Şimdi Ara

Html ve CSS'de nasıl pratik yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
5.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    JavaScript'e geçmeden önce html ve css'yi otomatiğe bağlamış bir şekilde öğrenmek istiyorum. Bunun içinde aklımda 100-200 saat pratik yapmak var. Günde 3-5 saatimi yazılıma ayırıyorum (eğer tam gün evde değilsem bile min 2 saat bakarım) karantina sebebiyle.

Tecrübeli arkadaşlar vardır belki aramızda. Ne tavsiye edersiniz? Yani şuan istediğim komplike bir şey olunca nasıl, ne şekilde yazmam gerektiğini 5dakika internetten araştırdıktan sonra buluyorum ve bulunca da zaten bildiğim bir şey olduğunu farkediyorum.

Html/Css Kursunu nereden aldım? =
    www.freecodecamp.org
    freeCodeCamp.org
    https://www.freecodecamp.org/learn
    sitesinin "responsive web design" kursu
    Hiç pratik yaptım mı? = Evet bu kursun sonunda 5 farklı proje yapmamızı istiyor. Ben henüz yeni başladım proje kısmına; fakat her projeden 3 çeşit yapmayı düşünüyorum elimin alışması için.

Örnek projen var mı? = Evet var aşağıya bıraktım linki (her projeden sonra güncelleniyor)

Edit: Yazılım dünyasına 26 Mayıs tarihinde giriş yaptım ve daha önce 1 gram tecrübem yoktu. Ona göre de tavsiyelerini alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 13 Haziran 2020; 13:33:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

HTML ve CSS'de Pratik Yapma

HTML ve CSS, web geliştirmenin temel dilleridir. Bu dilleri öğrenmek ve becerilerini geliştirmek için çeşitli yollar vardır. Burada, HTML ve CSS'de pratik yapmana yardımcı olacak birkaç yöntem verilmiştir:

Örnek Projeler İncele

Başkalarının HTML ve CSS ile oluşturduğu projeleri incelemek, bu dillerin nasıl kullanıldığını anlamana yardımcı olabilir. Kod pencerelerini açabilir ve kodun nasıl yapılandırıldığını inceleyebilirsin.

Kişisel Projeler Oluştur

Kendi HTML ve CSS projelerini oluşturmak, pratik yapmak için harika bir yoldur. Basit bir web sitesi veya kişisel bir blog oluşturarak başlayabilir ve zamanla daha karmaşık projelere geçebilirsin.

Çevrimiçi Kurslar Al

Çevrimiçi kurslar, HTML ve CSS'nin temellerini öğrenmenin ve pratik yapmanın etkili bir yoludur. Ücretsiz veya ücretli çok sayıda kurs mevcuttur ve kendi hızında ilerleyebilirsin.

Kitap Oku

HTML ve CSS hakkında kitaplar okumak, teorik bilgi edinmene ve konuları derinlemesine anlamana yardımcı olabilir. Ayrıca, pratik alıştırmalar ve örnek kodlar içeren kitaplar da mevcuttur.

Çevrimiçi Araçları Kullan

CodePen, JSFiddle ve CSSDesk gibi çevrimiçi araçlar, HTML ve CSS kodunu gerçek zamanlı olarak yazmana ve önizlemene olanak tanır. Bu araçlar, hızlı bir şekilde pratik yapmana ve kodlama becerilerini geliştirmene yardımcı olabilir.

Önerilen Projeler

• Basit bir web sitesi
    • Kişisel bir blog
    • Portföy web sitesi
    • E-ticaret mağazası
    • Mobil uygulama kullanıcı arayüzü

HTML ve CSS'de düzenli olarak pratik yapmak, becerilerini geliştirmene ve web geliştirme yolculuğunda ilerlemene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • PSD to HTMl, CSS yapabilirsin. Gördüğün tasarımın aynısını yapmaya çalış bol bol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

PSD to HTMl, CSS yapabilirsin. Gördüğün tasarımın aynısını yapmaya çalış bol bol.
    Teşekkür ediyorum hocam.
    Anladığım kadarıyla Photoshop'da tasarlanan bir temayı html/css diline dökme pratiğinden bahsediyorsunuz. Aklıma gelmemişti, teşekkür ederim.
    Photoshop bilgim de iyi bir seviye de var diyebiliriz.
  • Kafanızda bir layout tasarlayıp onu gerçekleştirmeye çalışın. Css de kendi kütüphanenizi oluşturursanız bir kaç class ögesi ile elemanlara istediğiniz özellikleri eklersiniz. Aynısı javascript içinde geçerli. Neyin ne olduğunu öğrendiyseniz işinizi hızlıca yapmak için kendi kütüphanenizi oluşturun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman01

Kafanızda bir layout tasarlayıp onu gerçekleştirmeye çalışın. Css de kendi kütüphanenizi oluşturursanız bir kaç class ögesi ile elemanlara istediğiniz özellikleri eklersiniz. Aynısı javascript içinde geçerli. Neyin ne olduğunu öğrendiyseniz işinizi hızlıca yapmak için kendi kütüphanenizi oluşturun.
    Merhaba hocam kütüphane oluşturmak derken tam olarak neyi kastettin acaba? Yani örnek veriyorum bir menü tasarımı yapacaksam temel kodlarını bir yere kaydedeyim, sonra onu kopyalayıp direk üzerinde değişiklik yaparım tarzında mı?

Tanınan kütüphanelerden boostrap vs duydum fakat henüz bakmaya fırsatım olmadı.
  • Boostrap gibi fakat bunu kendinize uyarlamanız gerekiyor. Herhangi bir html elemanına position relative vermek için eleman { position: relative } dersiniz. Bunun yerine .relative {position: relative} gibi bir css satırı oluşturup bunu o elemanın class listesine eklerseniz aynı işlemi yapmış olacaksınız. Atıyorum 20 tane elemana position relative vermek için ya css dosyasında hepsine ayrı ayrı satır yazacaksınız, yada hepsini tren gibi arka arkaya dizip tek satırda halledeceksiniz. Bu iki işlem yerine, <eleman class="relative"></eleman> derseniz zamanınızı israf etmemiş olursunuz.

Daha geniş bir örnek verirsem daha iyi anlarsınız.

.eleman { position: relative, width:500px; max-width: 90%; left: 50%; top: 50; transform: translate(-50%, -50%)}

Yukarıda bir elemanı hem merkeze koyup hem de responsive özelliği kazandırıyorsunuz. Bunun gibi 10 tane eleman olsa bu satırı 10 defa yazmanız gerekecek yada 10 tane elemanı arka arkaya dizmeniz gerekiyor.

Bunun yerine.

.relative { positon: relative }
    .center { top: 50%; left: 50%; transform: translate(-50%, -50%) }
    .500p { width: 500px }
    .maxWidth90 { max-width: 90% }

Böyle bir css dosyası hazırlayıp bu 4 classı eklediğiniz her eleman otomatikman verdiğiniz değerlere göre responsive olup merkeze konumlandırılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman01 -- 6 Haziran 2020; 0:39:30 >

• yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum hocam. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu
  • Photoshop to HTML iyi bir çalışma şekli ve Türkiyede fazla yapan yok.

İkincisi, bootstrap veya benzeri template lere eklenti yapmak.

Yanlız, bunu kafama göre tuning şeklinde değil de eklenti olarak yapmak.

Şimdi arıyoruz kardeş bootstrap biliyormusun, tabi abi, bak boot strap için template bile yazdım ben. Alıyoruz templateyi azıcık bir şeyler yapıyoruz, sonra arkadaşın css leri kaldırıp, özüne dönüyoruz.

Şaap diye çöküyor. Yani parayla aldığımız benim diye template de böyle oluyor.

Yani, öğrenmen gereken, bootstrap üstüne yama yapmak değil. Standart template üzerinden ekleme yapmak, ki senin css çıktığında ana yapı gene bozulmasın.

Bu şeklide hem bootstrap ı gerçekten öğrenebilirsin, hemde söküleybıl takılaybıl iş yaptığın için ürünlerinin sadece bir parçasını dahi kullanmak isteyenler müşterin olur.

Kendie bir amaç edin. Hobi vs bazında bir siten olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delifisek.Tux -- 6 Haziran 2020; 9:34:33 >

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam. Evet amacım kendi forum sitemi kurmak (hobi amacıyla -ama tutarsa da fena olmaz-). Dediğiniz şeyleri göz önüne alacağım..
  • Hocam benim programlama geçmişim var fakat ben de web programlamaya yaklaşık 2 ay önce başladım. Sizin programlama ile ilgili anladığım kadarıyla ilk tecrübeniz. Öncelikle css ve html birer programlama dilleri değildir, fakat web programlama için öğrenilmesi mecbur teknolojilerdir. Oradan başlamanız güzel. Bu şekilde en azından editör kullanımına alışırsınız.
    Benim size naçizane tavsiyelerim şunlar:
    - Asla çalışamaya ara vermeyin ve kendinize çok yüklenmeyin. Benim yazılım sürecimde en büyük hatam bu oldu sıkılıp bırakmak sizi bu yoldan kesinlikle saptıracaktır. Çok bunaldığınız zamanlar olacak bu kaçınılmaz bir gerçek bu anlarda farklı şeylerle kafanızı dağıtın ama kod yazamaya uzun bir ara vermeyin.
    - Kendinize bir community bulun. Twitter, reddit, discord gibi platformlarda çok güzel commintyler var. FCC de güzel bir communitydir, oradan devam edebilirsiniz. Ama js kısmında oradaki tutoriallarla ilerlemek zor gelebilir, kendinizi kötü hissetmeyin.
    - En önemlisi belki de bu, İngilizce duyduğunuzu anlayabilecek seviyedeyseniz. Tası tarağı toplayın göçün Türk yazılım kültüründen. Udemy üzerinden kurslara kayıt olabilirsiniz.Tavsiye edeceğim isimler: Acedemind, Brad Traversy, Angela Yu. Bu isimlerin Javascript kursları var. Hiç programlama geçmişinizin olmaması biraz zorlar ama kesinlikle yapılabilir bir şey.
    - Bunu tekrar yazmak istedim, İngilizceniz eğer iyiyse mümkün mertebe İngilizce içerikle öğrenin.Çok daha kolay olduğunu farkedeceksiniz.

Bunlar benim tamamen kişisel olarak uyguladığım yöntemler. Naçizane tavsiyemdir. Asla yetersiz olduğunuzu düşünmeyin. Başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orhan-DO

Hocam benim programlama geçmişim var fakat ben de web programlamaya yaklaşık 2 ay önce başladım. Sizin programlama ile ilgili anladığım kadarıyla ilk tecrübeniz. Öncelikle css ve html birer programlama dilleri değildir, fakat web programlama için öğrenilmesi mecbur teknolojilerdir. Oradan başlamanız güzel. Bu şekilde en azından editör kullanımına alışırsınız.
    Benim size naçizane tavsiyelerim şunlar:
    - Asla çalışamaya ara vermeyin ve kendinize çok yüklenmeyin. Benim yazılım sürecimde en büyük hatam bu oldu sıkılıp bırakmak sizi bu yoldan kesinlikle saptıracaktır. Çok bunaldığınız zamanlar olacak bu kaçınılmaz bir gerçek bu anlarda farklı şeylerle kafanızı dağıtın ama kod yazamaya uzun bir ara vermeyin.
    - Kendinize bir community bulun. Twitter, reddit, discord gibi platformlarda çok güzel commintyler var. FCC de güzel bir communitydir, oradan devam edebilirsiniz. Ama js kısmında oradaki tutoriallarla ilerlemek zor gelebilir, kendinizi kötü hissetmeyin.
    - En önemlisi belki de bu, İngilizce duyduğunuzu anlayabilecek seviyedeyseniz. Tası tarağı toplayın göçün Türk yazılım kültüründen. Udemy üzerinden kurslara kayıt olabilirsiniz.Tavsiye edeceğim isimler: Acedemind, Brad Traversy, Angela Yu. Bu isimlerin Javascript kursları var. Hiç programlama geçmişinizin olmaması biraz zorlar ama kesinlikle yapılabilir bir şey.
    - Bunu tekrar yazmak istedim, İngilizceniz eğer iyiyse mümkün mertebe İngilizce içerikle öğrenin.Çok daha kolay olduğunu farkedeceksiniz.

Bunlar benim tamamen kişisel olarak uyguladığım yöntemler. Naçizane tavsiyemdir. Asla yetersiz olduğunuzu düşünmeyin. Başarılar dilerim.
    Merhaba hocam
    Uzun uzun yazmışsın, çok teşekkür ederim öncelikle.

Evet daha önce yazılım geçmişim yoktu ve FCC sitesinde başlarken yazılımda sıfır mısın diye bir soruyla başladı. Ona "evet" dediğimde önce HTML ve sonra CSS öğretti. Tabi öğretme kısmı kolay asıl zorlayıcı şeylerle proje oluşturma aşamasında karşılaştım. Dersi öğrenirsen konu konu yazdığımız kodları proje esnasında bir bütün olarak sıfırdan yaratmak gerekiyor. İlk 2-3 projem çok zorladı; fakat sonrasında çözdüm ana mantığı.

Tabi ki hala geliştirmem gereken çok şey var.

Yaptığım projelerin linkini şuraya bırakayım :

(FCC'de her projeden 3'er tane yapıyorum iyice alışmak için, bunlar bitince internetten yeni projelere bakıp yapmaya çalışacağım. Hemen JavaScript'e geçmek istemiyorum)

Edit: Web dillerine giriş yapalı bugün 19 gün oldu sanırım. Düzenli olarak günde min 3 saat çalışmaya devam ediyorum. Baya da zevk veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 13 Haziran 2020; 13:32:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Merhaba hocam
    Uzun uzun yazmışsın, çok teşekkür ederim öncelikle.

Evet daha önce yazılım geçmişim yoktu ve FCC sitesinde başlarken yazılımda sıfır mısın diye bir soruyla başladı. Ona "evet" dediğimde önce HTML ve sonra CSS öğretti. Tabi öğretme kısmı kolay asıl zorlayıcı şeylerle proje oluşturma aşamasında karşılaştım. Dersi öğrenirsen konu konu yazdığımız kodları proje esnasında bir bütün olarak sıfırdan yaratmak gerekiyor. İlk 2-3 projem çok zorladı; fakat sonrasında çözdüm ana mantığı.

Tabi ki hala geliştirmem gereken çok şey var.

Yaptığım projelerin linkini şuraya bırakayım :

(FCC'de her projeden 3'er tane yapıyorum iyice alışmak için, bunlar bitince internetten yeni projelere bakıp yapmaya çalışacağım. Hemen JavaScript'e geçmek istemiyorum)

Edit: Web dillerine giriş yapalı bugün 19 gün oldu sanırım. Düzenli olarak günde min 3 saat çalışmaya devam ediyorum. Baya da zevk veriyor

Alıntıları Göster
    Hocam projelerine baktım, FCC güzel kaynak dediğim gibi, güzel işler olmuş, tebrik ederim. Belki bunların yanında bir video kursa kayıt olmanda fayda olabilir. Ya da youtubda bi kaç seri takip etmen iyi olabilir.https://www.udemy.com/course/modern-html-css-from-the-beginning/ bu kurs html ve css için seni ciddi anlamda ileri taşır diye düşünüyorum. Onun dışında Kevin Powell Youtube da güel işler yapıyor css konusunda ( ).

Buraya da benim yakın zamanda yaptığım belki denemek isteyeceğin projeler bırakıyorum:
    GitHub
    OrhanOzkercin/Simple-Html-Css-Projects
    https://github.com/OrhanOzkercin/Simple-Html-Css-Projects

Projelerin çoğu yukarıda bıraktığım Udemy kursunda yapılan projeler ama kodları farklı bilgin olsun. Onun dışında bir yardıma ihtiyacın olursa yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orhan-DO

Hocam projelerine baktım, FCC güzel kaynak dediğim gibi, güzel işler olmuş, tebrik ederim. Belki bunların yanında bir video kursa kayıt olmanda fayda olabilir. Ya da youtubda bi kaç seri takip etmen iyi olabilir.https://www.udemy.com/course/modern-html-css-from-the-beginning/ bu kurs html ve css için seni ciddi anlamda ileri taşır diye düşünüyorum. Onun dışında Kevin Powell Youtube da güel işler yapıyor css konusunda ( ).

Buraya da benim yakın zamanda yaptığım belki denemek isteyeceğin projeler bırakıyorum:
    GitHub
    OrhanOzkercin/Simple-Html-Css-Projects
    https://github.com/OrhanOzkercin/Simple-Html-Css-Projects

Projelerin çoğu yukarıda bıraktığım Udemy kursunda yapılan projeler ama kodları farklı bilgin olsun. Onun dışında bir yardıma ihtiyacın olursa yardımcı olabilirim.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Udemy'de dediğin kursu favoriye aldım. FCC'de projeler bitince bakacağım (yorumlar ve ders konuları hoşuma gitti). Html & Css alanında iyi bir seviyeye gelmeden Javascript'e geçmeye gözüm korkuyor açıkcası. Zaten yarım yamalak bildikten sonra öğrenmenin de anlamı yok.

Youtube'da kanal arayışına çıkmak aklımda vardı. Kısmet bugüneymiş . Takibe aldım, içerikleri güzel gibi.

Projelerine baktım hocam, göze hitap eden çok güzel tasarımlar yapmışsın. Tebrik ederim.

Edit: Hocam bu arada özel bir konu hakkında danışmak için özel mesaj attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 14 Haziran 2020; 14:15:8 >

• Orhan adlı arkadaş güzel tavsiyeler vermiş. Angela Yu kursu bende de var, şuan Javascript'e bakıyorum. FCC'de de Javascript alıştırmaları yapıyorum.
    Sanırım İngilizce anlayabiliyorsun. Bilmediğiniz kelimeyi sözlüğe yazıyoruz zaten(translate extension ile hızlı oluyor) Bendeki kaynaklar İngilizce çoğunlukla . Front end kısmında proje,egzersiz için şu tweetteki siteleri not almıştım alıştırma yapmak için:https://twitter.com/YourCodingComp/status/1271493267792605184?s=19

Burada da css egzersizleri falan var. Proje olarak değildi sanırım. Tekrar aynı şeyi yaptıran siteleri çözmeye gerek yok entryde çok link var çünkü. Entry sahibi güzel siteler vermiş, emeğine sağlık.

Türkçe kaynak olarak Front End kısmında youtube'ta Adem İlter var. Html, css, JavaScript, react dersleri projeleri var. Daha çok uygulama yaparak anlatmış. Gayet güzel. Figma da var hatta tasarım dersleri falan. Gerçekten belli bir seviyeye gelip eksik kapatmak için gayet yeterli. Emeklerine sağlık.

React için github'ta türkçe kaynak görmüştüm. Pc'de kayıtlı. Araştırabilirsen googledan çıkabilir. Şuanlık işin yok zaten ama olsun.

Ayrıyetten Full Stack Javascript(React+Node js) için bir kaç öneri yapayım.
    FCC, Udemy ya da youtube vs. ile Javascripti hallettikten sonra Helsinki Ünivetsitesi'nin Full Stack eğitimini ve sertifikasını ücretsiz bir şekilde alabilirsin. Javascript bilgisi gerekiyormuş sanırım biraz. Redditte görmüştüm. Her ders sonu ödev veriyor ve githuba yüklüyorsun. Sonra da sertifika alıyorsun.
    https://fullstackopen.com/en/

Aynı zamandahttps://www.theodinproject.com/ üzerinden de ister Frond End istersen Full Stack eğitimi alabilirsin. Sertifika veriyor mu bilmiyorum.

Bir de yeni buldum:https://open.appacademy.io/
    Full Stack eğitimi alabilirsin. Ücretsiz, ücretli, bir de 3 yıl maaşın %15 kesintili programları var. Adamlar sana her şeyi öğretiyor, mentorluk yapıyor, sen işe girince 3 yıl maaşının %15'ini veriyorsun. Tabi bizim ülkemiz için geçerli değil, orası Amerika falandır herhalde. Bakmadım nerede olduklarına da... :) Ücretsiz versiyonunda da online dersler, egzersizler var. Pek fark yok öğrenmek isteyene. Mentorluk, canlı yayın vs eksik o da olmasın bir zahmet ücretsizde :)

Redditten css pratik, proje, javascript öğrenme gibi şeyleri İngilizce aratırsan belki benim bulduklarımdan daha güzel kaynaklar bulabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmatVictoriaCuram -- 19 Haziran 2020; 1:15:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AmatVictoriaCuram

Orhan adlı arkadaş güzel tavsiyeler vermiş. Angela Yu kursu bende de var, şuan Javascript'e bakıyorum. FCC'de de Javascript alıştırmaları yapıyorum.
    Sanırım İngilizce anlayabiliyorsun. Bilmediğiniz kelimeyi sözlüğe yazıyoruz zaten(translate extension ile hızlı oluyor) Bendeki kaynaklar İngilizce çoğunlukla . Front end kısmında proje,egzersiz için şu tweetteki siteleri not almıştım alıştırma yapmak için:https://twitter.com/YourCodingComp/status/1271493267792605184?s=19

Burada da css egzersizleri falan var. Proje olarak değildi sanırım. Tekrar aynı şeyi yaptıran siteleri çözmeye gerek yok entryde çok link var çünkü. Entry sahibi güzel siteler vermiş, emeğine sağlık.

Türkçe kaynak olarak Front End kısmında youtube'ta Adem İlter var. Html, css, JavaScript, react dersleri projeleri var. Daha çok uygulama yaparak anlatmış. Gayet güzel. Figma da var hatta tasarım dersleri falan. Gerçekten belli bir seviyeye gelip eksik kapatmak için gayet yeterli. Emeklerine sağlık.

React için github'ta türkçe kaynak görmüştüm. Pc'de kayıtlı. Araştırabilirsen googledan çıkabilir. Şuanlık işin yok zaten ama olsun.

Ayrıyetten Full Stack Javascript(React+Node js) için bir kaç öneri yapayım.
    FCC, Udemy ya da youtube vs. ile Javascripti hallettikten sonra Helsinki Ünivetsitesi'nin Full Stack eğitimini ve sertifikasını ücretsiz bir şekilde alabilirsin. Javascript bilgisi gerekiyormuş sanırım biraz. Redditte görmüştüm. Her ders sonu ödev veriyor ve githuba yüklüyorsun. Sonra da sertifika alıyorsun.
    https://fullstackopen.com/en/

Aynı zamandahttps://www.theodinproject.com/ üzerinden de ister Frond End istersen Full Stack eğitimi alabilirsin. Sertifika veriyor mu bilmiyorum.

Bir de yeni buldum:https://open.appacademy.io/
    Full Stack eğitimi alabilirsin. Ücretsiz, ücretli, bir de 3 yıl maaşın %15 kesintili programları var. Adamlar sana her şeyi öğretiyor, mentorluk yapıyor, sen işe girince 3 yıl maaşının %15'ini veriyorsun. Tabi bizim ülkemiz için geçerli değil, orası Amerika falandır herhalde. Bakmadım nerede olduklarına da... :) Ücretsiz versiyonunda da online dersler, egzersizler var. Pek fark yok öğrenmek isteyene. Mentorluk, canlı yayın vs eksik o da olmasın bir zahmet ücretsizde :)

Redditten css pratik, proje, javascript öğrenme gibi şeyleri İngilizce aratırsan belki benim bulduklarımdan daha güzel kaynaklar bulabilirsin :)
    Çok teşekkür ettim hocam. Tek tek inceledim siteleri, hepsi birbirinden güzel geldi. FCC'de Html&Css kısmının projeleri bitmek üzere. Bittikten sonra yazdığın sitelere tekrardan bakacağım.

• Merhaba. Ben de yaklaşık 1 aydır Udemy'den Web geliştirme eğitimi alıyorum. Şu an Css'in sonlarına geldim ama bilgiler üst üste gelince hafiften karışmaya başladı. Gerçi zamanla oturacaktır diye düşünüyorum. Sizin çalışmalarınız nasıl gidiyor, ilerleyebildiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: gezfotek

Merhaba. Ben de yaklaşık 1 aydır Udemy'den Web geliştirme eğitimi alıyorum. Şu an Css'in sonlarına geldim ama bilgiler üst üste gelince hafiften karışmaya başladı. Gerçi zamanla oturacaktır diye düşünüyorum. Sizin çalışmalarınız nasıl gidiyor, ilerleyebildiniz mi?

Merhaba hocam

Bu konuyu açtıktan yaklaşık 1 ay kadar sonra JavaScript'e geçmek yerine Python'a yöneldim (kişisel ve sektörel sebeplerden); FreeCodeCamp sitesi HTML ve CSS için çok yeterli olduğundan başka bir kurs almadan direk projeler yapmaya başlamıştım (yapmaya çalışıyordum daha doğrusu :D)

Özellikle W3 gibi siteler çok yardımcı olmuştu takıldığım yerlerde.

• şöyle söyleyim css de bootstrap e daha çok zamanını ver kardeşim kısa ve öz dedim uzatmamak adına bootstrap>css

• The Management kullanıcısına yanıt

Merhaba son durum nedir? Bende şuan FCC sitesinde html yi bitirdim css de kengimi geliştirmeye başladım. Bundan somra javascript e ya da php ye geçmek istiyorum. Sizin Python süreci nasıl gidiyor? FCC yeterli geliyor öu? Udemy vs başka yerlerden destek alıyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Malibil

Merhaba son durum nedir? Bende şuan FCC sitesinde html yi bitirdim css de kengimi geliştirmeye başladım. Bundan somra javascript e ya da php ye geçmek istiyorum. Sizin Python süreci nasıl gidiyor? FCC yeterli geliyor öu? Udemy vs başka yerlerden destek alıyor musunuz?

Merhaba hocam,

FCC Sitesinden ilerlemen çok iyi olmuş, ben aşırı memnun kalmıştım. CSS kısmının sonunda zaten proje olarak 4-5 çeşit sayfa hazırlamamızı istiyor. Orada ister istemez aşırı fazla pratik yapacaksın.

Şöyle söyleyim Html & CSS kursunu bitirdikten sonra Python'a devam ederek bir daha hiç html css bakmadım; fakat FCC'de yaptığımız her şey hala aklımda. Çok iyi bir şekilde aklıma kazınmış.

Python kısmına gelirsek... maalesef FCC'den Python'a 1 hafta kadar devam edebildim. Çok yetersiz geldi, şuan nasıldır bilmiyorum ama o zamanlar sadece video desteği sunmuşlardı. CSS'de olduğu gibi pratikli öğrenim yoktu ve video anlatımı karışıktı.

Şuan Python'da baya ilerlemiş bulunmaktayım. Temel kursu bitireli 1 ay kadar oluyor. Udemy ve BTK akademiden temel kurslar aldım.

Temel kursu bitirdikten sonra şuan udemy'den Python Veri Analizi ve Makine Öğrenimi kursu ile devam ediyorum. Aynı şekilde bundan da memnunum (temel kursunu aldığım hocadan satın aldım).

Belki incelersin diye aldığım udemy python kurslarımın linkini buraya bırakıyorum (en az orta seviye İngilizce bilgisi tavsiye ederim, hoca biraz hızlı konuşuyor)

Temel Python Udemy = https://www.udemy.com/course/complete-python-bootcamp//

Python Veri Analizi & Makine = https://www.udemy.com/course/python-for-data-science-and-machine-learning-bootcamp//

Devamında yine bu hocayı tercih edeceğim, çok güzel dersleri var.

Eğer ekstra bir sorun olursa sormaktan çekinme hocam (pm de atabilirsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 16 Aralık 2020; 10:44:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.