Şimdi Ara

HTC HD2 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
0
Favori
67.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hece

cihaza rom yükseltme yapıyorsan spb backup yerine http://www.dotfred.net adresinden indirebileceğin PIM Backup programını öneririm. hızlı bir şekilde rehberi, mesajları vb. yedek alman ve rom kurulumundan sonra be yedeklerden geri dönmen mümkün. programı indirip hafıza kartına atman ve oradan file explorar ile üzerine gidip çalıştırman yeterli. herhangi bi kurulum istemiyor.

spb backup ile ise rom kurulumundan sonra programları falan kurup cihazı istediğin hale getirdikten tüm sistemin temiz bir yedeğini alabilir, hard reset sonrası bu yedekten sistemin kurulu haline hızlı bir şekilde dönebilirsin. önemli olan nokta ise rom upgrade sonrası bu şekilde yedekten dönmen mümkün olmayacaktır. çünkü yeni romun registry ayarları ve sistem dosyaları farklı olacağından cihazda problemler yaşaman kaçınılmaz bir durum.

cihaz ile bilgisayar arasında bağlantı problemimiz çözmüştük diye hatırlıyorum.

inidrmiş olduğun spb backup dosyası .cab uzantılı ise bu dosyayı cihaza kopyalayıp cihaz üzerinden file explorer ile bu dosyayı tıklayarak kurulumu yapabilirsin. eğer indirdiğin dosya .exe ise bilgisayar üzerinden doğrudan çalıştırman ve krulum talimatını cihaz üzerinden takip ederek kurulum yapman mümkün.

kolay gelsin.

quote:

Orijinalden alıntı: BerDer

Yine ben ve yine bir sorun. Telefonun rom unun yukseltmek istiyorum. 1,66 ya. Ama öncesinde sbp backup yukleyip yedekleme yapmalıymısım. Programı buldum PC ye indirdim am atelefona nasıl yukleyebilirim. Acil cevap verebilecek olan varsa şimdiden tesekkur ederim...

Tekrar merhaba,

Yaşadıklarımı kısaca anlatmak istiyorum. Telefona Sbp Backup programını yuklemeyi başardım. (Senin önerdiğin programı neden yuklemediğimi birazdan görebileceksin :) ) Daha sonra telefonu yedekledim hafıza kartına. Sonra bağladım ROM upgrade yaptım ve telefon 1.66 oldu. Bu sefer ingilizce kurdum. Sonra hafıza kartından yedekleme dosyasını tekrar kurdum bir baktım telefon tekrar 1.61 olmus neyse dedim bir seyi yanlış yaptım herralde. Tekrar 1.66 yukledim yuklendi ingilizce olarak baslattım :) Tekrar yedekten dosyayı cektim telefon tekrar 1.61 oldu :)) Herneyse işin ilginç tarafı su anda telefon 1.61 görünüyor amam bu işlemler sonunda mesaj gonderemem sorunu cozuldu gayet guzel mesajlar gidiyor. Ben neyi beceremiyorum bana yardım edermisin bunu sormak istiyorum.
    Diğer taraftan facebook taki vb. gibi sitelerdeki videoları seyredemiyoruz bunun için ne yapmam lazım. Flash player istiyor nasıl yukleyebilirim???

Şimdiden 3. yardımın için teşekkür ederim :)))

• Yavaş yavaş telefona ısınmaya başladım ilk şarj malesef ki 12 saat anca dayandı daha sonra şarj ettim şimdi 1.66 ya update ediyorum bundan sonra umarım pil süresi uzar bende rahtlarım :)

İgo yu kurdum dün akşam denedim çok güzel çalışıyor yenilemesi cihazın çok hızlı hoşuma gitti doğrusu:)

Dün de 8 GB pqı marka class 6 kart aldım onu kullanıyorum memnunum sorunsuz şu ana kadar:)

Araç şarj cihazı bulmam lazım bi tek onla vantuz kaldı onuda buldummu tamamdır :)

Bu programların hepsini bulucam bir yer yok mudur acaba? XDA da biraz inceledim hep denemesürümü onalar. .

Bende win 7 kullanıyorum bu adımları türkçe olarak yazarsan daha iyi olur abi bağlanırken :)

Teşekkürler
  • cihazı ingilizce olarak kurdum,

qwerty klavyede ş,ü gibi türkçe karakterler için ayrı bir program mı yüklemek gerekiyor,

evde wifiden internete bağlandığımızda turkcell bağlantısı kendiliğinden inaktif mi oluyor cihazın turkcell bağlantısını inaktif hale getirmek mümkün mü?
  • quote:

quote:

cihaza rom yükseltme yapıyorsan spb backup yerine http://www.dotfred.net adresinden indirebileceğin PIM Backup programını öneririm. hızlı bir şekilde rehberi, mesajları vb. yedek alman ve rom kurulumundan sonra be yedeklerden geri dönmen mümkün. programı indirip hafıza kartına atman ve oradan file explorar ile üzerine gidip çalıştırman yeterli. herhangi bi kurulum istemiyor.

spb backup ile ise rom kurulumundan sonra programları falan kurup cihazı istediğin hale getirdikten tüm sistemin temiz bir yedeğini alabilir, hard reset sonrası bu yedekten sistemin kurulu haline hızlı bir şekilde dönebilirsin. önemli olan nokta ise rom upgrade sonrası bu şekilde yedekten dönmen mümkün olmayacaktır. çünkü yeni romun registry ayarları ve sistem dosyaları farklı olacağından cihazda problemler yaşaman kaçınılmaz bir durum.

cihaz ile bilgisayar arasında bağlantı problemimiz çözmüştük diye hatırlıyorum.

inidrmiş olduğun spb backup dosyası .cab uzantılı ise bu dosyayı cihaza kopyalayıp cihaz üzerinden file explorer ile bu dosyayı tıklayarak kurulumu yapabilirsin. eğer indirdiğin dosya .exe ise bilgisayar üzerinden doğrudan çalıştırman ve krulum talimatını cihaz üzerinden takip ederek kurulum yapman mümkün.

kolay gelsin.

quote:

Yine ben ve yine bir sorun. Telefonun rom unun yukseltmek istiyorum. 1,66 ya. Ama öncesinde sbp backup yukleyip yedekleme yapmalıymısım. Programı buldum PC ye indirdim am atelefona nasıl yukleyebilirim. Acil cevap verebilecek olan varsa şimdiden tesekkur ederim...

Tekrar merhaba,

Yaşadıklarımı kısaca anlatmak istiyorum. Telefona Sbp Backup programını yuklemeyi başardım. (Senin önerdiğin programı neden yuklemediğimi birazdan görebileceksin :) ) Daha sonra telefonu yedekledim hafıza kartına. Sonra bağladım ROM upgrade yaptım ve telefon 1.66 oldu. Bu sefer ingilizce kurdum. Sonra hafıza kartından yedekleme dosyasını tekrar kurdum bir baktım telefon tekrar 1.61 olmus neyse dedim bir seyi yanlış yaptım herralde. Tekrar 1.66 yukledim yuklendi ingilizce olarak baslattım :) Tekrar yedekten dosyayı cektim telefon tekrar 1.61 oldu :)) Herneyse işin ilginç tarafı su anda telefon 1.61 görünüyor amam bu işlemler sonunda mesaj gonderemem sorunu cozuldu gayet guzel mesajlar gidiyor. Ben neyi beceremiyorum bana yardım edermisin bunu sormak istiyorum.
    Diğer taraftan facebook taki vb. gibi sitelerdeki videoları seyredemiyoruz bunun için ne yapmam lazım. Flash player istiyor nasıl yukleyebilirim???

Şimdiden 3. yardımın için teşekkür ederim :)))

merhaba,

spb backup ile almış olduğun yedekten dönmek demek eski rom'a ait sistem dosyaları ve registry ayarları gibi rom'un kendisine özel kısımlarını geri yüklemek demek olduğundan, yüklemiş olduğun 1.66 rom'un 1.61 görünüyor olması normal. aslında zaman içerisinde çakışmalar ve problemler yaşaman da olası. biliyorum zor ve zahmetli olacak ama cihaza hard reset atıp programlarını tekrar yüklemen ve ayarlarını tekrar yapıp bu şekilde kullanman daha iyi olacaktır. en azından ilerde yaşanacak olası problemlere karşı tedbirini almış olursun.

ben, cihaza farklı bir rom yükledikten sonra tüm programlarımı tekrar kuruyorum ve ayarları tekrar yapıyorum. sadece rehberi ve mesajları PIM Backup programında geri getiriyorum.

flash ile ilgili şu ana kadar bir arayışım olmadı doğrusu. yani interneti çok sık kullanıyorum ama zaten aylık 100 mb. kotalı internet kullandığımdan bunlardan uzak duruyorum. bu konuda yardımcı olabilecek bir cevap veremeyeceğim malesef.

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Yavaş yavaş telefona ısınmaya başladım ilk şarj malesef ki 12 saat anca dayandı daha sonra şarj ettim şimdi 1.66 ya update ediyorum bundan sonra umarım pil süresi uzar bende rahtlarım :)

İgo yu kurdum dün akşam denedim çok güzel çalışıyor yenilemesi cihazın çok hızlı hoşuma gitti doğrusu:)

Dün de 8 GB pqı marka class 6 kart aldım onu kullanıyorum memnunum sorunsuz şu ana kadar:)

Araç şarj cihazı bulmam lazım bi tek onla vantuz kaldı onuda buldummu tamamdır :)

Bu programların hepsini bulucam bir yer yok mudur acaba? XDA da biraz inceledim hep denemesürümü onalar. .

Bende win 7 kullanıyorum bu adımları türkçe olarak yazarsan daha iyi olur abi bağlanırken :)

Teşekkürler

forum.ppcwarez.org programlar konusunda en işe yarar sitedir.

adımları türçe yazmaya çalışayım. bilgisayarım'ı sağ tıklayıp oradan özellikler-gelişmiş sistem ayarları-uzak masaüstü sekmesinden bu ayarları bulabilirsin. "uzak masaütsü'nün herhangi bir versiyonu için bağlantıya izin ver" seçeneği işaretli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ntk

cihazı ingilizce olarak kurdum,

qwerty klavyede ş,ü gibi türkçe karakterler için ayrı bir program mı yüklemek gerekiyor,

evde wifiden internete bağlandığımızda turkcell bağlantısı kendiliğinden inaktif mi oluyor cihazın turkcell bağlantısını inaktif hale getirmek mümkün mü?

ayrı bir programa hiç gerek yok, mevcut klavyede türkçe karakterler mevcut. örneğin s harfinin üzerine basıp bekleyince alternatif harfler çıkyıor ve bunlar arasında ş harfi de var. diğer türkçe karakterler için de aynı şey geçerli.
  • yaw üstadım herşey için saol ama su uzak masa üstüne bir türlü bağlanamıyorum bilgisayarımda uzak masa üstü bağlanmaya izin vere tıkladım.ancak bi türlü beceremedim açıklamalı yazabilirmisin nasıl yaptığını acaba rica etsem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KRALL

yaw üstadım herşey için saol ama su uzak masa üstüne bir türlü bağlanamıyorum bilgisayarımda uzak masa üstü bağlanmaya izin vere tıkladım.ancak bi türlü beceremedim açıklamalı yazabilirmisin nasıl yaptığını acaba rica etsem.

eğer wireless kullanılıyorsa ve aynı ağ üzerindeki bir bilgisayara remote desktop ile bağlanmak isteniyorsa o bilgisayarın ip'sini yazmak yeterli. örneğin bende airties modem var dhcp'den ip alıyorum. windows 7 yüklü bilgisayarım 192.168.2.2 nolu ip'yi almış durumda. hd2'den "remote desktop mobile" çalıştırıp computer kısmına 192.168.2.2 yazıyorum ve connct diyorum. ancak bağlanmak istediğim bilgisayarın açılış şifresi olması gerekiyor.

dışardan bağlanmak isteniyorsa öncelikle bağlanılmak istenen bilgisayarın bağlı bulunduğu modemin almış olduğu ip'yi öğrenmek gerekiyor. çünkü bilgisayarın modemden almış olduğu ip, dışardaki bir ağdan remote bağlantı için bir şey ifade etmeyecektir. www.whatismyip.com sitesi bu işi görecektir. sonrasında modemin arayüzünü açıp ayarlarına girip NAT işlemi yapmak lazım. dmz etkin edilerek tüm portlara gelen istekler ağ üzerindeki bir bilgisayara yönlendirilebilir ya da port yönlendirme yapılarak belli portlara gelen isteklerin belli bilgisayarlara yönlendirmesi sağlanabilir.

remote desktop için airties modem üzerinden port yönlendirme işlemi şöyle,

arayüz'den port NAT menüsünden port yönlendirme tıklanır.
    port yönlendirme etlin işaretlenir.
    yeni butonu tıklanır.
    yönlendirme yapılacak bilgisayarın ip'si mevcut lan ip'leri listesinden seçilir ve ekle'ye tıklanır.
    listede yer alan hazır şablonlar arasında remote desktop mevcut. seçilerek ekle butonuna tıklanır.
    kaydet denilerek çıkılır.

bu yöntem ile turkcell 3g internet bağlantısı ile remote desktop mobile uygulamasını kullanarak evimdeki bilgisayara istediğim yerden bağlanabiliyor ve kontrol edebiliyorum.

anlatım biraz yetersiz ve sınırlı oldu ama umarım işe yarar.

edit : anlatımda bir iki değişiklik ve eklenti yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 22 Mart 2010; 22:10:14 >

• hece arkadaşım ana ekrandaki hava durumu gittiğim yere göre güncelleştirilmesini nasıl yaparım.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack1905

hece arkadaşım ana ekrandaki hava durumu gittiğim yere göre güncelleştirilmesini nasıl yaparım.?

şu anki ayarlar ile otomatik güncelleştirme yapıyor diye düşünüyorum.

settings-menu-all settings-personal-phone-gsm/umts sevices altında "time synchronazition" üzerinde "get settings" tıklarsan "automatic change time zone and clock" işaretli ise bu işlemi yapıyor diye biliyorum. ancak cihazı aldım alalı hiç konum değişikliği yapmadığımdan kesin bir şey söyleyemeyeceğim.

bir de ana ekranda menu-weather setting altında "download when roaming" var. belki bu da işe yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 22 Mart 2010; 22:25:15 >
  • Merhaba arkadaşlar, HTC HD2 ile Iphone 3gs 16gb arasında kaldım. HTC ele oturmuyor gibi geldi boyut olarak. Gerçekten kararsızım =/ Iphone hem piyasada çin malı moduna girdi hemde orjinali htc den pahalı. Htc şarjı wi-fi ye gerektiğince bağlanmak kaydıyla kaç gün gider.? Tavsiyeleriniz nelerdir.
  • merhaba arkadaşlar,HTC HD2 ile internetten netload,rapidshare,hotfile gibi indirme sitelerinden indirme yapabilirmiyiz.yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Tekrardan merhaba arkadaslar, oncelikle telefonu yeni almis arkadaslara hayirli olsun diyorum. Bu telefonu cozmek, tam verim almayi ogrenmek gercekten cok zaman aliyor mesela ben alali neredeyse 1 ay oldu ama hala yeni seyler ogreniyorum

IGO ve benzer programlarin linklerini bu konu altinda bulabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_36484041/mpage_1/key_/tm.htm ayrica garmin navigasyon yaziliminida BURADAN indirebilirsiniz, oldukca iyi bir navigasyon alternatifi.

Anladigim kadariyla benim gibi bir kac kisi HTC HD2 nin arac kitini ariyor, ben HTC HD2 Car Upgrade Kit CU S400 (http://www.htcaccessorystore.com/uk/p_htc_item.aspx?i=188277 ) gorsel olarak cok begendim, ingilitere de satisa basladi ve kendime getirtmeyi dusunuyorum ama icinden cikan software (navipanel) acaba IGO 8 i calistirirmi emin degilim. Diger HTC HD2 basliginda bu navipanel programinin sadece co pilotu destekledigini okudum, eger igo veya garmin icin de bu software kullanilabiliyorsa bu car kit mukemmel.

Sevgili Hece sana bir kac sorum olacak;

Cihazda mesaj yazarken nedense capslock acip tum harfleri buyuk yazamiyorum (her harfte shift e basmam gerekiyor) 1.61 rom yukluyken capslock vardi telefonda ama 1.66 yi yukledikten sonra malesef capslock acik tutamiyorum varmidir bunun bir cozumu?
    Birde merak ettim hd2 de geri donusum kutusu varmi, sildigimiz hersey telefonun-kartin hafizasindan direk siliniyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: CooLBye

Merhaba arkadaşlar, HTC HD2 ile Iphone 3gs 16gb arasında kaldım. HTC ele oturmuyor gibi geldi boyut olarak. Gerçekten kararsızım =/ Iphone hem piyasada çin malı moduna girdi hemde orjinali htc den pahalı. Htc şarjı wi-fi ye gerektiğince bağlanmak kaydıyla kaç gün gider.? Tavsiyeleriniz nelerdir.

HD2, iphone'dan biraz daha büyük ama tek el ile rahatlıkla kullanabiliyorum. tabi herkesin ellerinin büyüklüğü farklı olacağından satın almadan önce denemekte fayda var.

office programları, navigasyon, , internet, e-mail amaçlı kullanım için HD2, multimedia ve oyun yoğunlukta kullanım için iphone diyorum. sonuçta her ikisi de kendi alanlarında gayt başarılı cihazlar.

kullanım durumuna göre şarj 1-2 gün civarı gider. cihazı aktif kullanan birisi için 2 günü geçeceğini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

Tekrardan merhaba arkadaslar, oncelikle telefonu yeni almis arkadaslara hayirli olsun diyorum. Bu telefonu cozmek, tam verim almayi ogrenmek gercekten cok zaman aliyor mesela ben alali neredeyse 1 ay oldu ama hala yeni seyler ogreniyorum

IGO ve benzer programlarin linklerini bu konu altinda bulabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_36484041/mpage_1/key_/tm.htm ayrica garmin navigasyon yaziliminida BURADAN indirebilirsiniz, oldukca iyi bir navigasyon alternatifi.

Anladigim kadariyla benim gibi bir kac kisi HTC HD2 nin arac kitini ariyor, ben HTC HD2 Car Upgrade Kit CU S400 (http://www.htcaccessorystore.com/uk/p_htc_item.aspx?i=188277 ) gorsel olarak cok begendim, ingilitere de satisa basladi ve kendime getirtmeyi dusunuyorum ama icinden cikan software (navipanel) acaba IGO 8 i calistirirmi emin degilim. Diger HTC HD2 basliginda bu navipanel programinin sadece co pilotu destekledigini okudum, eger igo veya garmin icin de bu software kullanilabiliyorsa bu car kit mukemmel.

Cihazda mesaj yazarken nedense capslock acip tum harfleri buyuk yazamiyorum (her harfte shift e basmam gerekiyor) 1.61 rom yukluyken capslock vardi telefonda ama 1.66 yi yukledikten sonra malesef capslock acik tutamiyorum varmidir bunun bir cozumu?
    Birde merak ettim hd2 de geri donusum kutusu varmi, sildigimiz hersey telefonun-kartin hafizasindan direk siliniyormu?

shift tuşuna ard arda iki kez basarsan büyük harf modunda kilitli kalıyor.

bildiğim kadarı ile windows mobile'in kendi file explorer'ında geri dönüşün kutusu yok ama ben resco explorer kullanıyorum, bu özellik mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: sauronvoko

merhaba arkadaşlar,HTC HD2 ile internetten netload****,hotfile gibi indirme sitelerinden indirme yapabilirmiyiz.yardımcı olursanız çok sevinirim.

diğerlerini denemedim ama rapid share'den problemsiz şekilde dosya indirebiliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CooLBye

Merhaba arkadaşlar, HTC HD2 ile Iphone 3gs 16gb arasında kaldım. HTC ele oturmuyor gibi geldi boyut olarak. Gerçekten kararsızım =/ Iphone hem piyasada çin malı moduna girdi hemde orjinali htc den pahalı. Htc şarjı wi-fi ye gerektiğince bağlanmak kaydıyla kaç gün gider.? Tavsiyeleriniz nelerdir.

HD2, iphone'dan biraz daha büyük ama tek el ile rahatlıkla kullanabiliyorum. tabi herkesin ellerinin büyüklüğü farklı olacağından satın almadan önce denemekte fayda var.

office programları, navigasyon, , internet, e-mail amaçlı kullanım için HD2, multimedia ve oyun yoğunlukta kullanım için iphone diyorum. sonuçta her ikisi de kendi alanlarında gayt başarılı cihazlar.

kullanım durumuna göre şarj 1-2 gün civarı gider. cihazı aktif kullanan birisi için 2 günü geçeceğini sanmıyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Genelde internet üzerinden maillerime bakarım. Bu ara aşırı derecede navigasyona ihtiyacım var. 3Gs bunu karşılar mı yada HTC HD2 arasında ne kadar fark olur bilemiyorum. Oyun olarak çok fazla takılacagımız zannetmiyorum. Psp'm vardı sattım uzun yıllar kullandım. Internet ve mını oyunları netbook'um fazlasıyla veriyor. Elbette acil olan para transferi yada msn gibi durumlar için telefondan nete girmem gerekecek pc olmadıgı yerlerde. Birde parmaklarım büyük oldugu için dokunmatik ekranı benim için önemli Bu yüzden 5800 xpress music seçeneğini eledim. Applicationları çok kullanırım. Bu konuda kafamı karıştırıyor. Apple ipod'um sayesinde itunes ve sync-appstore 'a yabancı değilim. Ah birde bu kadar piyasada çakması olmasa =/ uyuz oluyorum.

• CooLBye;

Ben Ipod touch kullaniyorum eger sizinde Ipodunuz Touch modeli ise (Iphone nun aynisi) Iphone almanizi tavsiye etmem. Ben Iphone a verilen paraya aciyorum acikcasi, bu telefon isim yaptigi icin bukadar pahali oldugunu dusunuyorum. Diger yandan kolay kullanimi, applications lara kolay ulasim sayesinde HTC HD2 den cok daha ustun cunku tum programlar apple store da derli toplu indirilmeyi bekliyor.
    Ben bilgisayarlarla hasir nesir olan biriyim ki HTC HD2 de ayarlar yapmak, program aramak ve kurmak YANI bunlarin hepsini ogrenmek zaman aliyor. HTC HD2 kolay bir telefon degil ama ogrendikten sonra tam bir cep bilgisayari. GPS e gelince ben IGO8 ve Garmin yazilimlarini ucretsiz kurdum inaninki arabamdaki navigasyondan cok daha basarili hemde aninda uydu buluyor. Iphone alirsaniz programlar icin jail break yaptirirsinizki riskli bir islemdir HTC HD2 de programlar icin boyle birsey yapmaniza gerek yok, cogu kullanici film paylasir gibi internette programlari paylasmis. Saygilarimla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

Tekrardan merhaba arkadaslar, oncelikle telefonu yeni almis arkadaslara hayirli olsun diyorum. Bu telefonu cozmek, tam verim almayi ogrenmek gercekten cok zaman aliyor mesela ben alali neredeyse 1 ay oldu ama hala yeni seyler ogreniyorum

shift tuşuna ard arda iki kez basarsan büyük harf modunda kilitli kalıyor.

bildiğim kadarı ile windows mobile'in kendi file explorer'ında geri dönüşün kutusu yok ama ben resco explorer kullanıyorum, bu özellik mevcut.

Yani benim merak ettigim eger sildigim seyler direk telefondan siliniyorsa sorun deil, yoksa sildigim halde bosu bosuna telefonun yada hafiza kartinin icinde yer kaplamasi telefonu zamanla yavaslatir.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.