Şimdi Ara

HTC Hero Innovation Club v2.1 (Üyeler: 65) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
1
Favori
62.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben ilk aldığımda programların kapatılamaması garip gelmişti. Sonra öğrendim ki işletim sistemi aslında onları kaldıkları yerde durduruyor, ihtiyaç olursa aynı yerden devam edebiliyorsun. Bu nedenle hafızayı temizlemek ve programları kapatmak için "Cleanoid" kullanabilirsin.

Ayrıca program kurup kaldırabileceğin bir dosya yöneticisi gerek. Onun için de ben "Es file Explorer" ı öneririm.

Kitap okumak için "Aldiko" harika bir yazılım. Yazılımı yükledikten sonra içinden tüm dünya klasiklerini ücretsiz indirebilir ve okuyabilirsin. Gece modu çok işe yarıyor.

Navigasyon için "NDrive" yazılımını yüklersen memnun kalırsın. tamamen türkçe arayüz /seslendirme mevcut.

Eğer internet paketi pahalı gelirse webde dolaşmak için " opera mini " yi tavsiye ederim.

Bir de önemli gördüğüm bir olay var. Eğer rehberinizdeki kişileri önce google.com/contacts a tek tek girip sona telefonunuzla senkronize ederseniz bütün bilgileriniz otomatik olarak yedeklenmiş olur. bu sayede telefonunuzu değiştirseniz bile yine de rehberiniz elinizin altında olur. kolayca telefonunuza tekrar yükleyebilirsiniz.

Yukarıda saydığım yazılımları NDrive hariç, slideme.org adresinden yükleyebilirsiniz. Slideme market uygulaması telefon dili türkçe iken çalışmıyor. Bu yüzden yükleyecekseniz telefon fili ingilizce olmalı.

aklıma geldikçe eklerim. diğer arkadaşlarımız da kullandıkları programları paylaşırlarsa güzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: katar-act

merhaba arkadaşlar,
    sanırım yarın elime geçecek hero. internette çok fazla bir arama yapmamıştım. biraz acemiliğime geldi siparişi vermeden değerlendirmemiş olmak.... şimdi biraz araştırınca android üzerinde yeterince türkçe uygulama olmaması dikkatimi çekti. her zamanki gibi türkiye'de bu tarz cihazların ne yazık ki sadece satışı yapılıyor. maintenance denilen o safha hala teknolojide türkiye için çok sınırlı. birşeyleri satın aldıktan sonra ya devam sürümleri gelmiyorya da hatta ya da bile değil aksesuar almak isterseniz karaborsa taklit ürünlerden başka şansımız olmuyor. bana bu pdayı kullanışlı hale getirebilecek uygulamalar tavisye edebilecek bir arkadaşım var mıdır diye sorayım istedim . dediğim gibi türkçe uygulama eksiklikleri insanı biraz soğutuyor.... umarım pda elime geçince ve onu kullandıkça oluşan önyargım değişecektir. bende klubün üyesiyim herhalde artık..

hoşbulduk :))

Şöyle söyliyelim benim cihazım ingilizce hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum.Bilinen birgerçek Türk programcı çok az o yüzden direk Türkçe programlarda az oluyor gayet doğal birşey yani.Ama esasında ingilizceden Türkçeye çevrilen birşeyi şahsen ben sevmiyorum program orjinali neyse onu kullanmak daha iyi bana göre.Market uygulamasını kullanıyorum ben ama Türkiyeden alınan cihazlarda yok bunun içinde telefona birkaç işlem yapman gerekiyor.Markette istemediğin kadar program mevcut zaten.Ayrıca android'te cihaz kaldırdığı sürece sürümler değişiyor.Orjinal sürümler çıkmazsa bile Hero için bir çok insan yeni özellikler ekliyerek rom vs gibi uygulamalarla cihazı geliştiriyorlar deminde dediğim gibi cihaz kaldırdığı sürece sürümler programlar geliyor.Ayrıca Hero bi İphone değil ki parçası zor bulunsun ;) şuana kadar HTC'lerde sorun yaşıyanıda görmedim.Tabi şans işi.Şimdiden hayırlı olsun aramıza hoşgeldin ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: chylos

@ katar-act ; hoşgeldiniz : ]

Ben ilk aldığımda programların kapatılamaması garip gelmişti. Sonra öğrendim ki işletim sistemi aslında onları kaldıkları yerde durduruyor, ihtiyaç olursa aynı yerden devam edebiliyorsun. Bu nedenle hafızayı temizlemek ve programları kapatmak için "Cleanoid" kullanabilirsin.

Ayrıca program kurup kaldırabileceğin bir dosya yöneticisi gerek. Onun için de ben "Es file Explorer" ı öneririm.

Kitap okumak için "Aldiko" harika bir yazılım. Yazılımı yükledikten sonra içinden tüm dünya klasiklerini ücretsiz indirebilir ve okuyabilirsin. Gece modu çok işe yarıyor.

Navigasyon için "NDrive" yazılımını yüklersen memnun kalırsın. tamamen türkçe arayüz /seslendirme mevcut.

Eğer internet paketi pahalı gelirse webde dolaşmak için " opera mini " yi tavsiye ederim.

Bir de önemli gördüğüm bir olay var. Eğer rehberinizdeki kişileri önce google.com/contacts a tek tek girip sona telefonunuzla senkronize ederseniz bütün bilgileriniz otomatik olarak yedeklenmiş olur. bu sayede telefonunuzu değiştirseniz bile yine de rehberiniz elinizin altında olur. kolayca telefonunuza tekrar yükleyebilirsiniz.

Yukarıda saydığım yazılımları NDrive hariç, slideme.org adresinden yükleyebilirsiniz. Slideme market uygulaması telefon dili türkçe iken çalışmıyor. Bu yüzden yükleyecekseniz telefon fili ingilizce olmalı.

aklıma geldikçe eklerim. diğer arkadaşlarımız da kullandıkları programları paylaşırlarsa güzel olur.

Uygulama olarak açıkçası benzer programları kullanıyoruz aynı işlev farklı isim :) ben programları Marketten indiriyorum Market varsa sonuna kadar yararlan derim Ama tavsiye edeceğim program VideoBox mukemmeldir Video izleyip indirebilirsin tabi Youtube engeleni aşman gerekli :) Hayırlı olsun cihazın

• quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Hero ve Android ile ilgili bir kaç sorum vardı. Cevaplarsanız sevinirim.

1- 320x480 ekran çözünürlüğünü yeterli buluyor musunuz; yoksa kesinlikle yetersiz mi diyorsunuz? Ayrıca kişiden kişiye değişebilir ama genel olarak ekran büyüklüğünü yeterli buluyor musunuz?
    2- Android için İngilizce-Türkçe sözlük, e-kitap okuma programı, bilimsel hesap makinesi vb. programları kolayca bulabiliyor musunuz?
    3- HTC Hero' da kilitlenme, resetleme, kendi kendine kapanma gibi sorunlar var mı?
    4- HTC Hero bekleme durumuna geçtiğinde ekranda saat vb. bilgiler görünüyor mu?
    5- Telefon bekleme durumundayken telefonun açık olup olmadığını bildiren bir ışık varmı (sürekli olarak yanıp sönen)?
    6- Hız ve kullanım kolaylığı açısından Android' i tavsiye eder misiniz?
    7- Android' in olumsuz yönleri var mı?

Teşekkürler...

1-Ekran olucak oldukça iyi ve bana yetiyor 3,2 inc(Öle hatırlıyorum)
    2-İngilizce olarak istediğin her programı bulabilirsin ama Türkçe program hiç aramadım bilgim yok.
    3-Cihaz hiç kilitlenmedi yada reset istemedi.Aldığımdan beri rom root recovery gibi işlemleri yapıyorum 50 kere denemişimdir okadar yanlış yapmama rağmen cihazda hiç sorun yok.
    4-Bekleme konumunu ayarlıyabilirsin saat vs mevcut
    5-Malesef öyle bir ışık yok
    6-Açtığın herşey arka planda çalışıyor kameradan hesap makinesine kadar ve bunlar cihazı hiç kasmıyor.Tabiki bu programları bir program arayıcığıyla kapatabiliyorsun(AppUsageMonitor kullanıyorum)
    7-Bir olumsuzlukla karşılaşmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: chylos

@ katar-act ; hoşgeldiniz : ]

Aldiko süper bir yazılımmış. Çok teşekkürler.

Benimde yapılacaklar listesi için kullandığım Astrid programı var. Birçok seçenek ile yapmanız gereken işleri unutmanız mümkün olmuyor.

• Selam arkadaşlar hero yu 1.6 sürüme yükseltebiliyormuyuz. Bendeki 1.5 görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanky

Selam arkadaşlar hero yu 1.6 sürüme yükseltebiliyormuyuz. Bendeki 1.5 görünüyor.

Orjinal olarak yükseltemiyorsunuz. Bu ayın sonuna kadar 2.1 çıkmasını bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Selam arkadaşlar hero yu 1.6 sürüme yükseltebiliyormuyuz. Bendeki 1.5 görünüyor.

Orjinal olarak yükseltemiyorsunuz. Bu ayın sonuna kadar 2.1 çıkmasını bekliyoruz.

Sağol arkadaşım beklicez o halde
  • herkese merhaba. bir tanıdıgımdan yurt dışından gelen hero'yu almayı dusunuyorum. suanda touch gsm (elf) kullanıyorum ve dogal olarak bircok uygulamada ve programda sıkıntı yasıyorum. sizden ricam soruları cevaplarsanız cok sevinirim. wm mi android mi cok kararsız kaldım, acıkcası medai market ayakustu inceleme dışında tlf hakkında cok bilgim yok.
    1) yukarıda yazılan google contacts dışında basit (pimbackup tarzı) bir program var mı?
    2) mesajlar veya mailler gelen giden olarak ayrılıyor mu? benim icin hem kullanım hemde gorsellik acısından onemli
    3) bircok program icin uygulama indirmek gerekiyor gibi. bunlar tlf yavaslatır mı?

facebook, twitter, vs gibi web uygulamaları gibi takıntılarım yok. sizce wm7 beklemeli mi yoksa hero'yu alip araniza katilmali mi? simdiden tesekkurler...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Sağol arkadaşım beklicez o halde

resmi olarak güncelleyemeseniz de, diğer romlardan port edilmiş 2.1'leri kurabiliyorsunuz. bende BeHero isimli rom kurulu, performansından memnunum (yaklaşık modaco ayarında - modaco hero için en hızlı ve stabil rom, resmi romlar dahil).

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzen33

herkese merhaba. bir tanıdıgımdan yurt dışından gelen hero'yu almayı dusunuyorum. suanda touch gsm (elf) kullanıyorum ve dogal olarak bircok uygulamada ve programda sıkıntı yasıyorum. sizden ricam soruları cevaplarsanız cok sevinirim. wm mi android mi cok kararsız kaldım, acıkcası medai market ayakustu inceleme dışında tlf hakkında cok bilgim yok.
    1) yukarıda yazılan google contacts dışında basit (pimbackup tarzı) bir program var mı?
    2) mesajlar veya mailler gelen giden olarak ayrılıyor mu? benim icin hem kullanım hemde gorsellik acısından onemli
    3) bircok program icin uygulama indirmek gerekiyor gibi. bunlar tlf yavaslatır mı?

facebook, twitter, vs gibi web uygulamaları gibi takıntılarım yok. sizce wm7 beklemeli mi yoksa hero'yu alip araniza katilmali mi? simdiden tesekkurler...

1 - Pimbackup benzeri program var ama kullanımı çok pratik değil, çünkü google contactların sync dışında backup-restore edilmesini istemiyor, bu nedenle eğer sync kullanırsan diğer başka bir programla backup aldığında bunlar birbirini bozuyor. Bence sync varken backupa gerek yok, ama tabi ki contactlarımı google ile paylaşmak istemiyorum dersen mybackup isimli program gayet iyi çalışıyor.

2 - Ayrılıyor. ister gmail programı isterse mail programı olsun ikisinde de iki ayrı view'la ya da etiketlerle ayırma mümkün.

3 - Eğer aynı anda arkada açık kalacak pek çok program varsa yavaşlama kaçınılmaz.. ama programlar aynı anda çalışmıyorsa, task managerdan elle kapatırım dersen ya da automemory kill aracını kullanırsan yavaşlama olmaz. genel manada, kurulan program sayısı ile yavaşlama olmuyor. Ben hard reset atılmış hero ile 50 program kurulu hero arasında hız açısından fark göremiyorum, samimiyim..

bende hero var ama ben olsam artık hero almazdım, nexus one'ı ya da desire'i falan almaya çalışırdım. çünkü telefon bir miktar eskidi. ama türkiye'ye gelmesi için beklemek istemiyorum ya da dışarıdan alma imkanım yok dersen hero gayet iyi bir telefon. wm7'nin çıkmasına bence çok zaman var.. 2011 sonu diyorlar, yaygınlaşması falan 2012'yi bulur. bence beklemeye değmez.

• bahsettiginiz modelleri arastırdım gercekten cok guzeller ama htc desire bile en erken nisanda avrupada satışa sunuluyor. kim bilir türkiye'ye gelişi ne zaman olur :( onu beklersem wm7'ye bisey kalmaz :) o zamanda elimdeki telefonu uzun uzun kullanmış olurum. tavsiyenize tesekkur ederim.
  • Windows bugüne kadar ne zaman düzgün bir işletim sistemi yapmışki winmo7 iyi olsun. Ben bir Hero kullanıcısıyım ancak daha önce ilk versiyonlarından itibaren winmo kullanmışlığım var. Microsoft Winmo7yi duyurarak sadece ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Başka bir amacı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Apple ve Google bu piyasayı silip süpürüyor. E tabi kullanıcılar da Microsofttan birşeyler bekliyorlar. O yüzden Winmo7 için fazla bir beklenti içinde olmamak gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi mecburiyetten çıkarılan bir sistem ve sadece göz bayamak için yapılmış bir hamle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antifiriz

Windows bugüne kadar ne zaman düzgün bir işletim sistemi yapmışki winmo7 iyi olsun. Ben bir Hero kullanıcısıyım ancak daha önce ilk versiyonlarından itibaren winmo kullanmışlığım var. Microsoft Winmo7yi duyurarak sadece ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Başka bir amacı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Apple ve Google bu piyasayı silip süpürüyor. E tabi kullanıcılar da Microsofttan birşeyler bekliyorlar. O yüzden Winmo7 için fazla bir beklenti içinde olmamak gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi mecburiyetten çıkarılan bir sistem ve sadece göz bayamak için yapılmış bir hamle.

WinMo 6.1 ve 6.5'ten sonra iyiki Android almışım diyorum şu an.

• Android ilk sürümüyle bile yıllarca piyasada olan winmo dan üstün ve stabil çalışıyordu, bir hero kullanıcısı olarak androidi gördükten sonra artık win mo benim için bitmiştir.
  • Arkadaşlar Hero nun şarj süresi hakkında sizlerin izlenimleri nedir acaba.
    24 açık konumda ancak 4 gün dayanıyor.
    Bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı?
    Sizlerin cihazlarınız ne kadar dayanıyor bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressam0768

Arkadaşlar Hero nun şarj süresi hakkında sizlerin izlenimleri nedir acaba.
    24 açık konumda ancak 4 gün dayanıyor.
    Bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı?
    Sizlerin cihazlarınız ne kadar dayanıyor bilgi verirseniz sevinirim.

24 saat 3G açık ve günlük 10-15 dk konuşma ile 2 gün gidiyor bende şarj.
  • Selamlar

android işletim sisteminde ofis dosyaları ve pdf dosyaları işlemleri hakkında bilgi verebilirmisiniz.

MS ofis dosyalarını ve pdf dosyalarını görüntüleyebilip edit yapılabiliyormu ?

Teşekkürler,
  • arkadaşlar htc heroyu ubuntu ile kullanan var mı?.
    telefon henuz elime ulaştı ve biraz inceleme fırsatım oldu. ekran oldukça hızlı ve dokunmalar isabetli (daha önce touch kullanmıştım sıkıntılar yaşamıştım).
    bilgisayarımda işletim sistemi olarak ubuntu 9.10 kullanıyorum. bir iki nokta var danışmak istediğim:
    1- acaba heroya program yükleyebilmek için illa htc sync uygulaması mı gerekiyor.andoid tabanlı bir telefonu kullanmak için windows tabanlı bir yazılım kullanılması gerekliliği bana komik geldi doğrusu. umarım ubuntu için de uygulamalar vardır ve ben bulamıyorumdur. .
    2-bir de slideme den bahsedilmiş gidip üye oldum ama sam uygulamasını kurmadan sanırım market imkanı yok. bunun için (sam) dilin ingilizce olması şart mı. daha önceki telefonumu yurt dışından almıştım ve rom desteği yeterli olmadığı için en son sürüm WWE kullanıyordum ancak türkçe karakter problemi oluyordu. yine yaşamak istemediğim için telefonu türkçe kullanmak istiyorum, ama market uygulaması da kullanmak istiyorum...

bir miktar arama yaptım ama bu ara yoğun olduğum için pek bilgisayar başında duramıyorum, kolaya kaçıyormuş gibi görünmek istemem, ancak yardımcı olabilecek arkadaşlar en azından bana link gönderebilirlerse çok mutlu olurum.

• Ustad seninkide çok azmış.
    Alırken dikkat ettim bekleme süresi 440 saat yazıyor. Bu değerleri nasıl tespit ediyorlar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressam0768 -- 16 Mart 2010; 20:49:19 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.