Şimdi Ara

》HTC ONE [ M8 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek << ANA KONU >> (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
814
Cevap
25
Favori
80.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben unlock yaptım ama s-off olmadı. Bu şekilde root yapabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam dostlar. Kendi orjinal romu kullaniyorum root felan yapmadi. Normal sarj oluyor acmaya kalkinca 5 dakika sonra aciliyor alet. Uygulamalar optimize ediliyor 1 dk sonra sistem ui bir hata ile karsilasti htc rapor gonder felan uyarisi cikiyor ve telefon kaliyor oyle bisi yapamiyorum arka plan goruntusu gorunuyor reset atarsam 5 dakika acilmiyor. Power+ ses kisma olayini yapamiyorum rom yuklesem napsam bir akilverin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kokoll K kullanıcısına yanıt
    Custom recovery yükleyerek root hakkını alabilirsin.

Konun başındaki RECOVERY YÜKLEME kısmını okuman da fayda var.
  • Arkadaslar internete giriyorum ama paylasamiyorum. Laptoptan baglanamiyorum. Ayarlarda mobil veri yok . Mobile ağ paylaşımı var hostpot kapalı açık hale gelmiyor.

Tel:Htc m8
    Surum:4.4.3
    HTC sense surum: 6.0
    HTC SDK API duzeyi:6,25

• Merhaba arkadaşlar;

Htc M8 cihazımda Android 6 Marshmallow yüklü.

ben telefonuma sadece root yapmak istiyorum. (Sistem dosyalarına erişme, xposed kurmak, tasker ile programlama vb için)
    Custom rom yüklemeyeceğim.

Basit yoldan root yapabilmek için Kingroot, Iroot gibi programlar denedim ama başarılı olmadı.

Forumları okudum ama çok karışık geldi detaylı bilgim olmadığından.

-Telefonumu rootlayabilmem için hangi yolları izlemeliyim?
    -Root yapınca resmi güncellemeleri telefon üzerinden indirebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler
  • Arkadaslar internete giriyorum ama paylasamiyorum. Laptoptan baglanamiyorum. Ayarlarda mobil veri yok . Mobile ağ paylaşımı var hostpot kapalı açık hale gelmiyor.

Tel:Htc m8
    Surum:4.4.3
    HTC sense surum: 6.0
    HTC SDK API duzeyi:6,25

Htc M8 için; Orjinal en son sürüm Türkçe Rom linki verebilir misiniz ?
  • Arkadaşlar hard reset atılmıyor sistemsel hatalar alıyorum nasıl resetleyebilirim? telefonun garantisi var geçen verdigimde yazılımı tekrardan atıp gönderdiler 1 haftam gitti yedek telefon yok. kendim yapamazmıyım? garanti dışı kalırmı? hatta eski sürüme dönmem mümkün mü garanti bozulmadan?
  • musti35 kullanıcısına yanıt
    Hocam basit yolu var mı bilmiyorum ben uzun olanı anlatayım. Önce bootloader kilidini açıp (htcDev sitesi yardımcı olacaktır bu konuda) sonra custom recovery yükleyebilirsiniz. Custom recovery aracılığıyla da SuperSu yüklerseniz rootlamış olursunuz telefonu.
    Güncelleme almak için de sonrasında stock recoveryi tekrar yüklemeniz gerek bu yüzden en başta stock recovery için gerekli img dosyasını yedeklemenizi tavsiye ederim. Güncelleme yapacağınız zaman rootu kaldırıp stock recovery aracılığıyla yükleyebilirsiniz sonrasında tekrar custom recovery - root - stock recovery adımlarını yapmanız gerekir.
    Dediğim gibi bu uzun yol. Daha kısasını bilen arkadaşlar varsa söyleyebilir lakin custom recovery (ve sanırım root da dahil) olduğu sürece resmi güncelleme yapamazsınız.
    Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz ben de daha yeni aldım telefonu alır almaz custom rom yükledim :D
  • DreamGod kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

Aşağıdaki M8 için hepsi birarada tookit ile bootloader kilidi açılabiliyormuş.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2699065

Anladığım kadarıyla;
    daha sonra TWRP recovery yükleyeceğim.
    Sonra bu recovery ile root dosyası yükleyeceğim

Peki hocam HTC M8 Marhmallowu rootlamak için hangi versiyon TWRP ve hangi root dosyasını kullanmalıyım?

Stock recovery için gerekli img dosyasını yedekleme nasıl yapılıyor?
  • Sprint cihazı çakma imei ile kullanıp 4.5g'yi çalıştırabilen var mı arkadaşlar?
  • musti35 kullanıcısına yanıt
    TWRP versiyonunun çok da önemi yok. Hatta verdiğiniz toolkite baktım sanırım o da TWRP yükleyebiliyor cihaza onu kullanabilirsiniz.

SuperSu dosyasını buradan indirin:https://drive.google.com/file/d/0B7kMLwk4A2d1SktHa2JibklkXzg/view
    Bu dosyayı TWRP aracılığıyla install diyerek yükleyeceksiniz. Yükledikten sonra telefon rootlanmış olacak.

Recovery dosyasını illa yedeklemeye gerek yok aslında Android sürümünüz 6.0 sanırım. Yazılım bilgisi kısmından Build Number'ınızı söyleyebilir misiniz? 6.12.401.4 olduğunu farzediyorum eğer öyleyse bu numaraya ait firmware dosyasını internetten bulabilirsiniz. Firmware.zip şeklindeki bu dosyanın içinde zaten recovery.img şeklinde bulunuyor stock recovery dosyası.
    Stock recoveryi flashlamak için fastboot komutunu kullanacaksınız.

Eğer sırf güncelleme için stock recovery kurmaya çalışıyorsanız uğraşmayın derim HTC 10 çıktığına göre M8 güncelleme desteğini yavaştan kaybeder o yüzden mecburen custom romlara kalacaksınız. Ki Android 6 zaten uzun süre götürür bu telefonu yenisine gerek bile yok. Yani yeni güncelleme gelmediği sürece TWRP'de kalabilirsiniz, stock recovery hemen yüklemeyin derim.

quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Sprint cihazı çakma imei ile kullanıp 4.5g'yi çalıştırabilen var mı arkadaşlar?

Sprint cihazlar hakkında bilgim yok ama imeinin bildiğim kadarıyla 4.5g ile alakası olmaması lazım. En fazla vodafone, türk telekom gibi sayfalarda cihazınız 4.5g desteklemiyor diye gözükür çünkü onlar direk imeiye bakıyor ama ona rağmen hizmeti alabilmeniz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamGod -- 13 Nisan 2016; 16:56:48 >

Çok çok teşekkür ederim bilgileriniz için.
    Sağolun.
  • quote:

Sprint cihazı çakma imei ile kullanıp 4.5g'yi çalıştırabilen var mı arkadaşlar?

bendede var aynı sorun telefoncu samsungun eskı bır telefonunun ımeı ını atmıs bende ne 3g nede 4g calısıyor androıd 6.0 yuklu bulan varsa cozumu yada yapan yardımcı olabılır
    Malesef LTE'yi seçtiğimde şebeke tamamen gidiyor. TT'a mesaj attığımda desteklenmyor diyor. LTE için telefon değiştirecez sanırım...
  • quote:

Malesef LTE'yi seçtiğimde şebeke tamamen gidiyor. TT'a mesaj attığımda desteklenmyor diyor. LTE için telefon değiştirecez sanırım...

aynı sorun bendede var bende orjinal rom mevcut custom romla çozmus olan varmı acaba
  • Arkadaşlar merhaba 2.el htc one m8 aldım cihaz sanırım root lu ben pek anlamam bu işlerden supersu diye bir program var şimdi onu kaldırdım ama cihazda güncelleme alma kısmı yok yani ayarlarda güncelleme merkezi yok bu cihazı tamamen eski haline nasıl getirebilirim lütfen yardım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: P1YADE

Arkadaşlar merhaba 2.el htc one m8 aldım cihaz sanırım root lu ben pek anlamam bu işlerden supersu diye bir program var şimdi onu kaldırdım ama cihazda güncelleme alma kısmı yok yani ayarlarda güncelleme merkezi yok bu cihazı tamamen eski haline nasıl getirebilirim lütfen yardım ?

Fabrika ayarlarina don sen yazilim guncellemeyi sildin...
    Ya da titanium u yukle sildigin program i geri bul yukle.

• Geçenlerde Dubai'den sanırım 3 sene önce aldığım M8 telefonu yetkili servise bıraktım. Rom ve recovery'sinin orjinal haline getirilmesi ve hoparlörden az ses gelme şikayeti ile birlikte.

850 TL fiyat çıkarmışlar. Hemen telefonu geri istedim.

Telefon elime geçince kendim uğraşacağım. Rom değiştirmek kolay ama orjinal recovery'ye nasıl dönerim bilemiyorum. Umarım başarabilirim.

Not: TWRP'den kurtulmak istememin nedeni telefonun update olamaması. Update geliyor fakat restart atınca direk recovery'de açılıyor alet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 20 Nisan 2016; 14:00:13 >
  • Saylam06 kullanıcısına yanıt
    850 liraya sifirini alirsiniz
    Orjinal recovery icin build numaraniza uygun firmware i fastboot yardimiyla telefona flashlamaniz yeterli olacaktir. Firmware istemem derseniz o firmware.zip dosyasinin icindeki recovery.img dosyasini kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamGod

850 liraya sifirini alirsiniz
    Orjinal recovery icin build numaraniza uygun firmware i fastboot yardimiyla telefona flashlamaniz yeterli olacaktir. Firmware istemem derseniz o firmware.zip dosyasinin icindeki recovery.img dosyasini kullanabilirsiniz.

Teşekkürler. Gelsin deneyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.