Şimdi Ara

HTC DESIRE S S-OFF,ROOT, RADIO VE CUSTOM ROM YÜKLEME TAM ANLATIM (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
4
Favori
55.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goyildirim

bende sorayım şimdi bi şey:)
    bu sensationdaki halkalı tuş kilidede olacak mı?

zeki mürende bizi görecek mi gibi oldu ama ne yapalım:)

Oldu valla
    not : gercekten oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feah 2096

quote:

Orijinalden alıntı: djdigy5

quote:

Evet üstad Türk bir arkadaş hazırlıyor, diğer romlardan dil konusunda bir artısı var, sözcük önerme çok başarılı ufak bir ayrıntı ama güzel.
    Kamera menüsüne de bir çok mod eklenmiş, manzara, yakın çekim vs gibi, çok başarılı buldum açıkçası.

feah yeni hboot uyükledin mi? ben ENG hboot a geçtim. sanırım biraz daha oturmasını bekleyeceğim bu romun ve geçiş yaparım çok güzele benziyor.

sense 3.0 için yeni hboot çıkmış

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1236890

bu rom için herkes tavsiye ediyor.

Aslında hboot yükleme ile ilgili pek bilgim yok, sanırım sense 3.0 lü romları daha hızlı ve kullanışlı hale getiriyormuş, ya da sadece proxuse rınkileri, ama sanırım yeni romlar için gerekli olacak.
    Xda ya baktım anlatım biraz karışık geldi, kafam pek yerinde değil bu aralar ondan da olabilir o nedenle şimdilik uzak duruyorum.
    İyice kavradıktan sonra riskli de olsa yapacağım ama.

evet kamera sorunu falan onları ortadan kaldırıyormuş Ben orda yazılanları çözdüm javanın bir versiyonu ve android sdk kurmak gerekiyor. Hboot update i çocuk oyuncağı CMD yazıp dos penceresinden command veriliyor. Kolayca ENG hboot oldu. Bu yeni hboot da aynı şekilde oluyor. Bence yap proxuser da tavsiye etmiş. Bende tatilden sonra geçeceğim bu rom virtuous dan daha uygun gözüküyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet üstad Türk bir arkadaş hazırlıyor, diğer romlardan dil konusunda bir artısı var, sözcük önerme çok başarılı ufak bir ayrıntı ama güzel.
    Kamera menüsüne de bir çok mod eklenmiş, manzara, yakın çekim vs gibi, çok başarılı buldum açıkçası.

feah yeni hboot uyükledin mi? ben ENG hboot a geçtim. sanırım biraz daha oturmasını bekleyeceğim bu romun ve geçiş yaparım çok güzele benziyor.

sense 3.0 için yeni hboot çıkmış

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1236890

bu rom için herkes tavsiye ediyor.

Aslında hboot yükleme ile ilgili pek bilgim yok, sanırım sense 3.0 lü romları daha hızlı ve kullanışlı hale getiriyormuş, ya da sadece proxuse rınkileri, ama sanırım yeni romlar için gerekli olacak.
    Xda ya baktım anlatım biraz karışık geldi, kafam pek yerinde değil bu aralar ondan da olabilir o nedenle şimdilik uzak duruyorum.
    İyice kavradıktan sonra riskli de olsa yapacağım ama.

evet kamera sorunu falan onları ortadan kaldırıyormuş Ben orda yazılanları çözdüm javanın bir versiyonu ve android sdk kurmak gerekiyor. Hboot update i çocuk oyuncağı CMD yazıp dos penceresinden command veriliyor. Kolayca ENG hboot oldu. Bu yeni hboot da aynı şekilde oluyor. Bence yap proxuser da tavsiye etmiş. Bende tatilden sonra geçeceğim bu rom virtuous dan daha uygun gözüküyor.

Arkadaslar meraba Ben de virtuous 1.31 yüklü.sorum şu bu ENG hboot nedir.ne işe yarar?bir de v o.4 ROM hakkında bilgi Verebilir misiniz? şimdiden teşekkürler.artı olarak virtuous 1.31 neden telefonla internette gezerken bu kadar çok pili sömürüyor.ama internet dışında diger işlerde pili çok ekonomik kullanıyor.internete girmek dışın da normal bir kullanımla 2 gün gidiyor.ama insan root edince teli sürekli bir arayış içine giriyor ve aradığı her şey internette.saygılar.

• Konuda emeği gecen arkadaşlara tekrar teşekkürler
    Henüz farkı anlamış değilim ama sanki bir hızlanma söz konusu
    Batarya konusunda daha bisey söylemek için erken
    Önümüzdeki hafta mesai başlasın telefonlar gelmeye başlasın o zaman yorum yapacagim
  • ENG Hboot u kafanıza çok takmayın ileri düzey bazı birkaç ayar içeren Hboot dur. Sizinkinden çokda farkı yok. Bizimki biraz kurcalamaca:)
  • quote:

ENG Hboot u kafanıza çok takmayın ileri düzey bazı birkaç ayar içeren Hboot dur. Sizinkinden çokda farkı yok. Bizimki biraz kurcalamaca:)

Üstat teşekkürler.konuya tam hakim olunca bizi de ilk sayfada bir başlık altında konuyu anlatırsan çok sevinirim.bir de bizim from da yani HTC desire s kulanıcılar kulübün de paylaşılan bir ROM var v 0.4 bu ROM nasıl?emeğine sağlık üstat.
  • 2.00.2002 son versiyon HBOOT yükleme (sense3.0 Romlar ve android 2.3.5 içeren sistemler için)

Bu Hboot ile cihaz daha hızlanıyor özellikle sense 3.0 ve 2.3.5 android varsa. Ancak uyarıyorum cihazınızın pilini çıkarırsanız veya bir terslik olursa cihazınıza geçmiş olsun dersiniz. Riskli bir işlem ama doğru yaptıktan sonra kolay kolayda birşey olmaz. Ayrıca eski romlarıda bu Hboot ile kullanabilirsiniz bir zararı yok. Ben şu an Virtuous 1.31 ile kullanıyorum hiçbir sorun yok.TÜM SORUMLULUK SİZE AİTTİR.

Öncelikle şunları yükleyin:

1.http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-se-jdk-7-download-432154.html
    2.http://dl.google.com/android/installer_r12-windows.exe
    3.http://www.zumodrive.com/files?key=ee9rOWQ0OD#item=349444613 adresinde android 2.3.5 hboot içerisindeki tüm dosyaları da bilgisayarınıza indirin.

Bu ikisini yükledikten sonra cihazın sd kartına 3. adımda indirdiğiniz hboot.img dosyasını atın.

cihazı recovery moda reboot edin cihaz usb den bağlı olacak. Aşağıdaki komutları Windows da RUN kısmına CMD yazarak karşınıza çıkacak olan dos penceresine girin. Her satırdan sonra ENTER ' tuşuna basın. Sondan bir önceki komut cihazınızın hboot unun yedeğini alır. son satır ise yeni Hboot u cihaza yükler.

adb devices
    adb shell
    su
    dd if=/dev/block/mmcblk0p18 of=/sdcard/backup.img
    dd if=/sdcard/hboot.img of=/dev/block/mmcblk0p18

Şimdi cihazı kapatın ses kısma tuşuna basılı tutup güç düğmesinden açın. En üstte yeni versiyonu göreceksiniz.

Bu aşamadan sonra eğer sense 3.0 ve 2.3.5 android li bir rom kullanacaksanız mesela proxuser ın bu romu:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1230029

Recovery mod a girip wipe all yapacaksınız
    DAHA ÖNCE İNDİRMİŞ OLDUĞUNUZ YENİ ROMU kuracaksınız
    en üstte 3. ADIMDA indirmiş olduğunuz stok kerneli kuracaksınız
    yine en üstte 3. ADIMDA indirmiş olduğunuz PG88IMG.zip i kuracaksınız.

HADİ HAYIRLI OLSUN:)

• Arkadaşlar benim telefonum 2 gün önce garip şekilde kapandı sonra tekrar açılmadı, yeşil htc yazısı geliyor ve öyle kalıyor, hiçbir ilerleme vs yok...

Ses açma kapama tuşuna basarak ilgili menüye dönebiliyorum ama daha önce yedek almadığım için sanırım hiçbir şekilde tekrar başlatamıyorum telefonumu. ))):

Telefonumu nasıl kurtarabilirim bana yardımcı olur musunuz? Yoksa direk servise mi yollamam lazım?

Bu arada telefon bozulduğunda hiçbir şeyiyle oynanmamış direk Vodafone'dan geldiği haldeydi. Hiçbir şekilde oynamadım telefonla tamamen orjinal haliyle duruyordu.

Sizce SD karta bir dosya atarak ya da ne bileyim bunun gibi bir şey yaparak veya bilgisayara bağlayarak telefonu kurtarmam mükün mü? Eğer kurtarabileceksem nasıl kurtarabilirim? İlk mesajdaki şu ROM'u indirdim

quote:

ORJİNAL DESIRE S TÜRKÇE ROM

http://www.fileserve.com/file/kxhe9Dg

Cihazınız tekrar s-on olduktan sonra bu rom ile tamamen orjinale dönmüş olacaksınız. Stok Romdur. FEAH arkadaşımıza teşekkür ederiz dosya için. Dosyayı SD kartınızın ana dizinine açın ve Clockworkmod Recovery programıyla yükleyin 3.2.0.0 versiyonu ile yedek alınmıştır.

indirdiğim gibi de SD karta attım rardan çıkarmadan ve telefonuma taktım, sonra da ses açma kapama tuşunu kullanarak malum menüye geldim ama karta attığım orjinal romu nasıl yükleyeceğimi bulamadım. Tüm seçenekleri denedim bir işe yaramadı... ))):

Telefonumu servise yollayıp 30 gün beklemek istemiyorum, bir yolu varsa telefonu kurtarmanın yardımcı olabilir misiniz? Dediğim gibi telefonum hiçbir şekilde açılmıyor, başlangıçtaki ekranda kalıyor. Buradan orjinal ROM'u yüklemenin ve tekrar çalıştırmanın bir yolu var mı? Varsa nasıl yaparım, adım adım anlatırsanız çok mutlu olurum...

Hepinizin mübarek Ramazan bayramı kutlu, mutlu olsun.

• sabah dokuzda sarjdan aldim. tum.gun wifi acik toplu 80.adet sms attim kalan sadece bekleme modu su anda sarj %26 bu normalmi
  • @umay

eğer servis istemiyorsanız

Cihazı S-Off yapmayı deneyin daha sonra ilk mesajdaki orjinal romu tekrar yükleyin. Bootloader a girebiliyormusunuz?

telefon kapalıyken Ses kısma tuşuna basılı tutup Cihazın güç düğmesine basıp cihazı açmayı denermisiniz.
  • quote:

@umay

eğer servis istemiyorsanız

Cihazı S-Off yapmayı deneyin daha sonra ilk mesajdaki orjinal romu tekrar yükleyin. Bootloader a girebiliyormusunuz?

telefon kapalıyken Ses kısma tuşuna basılı tutup Cihazın güç düğmesine basıp cihazı açmayı denermisiniz.

Bootloader'ın olduğu menüye girebiliyorum evet. Ama orada recovery, reboot, crc image, factory reset dahil her şeyi denedim ama sonuç alamadım. Sonra anladım ki bunun sebebi benim hafıza kartımın bomboş olması, hiçbir yedek vs yok. Bu yüzden telefon kendisine yeniden kuramıyor işletim sistemini.

S-off mu yapmam lazım sizin yüklediğiniz orjinal stock rom'u kurabilmek için? Bir de hafıza kartımın bomboş olduğunu düşünerek, tam olarak hangi sırayla neleri yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz? İlk mesaj bana çok karışık geldi hiçbir şey anlamadım

• Arkadaşlar bu videodaki 2.01 inci dakikaya kadar geliyorum, sonra yine videodaki gibi (2:16) Recovery'i seçiyorum ve sonrasında videodaki işlemi takip ediyorum ancak bende 2:24'deki menü çıkmıyor. Bunun yerine altta sarı yazılarla şu yazıyor ve kapanıyor

E: can't mount /cache vs vs

yazıyor...

Yani anladığım kadarıyla yüklemeye çalışıyor ama kartta bir şey bulamayınca yükleme yapamıyor. Telefonu orjinal haline geri döndürmek için karta ne yüklemem lazım? Daha önceki mesajımda söylediğim gibi ilk sayfadaki orjinal romu indirip attım karta ama kart formatlanmış vaziyetteydi, acaba formatlamadan mı atmam lazımdı içerisine? Ya da kart içerisinde bir yere mi atmam lazımdı?

Anlayan yok mu arkadaşlar şu olaydan?

• Arkadaşlar SD kartımın yedeğini almıştım masaüstüne ve şu şekilde görünüyor. Görünen backup dosyasının içi boş... Acaba onun içi boş olduğu için mi ben kurtaramıyorum telefonun yazılımını? Eğer öyleyse orjinal haldeyken yedek almış olan var mı ve varsa ALlah rızası için paylaşabilir mi?

http://b1108.hizliresim.com/11/8/31/4012.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uMaY_ -- 31 Ağustos 2011; 12:11:20 >
  • ilk mesajda var orjinal rom

sd kartınıza açıp clockworkmod recovery ile yüklemelisiniz.

E: can't mount /cache

hatasını almamak için ise Wipe Data /Factory Reset ve hemen ardından da wipe cache yapın Romu yüklemeden önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdigy5 -- 31 Ağustos 2011; 12:32:44 >
  • quote:

ilk mesajda var orjinal rom

hatasını almamak için ise Wipe Data /Factory Reset ve hemen ardından da wipe cache yapın Romu yüklemeden önce.

Tamam bu orjinal ROM'u indirdim. Ama telefon açılmıyor ki clockworkmod recovery'i yükleyeyim?

Benim şu andaki durumumda elimde açılmayan bir HTC Desire S ve formatlanmış bir kart bulunuyor. Ne yapabilirim? Telefon olmadan bu ROM'u karta aktarmanın bir yolu var mıdır telefonun tanıyacağı/bulacağı şekilde?

Factory Reset yaptım zaten... Ama wipe cache nasıl yapılıyor onu bulamadım? Yukarıda paylaştığım videodaki gibi bir menü çıkıyor bende, nereden yapılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: _uMaY_

quote:

ilk mesajda var orjinal rom

Tamam bu orjinal ROM'u indirdim. Ama telefon açılmıyor ki clockworkmod recovery'i yükleyeyim?

Benim şu andaki durumumda elimde açılmayan bir HTC Desire S ve formatlanmış bir kart bulunuyor. Ne yapabilirim? Telefon olmadan bu ROM'u karta aktarmanın bir yolu var mıdır telefonun tanıyacağı/bulacağı şekilde?

Factory Reset yaptım zaten... Ama wipe cache nasıl yapılıyor onu bulamadım? Yukarıda paylaştığım videodaki gibi bir menü çıkıyor bende, nereden yapılıyor?

Anladığım kadarıyla telefonunuz S-Off değil, böyleyse eğer maalesef yapabilecek pek fazla bir şey yok.
    Sistem telefonun açılması için gerekli dosyaları bulup yükleyemediği için telefon açılmıyor.
    Telefonunuz açıldığı için (tam olarak olmasa da) aslında S-Off yapma ihtimaliniz var ancak bunun için telefon içindeki belli ayarların yapılmış olması gerekiyor.
    Usb hata ayıklamanın açık, hızlı açılışın kapalı olması lazım. Eğer ayarlarınız bu şekilde ise S-Off yapmanız kesin olmamakla beraber mümkün olabilir, S-Off yaptıktan sonra ClockworkMod recovery ile orjinal romu telefona atıp kurarak telefonunuz açılabilir. Ayarlarınız hatırlamıyorsanız bile yine de S-Off yapmayı deneyin bence, yoksa tek çare servis. İlk mesajı iyice okuyarak deneyin bir bakalım.
    Aklıma gelenler bunlar umarım karışık anlatmamışımdır.

Ek: Önemlisi bir nokta, telefonun ClockworkMod yükleyebilmesi için internet bağlantısının açık olması da gerekiyor. Yüklemenin başka bir yolu varsa da ben bilmiyorum bu konuda djdigy5 arkadaşımız daha iyi yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SubSilentio -- 31 Ağustos 2011; 13:42:47 >

• cihazınız s-off değilse servise vermelisiniz. Cihazı s-off yapıp romu yenileme şansı var ancak uğraş gerektiren bir mesele. Bence de servise yollayın.
  • quote:

cihazınız s-off değilse servise vermelisiniz. Cihazı s-off yapıp romu yenileme şansı var ancak uğraş gerektiren bir mesele. Bence de servise yollayın.

Anladım arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginiz için, galiba en iyisi cihazı servise yollamak ve bir Iphone 4 almak. İyi tatiller herkese (:
  • arkadaşlar ben düz desire kullanıyorum. burdaki işlemleri yapsam s-off root vs herhangi bir sorun yaşar mıyım acaba ?
  • Virtuous Unity 1.31.0 yüklü ama sanki orj rom ile kamera daha iyi resim çekiyordu
    Yoksa benmi yanılıyorum bu arada bataryam kendini aştı
    Tüm daha iletişimini blutoot wireless 3g vs... kapattım

1gün 3 saat 34 dak 30 sn

% 75 te hala
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.