Şimdi Ara

HTC One: 3 sorunuyla servis süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, htc one black 32gb telefonumu Eskişehirden espark avm mediamarktan geçtiğimiz aralık ayında aldım. Telefonda üst ve alt kesimlerde herhangi bir açıklık yok. Ölü piksel yok. Serisi FA39 diye başlıyor. Yanlız telefonla ilgili 2 ve sonradan keşfettiğim 1 sorun sebebiyle telefonu servise vermeye karar verdim. Buraya da sizlere bilgi ve deneyim olması açısından yazıp tecrübelerimi paylaşacağım. Telefonu yarın mediamarkttan servise vereceğim. Bu arada telefona alırken 1 yıllıkta kasko yaptırmıştım. Bu arada telefonun kutusunda vodafone ve brightstar amblemi var. Brightstar, teleservis ve kvk dan ayrımı oluyor? Ayrı bir servis firması mı?

Neyse şimdi sorunlara dönersek;

1. sorun: neredeyse artık çoğu kullanıcının yaşadığı kamera pembeleşmesi sorunu bende de mevcut. Telefonu alalı 3 ay 10 gün oldu ilk ay sorun yokken yavaş yavaş özellikle telefon sıcakken fazlasıyla pembelik sorunu çekiyorum. Kamera sensörümü lensi mi neyse artık buraya da kodunu yazıyorum servisten sonra değişecek parçanın kodunuda yazacağım. Şuanki kod: st vd6869(1.0) cinesensor 0000-00-00 Burda dikkatimi çeken herkeste tarih yazarken bende paso 0 yazıyor nedenini bilen var mı?

HTC One: 3 sorunuyla servis süreci

2. sorun; telefonun hiç bir yerinde kasa açıklığı yok ama, telefonun sağdaki yani ikinci tuşunun sağ tarafındaki kenarda, karanlık ortamda 90 dereceden küçük açılarla farkedeceğiniz ufak bir ışık süzmesi var. Bendeki kasa açıklığıda bu şekilde sanırım. Aydınlıkta kesinlikle belli olmuyor ama gece odanızda karanlıkta telefonla oynarken 2 tuşun yanında ordaki ışığıda farkediyorsunuz. Bunun fotoğrafını çekemedim çünkü fotoda görünmüyor ne yazıkki ancak gözle dikkatli bakınca belli oluyor. Forumda bir arkadaşta bu konuda muzradipti ancak konusunu bulamadım.

3. sorun; aslında bu sorun mu tam olarak emin değilim. Bu iki sorundan sonra biraz kurcalarken keşfettim. Telefon full parlaklıktayken, telefon dik şekilde üst taraflarından alt köşelere çapraz baktığınızda telefonun ekranı pespembe görünüyor. Aynı şekilde alttaki köşelerden çapraz şekilde %30-40lık açıyla üst köşelere baktığınızda ekran normal siyah duruyor. Sanırım ekranda bir sorun var serviste bunuda belirteceğim.

HTC One: 3 sorunuyla servis süreci HTC One: 3 sorunuyla servis süreci HTC One: 3 sorunuyla servis süreci HTC One: 3 sorunuyla servis süreci HTC One: 3 sorunuyla servis süreci HTC One: 3 sorunuyla servis süreci

Görüldüğü gibi aşağıdan yukarı belli açıyla çapraz bakınca ekranda sıkıntı yok ama yukarıdan aşağı bakınca pembelik bariz bir şekilde belli. Pembeliğe kamerayla alışmıştık ama ekrandada böyle bir sıkıntı olması beni şaşırttı açıkcası.

Bunların dışında telefonda herhangi bir sorun yok. En çok korktuğum şeylerden biride serviste telefonun tek parça olmasından dolayı takıp sökerken kasanın ezilmesi ve ya bükülmesi... 3. sorundan dolayı ekran değişipte ölü pikselli birşey gelirse diye de çekinmiyor değilim.

Yarın cihazı garantiye verdikten sonra buraya her işlemi ayrıntısıyla yazacağım maksat benzer sorunu olan arkadaşlar da bilgilensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MagnusCarlsen -- 1 Nisan 2014; 0:40:10 >

• Hadi hayırlısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bu tarz sorunlar için telefonu servise verirken tüm içeriğiyle kutulayıp mı vermemiz gerekiyor? Sarj aleti kulaklık vesaire hepsini koymalı mıyım?
  • Bugün itibariyle mediamarktın müşteri hizmetlerine telefonu teslim ettim. Kutusuz, sadece cihazı aldılar. Kamera pembeleşmesi, ekranın üstünden çapraz bir şekilde aşağı bakınca pembe gözükmesi ve alttaki ikinci tuşun yanında ufak bir kasa açıklığı(ışık süzmesi) ile sorunu belirttim. Telefon brightstar garantisindeydi ve nereye gideceğini sorduğumda ankara kvk dediler. Telefonun köşelerinde hafif soyulmalar hariç herhangi bir çiziği yok. Oradayken cihaz ezilip bükülürse serviste olmuş diye nasıl kanıtlayacağım dedim ordaki görevli de öyle bir durumda cihazı size vermem geri göndeririz zaten dedi. Umarım servis temiz bir iş çıkarır, açıkcası endişeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MagnusCarlsen -- 1 Nisan 2014; 13:11:41 >
  • Telefonumu bugün media markttan aldım. Ankara kvk ya göndermişlerdi. Cihazda gövde ve simtrey adında iki parça değişmiş. Arka kapak sıfırlanmış çok güzel olmuş. Konuda belirttiğim üç sorunda halledilmiş cihazda herhangi bir şekilde ses gitmeme hoparlör cızırtısı gibi sorunlar yok servis iyi iş çıkarmış. Kamerayada ov sensörler takılmış. 22 gün sürdü ama değdi.
  • Aynı sorunlardan dolayı bende göndericem HTC canlı hizmeti tel kvk olmasın ama rağmen beni mal tepe teleservise yönlendirdi umarım çabuk yaparlar bu hafta içi elden vericem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herakles24 kullanıcısına yanıt
    Hocam maltepe teleservice şuan en iyisi. Burada pek çok arkadaştan gördüm hem kısa sırada hem de 1. sınıf işçilikle yapıyorlar. Oraya verirken içiniz rahat olsun
  • MagnusCarlsen kullanıcısına yanıt
    teşekürler dostum bu hafta içi muhakak haledicem baya sorun var ön kamerda bile pembeleşme var kasa acıklıgı var höperlördeki sesin az çıkma sorunu var var babam var :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.