Şimdi Ara

Huawei Honor 6 İnceleme - Ana konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.277
Cevap
13
Favori
45.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten 1 hafta içinde telefonun siparişini vericem. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

Size açık ve net birşey söyleyeyim, Android cephesinde Huawei Ascend P6, Xiaomi Redmi Note, Tcl Idol X+, Jiayu G5, Htc M7 kullandım ama hepsinde sevmediğim ve eksik olan bir şeyler vardı (Örneğin 3D performansı, arayüz, ufak tefek sistem bug'ları, soluk ve cansız ekran v.s.)
    Ama bu telefon olmuş diyebilirim. Gerek arayüz, gerek tasarımı ile iPhone 5S'ten sonra en beğendiğim telefon modeli oldu. Performans testleri zaten ortada. Donanım "kağıt üstünde" kalmadığını telefonun verdiği tepkilerden çok iyi anlıyorsunuz. Güncelleme olarak iyi, bir-iki haftada üç tane geldi. Bu ayın 30'da yeni bir güncelleme daha gelecek. Zaten Huawei giriş ve orta segment telefonlarında ne kadar güncelleme sıkıntılı bir firma olsa da amiral gemilerine her zaman için önem vermiştir. Kaldı ki P6'ya bile Emui 3.0 gelecek..
    Emui 3.0 sizi root/custom rom arayışlarına sürüklemiyor, sisteme tam olarak hakimsiniz. İlk defa root'suz ve custom rom ihtiyaçsız bir Android telefon kullanıyorum. Birebir inceleme imkanı bulursanız dediklerimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Hocam merhaba,

bende tanıdığıma 2 gün önce çinden Honor 6 H60-L12 modelini getirttim. aşağıda bazı sorularım var bana yardımcı olabilir misiniz? Sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

1- Henüz kayıt yaptırmadım. telefonu çift hatla kullanmak istiyorum ama maalesef kutuda bir adet imei numarası var. yani ben o tek numarayı kaydettireceğim için çift sim ile kullanamayacağım değil mi?

2- ilk telefonu açtığımda iki güncelleme geldi ve H60-L12V100R001CHNC00B119SP05 versiyonuna geçti. daha sonra yine bir güncelleme geldi OTA-H60-L12 B119SP05_B3017 fakat ben çince yazıları gördüğüm için bu güncellemeyi yapmadım. Şuanki yüklü olan durum ile yapmadığım B307 güncellemesini gösteren screenshotlar ektedir. B307 güncellemesi var diye sürekli ayarlarda gösteriyordu. bugün kendi kendine o uyarı kayboldu. güncellemeleri kontrol et dediğimde ise güncelleme bulunamadı diyor. B307 stabil mi? Nasıl yükleriz? yine OTA yı beklesek mi acaba? daha dün otada gözüken güncelleme bugün kendiliğinden yok oldu niye oldu anlamadım.

3- bazı çince uygulamalar var bunları kaldırsam sorun olur mu?

4- fabrika ayarlarına nasıl dönderebilirim? dalvik cash falan yapabilir miyim? fabrika ayarlarına dönderdiğimde google play store giderse nasıl tekrardan kurabilirim? çinki googleplay store indirilen uygulamaların arasında gözüküyor.

5- wifi ye bağlıyım. bağlı olduğum halde ağ bağlantı hatası diye bir uyarı çıkıyor sonra kendiliğinden kayboluyor. telefonda sim kart takılı olmadığı için acaba ondan dolayımı?
     Huawei Honor 6  İnceleme - Ana konu Huawei Honor 6  İnceleme - Ana konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levoas -- 10 Kasım 2014; 13:06:25 >

• levoas L kullanıcısına yanıt
    Güncelleme ile ilgili inceleme yazısında ayrıntılı bilgi mevcut. O şekilde yapın güncellemeyi. (tabi rom dosyası L12 olanı indirmeniz gerek, bendeki L02 modeli)
    Wipe için telefonun ayarlar bölümünden "fabrika ayarlarına sıfırla" yapın.
    Cihaz tek IMEI ile iki hat çalışıyor yani tek IMEI kaydettireceksiniz.
    Wifi konusunda hatlı/hatsız böyle bir sıkıntı yaşamadım, belki Emui 2.3 ile alakalıdır çünkü bu yazılımı hiç kullanmadım, gelir gelmez Emui 3.0'a yükselttim.
    Global Emui 3.0 sürümü henüz gelmediğinden bazı Çince uygulamalar var evet, onları silebiliyorsunuz, ayrıca Google Play Store'da yok, bunun için "Gaaps Installer" uygulamasını indirip apk dosyasını kurun ve Play Store, Haritalar gibi önemli uygulamaları yükleyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 10 Kasım 2014; 13:25:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google play yükleme bu şekilde daha kolay gözüküyo :D
    http://www.youtube.com/watch?v=zI2RYZiTl38
  • quote:

Güncelleme ile ilgili inceleme yazısında ayrıntılı bilgi mevcut. O şekilde yapın güncellemeyi. (tabi rom dosyası L12 olanı indirmeniz gerek, bendeki L02 modeli)
    Wipe için telefonun ayarlar bölümünden "fabrika ayarlarına sıfırla" yapın.
    Cihaz tek IMEI ile iki hat çalışıyor yani tek IMEI kaydettireceksiniz.
    Wifi konusunda hatlı/hatsız böyle bir sıkıntı yaşamadım, belki Emui 2.3 ile alakalıdır çünkü bu yazılımı hiç kullanmadım, gelir gelmez Emui 3.0'a yükselttim.
    Global Emui 3.0 sürümü henüz gelmediğinden bazı Çince uygulamalar var evet, onları silebiliyorsunuz, ayrıca Google Play Store'da yok, bunun için "Gaaps Installer" uygulamasını indirip apk dosyasını kurun ve Play Store, Haritalar gibi önemli uygulamaları yükleyin..

Cevaplarınız için teşekkürler. yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum, tek imei yi kaydettirip iki farklı operatöre ait simi takıp kullanmak biraz garip geldi tam anlayamadım. birinci sime turkcell takacağım ikinci sime avea ve ikisi aktif olduğunda ikiside aynı imei yi kullanacak. btk bu imei numarasının kopyalanıp iki farklı kişi tarafınan kullanılıyor olduğunu sanmaz mı? siz aynı dediğiniz gibi kullanıyor musunuz? ne kadar zamandır kullanıyorsunuz sıkıntı çıkmadı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mavzerturk

google play yükleme bu şekilde daha kolay gözüküyo :D
    http://www.youtube.com/watch?v=zI2RYZiTl38

Teşekkürler mavzerturk. videoyu izledim gayet basitmiş...
  • bu arada bende bu telefonun siparişini verdim.
    Sıkıntı olmuyor, konuyla ilgili btk görüşmesini yapmış bir arkadaşımız.. Ben daha keydettirmedim ama bende bu şekilde yapacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavzerturk

bu arada bende bu telefonun siparişini verdim.

Hayırlı olsun.. :)
  • quote:

Sıkıntı olmuyor, konuyla ilgili btk görüşmesini yapmış bir arkadaşımız.. Ben daha keydettirmedim ama bende bu şekilde yapacağım.

Açıkça tek imei ile iki sim kartın çalışacak olması benim pek aklıma yatmadı. birde ben arayıp btk ile görüşeyim emin olalım :)

konuda bahsettiğiniz rom yükleme bölümündeki linki açtığımızda yandeks açılıyor ve yalnızca L02 ye uygun olan rom gözüküyor. H60-L12 için B307 yi nereden bulabiliriz?

birde RGB bildirim renklerini bildirime göre değiştirme şansımız var mı? mesela email gelince kırmızı, sms gelince yeşil v.b..
    Ben L02 modelini kullandığımdan o romu paylaştım, Google'dan arayıp bulabilirsiniz sizin cihaza uygun güncellemeyi.

• http://www.youtube.com/watch?v=j17Hwd59l-M

buradaki bulutut saat aynı zamanda kulaklık olan cihazın adını bilen varmı
  • mavzerturk M kullanıcısına yanıt
    Videoda yazıyor gerçi ama ; Huawei TalkBand B1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 10 Kasım 2014; 20:14:56 >
  • Merhaba,

ekteki güncelleme yine OTA dan geldi. indirdim ama kurmadım. çince yazdığı için tereddüt ettim. bir kaç bişey sormak istiyorum. telefonu kurcaladıkça görüyorum. :)

araçlar içerisindeki Ayna, Cast, Akıllı Kontrol ve Sihirli Etiketi anlamadım. bunlar ne işe yarıyor? kumanda olarak kullanabileceğimiz uygulama hangisi?

birde ekteki çince olan uygulamaları silsem sıkıntı yaşar mıyım? yani onlardan ileride işe yarayacak olan var mı? sildikten sonra geri dönüş zor olur işimize yarayacak birşeyi silmeyeyim diyoru :)

ağ bağlantı hatasından bahsetmiştim. En beğenilen uygulamalar kısayolu içindeki çoğu çince uygulamalar var o kısa yolu açtıktan sonra bi refresh yapıyor. sonra kısa yolu kapatınca ağ htası veriyor. bu çok önemli değil yalnızca o kısayoldu açınca yapıyor.
     Huawei Honor 6  İnceleme - Ana konu Huawei Honor 6  İnceleme - Ana konu Huawei Honor 6  İnceleme - Ana konu

Telefonu kurcaladıkça o uygulamaların ne olduğunu anlarsınız, en basiti ayna uygulaması bildiğiniz ayna özelliği yani ön kamera ile yüzünüze bakmanızı sağlıyor fakat normal kameraya göre daha aydınlık olarak görüntülüyor.
    Akıllı kumanda uygulaması ise uzaktan kumanda için kullanılacak araç.
    B307 güncel sürümdür, yükleyin bir sıkıntı olmaz..

• quote:

Telefonu kurcaladıkça o uygulamaların ne olduğunu anlarsınız, en basiti ayna uygulaması bildiğiniz ayna özelliği yani ön kamera ile yüzünüze bakmanızı sağlıyor fakat normal kameraya göre daha aydınlık olarak görüntülüyor.
    Akıllı kumanda uygulaması ise uzaktan kumanda için kullanılacak araç.
    B307 güncel sürümdür, yükleyin bir sıkıntı olmaz..

teşekkürler felixamor..
    EMUI 3.0 a geçtim. ama sanki görünüş olarak 2.3 daha iyi gibiydi..
    ara sıra kendi kendine ekranda küçük bir uyarı çıkıyor "konum bulunamadı" diyor.. sizde böyle bir uyarı çıkıyor mu?
    daha önce bahsettiğim araçlar içindeki "cast" uygulaması yok olmuş... sizde duruyor mu?

çince uygulamaları ne apayım sileyim mi?

irde eskiden ayarlarda kullanılan sistem belleğinin durumunu görüyorduk, yani uygulamaların ne kadar yer kapladığını uygulama yöneticisine girince aşağıda gösteriyordu. burada göremedim. birde EMUI 3.0 ram i daha fazla kullanıyor gibi geldi bana...1,3 sürekli dolu...
     Huawei Honor 6  İnceleme - Ana konu Huawei Honor 6  İnceleme - Ana konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levoas -- 11 Kasım 2014; 11:51:02 >

Uzun süre Emui 2.0 ve 2.3 kullandım ben P6'da fakat arayüz hoşuma gitmediğinden sürekli Miui yükleyip kullanıyordum telefonu, Emui 3.0'ten sonra ise artık bu ihtiyacım kalmadı çünkü arayüz ve işlevsellik çok hoşuma gitti. Tabi bunlar izafi, birinin hoşuna giden diğerinin gitmeyebilir.
    Hafıza harcaması sıkıntı değil, bunların çoğu önbellek ve sistemin daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Zaten her halükarda 1.5 gb. boş bellek kalıyor bu nedenle her hangi bir uygulamada yavaşlama, şişme yaşamazsınız.
    Çince uygulamalar silinebiliyor, zaten sistem uygulaması olanları silme gibi bir yetki vermiyor arayüz.
    Ayarlar/Uygulamalar/Uygulama bilgilerinden programların kapladığı alanı görebilirsiniz.

Konum hatasını muhtemelen Google Haritalar uygulaması yüklü olmadığından alıyorsunuz.

Kurcalayın, daha çok şey keşfedersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 11 Kasım 2014; 12:19:36 >
  • quote:

Uzun süre Emui 2.0 ve 2.3 kullandım ben P6'da fakat arayüz hoşuma gitmediğinden sürekli Miui yükleyip kullanıyordum telefonu, Emui 3.0'ten sonra ise artık bu ihtiyacım kalmadı çünkü arayüz ve işlevsellik çok hoşuma gitti. Tabi bunlar izafi, birinin hoşuna giden diğerinin gitmeyebilir.
    Hafıza harcaması sıkıntı değil, bunların çoğu önbellek ve sistemin daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Zaten her halükarda 1.5 gb. boş bellek kalıyor bu nedenle her hangi bir uygulamada yavaşlama, şişme yaşamazsınız.
    Çince uygulamalar silinebiliyor, zaten sistem uygulaması olanları silme gibi bir yetki vermiyor arayüz.
    Ayarlar/Uygulamalar/Uygulama bilgilerinden programların kapladığı alanı görebilirsiniz.

Konum hatasını muhtemelen Google Haritalar uygulaması yüklü olmadığından alıyorsunuz.

Kurcalayın, daha çok şey keşfedersiniz..

google haritalar yüklüydü ama tekrar denemek için uninstaal yaptım. tekrar kurmak için app center ı açıyorum ama bir türlü açılmıyor yüklemeye çalışıyor ama yükleyemir wifi sinyalinde hata var diyor ama hayır wifi gayet iyi durumda.
    telefonju fabrika ayarlarına getirsem bu sefer mevcuttaki google play falan gidecek app center yine açılmazsa google play store u kuramayacağım..

Ben Hi-Suite ile güncellemeleri yaptım ve Gaaps installer uygulaması ile Google uygulamalarını kurdum. Hiç fabrika ayarlarına dönmedim. Kendi App Store uygulamasını da kullanmadım.
    Yaşadığınız sorunlar başıma hiç gelmediğinden pek yardımcı olamayacağım ama fabrika ayarlarına dönmek genel olarak bu tarz sorunları çözüyor.

• quote:

Ben Hi-Suite ile güncellemeleri yaptım ve Gaaps installer uygulaması ile Google uygulamalarını kurdum. Hiç fabrika ayarlarına dönmedim. Kendi App Store uygulamasını da kullanmadım.
    Yaşadığınız sorunlar başıma hiç gelmediğinden pek yardımcı olamayacağım ama fabrika ayarlarına dönmek genel olarak bu tarz sorunları çözüyor.

Günaydın,

dün fabrika ayarlarına döndüm. hiç bir sorun kalmadı. app center da çalışıyor, konum ve ağ bağlantısı uyarısı da artık gelmiyor. bu arada EMUI 3.0 için ön yargılı davranmışım. gayet güzel bir arayüz :)
    bugüne kadar One Plus One, Xiaomi Mi3, Oppo Find7 v.b. çeşitli telefonlar kullandım. Tüm samimiyetimle söylüyorum içlerinde en iyisi Honor 6... artık aradığım telefonu buldum....

yardımlarınız için teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.