Şimdi Ara

Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu (243. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.934
Cevap
27
Favori
224.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yimust

senin telefonda bir sıkıntı var, genelleme yapman yanlış, harici yüklenen bir uygulama sıkıntı yaratabilir.Telefonun yedeğini al ve Telefonu fabrika ayarlarına sıfırla, bende 634 yüklüydü sonra yeni yazılım olan 635 e yükselttim. Hiçbir sıkıntı yok....

Şimdide kendini kitledi PIN istedi bıktım vallah billah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliyaman2 A kullanıcısına yanıt
    bi zahmet açıklarmısınız rotsuz nasıl oluyor bu radio işi, bekliyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yimust

bi zahmet açıklarmısınız rotsuz nasıl oluyor bu radio işi, bekliyoruz...

elimde 3 aylık p6 var kitkat a gecmedim. yükledim apk yi çalıştı. rootlu değil
    Öncekide p6 beyaz onda da çalışıyordu, radyo apk sı eskiden kalma
    Telefonu Root check programı ile kontrol ettim:
    "will not root this device"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyaman2 -- 5 Kasım 2014; 9:46:30 >
  • aliyaman2 A kullanıcısına yanıt
    Kitkattan öncekilerde çalışıyor onda sıkıntı yok. Sıkıntı kitkat sürümlerinde, önceki sayfalarda onun da yolu açıklanmış ama radyo için değmez bence
  • Arkadaşlar bu telefonu almayı düşünüyorum genel bir sorunu var mı yada 700 civarına onereceginiz başka bir cihaz zenfone 5 demeyin sorun yaşayan çok

• bu telefonda imei değiştirme gibi durum var mı?
  • Leaderjack1 kullanıcısına yanıt
    Hayır yok

• talsuv61 T kullanıcısına yanıt
    evet sorun çözüldü, kitkatta çalışmıyor, bencede değmez root işine....
  • beyler b635 rom kullanıyorum ekran parlaklığını ben arttırıyorum o kendi kendine düşürüyor otomatik ekran parlaklığı da kapalı nasıl çözebilirim bu sorunu
  • Arkadaşlar B132 romda oc yapabilmek için greenkernel yükledim. oc yapamadım. Stock romla yada custom romla nasıl yapılır bilen var mı?
    şimdi B132 stock 795 Kernele geri donmek istiyorum. Zip hali varmıdır recoveryden yüklesem? araştırdım fakat bulamadım bir türlü.
    elinde B132 ye ait recovery ve kernel olan veya linkini bilen varsa lütfen bana yazsın :)

Ayrıca elimde arkadaşımın yeni aldığı p6 sı da var. zamanım olmadığından ilgilenemedim oda kendi kurcalamış :)
    Aldığında B506 CN rom yüklüymüş. Jb B132 stock rom yüklemeye çalışmış. yükleyemeyince custom rom yüklemek için twrp 2.6.3.3 yüklemiş.
    komple wipe yaparken system partıtıon uda uçurmuş. Ascend yazısında takılı kalıyor. twrp ye girince de tel sürekli titriyor ve sd kartı görmüyor.
    bu yüzden custom rom atamıyorum. adb den bakıyorum, cihaz sadece recovery ve sideload kismindayken adb den görünüyor.
    bootloader komutunu girince reset atıp geçer gibi yapıyor ve ascend yazısında bekliyor ama bootloader a geçmiyor.
    O ekranda adb den check ettiğimde yine attach lı gözükmüyor. bu yüzden stock recovery i atamıyordum. sonra deneye deneye bir şekilde attım.
    sanırım doğru stock recovery değil. çünkü bu stock recovery de sürekli titriyor ve
    3 tüş kombinasyonuyla rom yüklerken check kısamında 3. veya 4. seçenekte hata veriyor. B122 B125 B132 hepsi aynı.
    Bu arada twpr installer uygulamasındaki sources klasöründeki araçları kullanıyorum.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

• thecool1981 T kullanıcısına yanıt
    selam,
    sorununun nedeni kitkata JB twrp yuklemek temiz ve fat32 formatlı bir sd karta
    http://dl-uk.huaweinews.com/index.php?dir= bu linkteki
    http://dl-uk.huaweinews.com/index.php?dir=Roms/Ascend-P6/ ister KK ister JB romu indir

daha sonrahttp://forum.donanimhaber.com/m_88888674/f_//tm.htm#88888674 bu linkteki ilk sayfada verilen twrp dosyasını indir ve onerileri takip et
    eger adb bootloader sorun cıkartırsa
    teli PC ye usb kablo ile bağlı olarak tut ve teli kapat taki sarj animasyon gelene kadar bekle
    daha sonra adb ekranından" fastboot flash recovery recovery.img"komutunu yaz entere bas tel bekleniyor yazınca
    telin ses kısma tuşuna basılı tutup guc düğmesi ile ac doğru recovery yüklenir ekranda gorursun

son olarak uç tus kombinasyonu ile sd karta yüklediğin dload ile tel kurulur.

• Nokia Here navigasyon uygulamasını telefonuna kuran var mı ? Ben kuruyorum daha sonra, ses dosyası kendiliğinden kayboluyor. Yeniden yüklemek istediğimdeyse, ses dosyalarının olduğu kısım boş görünüyor, yani yeni ses dosyası da indiremiyorum. Sizde de aynısı oluyor mu ?
  • huawei p6 uzun zamandır çözemediğim bir sorunu var..
    wi-fi, kablosuz interneti, çalışmıyor.

kablosuz internet'i aç diyorum. Ancak ne taramayı sağlıklı bir şekilde yapıyor ve modem bulabiliyor, ne de başka bir şey. Kendi kendini kapatıyor ve wifi'yi kullanamıyorum.

vidyosunu ekledim

http://youtu.be/RACTcEziC4c?list=UUXDe1ROGckGT4EpdLuGUhfg

Benzer problemi yaşayanlar ve çözenler, ya da ne yapmam gerektiğini bilenlerin acil yardımına ihtiyacım var. tşk.
  • ydnsnr kullanıcısına yanıt
    hangi romdasın,eski JB romlarda sıkıntı vardı ,kopmalar olurdu,
    teli açıp kapatma çözmüyor ise,fabrika ayarlarına sıfırla ,buda çözmez ise yeni ve temiz kurulum yap,gene olmadı ise servise gitmeli demektir
    hocam ben birkaç değişik roma kurmuştum,stock ve custom romlarda kullandım ,şu an kurulu değil,ama senin sorunun ile karşılaşmadım,offline olarak ve sesli navigasyonu kullanıyordum,hatta benim harita sd karrta durur,sadece programı ve ses dosyasını kurup kullanırdım
  • mudur1998 kullanıcısına yanıt
    Anladım ben daima stok romları kullandım.
    Bi daha kurdum gene olursa temelli silcem.
    Diğer navigasyonları kurmak zahmetli, çoğunu yüklerken de " proje ayrıştırılırken hata oluştu" diye hata veriyor. Bu nedir biliyor musunuz ?
    belki uygun android surumu değildir,JB Kitkat gibi çözünürlük uygun olmamıştır,aklıma gelenler bunlar,here map den kolay vazgeçmeyin bence ücretsiz olmasının yanısıra çokta başarılı,
    ayrıca temiz bir rom yüklemesi yapın ve tekrar kurun derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mudur1998 -- 24 Kasım 2014; 12:02:08 >
  • orijinal versiyonunda telefon.
    Telefonu açtım kapadım çok kez ancak çözülmedi. İnternette yerli yabancı forumlarda da tam bir cevap bulamadım.

fabrika ayarlarına dönmeden çözüm yok mudur?
    @mudur1998
  • ydnsnr kullanıcısına yanıt
    telin ayarlar tuşuna tıkla en altta "telefon hakkında"kısmına tıkla oradaki bilgilerden hangi rom oldugu yazar,
    bir şey çalışmıyor ise ya yazılım ya donanımsal bozukluk vardır,yazılım bozuklukları ise ancak yeni romla olur bazende teli sıfırlamak ile,eger sorun yazılımsal değilse bu defa servise gitmelidir başka yolu varmı ,ben bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mudur1998 -- 25 Kasım 2014; 8:46:50 >
  • HUAWMİUİOS

Huawei+Miui+İos karışımı B706 Felixamor üstadın dedigi gibi miui ve ios huawei yazılımcılarının elinde emui 3.0 ile fena olmamış

ihtiyaç duyacaklarınız

1-B706http://www.emui.com/plugin.php?id=hwdownload&mod=detail&mid=42
    2-TWRPhttp://www.mediafire.com/download/5cnhu1dz57fnjro/twrp.rar
    twrp 2.8.1 burdan indirinhttps://www.androidfilehost.com/?fid=95784891001608394
    3-Kİtkat gappshttps://www.androidfilehost.com/?fid=23610159112653717
    4-Romtoolbox googleplay veya google aramadan bedava bulabilirsiniz
    5-Hisuitehttp://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=16205

-Hisuite ile rehber,mesaj,arama kayıtlarınızın yedegini alın(sadece bu üçü bilinki herşey silinecek)daha sonra whatsup,vs gibi tüm mesaj programlarınız ile diger ne kullanıyorsanız yedekleyin

-B706 romu indirip zipten çıkartın ve dload dosyasını harici sd kartınıza kopyalayın

-eger twrp kurulu degilse yani orginal recovery de iseniz bile bunları yapın twrp dosyasını verdigim linkten indirin(ilk sayfadaki linktir),zipli dosyayı açın ve eger XP yada win8 kullanıyorsanız C//Windows//system32 klasorunden "cmd" komut dosyanızı degiştirin yoksa cmd exe çalışmaz daha sonra xda daki linkten surdu petrunun son twrp sini 2.8.1.0 indirin ve adını "twrp" olarak degiştirin bunları sakın unutmayın yoksa twrp kurulumunu yapamazsınız

-kitkat gapps dosyasını zipli olarak harici sd kartınıza kopyalayın 4.4.2 gapps bende çalışmadı bu nedenle xda daki 4.4.4 gapps ın linki var

eger tüm programlar, düzeltmeleriniz ve yedeklemeleriniz ile en az %90 şarjınız hazırsa ve daha eger önceden twrp yüklü ise 2.sırada verilen dosyadaki cmd komutunu çalıştırın ve sırası ile komutları çalıştırın

adb devices [ENTER]
    adb reboot bootloader [ENTER]
    fastboot flash recovery recovery.img [ENTER]
    fastboot reboot [ENTER]

eger adb ekranı sorun yaratırsa yani cihaz offline olarak görülür ise teli PC ye usb kablo ile bağlı olarak tutun ve teli kapatın taki sarj animasyonu gelene kadar bekleyin

daha sonra adb ekranından stock recovery kurmak için " fastboot flash recovery recovery.img" komutunu yazın entere basın” tel bekleniyor" yazınca telin “ses kısma” tuşuna basılı tutup güç düğmesi ile teli açın, stock recovery yüklenir ekranda gorursunuz

stock recovery yüklenince komut ekranından fastboot reboot [ENTER] komutunu unutmayın

-artık hazırız orginal recovery kurulu,yedeklerimiz hazır,dload ve gapps dosyalarımız harici sd kartta ,sırası ile teli PC den ayırın ve kapatın daha sonra uç tus kombinasyonu (ses açma kısma tuşunun ortasına basılı tutup güç dügmesine basın)ile sd karta yüklediğiniz romun dload dosyası ile tele kurulmaya başladıgını göreceksiniz.

-sabırlı olun açılması zaman alıyor,açılınca Türkçeyi seçin ,internetinizi ayarlayın ve daha önce yok ise kendinize bir huawei kimlik yaratıp girişinizi yapın,telin ilk açılış ayarları bitip tel açılınca ayarlara gidin,güvenlik tuşundan bilinmeyen kaynakları aktif yapın,mobil verileri kapatın,ve yine ayarlardan telefon hakkında,derleme no ya üst üste 7 kez basın ve geliştirici seçeneklerini aktif hale getirin,ve hiç bir güncellemeyi yapmayın.ve son olarak dload dosyasını harici sd karttan silin

-şimdi tekrar twrp kurmalıyız yeniden 2.sıradaki dosyayı açın

adb devices [ENTER]
    adb reboot bootloader [ENTER]
    fastboot flash recovery twrp.img [ENTER]
    fastboot reboot [ENTER]

sorun çıkarsa yukarıdaki gibi yapın,neden twrp gerekli root olmak ve gapps ları kurmak için
    twrp yi kurdunuz şimdi ,
    -üç tus kombinasyonu (ses açma kısma tuşunun ortasına basılı tutup güç dügmesine basın)ile twrp ekranının sihirli dünyasına girin.ilk işiniz install seçenegi ile gappslarıkurmak,kurun ve teli açın (supersu yu bu aşamada henüz kurmayın sorunca do not install deyin) ,
    -google ayarlarınızı yapın,ama hiç bir şeyi güncellemeyin buna Huawenin güncellemeleri dahil,burada google play açılırken size yeniden internete girmenizin ayarlarını isteyecek zaten kaydedildigi için ,internet girişini yapın.
    -teli yeniden kapatın ve twrp ana ekranını açın ,hiç bir şey yapmadan reboot seçenegine gidin ve system reboot tıklayın bu defa sorunca supersuyu install edin,artık tel açılırken android yeni sürüme geçiriliyor yazısını görmelisiniz,tel açılınca sol üst köşede supersuyu install edin seçenegi gelecek ,sadece google play ile güncelleyin ve install edip teli yeniden başlatın artık rootlu ve gappslı bir tel oldu.SİMDİ HER İHTİMALE KARŞI TEKRAR STOCK RECOVERY İ KURUN ARTIK TWRP YE ŞİMDİLİK İHTİYACINIZ KALMADI VE DLOAD DOSYASINI HER İHTİMALE KARŞI YENİDEN HARİCİ SD KARTA ATIN .ŞARJINIZI KONTROL EDİN.

SEVİNMEYİN DAHA BİTMEDİ İŞİN EN ZOR YANI BAŞLIYOR

-romtool box programını açın,root yetkisinİ verin ve önce root browser u kurun daha sonra App manager tıklayın ve bana sorarsanız ki ben öyle yaptım tüm gereksiz google programlarını(MÜZİK,GAZETE,KİTAP,DERGİ,HABERLER HAVA DURUMU HANGSOUT gibi) kullanmadıgınız her ne varsa silin,en altta ne kadar çince yazılı program varsa (TAMAMEN CİNCE OLANLARI KASTEDİYORUM)silin,huawenin app center dahil,ben bir tek huawei cloud u ve huawei kimligi,tabiki swype ve huawei ana sayfa kalacak,şekilde ,çin drive gibi ne varsa sildim,
    BURADA ANLAMADIGINIZ HİC BİR ŞEYİ SİLMEYİN
    -Temizlik yani silme işlemleri bitince teli açın kapatın veya yeniden başlatın,bu işlemler bitince ben "Sdmaid"programı ile temizlik yapıyorum birde Huaweinin telefon yöneticisi ile temizlik yapın,
    -google play den istediginiz ne varsa kurmadan önce yeniden rom toolbox programını açın ve "performance" bolumune geçin "build prop Editoru" tıklayın
    -"ro.product.locale.region" tıklatın ve "TR" olarak düzenleyin
    -"ro.product.locale.language"tıklatın ve "tr" olarak düzenleyin ve hemen teli yeniden başlatın.
    artık hava durumu,google maps,konum erişimi gerektiren programlar ile temaların çalışması gerekiyor,bende herşey çalışır durumda.

• 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.