Şimdi Ara

HTC EXPLORER KULLANANLAR KULÜBÜ(ROOT YAPIMI VE TÜRKÇE ROM) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
592
Cevap
11
Favori
83.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umut71

cemoka kardeşim bu bahsettiğin cm10 4.1.2 hangi rom acaba ? xda danmı ? sorunsuz olduğunu yazmışsın robotic voice sorunu varmı ? ext4 alana ihtiyaç duyuyormu ? hafıza scripti olarak ne kullanılmış biraz bahsedersen sevinirim

Ben CM9 kullandım (CM10 yukarılardaki mesajda okuduğuma göre Hayalci kullandığı yazıyor,)CM10 için bu konuda bilgim yok ama CM9'da o bahsettiğiniz robotic voice sorunu yaşamadım, ex4 alan yaparsanız telefonun hafıza bölümlemesi açısından gereklidir, çünki hernekadar scriptlerle dahili hafızat/sd kart yer değiştirilirse bile, zamanla telefona gelen güncellemelerle, internet haber kaynakları ile, facebook, youtube vb. gibi kaynak sömüren uygulamalarla telefon şişecektir ve bizaman sonra da telefonunuzda veri akışı/alışverişi telefonunuzda uygulama kapatmaya zorla gibisinden sistem mesajları ile karşılaşacaksınız AMA ex4 alan ayırma ile telefon belleğine binen yükü sd kartta oluşturulan alana sanal bellek oluşturmuşcasına sd bölümüne kayacaktır. yani pc gibi düşünün, nasıl ki pc niz uygulamalar, internet ve sistemin kullanması gereken hafıza isterse (pc'de o hafızayı sanal bellek oluşturarak, sistemin rahatlamasını sağlamış oluyoruz)sisteme binen yükü, sanal bellek ile sistemi rahatlamış oluyoruz.
    Hafıza script ise sanırım; mounts2sd_(no_config_needed) veya htc-data2sd-ext3+BusyBox Pro v7.8.3PME4L gibi scriptler olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Refusal

Ben de yaklaşık 5-6 ay önce qwerty nin yaptığı romla telefonu kullanıyorum fakat son 1 aydır durup dururken reset atıyor. Reset atarken beyaz htc ekranında takıldığı da oluyor. Çözümü var mı acaba?

qwerty v5 ten sonra Nextgen çekirdekli yeni rom'lar yaptı, qwerty V2 olarak devam ettiği bu rom'lar; Fıstık Yeşili, Turkuaz temalı, Xperia mod, Türk takımları tema modlu olanlardır, sizinki hangisi olduğunu bilmiyorum ama sanırım hafıza şişmesinden dolayı telefon sistemini zorluyor, Havıza olayı için ise SD Maid proğramını öneririm (yakın zamanda proğramı Türkçeleştiriyorum)-ki telefonun sistem hafızasında kullanılmayan nekadar veri varsa silebiliyoruz ve Disk Usage gibi proğramıda tavsiyemdir, bu uygulama ilede hangi proğram hangi hafızayı işgal ettiğini gözlemleyebiliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YER-DENİZ -- 28 Temmuz 2013; 20:03:31 >

• umut71 U kullanıcısına yanıt
    Malesef hocam, her türlü yolu denememe ragmen sıfır telefon açılmıyor. Aşagıdaki fotodaki gibi takılı kalıyor Fabrikasyon hatası sanırım başka açıklaması yok
     HTC EXPLORER KULLANANLAR KULÜBÜ(ROOT YAPIMI VE TÜRKÇE ROM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronaldo888 -- 28 Temmuz 2013; 12:28:03 >
  • Sıfır telefon için olmayacak bir durum bu gönderin geri bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonumu unlock ettim sanmistim,edememisim
    Bugun uzun ugraslar sonrasi unlock edebildim
    Siyah ekranda cok zorlandim,kafa karistirici seyler vardi.Neyse ki atlattim.
    Simdi Ben yarin class 10 Hafiza karti alacagim.Hafiza kartimi degistirince sorun olur mu acaba?
    Unlock isleminin Hafiza kartiyla ilgisi var midir?

• Yok

• quote:

Orijinalden alıntı: aysuasya

Telefonumu unlock ettim sanmistim,edememisim
    Simdi Ben yarin class 10 Hafiza karti alacagim.Hafiza kartimi degistirince sorun olur mu acaba?

Eski hafıza kartında olan bütün dosyaları yeni sd karta kopyalamayı unutma, yüklediğin program yada oyun varsa hepsi gider, kopyaladıktan sonra rahatlıkla kullanabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ronaldo888

Arkadaşlar konunun yeri burası değil ama bir türlü cevap alamadığım için yazıyorum; Bugün hepsiburada.com dan sipariş ettiğim Htc Explorer bana ulaştı. Şarj ettim %100 e kadar. Güç tuşuna bastım ve beyaz fonda Htc yazısından öteye geçemiyor telefon. Güç tuşu + Ses kısma tuşu ile girdiğim menüde fotografta gördüğünüz gibi LOCKED yazıyor sorunun bu olduğunu düşüyorum. İade etmek yerine birebir başka cihazla değiştirmek istiyorum ama böyle bi şey de yok sanırım iade edeceğim. Siz ne dersiniz?

hocam bende hepsiburada almayı düşünüyorum telefonu 320 tl gayet uygun ama galiba hb hatalı ürünlerimi satıyor bana mı öyle geliyor sorunu halledebildiniz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: MadTR

quote:

Orijinalden alıntı: ronaldo888

Arkadaşlar konunun yeri burası değil ama bir türlü cevap alamadığım için yazıyorum; Bugün hepsiburada.com dan sipariş ettiğim Htc Explorer bana ulaştı. Şarj ettim %100 e kadar. Güç tuşuna bastım ve beyaz fonda Htc yazısından öteye geçemiyor telefon. Güç tuşu + Ses kısma tuşu ile girdiğim menüde fotografta gördüğünüz gibi LOCKED yazıyor sorunun bu olduğunu düşüyorum. İade etmek yerine birebir başka cihazla değiştirmek istiyorum ama böyle bi şey de yok sanırım iade edeceğim. Siz ne dersiniz?

hocam bende hepsiburada almayı düşünüyorum telefonu 320 tl gayet uygun ama galiba hb hatalı ürünlerimi satıyor bana mı öyle geliyor sorunu halledebildiniz mi

Malesef şu anda hepsiburada da satılan htc exploer cihazlar hatalı çıktı (hepsi mi öyle bilemem ama sipariş verdiğinizde size de böyle bi cihaz gelme ihtimali var) (http://forum.donanimhaber.com/m_76294854/tm.htm) bi hevesle aldım ama böyle olunca iade işlemlerini başlattım yarın kargoya vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronaldo888 -- 30 Temmuz 2013; 17:52:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalci

quote:

Eski hafıza kartında olan bütün dosyaları yeni sd karta kopyalamayı unutma, yüklediğin program yada oyun varsa hepsi gider, kopyaladıktan sonra rahatlıkla kullanabilirsin

Çok da Onemli degil benim icin karttaki şeyler..
    Programlari marketten yine indirebilirim heralde?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hayalci

quote:

Çok da Onemli degil benim icin karttaki şeyler..
    Programlari marketten yine indirebilirim heralde?

Tabi istediğiniz zaman indirebilirsiniz

• Arkadaşlar konuyu baştan sona okuyamadım o yüzden mazur görün

-telefonun hafıza sorunu root yapmadan halletmek mümkün mü
    -root yapınca garanti kapsamında çıkıyor cihaz peki tekrardan garanti kapsamına sokmak mümkün mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadTR

Arkadaşlar konuyu baştan sona okuyamadım o yüzden mazur görün

-telefonun hafıza sorunu root yapmadan halletmek mümkün mü
    -root yapınca garanti kapsamında çıkıyor cihaz peki tekrardan garanti kapsamına sokmak mümkün mü

Telefonu root yapmadan da kullanabilirsin, ancak hafıza sorunu ile sık sık karşılaşırsın ve doğru düzgün birşey indiremezsin/indirsen bile yeterli alan yok uyarısı ile karşılaşırsın.
    Bende vodafone kampanyasından aldığım telefonu bir ay dolmadan root yapmak zorunda kaldım, çünki ne zaman yüksek boyutlu oyun veya uygulama indirsem hafıza duvarına çarptım ve root yapıp telefona rom attıktan sonra 30 kadar yüksek GB'li oyun indirdim, 45 çeşitli uygulama kurdum ve SD Karta taşıdım.. Anlayacağın; oyun veya pekfazla uygulama ile işin yoksa böyle kullanabilirsin ancak diğer taraftan root/rom yapman gerek.
    Telefonu tekrar garanti kapsamına sokabilirsin ancak buda root/rom yapmak kadar meşagetli iş ama olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YER-DENİZ -- 2 Ağustos 2013; 4:25:48 >

• yardımistıyorum.recovery yapamadım.aynen dediği gibi recovery.bat dosyasını calıştırıyorum. devam etmek için bır tusa basın dıyor basıyorum devam etmiyor. nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum..cok mu beklemem gerekiyor anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aysuasya -- 2 Ağustos 2013; 17:26:32 >
  • bugun mini cm 10 rom yukledim.cok cok begendim.yardımcı olan arkadaslara tesekkurler..
    recovery yapmak rom yuklemekten daha li device not found hatası aldım.ve bu hatayı alanların sayısı cok fazla .
    o yuzden beni kurtaran videoyu paylasmak istedim.turkce kaynak bulamadım orta derece ingilizcemle rahat 5 saat ugrastım recovery yapmak için.

http://www.youtube.com/watch?v=5xVl2dBTnmI

videonun linki budur.yeni rom cok karışık ögrenmem zaman alacak
  • quote:

bugun mini cm 10 rom yukledim.cok cok begendim.yardımcı olan arkadaslara tesekkurler..
    recovery yapmak rom yuklemekten daha li device not found hatası aldım.ve bu hatayı alanların sayısı cok fazla .
    o yuzden beni kurtaran videoyu paylasmak istedim.turkce kaynak bulamadım orta derece ingilizcemle rahat 5 saat ugrastım recovery yapmak için.

http://www.youtube.com/watch?v=5xVl2dBTnmI

videonun linki budur.yeni rom cok karışık ögrenmem zaman alacak

Recovery yüklemek için çok zahmete girmişsiniz anlaşılan, eğr telefonun bootloader kilidini kaldırdıysanız ve telefonu rootladıysanız işlemler dahada kolaylaşacaktır yani bu işlemlerden sonra marketten rom manager uygulamasını indirip, kurun/çalıştırın rom manager üçüncü sırada "instal Clockwordmod" tıklarsanız, yaklaşık 1 dk içinde telefonunuza uygun CWM Recover yüklenmiş olur.
    Sayfalardan geriye doğru giderseniz, CWM Recovery kurulumu+RomManager anlatımı paylaştığım linklere ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YER-DENİZ -- 15 Ağustos 2013; 18:49:58 >

• İnternetsiz navigasyon konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Her seferinde aramaya çalışıp bir veri bağlantısına ihtiyaç olduğunu söylüyor ve navigasyonu kapatıyor. Bi yerlerde hata mı yapıyorum?
  • Whatsapp, wechat ve genel olarak internet ihtiyaçlı kullanacağım bu cihazı, internet performanıs iyi midir? Şarj ne kadar gider ortalama?
  • Htc explore ile asphalt8 Türkçe keyfi :)
  • s.a hocam bende qwerty yuklu Ben xperia temasini kurmustum AMA.romda yer kapladigi icin telefonun kendi temasina basil donusturebilirim ayarlar kisisellestir deyince error veriyor

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.