3D Gallery yatay mod nihayet bu romda çalışıyor. Ancak tamamen türkçe yapılamıyor. Forumu okudum ama çözüm yok. Çok fazla deneyemedim ama GPS de çalışmıyor. Yeni klavye tuş çeşitleri eklemiş. Ama yazarken baya geriden geliyor. Daha doğrusu bazen takılyor. Friendstream yok. Sonradan yüklenebileceğini yazmış ama yüklenmiyor.
XDA ve htpedia da bulunan hemen her romu denedim. Bu eclair custom romlar içinde performansı en iyi ikinci rom bence. Ancak birincisi VillainROM 3.4. Bugün tekrar VillainROM 3.4'e döndüm.
Bana göre Villain Rom'ların hepsi orjinal 1.5 Hero Rom'undan daha hızlı ve stabil
Ben zaten eclair'ler arasında en hızlısı VillainROM 3.4 demiştim. Bütün versiyonlar arasında açık ara en hızlısı MCRom bence.
Ben bu tarihleri HTC'ye mail attım doğruluğunu onaylar mısınız diye cevap mailinde şimdiye kadar bu güncelleme bilgileri doğrudur bi aksaklık olmamıştır dediler.
O zaman HTC EU (Nordic/Greek/RUS/UKR/SA) 2010/4/2 yazıyor. Nerede bu güncelleme? Duyan var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Tyson Granger
Ben bu tarihleri HTC'ye mail attım doğruluğunu onaylar mısınız diye cevap mailinde şimdiye kadar bu güncelleme bilgileri doğrudur bi aksaklık olmamıştır dediler.
Arkadaşlar Merhaba,
Ben Teknoloji özürlüyüm ama bir Hero sahibiyim:-) HTC ile uzun uzun ve zaman zaman sertleşen yazışmalarımın sonunda ban gönderdikleri maili sizinle paylaşıyorum...
Dear ..... .........
The HTC Customer Service Representative that has been handling your message would like to know if your question has been successfully answered. You can reply to or close your question by visiting:
If you do not respond to or close your question within 15 days, it will be closed automatically.
Sincerely,
HTC
We are unable to receive replies to this email account. Please visit us atwww.htc.com if you have any questions or need further assistance.
New Response From [ Ammar (Turkey Support (Tech)) ] Sayın ..... Müşteri Destek Merkezi ile irtibata geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Geçtiğimiz günlerde sorunuz hakkında bize yazmıştınız.
HTC HERO icin Eclair2.1 yukseltmesi Buy ayin icinde websitemizin destek bolumunde yayinlanacaktir.
Yukarıdaki adımların sorununuzu çözmemesi halinde, websitemizi ziyaret etmenizi rica ederiz. Bunun içinhttp://www.htc.com/www/support.aspx adresini ziyaret edebilir veyawww.htc.com adresinden Türkiye'yi seçtikten sonra, destek bölümünü ziyaret edebilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla,
Benide aranıza kabul edin:-)
Aramıza hoşgeldin...
Bu haber ile daha da hoşgeldin
quote:
Orijinalden alıntı: Hungry Duck
HTC HERO icin Eclair2.1 yukseltmesi Buy ayin icinde websitemizin destek bolumunde yayinlanacaktir.
arkadaşlar ben JAVA proğram çalıştıramıyorum heroda..java runner.apk gibi bir kaç proğram yükledim,fakat java uygulamaları çalıştıramıyorum bu konuda bilgisi olan veya java uygulma çalıştıran arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba??
Üyelerin arasına benide yazabilirsiniz arkadaşlar, yaklaşık üç buçuk aydır kullanıyorum ve telefonumdan oldukça memnunum. Fakat bazı sıkıntılarım yok değil, örneğin fotoğraf çekmekte çok zorlanıyorum. Auto focus özelliği olmasına rağmen fotoğraflar genellikle flu çıkıyor. Acaba ben mi birşeyleri eksik yapıyorum yada bilmediğim başka bir ayar mı var? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Arkadaşlar kötü bir haberim var.
Eğer KVK Hero 'nuz varsa markete 2.1 güncellemesiyle de erişemeycekmişiz. Google android market i TR ye açmak istemiyormuş. KVK da CID numarası değişmiş telefonları garanti dışı bırakıyor. Yani htc aslında ayıplı ürün satıyor. Param la yasal yollardan alır, vergisini verip kullanırsam market yok ama yurt dışından getirtip kullanırsam var. Hep beraber bi yüklenmemiz lazım Htc ye.
HTC'ye değil de Google Türkiye Ofisine baskı yapmak lazım.
Gerçi ortada problem yok. Google açmıyorsa marketi, TR piyasasında kırılmış programlar kullanılır. Kendileri bilir.
selam arkadaşlar ben de hero yok ama almayı düşünüyorum ben bu zamana kadar bir çok tel ve işletim sistemi üzerine araştırıyorum internet üzerinde video izleyemiyorum bir tek android iştetim sistemi kandı bu alanda araştımalarıma göre android diğerlerine oran daha başarılı sanırım adobe sitesin de 2.1 güncellemesi için flash desteği veriyor ve youtube de de izledim görünüyor ama kendim elime alıp görmeyince pek kendimce kanaaat getiremiyorum bir de siz kullanıcılara sormak istiyorum bu cihazla pc deki bigi internette her türlü siteden her türlü video yu izleye biliyormusunuz yoksa 2.1 güncellemesi gelince izlenebilecekmi bir şey daha htc ye birtek kvk mı garanti veriyor ben arvato teleservice dede gödüm orasıda garantili onarım yapıyor teleservice yi pek bilen olmaz ama aranızda bilenlerde vardır kvk android marteti kilitliyormuş o bakımdan sordum bukadar saçma bişey olamaz billet çatır çatır para verip aloyor ve bundan kvk köşeyi dönüyor billetim kullanım alanını kısıtlıyor nasıl bir mantık bu sebebi neimiş bunun niye nokia nın ovi sini kilitleyemiyor demekki nokia ya sözünü geçiremiyor.
-Legend romunu kullananan en hızlı rom -Legend Rosie'yi kullanırken animasyonlar ve geçişler çok hızlı -Tamamen türkçe -Gps sorunsuz çalışıyor. -Oyun (özellikle 3D) performansı çok iyi (Tabi donanımın el verdiğince) -Facebook, twitter ve google eşleşmelerinde hiçbir sorun yok. (Diğer romlar özellikle "Canlı" senkronizasyonunda sorunlar oluyordu)
Zaten bu rom XDA forumundaki romlar arasında 3D/OpenGL benchmark testinden de birinci sırada
selam arkadaşlar ben de hero yok ama almayı düşünüyorum ben bu zamana kadar bir çok tel ve işletim sistemi üzerine araştırıyorum internet üzerinde video izleyemiyorum bir tek android iştetim sistemi kandı bu alanda araştımalarıma göre android diğerlerine oran daha başarılı sanırım adobe sitesin de 2.1 güncellemesi için flash desteği veriyor ve youtube de de izledim görünüyor ama kendim elime alıp görmeyince pek kendimce kanaaat getiremiyorum bir de siz kullanıcılara sormak istiyorum bu cihazla pc deki bigi internette her türlü siteden her türlü video yu izleye biliyormusunuz yoksa 2.1 güncellemesi gelince izlenebilecekmi bir şey daha htc ye birtek kvk mı garanti veriyor ben arvato teleservice dede gödüm orasıda garantili onarım yapıyor teleservice yi pek bilen olmaz ama aranızda bilenlerde vardır kvk android marteti kilitliyormuş o bakımdan sordum bukadar saçma bişey olamaz billet çatır çatır para verip aloyor ve bundan kvk köşeyi dönüyor billetim kullanım alanını kısıtlıyor nasıl bir mantık bu sebebi neimiş bunun niye nokia nın ovi sini kilitleyemiyor demekki nokia ya sözünü geçiremiyor.
Sorun KVK'dan değil, Android Market'in sahibi Google'dan kaynaklanıyor. Büyük ihtimal T.C. hükümeti ile Google arasında yaşanan vergi sorunlarından dolayı, Android Market Türkiye için kapalı şu an.
-Legend romunu kullananan en hızlı rom -Legend Rosie'yi kullanırken animasyonlar ve geçişler çok hızlı -Tamamen türkçe -Gps sorunsuz çalışıyor. -Oyun (özellikle 3D) performansı çok iyi (Tabi donanımın el verdiğince) -Facebook, twitter ve google eşleşmelerinde hiçbir sorun yok. (Diğer romlar özellikle "Canlı" senkronizasyonunda sorunlar oluyordu)
Zaten bu rom XDA forumundaki romlar arasında 3D/OpenGL benchmark testinden de birinci sırada
Ustad, bu rom'ları yüklemeden önce rehber veya mevcut programların yedeği alınması gerekiyor mu? yüklemek için nasıl bir yol izlememiz gerek. bu konuda yardımcı olabilir misin. pc'ye kablo ile bağlantı yaptığımızda yüklemeyi yapabilir miyiz.
@ressam0768 önce bu konuya bir göz atman gerekli :
Yüklemek için ön hazırlık işlemleri orada mevcut. Rom yüklemenin nasıl yapılacağı da konuda mevcut.
Eğer o konu tamam diyorsan:
-Program yedeğini alman gerekiyor. Çünkü programların hepsi siliniyor. -Telefon ayarları da gidiyor. -Telefon rehberi ve takvim kayıtların google dan alacağın gmail hesabı ile eşitleyebilirsin. Yani onların yedeğini almana gerek yok.
Yanlız dikkat : Üstte verdiğim url deki konuyu incelediğinde zaten göreceksin. Benim önerdiğim romu yüklemeden önce konuda da belirtildiği üzere Nandroid Backup alman tavsiye edilir. Ki, romu beğenmezsen aynen eski kullandığın roma geri dönüp (hiç bir ayar değişikliği bile olmadan) kaldığın yerden devam edebilirsin.
Ben de dün itibariyle heroma kavuşmuş durumdayım, 36 ettik galiba:)Bu telefonu donanımından fln çok sırf androidli olduğu, kişiselleştirilebildiği ve kurcalamayı çok sevdiğim için aldım diyebilirim şimdilik memnunum yani:)Yanlız bazı sorularım var, forumu okumama rağmen kesin cvp bulamadım
1-Cihaz kvk garantili ve market uygulaması yok bilindiği gibi.Ben bu yüzden villain 3.4 fln kurmak istiyorum fakat ilerde memnun kalmazsam yada garantiyle servisle ilgili bi durum olursa tekrar orjinal roma dönebilir miyim, dönersem bu anlaşılır mı? :)
2-Orjinal kvk romunda mesaj düzeltme ve tahmin etme özelliğini süper buldum. Orjinal olmayan roma geçtiğimde bu özelliği eksiksiz kullanabilirmiyim, deneyenler varsa biliyorlardız az çok, türkçe desteği bu yönden gerçekten orjinal romdaki gibi midir?
3-ORjinal 2.1 versiyonu bu ayın sonunda fln çıkacak demiş htc galiba türkiye için, ben şuan villain romunu kurduktan sonra tekrar orjinal türkiye romuna dönebilir miyim?
4-Benim için en önemli kriter şarj gibi şuan için, şarjı en uzun giden, en ekonumik kullanan rom hangisidir?
5-Son olarak nasıl olsa 2.1 çıkacak, hiç uğraşma bekle mi dersiniz yoksa yine market olmayacağı için beklemeden kurayım mı?
Sadece benim için değil bunların cevabını bulamayanlara da yardımcı olur umarım
@adailton hayırlı olsun.
1- "Her şeyi ile orjinale geri dönebiliyorsun." diyenler fazla. Ancak Cid kodu değişiyor. KVK nın ilk baktığı şey diyorlar. Dediğim gibi nasıl kırıldıysa her şeyi ile geri döndürülebilir heralde. 2- Hangi romu yüklersen yükle türkçe yazım düzeltme bozulmuyor. Yazımda aynen türkçeye devam ediyorsun. Sadece bazı romların arayüzü tam olarak türkçeleştirilemiyor. (Ama sadece 1-2 tanesinde ) 3- Hayır. Dönmemen tavsiye ediliyor. Tamamen kilitlenme durumu sözkonusu. Bu konuda bilgiler mevcut :http://forum.donanimhaber.com/m_37133587/mpage_1/key_/tm.htm 4- Deneyerek bulman gerekir. Ancak 2.1 romlar arasında çok bariz batarya süresi göremedim. 5- 3 aydır HTC ye atılan e-postalara gelen cevaplar tutarsız. Yani, galiba htc de bilmiyor. Güncelleme Temmuzda çıkarsa kimse şaşırmaz heralde.
quote:
Orijinalden alıntı: adailton
Ben de dün itibariyle heroma kavuşmuş durumdayım, 36 ettik galiba:)Bu telefonu donanımından fln çok sırf androidli olduğu, kişiselleştirilebildiği ve kurcalamayı çok sevdiğim için aldım diyebilirim şimdilik memnunum yani:)Yanlız bazı sorularım var, forumu okumama rağmen kesin cvp bulamadım
1-Cihaz kvk garantili ve market uygulaması yok bilindiği gibi.Ben bu yüzden villain 3.4 fln kurmak istiyorum fakat ilerde memnun kalmazsam yada garantiyle servisle ilgili bi durum olursa tekrar orjinal roma dönebilir miyim, dönersem bu anlaşılır mı? :)
2-Orjinal kvk romunda mesaj düzeltme ve tahmin etme özelliğini süper buldum. Orjinal olmayan roma geçtiğimde bu özelliği eksiksiz kullanabilirmiyim, deneyenler varsa biliyorlardız az çok, türkçe desteği bu yönden gerçekten orjinal romdaki gibi midir?
3-ORjinal 2.1 versiyonu bu ayın sonunda fln çıkacak demiş htc galiba türkiye için, ben şuan villain romunu kurduktan sonra tekrar orjinal türkiye romuna dönebilir miyim?
4-Benim için en önemli kriter şarj gibi şuan için, şarjı en uzun giden, en ekonumik kullanan rom hangisidir?
5-Son olarak nasıl olsa 2.1 çıkacak, hiç uğraşma bekle mi dersiniz yoksa yine market olmayacağı için beklemeden kurayım mı?
Sadece benim için değil bunların cevabını bulamayanlara da yardımcı olur umarım
4- Telefonun şarjı kullanıma göre değişiyor. Full 3G açık 2 gün gidiyor, full 2G açık 3 gün, internet kapalı iken 4 gün gidiyor şarj. Romlar arası çok fark yok. Fakat bazısı pili sömürüp, 9 saatte pili bitirebiliyor.
5- Yeni ROM yüklemesenizde telefon kırılmış halde beklesin. Zaten orjinal 2.1 Hero çıkınca bütün custom ROM'lar güncellenecek.
Öncelikle teşekkürler,
3. sorumda sormak istediğim custom rom kurduktan sonra htc turkiyenin sitesinde çıkacak olan 2.1 romu kurabilirmiyim olacaktı?önceki 1.5 u değil. Ama anladığım kadarıyla şuandaki Romu yedeklemek bize birşey kazandırmıyor, zaten kırıldıktan ve custom rom yükledikten sonra nasıl olsa orjinal 1.5 e dönünce kitleniyor değil mi? Ama orjinal 2.1 i yüklersek yine aynı durum mu olur acaba?Daha çıkmadı gerçi bilinemez bu heralde
quote:
Orijinalden alıntı: asiboldon
@ressam0768 önce bu konuya bir göz atman gerekli :