Şimdi Ara

Huawei, HarmonyOS'un neden Android ve iOS'tan hızlı olduğunu açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Huawei, HarmonyOS'un neden Android ve iOS'tan hızlı olduğunu açıkladı

Dün gerçekleştirilen HarmonyOS duyurusunun bir parçası olarak Huawei, işletim sisteminin iOS ve Android'e göre önemli bir avantajı olduğunu açıkladı. Belirtildiği üzere HarmonyOS çalışma hızını, ne zamanla ne de uygulama ve dosya sayısındaki artışla kaybetmiyor.

Ayrıca Bkz.HarmonyOS resmi olarak tanıtıldı: İşte Android rakibinin özellikleri

Bellek okuma ve yazma hızındaki düşüş az

Sistem kullanıcı arayüzü açısından HarmonyOS, birleşik kontrol merkezi ve HarmonyOS masaüstü dahil olmak üzere yeni bir kullanıcı arayüzü etkileşim yöntemini benimsiyor. Altta yatan sistem açısından ise HarmonyOS'un, %42 performans artışı ve daha fazla güç tasarrufu iddiasıyla yoğun şekilde optimize edildiği belirtildi. 

Huawei, HarmonyOS'un neden Android ve iOS'tan hızlı olduğunu açıkladı

Dolayısı ile 36 aylık kullanımdan sonra HarmonyOS çalıştıran cihazlarda flash belleğin sıralı okuma hızının %4,5, sıralı yazma hızının %0,9 ve rastgele okuma/yazma düşüşlerinin %5'ten az olması sağlanıyor. Karşılaştırma açısından iOS cihazlarda aynı döngü en az %20 oranında düşüş gösteriyor. Android cihazlarda ise bu düşüşün daha fazla olduğu belirtilmiş.

Kaynak:https://consumer.huawei.com/cn/harmonyos/

• Aynen canım inananlar sağda makyaj yapabilir 🤣🤣

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kullanıcı yorumları önemli firma istediğini desin .Ben elime alacam test edecem anlarım androidden hızlı mı değil mi .

• Harmony OS u Android ten ayrı tutmak başka bişi gibi göstermek imkansız en nihayetinde Android 10 temeli üzerine inşa edilen bir sistem. yok şu kadar uçuyor yok şu kadar kaçıyor.

• aceleciburak A kullanıcısına yanıt
    android monolotik çekirdeğe sahip, HarmonyOS tıpkı FushiaOS gibi mikro çekirdeğe sahip, Arayüz android ile bire bir aynı bile olsa buna android denemez.

• merak edenler için monolitik çekirdek ve mikro çekirdek

https://tr.gadget-info.com/difference-between-microkernel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei'ye ipucu vereyim: Telemetri yapmasın/yaptırmasın bak nasıl hızlı çalışır.

• Kendi hangi ürününde çalışacağını belirlediği bir ürün illa ki daha hızlı çalışacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstediği kadar hızlı olsun uygulama yoksa o işletim sistemini ne yapayım? Anca Çin versiyonu cihazlarda olur diğer Çin'li markalarda Çin içinde kullanır...

• Son kullanıcı belirliyecek onu hele bir gelsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sürekli bunları konuşuyorlar ama Harmony sistem gereksinimlerini niye söylemiyorlar.Ben kendi telefonuma gleirmi pek emin değilim ama ümit ediyorum gelmezse bile en azından Harmony Go diye bir sürüm daha yapsınlarda kullanalım. Haksızmıyım?

• Tanıtımda zaten HarmonyOS arayüzü baya akıcı görünüyordu, Samsung bu işte 5 para etmez bir marka, pil optimizaysonunu Huawei çok daha iyi beceriyor. Samsung Note 20 Ultra'da bile hala pil durduk yere sömürülüyor sanki, şarjdan çek 1 saat sonra durduk yere %7 gitmiş bile. Huawei'nin pil optimize ayarları çok çok başarılı.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Bu ne anlama geliyor tam olarak?

• Galaxy s5'de android11 kullanıyorum, hızından da gayet memnunum.

• akMurat kullanıcısına yanıt
    Çekirdek bazında değişiklik olduğu için Android denmemesi gerektiğini belirtmiş arkadaş, bence de o şekilde hitap edilmemeli, sonuçta Android'den farklı şekilde çalışan bir sistem, inşallah sektöre etkisi güzel olurda daha iyi çalışan cihazlar yaygınlaşır.

• deniz_sea kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum eğer yeteri kadar iyi kullanıcı oyu kazanırlarsa bir gün farklı marka cihazların lisans almak istediğini bile duyabiliriz her sektörde rekabet iyidir eskiler kayıp yaşadığında kendilerine çeki düzen verirler ;)

• Android harici harmony os ve benzeri işletim sistemlerinin getireceği en iyi yenilik huaweinin harmony os tanıtımında da yaptığı gibi süper bir cihazdan benzer işletim sistem uyumlu tüm cihazları kontrol edebilmek olacak..bence geç bile kalındı..akıllı ev ve araba sistem çözümlerinde ilerleyen zamanlarda sıkça tercih edileceğini düşünüyorum...

• akMurat kullanıcısına yanıt

Galaxy s5 e Android 20 yüklenen ne yazar. Pil dayanmaz. Abuk subuk hatalar verir.

S5 e stok romu kurası pili de orjinal degiştirirsin ozaman adam akıllı kullanılır.

• Mevcut Android telefonlara yüklense tadından yenmez:)

• Bende onu düşündüm , her telefona yüklense yemede yanında yat üstüne birde her cihaza yüklenebilen bağlantı özellikleri gelişmiş bir O.S.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.