Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MiSTER2

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: MiSTER2

Arkadaslar bende araniza katildim. Az once bilgisayari kutusundan cikardim ama henuz baslatmadim cunku eski ACER'imda baslattiginizda back-up veya restore CD olusturmaniz gerekiyordu, yanimda bos DVD yok. HP'de buna gerek var mi?

Birde benim metal kasa sanki bej renkli, bayide gordugum kasa sanki daha gumus griydi, isiklardan dolayi mi bir yanilma oldu acaba. Gerci cam kenarinda gunes isiginda baktim yine bej duruyor.

hayır gerek yok pc yi açın kurulum başlıyor win 7

Tesekkurler. Son bir sorum olacak, uzerinde gelen Norton'u kurayim mi yoksa baska antivirus mu almak lazim. Eskiden Norton kullandigimda nefret etmistim bilgisayari acaip kasiyordu. Panda ve Eset Nod32'den ise memnun kaldim.

ben nortonu gördüğüm gibi silip avast kurdum norton kasıyor bence pcyi panda mı allah korusun ben zor kurtuldum bence kurma nortondan beter avastı tavsiye ederim yeni avast 7 çok iyi kasma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Mayıs 2012; 1:41:20 >

• Olur olmadık şeyler indirmeyip, saçma sapan linklere tıklamadan kullanan insanlarsanız virüs programına komple gerek yok bence durduk yere ram yicek he ?

Yedirtmem :)

Mito 12.4 yazmıyor işte hiçbiyerde seninkiyle aynı karşılaştırdığım ekranlar :)

Aman neyse böyle canavar gibi çalışıp ısınmasında yazmayıversin versiyonu. He ama ek bilgi, benim 12.4 yüklemem de çok kısa sürdü yani 10 saniye sürmedi diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gursuogr

Olur olmadık şeyler indirmeyip, saçma sapan linklere tıklamadan kullanan insanlarsanız virüs programına komple gerek yok bence durduk yere ram yicek he ?

Yedirtmem :)

Mito 12.4 yazmıyor işte hiçbiyerde seninkiyle aynı karşılaştırdığım ekranlar :)

Aman neyse böyle canavar gibi çalışıp ısınmasında yazmayıversin versiyonu. He ama ek bilgi, benim 12.4 yüklemem de çok kısa sürdü yani 10 saniye sürmedi diyebilirim.

tamam kardeşim ozaman benimkide kuruldu boşuna kurcaladık demekki kurulmuş hayvancık

bunu deniyorum yani 12.3 ü sorun yok olursa 12.4 ü denerim sağolasın bilgi için artı şuan amd kartta 46 47 civarı sıcaklık iyi yani

artı bence vürüs program gerekli çünkü bazen tıklamadanda dalıyor pcye şerefsiz vürüs o yüzden avast bence ideal kasmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Mayıs 2012; 2:05:58 >

• Bilişimciyiz diye geçiniyoz bizde :)

Nasılmış o tıklamadan dalan virüs ya ?

Güvenlik Duvarından izin almadan microsoft'un exe sini çalıştıramıyosun,
    kaldı ki artık mp3'ün resimin içine virüs gömme olaylarını yicek kadar 16-bit teki renk ile 32-bit teki rengi ayıramıcak kullanıcı da kalmadı :)

Neyse mito bu birazda kullanım ile alakalı bana 8gb ram bile bazen daral veriyo görüntü işlediğimden render aldığımdan dolayı.
    Arkada bir virüs programının topunun döndüğünü hayal etsem terliyorum :)
  • 12.4 kurdum diyen arkadaşlar. Kısa sürmesinin sebebi driver'ın kurulamaması. Kurulum ekranın sonuna geldiğinizde ekrandaki yazıyı okursanız anlarsınız. Ben denedim kendimden biliyorum. Kullanmakta olduğunuz da hp'nin sürücüsü.
  • gursuogr. haklısın senin işin farklı vürüs program dar boğaz yapabilir

vallahi bende anlamadım geçen nette normal bir sayfada yazı okurken saatin ordan lönk diye uyarı çıktı at engellendi diye
    ama biyerde okumuştum çaktırmadan giren vürüsler türemiş bilmem ne kadar doğru ben vürüs programı olmayınca rahat edemiyorum,
    zevkler ve renkler işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Mayıs 2012; 3:08:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snnrkn

12.4 kurdum diyen arkadaşlar. Kısa sürmesinin sebebi driver'ın kurulamaması. Kurulum ekranın sonuna geldiğinizde ekrandaki yazıyı okursanız anlarsınız. Ben denedim kendimden biliyorum. Kullanmakta olduğunuz da hp'nin sürücüsü.

ekrandaki yazı kuruldu diyor kardeşim yani yeşil kurulmasa başarısız diyor zaten
  • log dosyasına bakıp nelerin kurulup kurulmadığına bakın. sürücü hariç birkaç ıvır zıvır kuruyor ama sürücünün kendisini kurmuyor. kurabilse catalyst versiyonu değişirdi zaten. ve ekran kartları arasında geçiş yapma seçeneği de elinizden giderdi. bu özelliği hp'nin sürücü sallıyor.
  • hımm ilginç ben loga baktım ama farketmedim doğrudur
    aslında masaüstü pcde 12.3 kurmuştum orda 12.3 olmuştu ama notebook farklıdır diye oldu sandık belkide
  • quote:

log dosyasına bakıp nelerin kurulup kurulmadığına bakın. sürücü hariç birkaç ıvır zıvır kuruyor ama sürücünün kendisini kurmuyor. kurabilse catalyst versiyonu değişirdi zaten. ve ekran kartları arasında geçiş yapma seçeneği de elinizden giderdi. bu özelliği hp'nin sürücü sallıyor.

Kullandığımız HP'nin sürücüsü olduğundan kart geçiş işlemi yapabiliyor değiliz.

Bios'tan switchable grafik menüzü altında fixed moda geçtiğimiz için manuel olarak kart geçişi yapabiliyoruz.

Yoksa HP'nin sürücüsü geçiş yapmamıza falan izin vermiyor bios'da bahsettiğim değişimi yapmadan.

Log dosyasını elbette okudum. İşlem başarılı diyor.

Hata verse anlıycam kurulmadığını.Hadi diyelim log'a hata yazdı niye hata ekranı vermiyor ?

Hadi diyelim vermedi ve loga yazmadı düzeltmek için ne yapılabilir ki bu durumda ?

Bizi de aydınlat kardeş yarım anlatma bizde öğrenelim.

• quote:

quote:

log dosyasına bakıp nelerin kurulup kurulmadığına bakın. sürücü hariç birkaç ıvır zıvır kuruyor ama sürücünün kendisini kurmuyor. kurabilse catalyst versiyonu değişirdi zaten. ve ekran kartları arasında geçiş yapma seçeneği de elinizden giderdi. bu özelliği hp'nin sürücü sallıyor.

Bios'tan switchable grafik menüzü altında fixed moda geçtiğimiz için manuel olarak kart geçişi yapabiliyoruz.

Yoksa HP'nin sürücüsü geçiş yapmamıza falan izin vermiyor bios'da bahsettiğim değişimi yapmadan.

Hata verse anlıycam kurulmadığını.Hadi diyelim log'a hata yazdı niye hata ekranı vermiyor ?

Hadi diyelim vermedi ve loga yazmadı düzeltmek için ne yapılabilir ki bu durumda ?

Gayet HP'nin sürücüsü sayesinde geçiş yapabiliyorsun. Catalyst içine değiştirilebilir grafik ekranını koyan Amd değil Hp. Hangi default sürücüde o ekran varmış soralım amd kullananlara. Biostan yaptığın ayar sadece windows üzerinde kullanacağın kartını senin seçebilmeni sağlıyor. Sağ klik menüsüne değiştirilebilir grafikleri yapılandır menüsünü koyan biosun fixed ayarı değil. Sürücün yüklense zaten catalystte yeni versiyon görürsün. 1 sene öncesinin sürücüsünü değil.

• quote:

quote:

quote:

Gayet HP'nin sürücüsü sayesinde geçiş yapabiliyorsun. Catalyst içine değiştirilebilir grafik ekranını koyan Amd değil Hp. Hangi default sürücüde o ekran varmış soralım amd kullananlara. Biostan yaptığın ayar sadece windows üzerinde kullanacağın kartını senin seçebilmeni sağlıyor. Sağ klik menüsüne değiştirilebilir grafikleri yapılandır menüsünü koyan biosun fixed ayarı değil. Sürücün yüklense zaten catalystte yeni versiyon görürsün. 1 sene öncesinin sürücüsünü değil.

peki bu yeni sürücü çıkmayacakmı bilgin varmı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki bu yeni sürücü çıkmayacakmı bilgin varmı?

HP'nin forumlarında bu mevzuyla ilgili çok dolandım. Bizim gibi sürücünün eskiliğinden şikayet eden çok insan var ama şikayet ettikleriyle kalıyorlar gibi gözüküyor. Gerçi AMD'nin sitesinde bile bizim kartın sürücüsü yokken, HP'den yeni sürücü beklemek hayalperestlik gibi geliyor.

• quote:

HP'nin forumlarında bu mevzuyla ilgili çok dolandım. Bizim gibi sürücünün eskiliğinden şikayet eden çok insan var ama şikayet ettikleriyle kalıyorlar gibi gözüküyor. Gerçi AMD'nin sitesinde bile bizim kartın sürücüsü yokken, HP'den yeni sürücü beklemek hayalperestlik gibi geliyor.

desene ozaman aldık başımıza belayıamd niye bu kartı üretti ozaman bu ilk sanırım bir karta sürücü güncellemesi çıkarmıyor
    ne boktan durumdur bu çözemedim. neyse sağolasın kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Mayıs 2012; 5:08:07 >

• arkadaşlar inat ettim araştırdım sonunda catalys güncellemeyi başardım şimdilik sorun yok tek sorun kartı 7690 değilde AMD Radeon HD 6700M Series görmesi buda sorunmu bilmem ama eğer ekran donupta (görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bundan kurtuldu) o sinir uyarıyı vermezse varsın 6700M GÖRSÜN KARTI bahsettiğim sorunu yaşayan olursa ve bu güncelleme işe yararsa bilgi veririm
     HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Mayıs 2012; 7:14:44 >

• Çok basit bir mantıkla çözülebilir bu sorun.

12.3 yüklemeden önce Windows puanı 6.2 olan kart

12.3 yükledikten sonra 6.6 oldu demek ki birşey yüklendi, birşeyleri değiştirdi.

--

Mito kardeş sende anlatsana nasıl yaptığını yaptım deyim çekiliyosun :)
  • quote:

arkadaşlar inat ettim araştırdım sonunda catalys güncellemeyi başardım şimdilik sorun yok tek sorun kartı 7690 değilde AMD Radeon HD 6700M Series görmesi buda sorunmu bilmem ama eğer ekran donupta (görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bundan kurtuldu) o sinir uyarıyı vermezse varsın 6700M GÖRSÜN KARTI bahsettiğim sorunu yaşayan olursa ve bu güncelleme işe yararsa bilgi veririm

Bunu ben de becermiştim. Ama kartın saat hızı 100hz. düşüyor bu şekilde kullanınca. Ve yanlış hatırlamıyorsam "Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır" menüsü elden gidiyor. Yani intel'e geçme işi yalan oluyor.

• quote:

quote:

arkadaşlar inat ettim araştırdım sonunda catalys güncellemeyi başardım şimdilik sorun yok tek sorun kartı 7690 değilde AMD Radeon HD 6700M Series görmesi buda sorunmu bilmem ama eğer ekran donupta (görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bundan kurtuldu) o sinir uyarıyı vermezse varsın 6700M GÖRSÜN KARTI bahsettiğim sorunu yaşayan olursa ve bu güncelleme işe yararsa bilgi veririm

Bunu ben de becermiştim. Ama kartın saat hızı 100hz. düşüyor bu şekilde kullanınca. Ve yanlış hatırlamıyorsam "Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır" menüsü elden gidiyor. Yani intel'e geçme işi yalan oluyor.

Cevap bekliyorum mito.

100 hz düşüş var mı ?

Bu software hardware'ın çekirdek hızını düşürüyor mu yani ?

Nasıl yapıldığını ve yaptıktan sonra değiştirilebilir grafik menüsüne ne olduğunu söyler misin ?

• saat hızına hiç dikkat etmedim o yüzden değiştimi bilmem ama değiştirilebilir grafikler çalışıyor sorunsuz yani sağ tıkta var yalan olmadı yani sorun olsa yazardım zaten
    saat hızı sende kaç ve nerden bakıyorduk söylersen bakıp bilgi veririm ona göre.
    video ayarları sanki değişmiş eskiyi tam hatırlamasamda sanki daha az ayar vardı resim koyyuyorum fark varsa karşılaştır

gursuogr kardeş ben bilgi vermekten kaçmam merak etme sadece benim yaşadığım sorunu yaşayanı görmediğim için bu konuda o yüzden vermedim bilgi artı sorunu yaşan olursa yazsın yardımcı olurumuda ekledim çünkü bende o gıcık uyarı çıkmasa yapmazdım zaten bu yolla. neyse bende şimdilik sorunsuz çalışıyor ilerde ne olur bilinmez. alt linkten dosyayı indirip çalıştırın sonra çıkan uyarılara evet deyin pc yeniden başlar ve yine bu indirdiğiniz program açılır yine onaylayın çıkan uyarıları sonunda catalys driverlerini kuruyor ve masaüstüne catalys nin kısayolunu atıyor onu açııp başlatın 3 seçenek çıkıyor 1 kur 2 kaldır 3 güncelle, güncelleyi seçip bekliyorsun catalys 12,3 kuruluyor bukadar. artı linkteki site yabancı ama gogle cromeyle açıp tr ye çevirince ordada tarifi var okunabilir link bu kolay gelsinhttp://drivers.leshcatlabs.org/2012/05/15/catalyst-12-3-up2-unifl-for-hybrid-graphics/

sanki pil ayar bölümü eskisinden farklı gibi geldi

yanlız şunu belirteyim eski catalys de de puan 6.9 du 12.3 te de aynı bencede @snnrkn arkadaşın dediği doğru bişey güncellemiyor
    ancak verdiğim linkteki olayı yapınca catalys 12.3 oluyor diğerinde aynı bencede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Mayıs 2012; 3:37:37 >

• Kartın mevcut çalışma hızını amd overdrive yada msi afterburner ile bulabilirsin gibime geliyor.

Bende durum böyle 12.4 yükledim en son işte artık ne kadar yüklendiyse...

HD 6000 series diyor.

ama 12.4 öncesi hd 7000 series mi diyordu onu da hatırlamıyorum ki... önemli olan o :D bir ara kaldırıp denerim 12.3 ile.

Bakalım 6000 series mi 7000 series mi yazıcak 12.3 te. He bide çekirdek hızlarını karşılaştırırsan sevinirim.

--- edit ---

Şimdi gördümki evet kart 900mhz çalışması gerekirken

Codename Thames XTX
    Architecture Terascale 2
    Pipelines 480 - unified
    Core Speed * 725 MHz
    Shader Speed * 725 MHz
    Memory Speed * 900 MHz
    Memory Bus Width 128 Bit

from notebookcheck

bende caps te gördüğünüz üzere 800mhz çalışıyor.

12.4 heralde sebebi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursuogr -- 31 Mayıs 2012; 5:02:13 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.