Şimdi Ara

★★★ HTC 10 Kulübü ★★★ (1264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25.591
Cevap
100
Favori
780.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12621263126412651266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biraz yukarıyı okumak çok da zor değildi bakmak var görmek var saygılar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim htc 10 ses ve hız inanın çok iyi htc eski günlerine dönse ne kadar güzel olur telefonumu severek kullanıyorum htc ses kalitesi hiç bir telefonda yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX
    Önceki sayfada detaylıca anlattım.
    Batarya değiştirmedim. Sadece yankı sorunu vardı. Onu da çözdüm. Şimdi telefonu daha çok severek kullanıyorum. Batarya değiştirdikten sonra yankı sorunu yaşayan bir arkadaş önceki sayfada plastik bir parçadan bahsetmş. Ona sorabilirsin.
  • Arkadaşlar ben telefonun ön ve arka kasasını yeni almak istiyorum orjinal bulabilirmiyim yada hangi servise vereyim orjinali takıp göndersinler.

• Telefonun orijinal dpi değeri nedir?
    Kurcalayıp değiştirdim de 😭
    birisi bakıp söylerse çok memnun olurum geliştirici seçeneklerde.

• dasarum D kullanıcısına yanıt
    U11 kardeşimde var ben aldırdım ona çok memnun.
    wifi ve İnternete çok hızlı giriyor çok akıcı tavsiye ederim Q835 den aşağı telefon almayın derim.

• Bence bu cihazın yankı sorunu mikrofon yalıtımından dolayı kaynaklanıyor. Eğer mikrofon ve bileşenleri cihazın kasa içindeki akustikten yalıtılmazsa karşı tarafla görüşürken ahizeden çıkan ses akustik boşluk veya kasa üzerinden ilerleyerek mikrofondan tekrar karşıya dönüyor buda karşı tarafın sesinin kendine yankı yapmasına sebep oluyor. Mikrofon önündeki plastik malzeme bence bu işe yarıyor, eğer batarya değişimi sonrası pat diye bi sorun ortaya çıkıyorsa ortada bi montaj hatası var gibi.
    Yani ahizeden çıkan ses bir şekilde mikrofona ulaşıyor ama nasıl?
    Bu sebep bulunursa sorun çözülecektir.
    Ha ben bu cihazdan uzun zaman önce kurtuldum şükür. Htc ye verdiğim son şanstı Htc 10 oda itina ile rezil etmişti zaten.
    Dahada tövbe :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T Square -- 2 Aralık 2019; 10:13:23 >
  • maxemilian kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler. U11 kağıt üstünde ve kullanıcı deneyimleri olumlu gibi görünse, 10 modelindeki kabus gibi cihaz mimarisini basitleştirip, sökülmesi ve tamir kolaylığı açısından diğer marka/modellere benzer modüler yapıya dönse de, HTC'nin ürün destek, servis, yedek parça konusundaki sıkıntıları ve özellikle yazılım güncelleme (security patch vb) konusunda HTC10 kullanıcılarını bir anlamda "piç gibi" ortada bıraktığını düşününce, bundan sonraki telefonun HTC olması oldukça uzak bir ihtimal gibi. Ayrıca şu anda resmi ve tek yetkili servis KVK'nın da yeni yılda HTC'ye servis vermeye devam edip etmeyeceği de soru işareti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T Square

Bence bu cihazın yankı sorunu mikrofon yalıtımından dolayı kaynaklanıyor. Eğer mikrofon ve bileşenleri cihazın kasa içindeki akustikten yalıtılmazsa karşı tarafla görüşürken ahizeden çıkan ses akustik boşluk veya kasa üzerinden ilerleyerek mikrofondan tekrar karşıya dönüyor buda karşı tarafın sesinin kendine yankı yapmasına sebep oluyor. Mikrofon önündeki plastik malzeme bence bu işe yarıyor, eğer batarya değişimi sonrası pat diye bi sorun ortaya çıkıyorsa ortada bi montaj hatası var gibi.
    Yani ahizeden çıkan ses bir şekilde mikrofona ulaşıyor ama nasıl?
    Bu sebep bulunursa sorun çözülecektir.
    Ha ben bu cihazdan uzun zaman önce kurtuldum şükür. Htc ye verdiğim son şanstı Htc 10 oda itina ile rezil etmişti zaten.
    Dahada tövbe :D
    Bende note 9 ve htc 10 var inan htc ses kalitesi note 9 dahil hiç bir telefonda yok kullandığım htc batarya değişiminden sonra sıkıntısız kullanıyorum çok hızlı ve stabil telefon.

• maxemilian
    LeeDrOiD custom rom kullanıyorum. Geliştirici-Çizim seçeneğinde İkinci ekran simule et "Hiçbiri", "En küçük genişlik 360 dp" seçili.

T Square
    Yankı olayı bende de vardı ama batarya değiştirmemiştim. Bu telefondan tam kurtulmak üzereyken bulduğum çözümle (önceki sayfada anlattım) yeni telefon almaktan kurtuldum. Bir yıldır kullandığım bu telefonun bataryası da mükemmel. Bataryası bitse, yada başka bir parçası arızalansa dahi kendim değiştiririm. Çünkü HTC M9'u 2 yıl kullandığım için yeteri kadar tecrübem var.
  • Aldıktan 6 ay sonra ekran arızasının onarılamaması nedeniyle yeni bir cihaz verdiler iki yıl önce...
    Cihaz yenilenince kronik sorunları olmayan bir üretimdir diye düşünmüştüm. Ama yanılmışım!
    Yeni cihazım iki yılı doldurmasının ardından kronik batarya sorunu yaşamaya başladı. Şimdi KVK'ya verdim. Batarya değişecek.*

Burada HTC firmasıyla ilgili yapılan kızgın yorumların ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anladım. Bana değişim cihazı verdikleri dönemde de bu kronik batarya sorunu vardı. Firma bu sorunu çözmek yerine sorunlu cihazı bile bile vermeye devam etmiş!
    .
    .
    * Bu arada batarya değişimi ihtiyacı olanlara bilgi:
    Bu forumda da tavsiye edilen İzmir'deki bir tamirciyi aradım. HTC 10 batarya değişimi yaptıklarını ancak son dönemde taktıkları bataryalarla ilgili çok şikayet geldiği ve piyasada düzgün batarya bulunmadığı için artık değiştirmediklerini söylediler. Görüştüğüm arkadaş "elimizdeki bataryaları da iade ettik" dedi ve kesin bir çözüm için bataryayı KVK'da değiştirmemi önerdi. KVK değişimi sonrası yine bilgilendirme yaparım.

• liberte1 kullanıcısına yanıt
    Kvk batarya değişimi için ne kadar fiyat verdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: blkgl

Kvk batarya değişimi için ne kadar fiyat verdi.
    260 TL
  • Acaba kvk orjinal ön ve arka kasayıda değişirmi.

• Arkadaşlar Merhaba Garantisi Hala Devam Eden HTC 10 Evo Silver Telefonumu Satmayı Düşünüyorum.Full Kutulu Kulaklığı Kitapçıkları Vardır.Spigen Armor Kılıfla Kullandıgımdan Dolayı Tek Bir Kılcal Çiziği Dahi Yoktur.Batarya Ömrü Çok İyi Durumda 1.5 Günü Çıkarıyor.İlgilenen Olursa.Bilginizeç
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrans

Acaba kvk orjinal ön ve arka kasayıda değişirmi.
    Maille bilgi veriyorlar.

• Bataryayı nereden aldınız yardımcı olabilir misiniz? Htc 10 vardı bende fakat 3 ay önce değiştirdiğim bataya şişti ve tekrar %50lerde kapanmaya başladı tekrar one m8 e döndüm.

• KVK'dan 260 TL'ye batarya değişimi yapıldı. Ancak ekranın kenarlarından ortasına doğru beyaz ekranda oldukça belirgin sabit ışık çizgileri oluşmuş. KVK'ya tekrar vereceğim, bakalım ne yapacaklar?
    Cihazı KVK'ya verdim. HTC'ler İstanbul'da artık sadece Kartal merkez bakıyormuş, ancak parça konusu sıkıntılı olabiliyormuş. Benim cihazı daha önce özel serviste pil ve şarj entegresi değiştiği için "yetkisiz müdahale olarak değerlendirdiler, garantisi de bitmişti. Önceki mesajda belirttiğim 4 arıza için alt board ve (ben istemediğim halde) pil değişim dahil 350 TL fiyat verdiler. Zaten piyasada artık HTC 10 tamircisi pek olmadığı için verilen fiyatı kabul ettim ve 4 gün içinde cihaz tamir edildi, testleri yapıldıktan sonra teslim edildi.
    Tüm gün cihazı kullandım, her şeyi ile kusursuz çalışıyor, üstelik yeni takılan orijinal pil cihaz boştayken sıfır pil tüketiyor. Oysa özel serviste yeni pil değişimi sonrası cihaz boştayken %3-4 kaybediyor, günü asla çıkartamıyordu.
    Sonuç olarak KVK güzel iş çıkartırken bugünkü piyasa şartlarında makul sayılabilecek bir rakama neredeyse orijinal parçalarla yenilenmiş bir cihaz verdi. En azından uzun bir süre daha "hangi telefonu alsam, o mu bu mu diye inceleme videosu izleme seanslarından uzak kalacağım.

Edit: Cihazda önceden Custom ROM vardı ancak Magisksk kurulum sırasında boot.img flashlarken yaptığım hata ile brick olunca mecburen OREO Stock Rom kurmuştum. Servise o şekilde verdim. Halen de Oreo 8.0 kurulu ve gayet memnunum. Yani bir süre Custom rom root vb macerasına da ara vermek iyi olacak.

Edit2: Eğer aranızda Polarize güneş gözlüğü takarken ekrana baktığında (LCD ekranın polarize açısına göre) yatay veya dikey konumda ekranı karanlık gördüğü için şikayet eden varsa, 9H seviyeli bir ekran koruyucusu ile bu sorun çözülüyor. Yalnız sonuçtan emin olmak için güneş gözlüğünüzle telefoncuya gidin ve ekran koruyucuyu cihazın üstüne koyup telefonu hem yatay hem de dikey tutup her iki konumda da ekrandaki görüntüde herhangi bir kararma olmadığından emin olun. Sonuç olumlu olmazsa, başka marka tip ekran koruyucuları da denemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 6 Aralık 2019; 22:49:49 >

Ben de KVK orjinal bataryayla sorunumu çözecekse 260 TL çok para değil diye düşünmüştüm ama ne yazık ki ekranım bozuldu değişim sonrası. Şimdi tekrar serviste. Umarım basit bir montaj hatası vs.dir ve ücretsiz düzeltirler. Yoksa büyük hüsran olacak KVK.
  • 
Sayfa: önceki 12621263126412651266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.