Şimdi Ara

HTC HD2 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
0
Favori
67.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • invisible shield'ı kullanışsız buldum diyemem tam olarak. cihazın arka yüzeyi bununla kaplı. cihazı geçenlerde arabada koltuğun arkasına düşürmüştüm. bu kılıf olmasa kesin biryerleri çizilmiş olurdu. ancak ekrana takılan kısmı sevmedim ve kullanışsız buldum. kullanışsız bulma sebebim dokunmatik hassasiyetine etkisi değil. parmağı ekranda hareket ettitiken biraz sıkıntılı oluyor. ayrıca takmak çok zor. bir yerlerde leke ve iz bırakmadan takmayı başaramadım doğrusu. o yüzden ön yüz için ekran koyucu jelatini tercih ediyorum. tabi bu tamamen kişisel yorumum. kullanıp memnun olanlar da vardır elbette. ekran hassasiyeti konusunda hiç bir olumsuz etkileri yok.

1.66 rom'a geçmeni kesinilikle tavsiye ederim. 1.61'de olduğu gibi ilk kurulumda türkçe ve ingilizce olarak dil seçeneği sunuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

tesekkurler "hece" anladigim kadariyla invisible shieldi kullanissiz bulmussunuz, ekranin dokunmatik hassasiyetini cokmu etkiliyor, daha dogrusu alsam telefonu kullanmakta cokmu zorlanirim? Biraz arastirdim buna benzer bi sikayet bulamadim Zagg invisible shield hakkinda.
    Peki ekran koruyucu jelatinler nasil, dayaniklimi, ekranin hassasiyetine olumsuz bir etki yapmiyormu?

Bu arada HTC nin resmi web sitesinde turkce 1.66 rom guncellemesi var, ben telefonu ingilizce kullanicam rom guncellemesinden sonra sadece turkcemi kullanabiliyorum yoksa yine ingilizce secebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 5 Mart 2010; 9:18:07 >

• benim ondeki tus takimi saga sola oynuyor, bu normalmidir?
  • neyse normal oldugunu ogrendim diger kullanicilardan. Bu arada turkcell 100mb lik internet paketi alacagim hava durumu guncellemeleri gps guncellemeleri icin. Arada siradada internete girerim diye dusunuyorum, bana yeterli olurmu 100mb (herhangi bir program ve film download`u yapmayacagim)
  • şimdi benim cihaza baktım. çok ufak bir oynama benim cihazda da var.

turkcell 100 mb internet paketi kullanıyorum. genelde wi-fi ile internet kullandığımdan sair zamanlar için bu 100mb yetreli oluyor.

quote:

benim ondeki tus takimi saga sola oynuyor, bu normalmidir?
  • cok soru sordum kusura bakmayin ama bu igo navigasyonu bir turlu indirecegim bir yer bulamadim (son surumu hangisi onu bile bilmiyorum) adresini verdiginiz linkede baktim ama "http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=603880" burada daha cok igo patch leri uzerine yazilim var.
  • merhaba hece,

eşim hollanda dan flemenkçe dilinde bir hd2 hediye almış; fakat ne vk da ne de başka bir yerde türkçe ya da "ingilizce" dil seçeneğini yükletemedim bana yardımcı olursan sevinirim:)
  • estağfurullah, ne kusuru. amaç elimizden geldiğince yardımlaşmak

forum.xda-developers.com'da lisanssız program paylaşımı olmadığından oradan bulamamış olman normal.

HD2 ile ilgili diğer başlıklarda gti206 arkadaşın hazırladığı bir paketten bahsediliyordu ve bu paket içerisinde igo8'de mevcut olması lazım. ben indirip denemedim ama paketi indirenlerin memnuyetlerini ifade eden yorumlarını okudum

quote:

cok soru sordum kusura bakmayin ama bu igo navigasyonu bir turlu indirecegim bir yer bulamadim (son surumu hangisi onu bile bilmiyorum) adresini verdiginiz linkede baktim ama "http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=603880" burada daha cok igo patch leri uzerine yazilim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 8 Mart 2010; 1:43:37 >

• merhaba,

sanırım cihazda yüklü olan rom doğrudan flemenkçe. bu durumda cihaza ingilizce rom yüklemek gerekebilir.http://www.htc.com/tr/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=2&dl_id=878 adresinden Türkiye için yayınlanan romu indirmek mümkün. rom'u indirmek için seri numarası gerekiyor ama senin cihazdaki seri numarası ile bu mümkün olmayabilir. yine de denemende fayda var. eğer romu indirme konusunda problem yaşarsan rapid'e uplad edebilirim. tabi cihaza bu romu yükleyebilmek için hard spl yapman da gerekebilir.

önce indirip kurmayı denedikten sonra problem olursa diğer adımlar denenebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: elçinçon

merhaba hece,

eşim hollanda dan flemenkçe dilinde bir hd2 hediye almış; fakat ne vk da ne de başka bir yerde türkçe ya da "ingilizce" dil seçeneğini yükletemedim bana yardımcı olursan sevinirim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: hece

estağfurullah, ne kusuru. amaç elimizden geldiğince yardımlaşmak

forum.xda-developers.com'da lisanssız program paylaşımı olmadığından oradan bulamamış olman normal.

HD2 ile ilgili diğer başlıklarda gti206 arkadaşın hazırladığı bir paketten bahsediliyordu ve bu paket içerisinde igo8'de mevcut olması lazım. ben indirip denemedim ama paketi indirenlerin memnuyetlerini ifade eden yorumlarını okudum

quote:

cok soru sordum kusura bakmayin ama bu igo navigasyonu bir turlu indirecegim bir yer bulamadim (son surumu hangisi onu bile bilmiyorum) adresini verdiginiz linkede baktim ama "http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=603880" burada daha cok igo patch leri uzerine yazilim var.

evet o arkadasimizin sundugu igo8 i yukledim ve guzel calisiyor. Ancak menude yer alan Rota yazan yere giremiyorum daha dogrusu rota butonu sonuk durumda ve ustune tiklayamiyorum. Bu sorun sizdede varmidir ve ayrica ne ise yariyor?

Internette Garmin, Tom tom ve Route 66 nin gps yazilimlari mevcut ancak bu yazilimlarin HD2 icin uygun olup olmadigi yazmiyor, denedinizmi hicmi bu yazilimlari? Ben garmini yuklemeye calistim basarili olamadim. Linkini veriyorum; BURADAN indirebilirsiniz.

• hocam merhaba,

hepsiburada.com sitesinden bu telefonda kullanmak için Transcend SDHC 16 GB Class10 TS16GSDHC10 kart satın almayı düşünüyorum. Class 10 bu telefonlar tarafından destekleniyor mu? bir de başka tavsiye edebileceğiniz kart var mı? çok teşekkür ediyorum.

iyi çalışmalar, iyi günler
  • rota seçeneğinin inaktif olmasının nedeni hedef nokta belirlememiş olman olabilir. bulunduğun noktadan gitmek istediğin bir adres seçersen bu adrese gitmek için çizdiği rota ayrıntılarını bu menüden görmek mümkün.

diğer yazılımları önceki pda'larımda denemiştim. ancak şu an igo'dan ziyadesiyle memnun olduğumdan hd2'de diğer hiç bir navigasyon yazılımını denemedim.

quote:

quote:

estağfurullah, ne kusuru. amaç elimizden geldiğince yardımlaşmak

quote:

evet o arkadasimizin sundugu igo8 i yukledim ve guzel calisiyor. Ancak menude yer alan Rota yazan yere giremiyorum daha dogrusu rota butonu sonuk durumda ve ustune tiklayamiyorum. Bu sorun sizdede varmidir ve ayrica ne ise yariyor?

Internette Garmin, Tom tom ve Route 66 nin gps yazilimlari mevcut ancak bu yazilimlarin HD2 icin uygun olup olmadigi yazmiyor, denedinizmi hicmi bu yazilimlari? Ben garmini yuklemeye calistim basarili olamadim. Linkini veriyorum; BURADAN indirebilirsiniz.

• merhaba,

bahsetmiş olduğun Transcend SDHC 16 GB Class10 TS16GSDHC10 malesef sd kart. hd2 ise microsd kart kullanıyor. class 6 olan 16gb microsd kart malesef ben bulamadım. adata marka 8gb class 6 kart kullanıyorum. hızından ve performansından menununm. en azından daha önce almış olduğum team marka karttan çok daha başarılı.

quote:

Orijinalden alıntı: kerem56

hocam merhaba,

hepsiburada.com sitesinden bu telefonda kullanmak için Transcend SDHC 16 GB Class10 TS16GSDHC10 kart satın almayı düşünüyorum. Class 10 bu telefonlar tarafından destekleniyor mu? bir de başka tavsiye edebileceğiniz kart var mı? çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 8 Mart 2010; 23:02:11 >
  • hocam çok teşekkür ediyorum ilginiz için.

hepsiburada.com da şöyle bir ürün buldum ama nasıldır bilemiyorum.http://www.hepsiburada.com/team-16gb-micro-secure-digital-class6-ultra-hizli-kartsd-adaptor-tmmsd16gc6/ProductDetails.aspx?productId=bd53107&categoryId=1100011

ayrıca bu kartları bulabileceğim başka siteler biliyor musunuz?

çok teşekkürler

quote:

merhaba,

bahsetmiş olduğun Transcend SDHC 16 GB Class10 TS16GSDHC10 malesef sd kart. hd2 ise microsd kart kullanıyor. class 6 olan 16gb microsd kart malesef ben bulamadım. adata marka 8gb class 6 kart kullanıyorum. hızından ve performansından menununm. en azından daha önce almış olduğum team marka karttan çok daha başarılı.

quote:

hocam merhaba,

• quote:

merhaba,

quote:

hocam merhaba,

oneriniz uzerine adata 8gb class 6 bende aldim. Cok memnunum kart almak isteyen arkadaslarada tavsiye ederim

• Merhaba,

Telefondaki kasmalar giderek artmaya başladı. Birkaç yerde bunu sormuştum, 'format zamanı gelmiş' dediler. Bende hazır format atacakken en iyisi 1.66 WWE (Turkish) ROM'u yükleyeyim dedim. KVK'dan almıştım cihazı. HTC'nin sitesine girip , normal bir şekilde (SPL vb. şeyler yapmadan) direk yükleyebilirim, değil mi?

Yeni bir hafıza kartı da almak istiyorum hazır tam elimi atmışken telefona. Team markasını çok öneriyorlardı diğer forumlarda , Hece sen Team'den daha iyi bir markayı kullandığını söyledin. Ne gibi farklılıklar var peki? Sen Team'de ne gibi sorunlar yaşadın ? Birde diyelim ki , aldık hafıza kartını. Şuan ki hafıza kartı içinde 'Program Files' gibi HTC'nin kendi yüklediği bir sürü klasör var. Bu hafıza kartına nasıl yükleniyor bunlar ? Direk biz mi yüklüyeceğiz ( c&p şeklinde. ) , yoksa cihaz otomatik yükler mi direk taktığımda (değiştirdiğimde) ?..

1.66 ROM'unda SMS iletilmemesi , Hava durumunda bulunduğun yeri göstermemesi vb. sorunlarla karşılaşan var mı? Hızı 1.61 ROM'una göre nasıl ? Birde daha fazla RAM gösteriyor mu? Yoksa o diğer custom ROM'larda mı var sadece ?..

Teşekkürler..

• http://www.htc.com/tr/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=2&dl_id=878 adresinden Türkiye için yayınlanan güncel rom'u çekip kurabilirsin. bu official rom olduğundan hard spl yapman gerekmez. rom upgrade yapmanda fayda var.

bu rom gayet kullanışlı ve problemsiz. ram miktarı custom romlarla yükseltiliyor. ancak böyle bir şeye niçin ihtiyaç duyulduğunu anlamıyorum. zaten 200 mb boş alan ile açılıyor bu cihaz ve en yüklü kullanımda bile 100mb altına düştüğünü görmedim. zaten daha fazla yüklenilecek olursa bu sefer cpu bu kadar yükü kaldıramayacaktır. belki ilerde win 7 falan gelirse fazladan ram işe yarayabilir.

ayrıca şu an yayınlanmış olan custom romların popüler olanlarının hemen hepsini denedim. şu anda ise yukarda linkini verdiğim 1.66 official romu kullanıyorum. hızlı ve problemsiz.

hafıza kartı olarak adata 8gb class 6 karttan gayet memnunum. daha önceleri aldığım team marka 8gb class 6 kart ile kıyaslandığında aralarında ciddi performans farkı var. 750 mb bir filmi team marka karta 100sn gibi bir sürede kopyalarken adata'ya 60sn gibi bir sürede kopyalıyor. bilemiyorum belki benim team marka kartta bir problem vardır. ama karta ilk erişim ve yazmaya başlama süresi falan inanılmaz yavaş.

yeni kart aldıkatan sonra eski karttaki bilgileri birebir diğer karta kopyalaman yeterli olacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: chirkinordek

Merhaba,

Telefondaki kasmalar giderek artmaya başladı. Birkaç yerde bunu sormuştum, 'format zamanı gelmiş' dediler. Bende hazır format atacakken en iyisi 1.66 WWE (Turkish) ROM'u yükleyeyim dedim. KVK'dan almıştım cihazı. HTC'nin sitesine girip , normal bir şekilde (SPL vb. şeyler yapmadan) direk yükleyebilirim, değil mi?

Yeni bir hafıza kartı da almak istiyorum hazır tam elimi atmışken telefona. Team markasını çok öneriyorlardı diğer forumlarda , Hece sen Team'den daha iyi bir markayı kullandığını söyledin. Ne gibi farklılıklar var peki? Sen Team'de ne gibi sorunlar yaşadın ? Birde diyelim ki , aldık hafıza kartını. Şuan ki hafıza kartı içinde 'Program Files' gibi HTC'nin kendi yüklediği bir sürü klasör var. Bu hafıza kartına nasıl yükleniyor bunlar ? Direk biz mi yüklüyeceğiz ( c&p şeklinde. ) , yoksa cihaz otomatik yükler mi direk taktığımda (değiştirdiğimde) ?..

1.66 ROM'unda SMS iletilmemesi , Hava durumunda bulunduğun yeri göstermemesi vb. sorunlarla karşılaşan var mı? Hızı 1.61 ROM'una göre nasıl ? Birde daha fazla RAM gösteriyor mu? Yoksa o diğer custom ROM'larda mı var sadece ?..

Teşekkürler..

• Teşekkürler Hece , cevapların için..
  • Sevgili hece

Bu en bas sayfada verdiginiz Lingvosoft Dictionary icin herhangi bir download bulamadim internette? Siz nereden indirdiniz, bana guncel Turkce-Ingilizce gerekiyor varsa bildiginiz bir link paylasabilirmisiniz?
  • Vallahi hece isimli arkadaşa kendi adıma çok teşekkür ederim her soruyu cevaplamış üşenmeden.ben bu telefonu almadım,ama gördüm ve çok beğendim merakdan araştırıyorum sadece 4 sayfayıda okudum teşekkür ederim kendisine.helal olsun diyorum sadece.tebrikler.
  • sözlük olarak free kullanabileceğin ClickIVO'yu tavsiye ederim. ingilizce sözlüğün yanısıra büyük türkçe sözlük ve osmanlıca sözlük de mevcut.

http://www.clickivo.com/?hl=en&pl=mwin

quote:

Sevgili hece

Bu en bas sayfada verdiginiz Lingvosoft Dictionary icin herhangi bir download bulamadim internette? Siz nereden indirdiniz, bana guncel Turkce-Ingilizce gerekiyor varsa bildiginiz bir link paylasabilirmisiniz?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.