Şimdi Ara

HTC HD2 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
0
Favori
67.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende htc hd2 almayı düşünüyorum fakat fiyatı biraz çok geliyor acaba mayıs haziran gibi ürünün fiyatında bi düşüş olurmu??
  • merhaba
    forumu ilk başından bu yana zevkle okudum, bu tarz bi tlf hiç kullanmadım hep symbianlı modeller kullandım. amacım iphone 3gs almaktı.ama bu ürünü görünce incelemek için forumu gezdim ilk baştaki bilgiler çok etkili oldu hd2 ye yönelmeme. bir arkadasımdan 1 günlüğüne iphonesini aldım denemek için gayet hoş kullanışlı geldi ama herkes jailbreak yapmadan kullanılmaz diyo ve ayrıca pil ömrü tam doluyken 6 saatte bitti. aryıca facebookta videoları açamadım flash destegi yok. anladıgım kadarıyla iphone sadece kendine özgu bi telefon video formatlarının cogunu desteklemiyor.
    sorularım şunlar.
    - nokia e51 kullanıyorum rehberimi notlarımı vs. hd2 ye nasıl aktarabilirim?
    - hd2 de facebookta video izleyebilirmiyim?
    - iphonede atv vardı wifiden direk net bir sekilde atv izlenebiliyodu. hd2 dede böyle bişey varmı?
    - teşekkürler. kolay gelsin cevap için tşk ederim

• bu arada ben e51 ile facebookta video seyredebiliyorum skyfire adlı program üzerinden. ama ekran çok küçük hiç tadı yok. bu yüzden cok büyük ekranlı tlf almak istiyorum.
  • cihaz kvk garantili ise zaten ilk açılış anında kurulum dilini belirlemek için ingilizce veya türkçe olarak iki seçenek sunuyor. ingilizce seçilirse herhangi bir yama falan uygulanmadan orjinal dilde kurulum işlemi tamamlanıyor. türkçe seçeneği seçilirse cihazın dilini türkçeye çeviren ve klavye seçenekleri arasına türkçe klavyeyi ekleyen yama dosyası da cihaza yüklenerek kurulum işlemi tamamlanıyor.

yani türkçe yapmak için ayrıca dışardan bir şey kurmaya gerek yok. ancak cihaz kurulumu başta ingilizce seçilmiş ve sonra türkçe yapılmak isteniyorsa ilk seçenek olarak cihaza hard reset atılıp (tüm bilgiler silinerek cihaz fabrika ayarlarına dönecektir) kurulum ekranının yeniden gelmesi sağlanarak dil seçimi yapılabilir. ikinci seçenek ise diğer başlıklarda arkadaşlar bu yama dosyasını ayrıca vermişlerdi. bu yama cihaza kurularak türkçeleştirme işlemi yapılabilir.

cihazın hızını etkilemeden türkçeleştirme yapan bir yamaya şimdiye kadar rastlamadım. bu iş yama ile değil de microsoft'un doğrudan türkçe windows mobile çıkarması ile en problemsiz şekilde halloacaktır ancak.

bu arada kvk cihazlarda 1.61 versiyon rom yüklü olarak geliyor. cihazın son rom versiyonu 1.66. ancak türkiye için henüz bu versiyon official olarak yayınlanmadı. bunu yüklemek için cihazın garantisinin bozulmasını göze alarak hspl işlemi yapmak gerekiyor. tabi bu şekilde yüklenecek romlarda türkçe yama gelmiyor, ayrıba bulup cihaza yüklemek lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: rigel55

hece arkadaşım verdiğin bilgiler ve tanıtım için nasıl teşekkür etsem az kalır ama şunu belirtmek istiyorum ben şimdi hayatımda ilk defa windows mobile işletim sistemi kullanan biri olarak sana şunu sormak istiyorum yada diğer arkadaşlarıma ben bu cihazı kutusundan çıkardım açtım herşey normal kvk dan aldım bunun romu eski versiyondur güncelledim sitesinden buraya kadar herşey yasal garanti bozulmamış şekilde yaptım türkçe yapmak istiyorum yama yükleyince garanti bozuluyormu herkez dertli onda şu sorun bunda bu sorun hepsinin sebebi türkçe yama ise bunun stabil çalışan diğer programları yada işlemci hızını etkilemeyen bir türkçe dil yaması yokmu varsa ismi cismi sürümü nedir hani ben iphone satmış ve bu cihazı almış biri olarak bizim konularda gördüğüm anlatımda bir yardımı gözüm arıyor ha tabiki sizlerin açıklamalarıda güzel ama işte biz acemiler için kafa karıştırıyor lütfen yardımcı olunuz saygılar

• dolar fiyatında düşme olursa ancak bu mümkün olur gibi. cihazın fiyatı, çıktığı günden bugüne düşmek yerine döviz kurlarından etkilenerek bir miktar yükseldi.

ancak cihazın sıfırında düşme olmasa bile o dönemlerde ikinci el fiyatları baya bi makul seviyelere gelmiş olur. o aylarda, garantisi devam eden temiz bir ikinci el cihaz makul fiyata bulunabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: blackeye34

bende htc hd2 almayı düşünüyorum fakat fiyatı biraz çok geliyor acaba mayıs haziran gibi ürünün fiyatında bi düşüş olurmu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 17 Şubat 2010; 1:27:18 >
  • XDA Developers
    Copy phone contacts from Nokia
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=297202
    başlığında contacts bilgilerinin nokia'dan wimdows mobile'a nasıl aktarılabileceğine dari bir çözüm anlatmış. nokia pc suit ile rehber bilgilerinin outlook'a aktarılmasını ve oradan outlook'taki contact'ların wm'ye aktarılmasını söylemiş.

ayrıca pc üzerinden contact bilgileri düzenlemek için jeyo mobile companion isimli bir yazılım var. sms yedekleme vb. konularda da faydalanılabilecek çok faydalı bir yazılım.

tv kanalları için SPB TV isimli programı deneyebilirsin.

@menbes

mail adreslerini rehberden temizlemek için jeyo mobile companion işine yarayabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

merhaba
    forumu ilk başından bu yana zevkle okudum, bu tarz bi tlf hiç kullanmadım hep symbianlı modeller kullandım. amacım iphone 3gs almaktı.ama bu ürünü görünce incelemek için forumu gezdim ilk baştaki bilgiler çok etkili oldu hd2 ye yönelmeme. bir arkadasımdan 1 günlüğüne iphonesini aldım denemek için gayet hoş kullanışlı geldi ama herkes jailbreak yapmadan kullanılmaz diyo ve ayrıca pil ömrü tam doluyken 6 saatte bitti. aryıca facebookta videoları açamadım flash destegi yok. anladıgım kadarıyla iphone sadece kendine özgu bi telefon video formatlarının cogunu desteklemiyor.
    sorularım şunlar.
    - iphonede atv vardı wifiden direk net bir sekilde atv izlenebiliyodu. hd2 dede böyle bişey varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hece

XDA Developers
    başlığında contacts bilgilerinin nokia'dan wimdows mobile'a nasıl aktarılabileceğine dari bir çözüm anlatmış. nokia pc suit ile rehber bilgilerinin outlook'a aktarılmasını ve oradan outlook'taki contact'ların wm'ye aktarılmasını söylemiş.

ayrıca pc üzerinden contact bilgileri düzenlemek için jeyo mobile companion isimli bir yazılım var. sms yedekleme vb. konularda da faydalanılabilecek çok faydalı bir yazılım.

@menbes

mail adreslerini rehberden temizlemek için jeyo mobile companion işine yarayabilir.

quote:

merhaba
    sorularım şunlar.

tşk ederim hece, bu facebook hakkında ne yapılabilir, olmazsa olmazım facede video izlemek :) ve diger flash sayfaları.. e51 de skyfire isimli symbian destekli programla facede videoları izleyebiliyorum ama malum ekran küçük oldugu için degmiyo, nokianin n97 modeline ne dersiniz?

• facebook kullanmadığımdan hiç deneme şansım da olmadı. ancak skyfire'ın windows mobile destekli versiyonu da mevcut. symbian'da işe yarıyor ise wm'de de işe yarar diye düşünüyorum.

quote:

quote:

XDA Developers

@menbes

quote:

merhaba
    sorularım şunlar.

tşk ederim hece, bu facebook hakkında ne yapılabilir, olmazsa olmazım facede video izlemek :) ve diger flash sayfaları.. e51 de skyfire isimli symbian destekli programla facede videoları izleyebiliyorum ama malum ekran küçük oldugu için degmiyo, nokianin n97 modeline ne dersiniz?

• quote:

dolar fiyatında düşme olursa ancak bu mümkün olur gibi. cihazın fiyatı, çıktığı günden bugüne düşmek yerine döviz kurlarından etkilenerek bir miktar yükseldi.

ancak cihazın sıfırında düşme olmasa bile o dönemlerde ikinci el fiyatları baya bi makul seviyelere gelmiş olur. o aylarda, garantisi devam eden temiz bir ikinci el cihaz makul fiyata bulunabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: blackeye34

bende htc hd2 almayı düşünüyorum fakat fiyatı biraz çok geliyor acaba mayıs haziran gibi ürünün fiyatında bi düşüş olurmu??

hımm teşekkürler

• quote:

Ben de Skyfire ile nete bağlanıyorum. Face ve Youtube videolarını çok rahat izleyebiliyorum. Geniş ekranda tabiii :)

Rehber konusunda benim de tekniğim şu oldu. N95 kullanıyordum. Önce rehberimi simkart a kopyaladım , ancak "N" harfine kadarı sığdı. Sonra simkartı HD2 ye takıp, simkarttaki numaraları rehbere kopyaladım. Sonra simkarttaki numaraları silip tekrar N95 e taktım. Bu kez de "N" harfinden sonrakileri simkarta kopyalayıp HD2 ye aktardım. Yaklaşık 5 dakikamı aldı. Ayrıca önce soyad, sonra ad yazma problemi de olmadı. Kolaylıkla rehberimi kopyalamış oldum. Alternatif olarak düşünebilirsin.

• arkadaşlar, bluetooth kulaklıkla konusurken sesim karşıya çok az gidiyor? ama aynı kulaklığı başka bir telefonde denediğim vakit gayet düzgün. Yabancı forumlarda da bazıları bunu sormus ama tam bir cevap birliği tam göremedim veya ben bulamadım(çoğu ihtimal). Bu konuda neler yapabilirim?
  • arkadaşlar 1.61.748 li bir versiyon az çok hatırladığım ekranda okuduğum kadarı ile ve türkçe seçtim açıldı ve hiçbir problem yok telefonda şükürler olsun ne hızda nede başka bir programda herkeze teşekkürler ha unutmadan garip bir olaya şahit oldum onuda söyleyeyim başta windows live kayıt yapamadım dolayısıyla ne mail (hotmail) nede messenger a katılamıyorsun bu sebeple sandımki rom dan türkçe yama olayından kaynaklı herkez diyorya işte türkçe yama etkiliyor çalışan programları çalıştırmıyor diye bende eyvah tam yırttık sms den çift foto dan bunun gibi problemlerden derken buna yakalandım dedim tam rom yükleyecektimki yabancı sitelerde bunun sebebinin şifrenizin 12 karakterden fazla olması olduğunu öğreninceye kadar hemen şifremi 8 karaktere düşürdüm ve artık sorun kalmadı herşey stabil ve sağlıklı çalışıyor herkese tekrar teşekkürler
  • cihazın yanında verilen kılıf çok güzel ve kullanışlı ancak ister istemez cihazı kalınlaştırıyor. cepte taşırken kolay olur düşüncesi ile geçtiğiz hafta başında alternatif kılıf olarak Zagg Invisible Shield aldım.

kılıfın fiyatı çok yüksek. 49 tl gibi bir fiyata satılıyor. gerçi 1.500 tl'lik bir cihazı koruyacaksa elbette o fiyat da verilir düşüncesi ile almıştım. ama pek beklediğim gibi çıkmadı. aslında cihazın arka kısmını çok iyi sardı. çok sağlam ve güzel bir muhafaza sağladı. cepte taşırken çizilmeyeceğine dair güven oluşturdu bende. ancak ekran için aynı şeyi söylemek zor. yani ekranı çizilmelere koruması konusuda problem yok ancak ekrana uygulaması çok zor. en başta ekrana tam oturacak şekilde yerleştirmek çok zahmetli. tabi bu esnada en ufak toz bile yapışsa hemen çirkin bir görüntü olarak kılıfın altında kendini belli ediyor. kirletmeden ve iz bırakmadan ekrana yerleştirmek sağlam bir beceri ve yetenek istiyor. arka yüze uygulamak çok daha zahmetsizdi ve çok başarılı sonuç vermişti. ayrıca ekrana bu korumayı uyguladıktan sonra parmağı ekranda gezdirmek te problem olmaya başladı. kaymayı engelleyici bir kılıf. ekran kilidini bile kaldırırken zorlanmalar yaşadım. yani ekran koruyucusunu çok başarısız buldum. 2-3 gün kullandıktan sonra da söküp kaldırdım. (tabi sadece ekrandakini çıkardım. )

ekran için piyasada 4 tanesi 10 tl'ye satılan koruyucu jelatinlerden almıştım Invisible Shield alana kadar onu kullanıyordum ve tekrar ona döndüm. yani ekrandaki invisible shield gerçekten bir işkence imiş onu anladım.

ekran koruyucu jelatin takmak isteyen arkadaşlara tavsiyem, jelatini takarken yukardan aşağı yada aşağıdan yukarı doğru değil de soldan sağa ya da sağdan sola olacak şekilde kılıfı takmaları yönünde. uzun kenarlardan birini iyice hizalayıp kenara iyice dayadıktan sonra sola ya da sağa doğru yavaş yavaş jelatini yerleştirirseniz çok başarılı sonuç alınabiliyor. benim ekranda şu an kılıf olduğu bile belli olmuyor.

• quote:

aşağıdaki adreste orjinal batarya mevcut. fiyatı kargo dahil 43$ gibi rakama geliyor. 1230 mAh batarya.

yan sanayi 1200 mAh batarya ise 28$ gibi fiyata geliyor kargo dahil.

her ikiside paypal ile ödeme kabul ediyor ve Türkiyeye satış yapıyorlar.

sırf yedek olsun, yolda bırakmasın diye yan sanayi almak ne kadar doğru olur bilemiyorum ama ben 15 dolar farkı verir orjinal bataryayı almayı tercih ederdim. (gerçi yan sanayi olan ile birlikte harici şarj ünitesi de geliyor). Xperia'yı verdiğim arkadaş yan sanayi yedek batarya aldı ama normal bataryanın çeyreği kadar bile performans alamıyor.

tabi ben bekleyip, pahalı da olsa uzun yolculuklarda kaygısızca kullanmak için 2300 mAh bataryayı almak istiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Fiyat biraz pahalı geldi batarya için nerden baksan 20 sterlinde kargosu tutar onun.Orjinal bataryası ne kadar acaba yada yan sanayi alınsa cihaza zararı olur mu?

öncelikle detaylı inceleme için teşekkürler

gg de 2700 mh yedek piller var bunlar cihaza herhangi bir zarar verirmi ?

yoksa kendi mh da mı almak lazım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: panelvan

quote:

aşağıdaki adreste orjinal batarya mevcut. fiyatı kargo dahil 43$ gibi rakama geliyor. 1230 mAh batarya.

yan sanayi 1200 mAh batarya ise 28$ gibi fiyata geliyor kargo dahil.

her ikiside paypal ile ödeme kabul ediyor ve Türkiyeye satış yapıyorlar.

sırf yedek olsun, yolda bırakmasın diye yan sanayi almak ne kadar doğru olur bilemiyorum ama ben 15 dolar farkı verir orjinal bataryayı almayı tercih ederdim. (gerçi yan sanayi olan ile birlikte harici şarj ünitesi de geliyor). Xperia'yı verdiğim arkadaş yan sanayi yedek batarya aldı ama normal bataryanın çeyreği kadar bile performans alamıyor.

tabi ben bekleyip, pahalı da olsa uzun yolculuklarda kaygısızca kullanmak için 2300 mAh bataryayı almak istiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Fiyat biraz pahalı geldi batarya için nerden baksan 20 sterlinde kargosu tutar onun.Orjinal bataryası ne kadar acaba yada yan sanayi alınsa cihaza zararı olur mu?

öncelikle detaylı inceleme için teşekkürler

gg de 2700 mh yedek piller var bunlar cihaza herhangi bir zarar verirmi ?

yoksa kendi mh da mı almak lazım ?

Kendi pilini almak daha mantıklı geliyor bana xda.developer da da bu konuda iki pil markasını önerenler var ama bazılarının memnun kaldığı aynı pilden bazıları hiç memnun kalmamış demekki belli standart yok.Birde 1500 ma pillerin orjinal 1230 ma kadar bile dayanmadığı yazılı .Kendi deneyimimi yazayım Touch HD için orjinali 1350 ma idi 1500 ma lık yedek almıştım ama hiç verim alamadım ayrıca lityum yazmasına rağmen lityum değilmiş gibi effeck oluşturdu bir müddetv sonra bu nedenle ben kesin orjinal almayı düşünüyorum.
    Bu arada şunu sorayım kullandığımız radyo sürümü ve normal kullanımda ne kadar pil ömrüne sahip olduğunuz.
    Kendimden örnek vermek gerekirse Dutty HG 0.8 Rom WWE üzerinde 2.08.50.08_2 kullanmaktayım (iki günden beribu radyo rom )fena değil galiba...

• dün itibari ile, Adata 8GB Class 6 micro sd kart aldım. beğendim ve memnun kaldım. 8 gb kart düşünen arkadaşlara tavsiye edebilirim.

• quote:

cihazın yanında verilen kılıf çok güzel ve kullanışlı ancak ister istemez cihazı kalınlaştırıyor. cepte taşırken kolay olur düşüncesi ile geçtiğiz hafta başında alternatif kılıf olarak Zagg Invisible Shield aldım.

kılıfın fiyatı çok yüksek. 49 tl gibi bir fiyata satılıyor. gerçi 1.500 tl'lik bir cihazı koruyacaksa elbette o fiyat da verilir düşüncesi ile almıştım. ama pek beklediğim gibi çıkmadı. aslında cihazın arka kısmını çok iyi sardı. çok sağlam ve güzel bir muhafaza sağladı. cepte taşırken çizilmeyeceğine dair güven oluşturdu bende. ancak ekran için aynı şeyi söylemek zor. yani ekranı çizilmelere koruması konusuda problem yok ancak ekrana uygulaması çok zor. en başta ekrana tam oturacak şekilde yerleştirmek çok zahmetli. tabi bu esnada en ufak toz bile yapışsa hemen çirkin bir görüntü olarak kılıfın altında kendini belli ediyor. kirletmeden ve iz bırakmadan ekrana yerleştirmek sağlam bir beceri ve yetenek istiyor. arka yüze uygulamak çok daha zahmetsizdi ve çok başarılı sonuç vermişti. ayrıca ekrana bu korumayı uyguladıktan sonra parmağı ekranda gezdirmek te problem olmaya başladı. kaymayı engelleyici bir kılıf. ekran kilidini bile kaldırırken zorlanmalar yaşadım. yani ekran koruyucusunu çok başarısız buldum. 2-3 gün kullandıktan sonra da söküp kaldırdım. (tabi sadece ekrandakini çıkardım. )

ekran için piyasada 4 tanesi 10 tl'ye satılan koruyucu jelatinlerden almıştım Invisible Shield alana kadar onu kullanıyordum ve tekrar ona döndüm. yani ekrandaki invisible shield gerçekten bir işkence imiş onu anladım.

ekran koruyucu jelatin takmak isteyen arkadaşlara tavsiyem, jelatini takarken yukardan aşağı yada aşağıdan yukarı doğru değil de soldan sağa ya da sağdan sola olacak şekilde kılıfı takmaları yönünde. uzun kenarlardan birini iyice hizalayıp kenara iyice dayadıktan sonra sola ya da sağa doğru yavaş yavaş jelatini yerleştirirseniz çok başarılı sonuç alınabiliyor. benim ekranda şu an kılıf olduğu bile belli olmuyor.

Oncelikle sevgili "hece" sana paylasimlarindan dolayi cok tesekkur ederim. Bende bugun HD2 alarak araniza katildim ancak burada okudugum ve anlamadigim terimler yuzunden sirf beni strese sokacak diye telefonu kutusundan cikarmiyorum. Benim ilk WM deneyimim olacak allah bana sabir ve kolayliklar versin :). Merak ettim sormak istiyorum; Ankara da yasiyorum ve bana bu cihazin aksesuarlarini satan bir websitesi yada bir magaza onerirmisiniz? Aksesuarindan bana gerekli olabilacekler : Invisible Shield yada sizin onerdiginiz "4 tanesi 10 tl'ye satılan koruyucu jelatinler" ve arac kiti (arac sarji vs.) nereden temin edilir? Son olarak ilk sarjini kac saat yapmaliyim bu aletin?

• Merhaba arkadaslar..
    Bugun yeni bir sorun kesfettim cihazda.. Arkadaslar muzikle beraber messengeri acarsaniz cok fazla kasmaya basliyor. bu kasma sms attiktan sonrada yada sms gelirkende oluyor.

ayrica messngeri actiktan sonra msn listemdeki herkes normal telefonun rehberinede kaydolmus. tek tek sildim bu sefer yine oldu. bunu nasil engelleyebilirim?
  • @Yelken85

yeni cihazın hayırlı olsun. windows mobile'a alışmak biraz sabır istiyor gerçekten. ama alışınca da vazgeçilmez oluyor

Invisible Shield'ı hepsiburada.com'dan almıştım.http://www.hepsiburada.com/zagg-invisible-shield-htc-hd2-gorunmez-cizilmez-kilif-omur-boyu-garanti-full-body/productDetails.aspx?categoryid=16102&productid=telkilifinihtchd2

diğer ekran koruyucu jelatinleri'de sahibinden.com üzerinden sipariş verdim. aynı gün kargoya verdiler ve ertesi gün elime geçmişti.

ekran koruyucu jelatin ile birlikte silikon kılıf almıştım. çok başarısız ve kullanışsız bir kılıf. kesinlikle tavsiye etmem.

ben ilk sarjı 12 saat kadar yaptım. sonrasında da pili tamamaen bitirip 8 saat kadar şarjda tuttum. sonrasında normal şarj şeklinde kullanıyorum.

umarım cihaz kısa sürede alışırsın ve memnun kalırsın.

@chirkinordek

ben müzik player olarak CorePlayer kullanıyorum ve sms esnasında bahsettiğin yavaşlamayı şu ana kadar yaşamadım. acaba bu yavaşlama ve kasılma farklı player kullanımından kaynaklı olabilir mi?

• tesekkurler "hece" anladigim kadariyla invisible shieldi kullanissiz bulmussunuz, ekranin dokunmatik hassasiyetini cokmu etkiliyor, daha dogrusu alsam telefonu kullanmakta cokmu zorlanirim? Biraz arastirdim buna benzer bi sikayet bulamadim Zagg invisible shield hakkinda.
    Peki ekran koruyucu jelatinler nasil, dayaniklimi, ekranin hassasiyetine olumsuz bir etki yapmiyormu?

Bu arada HTC nin resmi web sitesinde turkce 1.66 rom guncellemesi var, ben telefonu ingilizce kullanicam rom guncellemesinden sonra sadece turkcemi kullanabiliyorum yoksa yine ingilizce secebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yelken85 -- 5 Mart 2010; 2:25:46 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.