsem (dosyanın kendisi 160 mb çünkü) kendi siteme upload edicem herkes rahat rahat indirir.

Bios içinde şöyle birşey söyleyeyim..
    hwinfo programı son derece basit ve zararsız bir hardware and system detect programıdır kurup inceleyin bios'unuz 13f ise ekranın sağ alt köşe tarafında bilgisayarın lcd paneli birşey göstermiyorken bir ışık hüzmesi olması dışında bir sorun yok. isteyen f 14 e güncelleyebilir.

Onun dışında f14 ile gelenlerin güncelleyeceği bir sürüm yok diye biliyorum...

BIOS 'tan Switchable Graphics menüsü altında yaptığımız dynamic mode > fixed mode işlemi BIOS ' un sürümü ile alakalı değildir.

12F olsada yapılabilir.

Bilgisayar ısınmıyor !

Coolsense açtığınız an bilgisayarı 1 dakika için 70 dereceden 45 dereceye indiribilicek kadar iyi ayarlanmış..

Başka sorusu olan varsa doğrudan mail da atabilir.

gursu@aylartente.com anında geri dönüş yaparım telefonuma düşüyor mailler.

Hp ilk defa düzgün birşey yapmaya başladı bu 6770M içeren dv6 ve dv7 serileri ile bu makinada devamı niteliğinde 7690M XT'nin performansı belli.

bizde yardım edelim bari :)

dv7 A8H92EA modelini almayı düşünüyorum ekran kartı yeni çıktı güncellemeleri yok yapılan güncellemelerde mavi ekran hatasıdır catlyser control kapatma hatasıdır verdigini duydum ve bazı arkadaslar fps oyunlarda kasmalar donmalar yasamıslar peki sen böyle sorunlarla karsılastınmı kardes? :) birde benim casper nirvana model 3yıllık bi laptopum var 30dklık call of duty 4 oynama sonunda 110'c yi buluyor ekran kartı fakat işlemciler normal problem nedir çözemedim + fan sesi ucak gibi bende yeni bi laptop almayı düşünüyorum da birde senin gözlemlerini alayım dedim kardesim. sence hp dv7 a8h92ea modeli nasıl?

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

• quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

quote:

Arkadaşlar sırf sizin için bende yüklü olan 12.3 driver'ını upload edicem gecenin ilerleyen saatlerinde

upload ettiğimde bu mesajı editlerim..

eğer zipleyerek 120 mb'a sıkıştırabilirsem (dosyanın kendisi 160 mb çünkü) kendi siteme upload edicem herkes rahat rahat indirir.

Bios içinde şöyle birşey söyleyeyim..
    hwinfo programı son derece basit ve zararsız bir hardware and system detect programıdır kurup inceleyin bios'unuz 13f ise ekranın sağ alt köşe tarafında bilgisayarın lcd paneli birşey göstermiyorken bir ışık hüzmesi olması dışında bir sorun yok. isteyen f 14 e güncelleyebilir.

Onun dışında f14 ile gelenlerin güncelleyeceği bir sürüm yok diye biliyorum...

BIOS 'tan Switchable Graphics menüsü altında yaptığımız dynamic mode > fixed mode işlemi BIOS ' un sürümü ile alakalı değildir.

12F olsada yapılabilir.

Bilgisayar ısınmıyor !

Coolsense açtığınız an bilgisayarı 1 dakika için 70 dereceden 45 dereceye indiribilicek kadar iyi ayarlanmış..

Başka sorusu olan varsa doğrudan mail da atabilir.

gursu@aylartente.com anında geri dönüş yaparım telefonuma düşüyor mailler.

Hp ilk defa düzgün birşey yapmaya başladı bu 6770M içeren dv6 ve dv7 serileri ile bu makinada devamı niteliğinde 7690M XT'nin performansı belli.

bizde yardım edelim bari :)

dv7 A8H92EA modelini almayı düşünüyorum ekran kartı yeni çıktı güncellemeleri yok yapılan güncellemelerde mavi ekran hatasıdır catlyser control kapatma hatasıdır verdigini duydum ve bazı arkadaslar fps oyunlarda kasmalar donmalar yasamıslar peki sen böyle sorunlarla karsılastınmı kardes? :) birde benim casper nirvana model 3yıllık bi laptopum var 30dklık call of duty 4 oynama sonunda 110'c yi buluyor ekran kartı fakat işlemciler normal problem nedir çözemedim + fan sesi ucak gibi bende yeni bi laptop almayı düşünüyorum da birde senin gözlemlerini alayım dedim kardesim. sence hp dv7 a8h92ea modeli nasıl?

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

Boş konuşmayayım sniper elite v2 ve elder scrolls skyrim yüklüyorum bilgisayarı az oynayayım dereceleri atayım hem bir görelim bakalım kart hata vericek mi ?

Ona göre cevap vereyim.

İşlemci ısısının 94 olması sana normal gelmiş ama değil :)

O ekran kartının soğutması da gitmiş anlaşılan yoksa 104 derece görmesi imkansız geliyor bana bilgisayarın içini kendin başaramıyorsan bilen birinden yardım alarak aç bir fan temizliği yap termal macun yenilemesi yap diyebilirim.

Onun dışında dv7 de deki donma takılma kasılma sorunları için şunu söyleyebilirim..
    bf3 gibi gtx560 dan aşağı bir kartla oynarsanız makinaya ecel teri döktürecek bir oyunu full ayarlarda oynamaya çalışıyor olabilirler !!!

Crack yüzünden olabilir..

Hiçbiri değilse kart geçiş sorunları olabilir.

DV 7 nin kasası ekran dolayısıyla (17 inch) daha büyük bu sebepten ısınma olayı bu cihaza (imzamdaki) göre bir nebze daha az olucaktır buna rağmen ısınıyo diyenlerin cihazla 180 gün sürebilicek 3d max adobe premier pro gibi programlarda araba yarışı animasyonu yada star wars çizgi filmi renderladıklarını falan düşünüyorum...

• quote:

Boş konuşmayayım sniper elite v2 ve elder scrolls skyrim yüklüyorum bilgisayarı az oynayayım dereceleri atayım hem bir görelim bakalım kart hata vericek mi ?

Ona göre cevap vereyim.

İşlemci ısısının 94 olması sana normal gelmiş ama değil :)

O ekran kartının soğutması da gitmiş anlaşılan yoksa 104 derece görmesi imkansız geliyor bana bilgisayarın içini kendin başaramıyorsan bilen birinden yardım alarak aç bir fan temizliği yap termal macun yenilemesi yap diyebilirim.

Onun dışında dv7 de deki donma takılma kasılma sorunları için şunu söyleyebilirim..
    bf3 gibi gtx560 dan aşağı bir kartla oynarsanız makinaya ecel teri döktürecek bir oyunu full ayarlarda oynamaya çalışıyor olabilirler !!!

Crack yüzünden olabilir..

Hiçbiri değilse kart geçiş sorunları olabilir.

DV 7 nin kasası ekran dolayısıyla (17 inch) daha büyük bu sebepten ısınma olayı bu cihaza (imzamdaki) göre bir nebze daha az olucaktır buna rağmen ısınıyo diyenlerin cihazla 180 gün sürebilicek 3d max adobe premier pro gibi programlarda araba yarışı animasyonu yada star wars çizgi filmi renderladıklarını falan düşünüyorum...

testlerini bekliyorum kardesim. bu arada laptopun içini açtım mühendislik damarım tuttu(hazırlık sınıfı makine müh.) :D ve temizledim derecelerde baya bi düşüş oldu. oyunlarda ekran kartı 75de fix duruyor sen en üstteki dereceyi işlemci derecesi demişsin ben core0 core1 i işlemci ısısı zannediyordum. suan onlarda oyunlarda 71 72 ye cıkıyor max. durum iyi gibi ama performans sıfır :D kaliteli bi makine almayı düşünüyorum seneye derslerde cizimler programlamalar da olucak solidworks autocad gibi programlarda kullanmam gerekicek ve tabiki oyunlar için de yapcagın degerlendirmeleri bekliyorum.

• Arkadaşlar ,bugün bu laptoptan aldım.

ATI'nin sitesinde güncel driver bulamadım?!

7690m xt

detect and install dedim, bi plugin yükleniyor pc'ye.
    Sonra uygun bir ürününüz yok falan diyor.
  • arkadaşlar bende dün bu üründen aldım ama ilk günden sıkıntı yaşıyorum ya :( oyun oynarken önce ekran donuyor bi süre sonra pc kilitleniyor. power tuşuna basıı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum. öneriniz var mı bu durumla ilgili?
  • Bir yandan finaller bir yandan is bir yandan bu makina :) Arkadaslar once su son sorulan sorulari cevaplayalim sonra oyun testleri ve driver yuklemesi gelicek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

testlerini bekliyorum kardesim. bu arada laptopun içini açtım mühendislik damarım tuttu(hazırlık sınıfı makine müh.) :D ve temizledim derecelerde baya bi düşüş oldu. oyunlarda ekran kartı 75de fix duruyor sen en üstteki dereceyi işlemci derecesi demişsin ben core0 core1 i işlemci ısısı zannediyordum. suan onlarda oyunlarda 71 72 ye cıkıyor max. durum iyi gibi ama performans sıfır :D kaliteli bi makine almayı düşünüyorum seneye derslerde cizimler programlamalar da olucak solidworks autocad gibi programlarda kullanmam gerekicek ve tabiki oyunlar için de yapcagın degerlendirmeleri bekliyorum.

Yok ben neyin işlemci ısısı neyin kasa ısısı olduğunu anladım :)

Sana şöyle bir önerim var eğer bütçen varsa firepro yada quadro ekran kartı içeren modellere yönel toshiba qosmio serisi gibi...

Çünkü kullandığın programlar OpenGL destekli ve bu ve benzeri milyon tane makina directx üzerine yapılandırılmış kartlar ile geliyorlar.

Ammaaa fakat... Benim yaptığım cinebench sonuçlarını birkaç sayfa geride bulabilirsin bu 7690M XT firepro ve quadro gibi kartlara yaklaşıyor ve hatta bi kısmını geçiyor cinebench puanlarında.

Tabii detaylı inceleme yapmak gerekir.

Sana kepler ekran kartlı modeller geliyor bekle demiycem çünkü kepler ekran kartlarında ki OpenGL desteği daha da az olucak biliyorum..

Isı ve FPS testlerini ekliycem merak etmeyin.

quote:

Arkadaşlar ,bugün bu laptoptan aldım.

ATI'nin sitesinde güncel driver bulamadım?!

7690m xt

detect and install dedim, bi plugin yükleniyor pc'ye.
    Sonra uygun bir ürününüz yok falan diyor.

http://www.techpowerup.com/downloads/2127/AMD_Catalyst_12.3_Software_Suite_Vista7_64-bit.html

Ben bu driver ile sorunsuzca kullanıyorum BIOS'tan fixed mod'a geçtikten sonra.

Bir dene eğer bunu Fixed Mod'a geçtikten sonra Masaüstü sağ klik değiştirilebilir grafik sonrasında yüksek performanslı gpu seçipte yükleyemezsen yeni birşeyler bakarız.

Aynı sitede 12.4 versiyon da var istersen dene (ben daha denemedim..)

quote:

arkadaşlar bende dün bu üründen aldım ama ilk günden sıkıntı yaşıyorum ya :( oyun oynarken önce ekran donuyor bi süre sonra pc kilitleniyor. power tuşuna basıı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum. öneriniz var mı bu durumla ilgili?

Arkadaş sende sıkıntı farklı gibi duruyoda aynı :)

Çok büyük ihtimalle intel ekran kartıyla oyun oynamaya çalışıyosun yada driver yüklemedin.

Şu forumun önceki sayfalarını acık inceleyin güzel kardeşler.

HWINFO programını yükleyip oyun esnasında sıcaklıkları ekle birde ona bakalım.

Cümleten sorunsuz kullanımlar.

• 12.4 ben denedim dv7 notebook da ama uyumsuz deyip kurdurmadı 12.3 denemek lazım teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Mayıs 2012; 3:10:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

12.4 ben denedim dv7 notebook da ama uyumsuz deyip kurdurmadı 12.3 denemek lazım teşekkürler

Denediğinizde Amd kart devredey di değil mi ?

Yani değiştirebilir grafikler fixed mode da ve masaüstünden amd grafik işlemciyi seçmiş durumdaydınız değil mi ?

12.4 bakalım bana ne dicek daha kurmadım.
  • quote:

quote:

12.4 ben denedim dv7 notebook da ama uyumsuz deyip kurdurmadı 12.3 denemek lazım teşekkürler

Denediğinizde Amd kart devredey di değil mi ?

Yani değiştirebilir grafikler fixed mode da ve masaüstünden amd grafik işlemciyi seçmiş durumdaydınız değil mi ?

12.4 bakalım bana ne dicek daha kurmadım.

aynen kardeşim hepsi aktifti

• 12.3 kuruluyken 12.4 kurdum sorunsuz şekilde kurulum tamamlandı.

Bios'tan fixed mod'a geçiş yaptığımdan masaüstü sağ klik değiştirilebilir grafiklerden yüksek performanslı gpu'yu seçip o şekilde yükleme yaptım.

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursuogr -- 27 Mayıs 2012; 12:38:07 >
  • Haftaya cumartesi bende bu bilgisayarın kullanıcısı olacağım; büyük bir ihtimal. Hayırlı olsun hepimize.
  • quote:

12.3 kuruluyken 12.4 kurdum sorunsuz şekilde kurulum tamamlandı.

Bios'tan fixed mod'a geçiş yaptığımdan masaüstü sağ klik değiştirilebilir grafiklerden yüksek performanslı gpu'yu seçip o şekilde yükleme yaptım.

edit : imla

12.3 kuruluyken oluyor demekki. bende paylaştığın 12.3 ü kurup deneyeyim bakalım sağol
  • Arkadaşlar oyun anlamında da bir bilgilendirme yapalım.

Elder Scrools Skyrim ve Sniper Elite V2 Oynadım.

Elder Scrolls Skyrim Ultra ayarda yani herşey sonuna kadar açık bütün detaylar sonuna kadar açılmışken güzel oynanmıyor. Ultranın ayarlarını az kısmanız gerekiyor.

O zaman 30 fps lerde rahat oynuyorsunuz ve grafikler yine muhteşem.

Sniper Elite V2 son ayarlarda herşey açık gayet akıcı oynanıyor.

Sıcaklık 2-3 saatlik oynayış sürelerinden sonra bile 75 i geçmedi. (coolsense açık)

Fraps programında bir dandiklik yaşadığımdan oyun içi fps li görüntü koyamıyorum ama burda yalan söylicekte halimiz yok :)
  • selam paylaştığın 12.3 ü kurdum fakat kurulum kısa sürdü ve eski sürüm değişmedi komplede kaldırıp kurdum fakat bu defada sağ tık menüde yok oldu catalys ilginiç neyse baktım düzelmiyor hp programıyla yeniden kendi sürümünü yükledim sağ tık menüsü düzeldi. tekrar 12.3 kursamda yine aynı sürüm oluyor yani örnek alttaki resimler. mümkünse sizde paylaşırsanız resimleri iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Mayıs 2012; 20:44:23 >

•  HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

Kayboldu dediğiniz seçenek bu mudur ?

Eğer buysa AMD ekran kartındayken (yüksek performanslı gpu) bu menünün olmaması demek catalyst yüklenmemiş demek.

Ama kurulum sorunsuzsa bunun olmaması gerek. AMD ekran kartına geçiş yapmadan baktıysanız yalnızca Kırmızı ile seçili olanın altındaki

Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır seçeneği olur.

Bendeki durumun ne derece değiştiğini bilmiyorum çünkü önceden takip etmedim.

Ama şuan 12.4 kurulu ve herşey sizinki ile aynı demekki bu değişim ya olmuyor yada yansımıyor.

İlginç. Amma velakin oyun oynarken canavar yani ne ısınıyor ekran kartı nede takılma atma falan yapıyor.

BF 3 ile de denedikten sonra artık kesin emin olucam.

• Arkadaslar bende araniza katildim. Az once bilgisayari kutusundan cikardim ama henuz baslatmadim cunku eski ACER'imda baslattiginizda back-up veya restore CD olusturmaniz gerekiyordu, yanimda bos DVD yok. HP'de buna gerek var mi?

Birde benim metal kasa sanki bej renkli, bayide gordugum kasa sanki daha gumus griydi, isiklardan dolayi mi bir yanilma oldu acaba. Gerci cam kenarinda gunes isiginda baktim yine bej duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiSTER2 -- 28 Mayıs 2012; 16:18:16 >
  • quote:

Kayboldu dediğiniz seçenek bu mudur ?

Eğer buysa AMD ekran kartındayken (yüksek performanslı gpu) bu menünün olmaması demek catalyst yüklenmemiş demek.

Ama kurulum sorunsuzsa bunun olmaması gerek. AMD ekran kartına geçiş yapmadan baktıysanız yalnızca Kırmızı ile seçili olanın altındaki

Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır seçeneği olur.

Bendeki durumun ne derece değiştiğini bilmiyorum çünkü önceden takip etmedim.

Ama şuan 12.4 kurulu ve herşey sizinki ile aynı demekki bu değişim ya olmuyor yada yansımıyor.

İlginç. Amma velakin oyun oynarken canavar yani ne ısınıyor ekran kartı nede takılma atma falan yapıyor.

BF 3 ile de denedikten sonra artık kesin emin olucam.

evet o menü yoktu 2 seçenekte. ama ekle kaldırda catalys kuruluydu artı c program filestede dosyalar kuruldu artı amd karttaydım neyse boşvereyim kurcalamaya gelmez bunu zaten henüz sorun yaratmadı 12.4 kurulu diyorsunuz yukarda paylaştığım resimlerde 12.4 yazıyormu sizde? bende onu göremedim çünkü. artı hala 2011 sürüm tarihi demeside garip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Mayıs 2012; 20:38:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MiSTER2

Arkadaslar bende araniza katildim. Az once bilgisayari kutusundan cikardim ama henuz baslatmadim cunku eski ACER'imda baslattiginizda back-up veya restore CD olusturmaniz gerekiyordu, yanimda bos DVD yok. HP'de buna gerek var mi?

Birde benim metal kasa sanki bej renkli, bayide gordugum kasa sanki daha gumus griydi, isiklardan dolayi mi bir yanilma oldu acaba. Gerci cam kenarinda gunes isiginda baktim yine bej duruyor.

hayır gerek yok pc yi açın kurulum başlıyor win 7
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MiSTER2

Arkadaslar bende araniza katildim. Az once bilgisayari kutusundan cikardim ama henuz baslatmadim cunku eski ACER'imda baslattiginizda back-up veya restore CD olusturmaniz gerekiyordu, yanimda bos DVD yok. HP'de buna gerek var mi?

hayır gerek yok pc yi açın kurulum başlıyor win 7

Tesekkurler. Son bir sorum olacak, uzerinde gelen Norton'u kurayim mi yoksa baska antivirus mu almak lazim. Eskiden Norton kullandigimda nefret etmistim bilgisayari acaip kasiyordu. Panda ve Eset Nod32'den ise memnun kaldim.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.