Şimdi Ara

HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
2
Favori
5.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihaz neredeyse kusursuz olmuş diyebilirim ama tasarımını beğenmediğimi söylemek istiyorum. Sanal tuşlardan vazgeçmesi harika bir karar ama kapasitif tuşlar alt taraftaki boşluğun tam ortasında olmalıydı.

Arka kamerada neredeyse her firma rekabetçi bir konumda ama HTC ön kamera ile diğerlerinden bir adım önde.

İşlemci konusunda da kullanabileceğinin en iyisini kullanmış.

Kasa kalitesi ve işçilik konusunda HTC zaten ünlü bir firma ama cihazı elimize alıp kullanmadan yorum yapmak gereksiz şuan için. Suya toza dayanıklı olmasını isterdim. En azından bu kalınlıkta bir telefonun IP68 sertifikası olsaydı kimse kalınlık konusunda fazla eleştiri yapmazdı diye tahmin ediyorum.

Ses konusuna girmiyorum bile şuanda en iddialı cihaz budur.

USB Type-C ile çıkması da hoş.

Arayüz ve uygulamalar konusunda da HTC'den şikayet edildiğini pek duymadım yine iyi iş çıkarmışlar gibi duruyor.

Tasarım dışında beklentilerimi karşıladı.

Samsung S7 Edge ile aynı fiyatta olursa HTC'yi zor durumda bırakır ama LG G5 yerine bu cihaz tercih edilmeli bence. Sık sık değiştirdiğimiz şeyler için bu kadar yüksek fiyatlar ödemek bana pek mantıklı gelmiyor keşke daha ulaşılabilir fiyat seviyelerinde olsa da en azından işin meraklıları alıp kullanabilse şu tepe modelleri. Bu akıllı telefon fiyatlarını eleştireceğimiz yerde birbirimiz ile kavga ediyoruz şu daha iyi bu daha güzel diye. 2 bin liraya telefon mu olur diyorduk 3 bin lirayı hak ediyor demeye başladık.

• Premium cihazlarda tasarım yaparken markayı her yere yazmanın doğru olmadığını düşünürdüm. Htc akıllılık yapıp bundan vazgeçmiş. Biri artık samsung'a buzdolabı üretmediğini söylesin. Ön yüzdeki samsung yazısı inanılmaz çirkin duruyor. Şu tasarımları görünce daha anlaşılır oluyor.

• Ederi 1600-1700 TL fakat rakipleri suyunu çıkarınca işin bunlarda aynı kafada oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: javaprof s7 artıları daha iyi arka kamera(1.7 diyafram),netleme çok hızlı ıp 68 daha iyi ekran kasa oranı daha ince amoled ekran always on daha ucuz htc artılar daha iyi arayüz(sense) daha iyi ses daha iyi ön kamera(ois desteği) usb type c hızlı şarj 3.0 kim neye önem veriyosa ona göre seçsin.
    S7nin kamerası 10dan iyi değil. Ekran kasa oranı da daha iyi değil. HTC 10: 71.13% http://www.phonearena.com/phones/HTC-10_id9582 Samsung Galaxy S7: 70.63% http://www.phonearena.com/phones/Samsung-Galaxy-S7_id9817 Daha ince olmasının avantajını anlamadım ama zaten en kalın yerin 9mm önceki telefonları kullanan bilir 9.5mm olmasına rağmen bombeli tasarım sayesinde kalınlığı hissedilmiyordu. Amoled bana göre hala lcdden bir tık geride kişisel tercih diyelim ama s7 artısı olarak yazmak saçma olmuş bende o zaman süper lcd 5 ekranı htcnin artısı olarak yazayım. Always onu özellik olarak yazmak saçma zaten bunu yapan programlar android 2.3ten beri var. Zaten phonearena incelemesinde ciddi bir pil ömrü farkı olduğunu yazmışlardı yani çöp bir özellik.
    HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!
    İkisi de 700$ HTC Türkiyenin salaklığı bu başka bir şey değil. Zaten Samsung fanboyu olduğunu biliyorum niye bu kadar yazdım bilmiyorum ama bunları inkar edemezsin savunmak için gereksiz şeyleri bile yazmışsın.

samsung un ekran kasa orani 72.1 saliiyorsun yanihttp://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7821&idPhone2=7884

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

HTC ve her sene piyasaya sürdüğü hayal kırıklıkları. Adamlar şu telefonu 1499TLden ve ABDde 299USDden piyasaya sürse, hem pazar payını yükseltecek, hem de batmaktan kurtulacak. Ekranı FullHD Amoled, bataryayi 5000mah, fiyatı da 1499TL yap, sonra arkana yaslan ve satış rekorlarının kırılışını izle.

O kadar kolaysa sen yapsana ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

exynos un arayüz performansı snapdargondan çok daha iyi ayrıca avrupada exynos satılıyor bilmeden konuşmayın lütfen

Snapdragon Exynostan daha iyi. Kalkıpta sadece arayüzde Daha iyi demeyin. Samsung telefonları sadece arayüzden mi ibaret? ayrıca genelde daha iyi modelleri Avrupa ve Amerika'ya gönderiyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: osdorp

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: javaprof s7 artıları daha iyi arka kamera(1.7 diyafram),netleme çok hızlı ıp 68 daha iyi ekran kasa oranı daha ince amoled ekran always on daha ucuz htc artılar daha iyi arayüz(sense) daha iyi ses daha iyi ön kamera(ois desteği) usb type c hızlı şarj 3.0 kim neye önem veriyosa ona göre seçsin.
    S7nin kamerası 10dan iyi değil. Ekran kasa oranı da daha iyi değil. HTC 10: 71.13% http://www.phonearena.com/phones/HTC-10_id9582 Samsung Galaxy S7: 70.63% http://www.phonearena.com/phones/Samsung-Galaxy-S7_id9817 Daha ince olmasının avantajını anlamadım ama zaten en kalın yerin 9mm önceki telefonları kullanan bilir 9.5mm olmasına rağmen bombeli tasarım sayesinde kalınlığı hissedilmiyordu. Amoled bana göre hala lcdden bir tık geride kişisel tercih diyelim ama s7 artısı olarak yazmak saçma olmuş bende o zaman süper lcd 5 ekranı htcnin artısı olarak yazayım. Always onu özellik olarak yazmak saçma zaten bunu yapan programlar android 2.3ten beri var. Zaten phonearena incelemesinde ciddi bir pil ömrü farkı olduğunu yazmışlardı yani çöp bir özellik.
    İkisi de 700$ HTC Türkiyenin salaklığı bu başka bir şey değil. Zaten Samsung fanboyu olduğunu biliyorum niye bu kadar yazdım bilmiyorum ama bunları inkar edemezsin savunmak için gereksiz şeyleri bile yazmışsın.

samsung un ekran kasa orani 72.1 saliiyorsun yanihttp://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7821&idPhone2=7884

Zahmet edip attığım phonearena linkine baksaydın kafamdan yazmadım ikisi farklı şeyler yazmış ikisi de en çok bilinen iki site birisi ölçüversin de hangisi doğru söylesin

• senersongur kullanıcısına yanıt
    Hayır yani rakipleri benzer özellikli telefonu 2700'den satışa sunuyor problem olmuyor, HTC 3000'den satışa çıkarıyor problem oluyor.(ki diğer özellikler aynı kabul etsek bile kutudan çıkan kulaklık ve hızlı şarj adaptörü için bile 300 lira fazla verilir. O ayrı konu)

Yok efendim fiyatı HTC çok yüksek belirlemiş, gelin serinin diğer telefonlarının çıkış fiyatlarına bakalım.

2013 yılında HTC One M7 çıkış fiyatı 649.99€ (Euro o zaman 2.3 idi ortalama 1600 türk lirası yapıyor 2013 yılına göre )
    2014 yılınca çıkan HTC One M8 çıkış fiyatı 699.99€ ( Euro o zaman 2.9 idi ortalama 2000 türk lirası yapıyor 2014 yılına göre )
    2015 yılınca çıkan HTC One m9 çıkış fiyatı 699.99€ ( Euro o zaman 3 civarlarında 2100 türk lirası yapıyor 2015 yılına göre )

Şimdi gelelim HTC 10'un avrupa çıkış fiyatına (Almanya fiyatı baz alınmıştır ) 700€ , Euro şu anda 3.3 ve ortalama 2300 türk lirası yapıyor.

Bunların üstüne ülkemizin müthiş vergilerini ekliyoruz. (%25 ÖTV üstüne %18 KDV ) ve ortaya yaklaşık olarak Türkiye fiyatları çıkıyor. Euro her yıl artış göstermiş, ama suçlu HTC.

Telefonlar ülkeye Avrupa fiyatı üzerinden giriyor. Dolar ile hesaplamayın.
    Diğer ülkelerde de vergi var ama ülkemiz kadar olduğunu sanmıyorum.
    M9'un fiyatından emin değilim.

• Telefon iyi güzel de baba 3 bin lira nedir allah için

• quote:

Orijinalden alıntı: Roark

ulan hiç teefon alma niyetim yoktu bana zorla özendirdi kendine. type c sinden tut ramine, bataryadan tut, yazılım sadeleştirmeye, kameradan tut sese, ekran boşluğunun sıfırlanmasından kasa kalitesine, parmak izinden, kapasitif tuş seçeneğine resmen yardırmışlar. boyutlar da abartı değil ideal akıllı telefon boyutu.

durduk yere adamı masrafa sokacaksın htc kardeş. ama almayacam ihtiyacım yok. asus ile devam :(

Gozler bozuk galiba keza ekran boslugunun sifirlandigi yok.Eskiden htc logosu bir ton yer kaplardi ekrani kuculturdu.Simdi de logo cikmis ama o logonun oldugu siyah serit hala orda duruyor.Tasarim leş yani.Hala m7 tasarimina sahip bir telefon yapsalar milyonlarca satar.Ama bunlar leş

• Telefonun fiyatında sorun yok, sorun Türk parasının değersizliği ve bu yetmezmiş gibi aşırı bir vergi ekliyorlar fiyatların üzerine ve sonuç ortada.

avrupada 650 tl amerikada 700 tl türkiye de 3000 tl amerika ve avrupanın askari maaşları da ortada. Sorun bizde yoksa telefon yabancılar için bedava fiyatına.

Telefon fiyatları yükseliyor sitem ediyorsunuz ama telefon fiyatları yükselmiyor bizim paramızın değeri azalıyor. 2 sene önce dolar 2 tl filandı şimdi 3 tl ye dayanmış doğal olarak ithal edilen herşeyin fiyatı yükseliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 12 Nisan 2016; 20:29:16 >
  • Yasadik sonunda adam gibi telefon cikti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Htc bu defa turnayı gözünden vurdu. Fiyatı biraz düşer düşmez alacağım..

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Vergi %18 + 160TL dir. (%25 ötv dediğiniz verginin üst sınırı 160 TL dir.)
    Sizin hesabınıza göre:
    2300+(%18) 414TL + (%25) 160TL =2874 TL yapıyor.

Edit: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DODANLI -- 12 Nisan 2016; 20:38:01 >
  • Günümüz fiyat politikasında gayet doğal olarak karşılıyorum bu fiyatı malesef. gönül isterdi ki 2500 altında olsun tüm bu general modeller ama malesef ülkemiz politikası gereği böyle oluyor. Yapacak birşey yok kimse çok pahalı vs demesin. İphone 7 çıkınca fiyatı 3500 den aşağı çıkmaz o zaman da kimse demez neden pahalı diye....

• quote:

Orijinalden alıntı: pruventa

Bir zamanlar iphone 4 alınır mı HTC çok güzel diyen arkadaşların HTC telefonları bir bir ellerinde patladı.Hepsi can çekişerek mefta olurken şuan tüm gereksinimleri benim iphone 4 karşılıyor ve ilk günki sağlamlıkta.Önemli olan 3 bin liralık telefonun 2 sene sonra nerelerde olacağı..Cart curt yeni diye tanıtılan özellikler birşey ifade etmiyor benim için..

Eksi(-)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osdorp
    quote:

quote:

Zahmet edip attığım phonearena linkine baksaydın kafamdan yazmadım ikisi farklı şeyler yazmış ikisi de en çok bilinen iki site birisi ölçüversin de hangisi doğru söylesin

ozaman soyle soylim phonearena salliyor seninde isine geldigi icin onun linkini veriyorsun ama gsnarenin verdigi dogrusu

• quote:

Orijinalden alıntı: hanıncipsi

Hayır yani rakipleri benzer özellikli telefonu 2700'den satışa sunuyor problem olmuyor, HTC 3000'den satışa çıkarıyor problem oluyor.(ki diğer özellikler aynı kabul etsek bile kutudan çıkan kulaklık ve hızlı şarj adaptörü için bile 300 lira fazla verilir. O ayrı konu)

Yok efendim fiyatı HTC çok yüksek belirlemiş, gelin serinin diğer telefonlarının çıkış fiyatlarına bakalım.

2013 yılında HTC One M7 çıkış fiyatı 649.99€ (Euro o zaman 2.3 idi ortalama 1600 türk lirası yapıyor 2013 yılına göre )
    2014 yılınca çıkan HTC One M8 çıkış fiyatı 699.99€ ( Euro o zaman 2.9 idi ortalama 2000 türk lirası yapıyor 2014 yılına göre )
    2015 yılınca çıkan HTC One m9 çıkış fiyatı 699.99€ ( Euro o zaman 3 civarlarında 2100 türk lirası yapıyor 2015 yılına göre )

Şimdi gelelim HTC 10'un avrupa çıkış fiyatına (Almanya fiyatı baz alınmıştır ) 700€ , Euro şu anda 3.3 ve ortalama 2300 türk lirası yapıyor.

Bunların üstüne ülkemizin müthiş vergilerini ekliyoruz. (%25 ÖTV üstüne %18 KDV ) ve ortaya yaklaşık olarak Türkiye fiyatları çıkıyor. Euro her yıl artış göstermiş, ama suçlu HTC.

Telefonlar ülkeye Avrupa fiyatı üzerinden giriyor. Dolar ile hesaplamayın.
    Diğer ülkelerde de vergi var ama ülkemiz kadar olduğunu sanmıyorum.
    M9'un fiyatından emin değilim.

Bu fiyat stratejisi tutmadı işte. 2-3 senedir anlamsız zorlamanın anlamı yok.

Ayrıca bugün en üst telefonun markalara toplam maliyeti 150-200 dolar civarı.

Kısacası HTC 1-2 sene radikal davranıp. OnePluS One tarzı agresif fiyatla satışa yönelmeli.

Bu sayede kaybettiği itibarı ve pazar payını geri alabilir.

Firmasını batmaktan kurtarabilir.

Asus'u mesela örnek almalı. Adamlar 4GB, Intel işlemcili Zenfone 2 gibi cihazı 1200TL'den piyasaya sürdü.

HTC de 10 modeliyle benzer bir taktik yapabilirdi.

Alıcı olmadıktan sonra 700 Euro desen ne olur, 2999TL desen ne olur.

Bazen ilerli sıçramak için geri adım atmak gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DODANLI

Vergi %18 + 160TL dir. (%25 ötv dediğiniz verginin üst sınırı 160 TL dir.)
    Sizin hesabınıza göre:
    2300+(%18) 414TL + (%25) 160TL =2874 TL yapıyor.

Edit: Düzeltme

Almanyada ki fiyatların içinde KDV dâhil değil mi ki?

700*3.23+160:2.421 TL

Benim anlamadığım bu firmaların hepsi fahiş kar yapıyor, bizim insanımız da kavga ediyor yok Samsung daha pahalıya getirdi yok Lg daha pahalı diye.

3 yıl önce 1.080 TL ye m7 aldım Amerikadan. Telefon çok sağlamdı fakat kamera yönünden hiç mutlu değildim pembe çekiyordu. O zaman böyle güzel bir tasarım kimse de yokken şuan belki de Samsung ilk defa tasarım anlamında (edge) serisi ile öne geçti.

Şuan letv x500 kullanıyorum 500 TL ye mal oldu. Genel olarak internet, WhatsApp, banka uygulamalarını kullanıyorum. İşçiliği m7 den daha iyi, 3gb rami var işlemcisi yeterli. Tercih meselesi ama 3.000 TL ye telefon almak bana mantıklı gelmiyor. 1.200 TL ye G4 alınıyor.

• yok s7 2800 müş bu neden 3000 onu da Hi-fi ses kulaklık ve OIS ön kameraya sayın... Son olarakta malzeme kalitesine...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.