Şimdi Ara

HTC de düşüş sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun yıllardır akıllı telefon pazarında ayakta durmaya çalışan ve mücadeleyi bırakmayan HTC, buna rağmen düşüş trendinden bir türlü kurtulamadı. Firmanın Ağustos ayındaki ve yıl genelindeki rakamları hayal kırıklığı yaratıyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre Ağustos ayında elde edilen toplam gelir 210 milyon dolar oldu. Temmuz ayına göre yüzde 4 civarında bir artış yakalansa da, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 4.51 düşüş yaşandı. 2016 yılı genelinde ise elde edilen gelir 1.49 milyar dolar oldu. Geçen yıl aynı dönemde göre yüzde 47.56 civarında bir düşüş söz konusu.

Ayrıca Bkz.İkinci çeyreğin en çok satanı iPhone 6S

Geçen yıl One M9 amiral gemi modelinden sonra bölgelere göre farklı amiral gemi versiyonları piyasaya süren HTC, başarılı satışlara imza atmıştı. Samsung Galaxy S6 serisinin düşük kalması, LG ve Sony gibi rakiplerin etkili olamaması nedeniyle kendisine biraz alan bulan firma, 3 milyar doları geçen bir gelir elde etmeyi başarmıştı.

Bu yıl ise Galaxy S7 ve iPhone 6S modeli pazarı adeta sildi süpürdü. Ayrıca Galaxy J gibi orta seviye Samsung telefonları da başarılı satışlar yapıyor. iPhone 7 ile birlikte rekabet iyice ısınacakken, HTC’nin bazı önemli hamlelerini göreceğiz. Öncelikle iki adet Google Pixel telefonuna imza atacak olan firma, Desire 10 Pro ve Lifestyle modellerini de aynı dönemde piyasaya sürecek. Bu bakımdan yıl sonunda firma tabloları biraz daha düzeltmiş olacak. 

• Bi bitmedin htc sana bu yönde ödül verilmeli kesinlikle. Ben bu kadar düşsem zincirlikuyuyu çoktan boylamıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • android pazarını samsung domine ediyor
  • 24 saati geçti v20 haberine yorum yapılamıyor. Nasıl bir yayıncılık karakteriniz var sizin?

• LG V20 haberine neden yorum yapılamıyor?

• Hadi bakalım belki Samsung satın falan alır da şu arayüzü ve akıcılığı Samsung telefonlarda görülür.

• Düşüş de haklı 1gb ramli telefonları 800-900tl ye satıyorlar fiyat yapılandırması çok pahalı milleti mal sanıyorlar heralde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatını doğru ayarlayabilseler çok satabilirdi HTC 10.

Adamlar illa ki kendini Apple-Samsung standardında fiyatlandırmaya çalışıyor, ama pazarın onları bu şekilde kabul etmediğini göremiyorlar.

Hala çoğu modelinde dev çerçeveler, kalın gövdelerin içerisinde küçücük bataryalar ve rekabet şartlarını tamamen gözardı eden aşırı fiyatlar söz konusu.

Bu markanın hala batmamış olması şaşırtıcı.
  • HTC'nin modelleri çok şıklar ama pahalılar. Çıktıktan çok uzun süre sonra dahi fahiş fiyatlarla satılmaya çalışılıyor.

• Daha geçen sene M9 sahibi olan bir HTC kullanıcısı olarak karşılaştırma videolarından birinde HTC M10'u tesadüfen gördüm, yemin ederim beyaz renk Galaxy Note 2 sandım, böyle iğrenç bir tasarım olamaz arkadaş..
  • htc kendini bukaradar pahlıya satarsa nokianın sonunu benzicek :)

• eğer yaptığı telefonu halefilerden çok daha pahalıya satmaya kalkarsan düşeceğin kesin Apple iphone si faklıdır çünkü adamın özel işletim sistemi var ama htc android kulanıyor onlarca alternatifi olan bir telefonu halk insanlar neden daha pahalıya alsınki
    Örnek: yurtdışı bir mağazada fiyatlara baktım
    s7 normal 500 dolar
    s7 edge 580 dolar
    htc m10 580 dolar şaka gibi oysa satmak için htc m10 470 olacakki satılsın neden bu fiyatı verdim s7 ile kıyasladım birde rekabet 30 dolar eksik sat ama yok

• genel olarak pahalı telefonları iphone temsil ediyor.paraya para demeyen gösterişi iphone ile yapıyorlar.(telefon kanadında)

android in elit tabakası yada kaymak tabakası zaten az nicelik olarak.az olan bu kesimide zaten samsung almış durumda.

geriye düşük bütçeli andridçiler kalıyor.htc de bunlara hitap etmiyor genelde.

lakin note 7 nin elde patlamasından sonra küçük olan androidin elit tarafında bir boşluk oluştu.bu kitle ya iphone 7 plus a kayacak yada başka bir yere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3arbar -- 8 Eylül 2016; 16:59:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Fiyatını doğru ayarlayabilseler çok satabilirdi HTC 10.

Adamlar illa ki kendini Apple-Samsung standardında fiyatlandırmaya çalışıyor, ama pazarın onları bu şekilde kabul etmediğini göremiyorlar.

Hala çoğu modelinde dev çerçeveler, kalın gövdelerin içerisinde küçücük bataryalar ve rekabet şartlarını tamamen gözardı eden aşırı fiyatlar söz konusu.

Bu markanın hala batmamış olması şaşırtıcı.

Evet fiyatları yüksek fakat HTC 10'a toplam paket olarak baktığında Android tarafında S7 serisi ve HTC 10 ön plana çıkıyor. Marka algısının Samsung kadar iyi olmamasının dezavantajlarını yaşıyor firma.

Ben HTC 10 kapalı kutu 2000 liraya aldım. 50 lirayada Doğubankta imei atıyorlar. Bu fiyata güzel telefon bence. İlk defa bir telefona 1500 liradan fazla para verdim. Umarım ileride pişman etmez :)

• Cirosu düşüyor olabilir ama zarar ettiğini sanmıyorum, zira çok yüksek fiyatlara cihaz satıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Pixel kaç liradan satılacak acaba. Umarım HTC üretti diye eşek yüküyle para istemezler.

• telefon maliyetleri oldukça düşük olduğundan bu sektörde batmak zarar etmek oldukça zor.

pahalı android telefon satmakta oldukça mantıksız günümüzde.
  • Fiziksel olarak hatalı (Ekran kasadan ayrık) bir ürünü (HTC 10) servis yapılan tüm kontroller sonucunda bir soruna rastlanmamıştır diye alay eder gibi geri gönderdi. Önce servis ciddiyet işini halletsinler. HTC'yi severdim ama bu saatten sonra hiç bir ürününü almam, çevremede tavsiye etmem. Ayrıca yıllardır hep zarar ediyorlar. Bir türlü batamadılar ne hikmetse! :D

• Htc 10'un rakibi galaxy s7 ise fiyat konusunda da o telefonla rekabet etmesi lazım yoksa işin zor HTC...

• htc kaliteli ve bu haber üzücü.

keşke en sorunlu ve en dandik marka olan soni batsa. onun batış haberi gelse. ama yakındır batması dandik soni nin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.