Sizce hangi üniversiteleri yazmalıyım? Gazi ihtimali var mı? Dokuz Eylül yazmalı mıyım? (Kampüs açısından.) İstanbul , marmara 1. öğretim tutar mı?
Teşekkürler.
marmara olur gibi zaten dokuz eylül falan garanti
quote:
Orijinalden alıntı: joseph116
marmara 1. öğretim demi?
quote:
Orijinalden alıntı: enesarslan20
quote:
Orijinalden alıntı: joseph116
marmara 1. öğretim demi?
ona kesin bişey söyleyemiyorum.benim de sıralamam 9600. marmara hukukta endişeliyim.kontenjanlara güveniyorum.ama sende çok fark yok.olur inşallah
Bende Marmara Hukuk öğrencisiyim ve sunu söyleyeyim birinci veya ikinci öğretim olmak arasında bir fark yok hukukta. Diğer bölümlerdeki gibi ders saatleri vs. sorun olmuyor. İstediğiniz saatte derse girip cıkabiliyorsunuz. Kaldı ki birinci öğretim derslerinde bizden cok ikinci öğretimler olur coğu zaman. Devamsızlık olmadığı icin kimin nerde olduğuna bakılmıyor kısacası. Sözün özü puanınız Marmara'ya tutarken kalkıpta anadoludaki üniversitelere gitmeyin derim.
quote:
Orijinalden alıntı: stardusyy
Bende Marmara Hukuk öğrencisiyim ve sunu söyleyeyim birinci veya ikinci öğretim olmak arasında bir fark yok hukukta. Diğer bölümlerdeki gibi ders saatleri vs. sorun olmuyor. İstediğiniz saatte derse girip cıkabiliyorsunuz. Kaldı ki birinci öğretim derslerinde bizden cok ikinci öğretimler olur coğu zaman. Devamsızlık olmadığı icin kimin nerde olduğuna bakılmıyor kısacası. Sözün özü puanınız Marmara'ya tutarken kalkıpta anadoludaki üniversitelere gitmeyin derim.
ne kadar harç parası veriyorsunuz ve özel yurtta mı kalıyorsunuz?
tm 2 23k ıle hukuk gelırmı ?
enesarslan20
kullanıcısına yanıt
Ben birinci öğretimim, ikinci öğretim harcları dönemlik olarak 540 gibi bir rakam.
dokuz eylül yeni kampüs inşaatı bitti diye biliyorum. izmir olması da + sayılır, istanbul ve ankara yaşamak için ( ekonomik,sosyal hayat vb.) zor hele ki 2. öğretim olup harç ödersen maddi durumun çok iyi değilse sıkıntı çekebilirsin.sen bilirsin yine de hacim.
quote:
Orijinalden alıntı: sünbülzademehmet
dokuz eylül yeni kampüs inşaatı bitti diye biliyorum. izmir olması da + sayılır, istanbul ve ankara yaşamak için ( ekonomik,sosyal hayat vb.) zor hele ki 2. öğretim olup harç ödersen maddi durumun çok iyi değilse sıkıntı çekebilirsin.sen bilirsin yine de hacim.
dokuz eylülün kampüs meselesi kafamı karıştırıyordu. Tam olarak bilginiz var mı kampüs hakkında, nereye taşınmış. veya taşındı mı?
quote:
Orijinalden alıntı: enesarslan20
quote:
Orijinalden alıntı: sünbülzademehmet
dokuz eylülün kampüs meselesi kafamı karıştırıyordu. Tam olarak bilginiz var mı kampüs hakkında, nereye taşınmış. veya taşındı mı?
bucada oldugu için çoğu merkeze uzak (45dk fln izmir ) bucanın insanlarıyla biraz tatlı-sert yaşaman gerekir:D.kampüse gelince, önceki kampüs bildigin lise bile değil ortaokul binasıydı okunacak okul değildi gerek hocaların tripleri gerek binanın ve yerleşkenin yetersizliği okuldan insanı soğutuyordu ama artık değişti gibi biraz.hocalar yine aşağı yukarı aynı ama fiziki olarak iyi durumda artık yani yeni gelenler biraz şanslı, ayrıca kontenjan da artacağı için okul binası adalet sarayı gibi büyük olmuş diyollar.kuzenim egede okuyor bilgileri ondan aldım.ha ege dokuz eylülün 4-5 katı iyidir.
bu da bir yorum:"ne yazık ki buca sınırları içinde kendine yer edinmiştir. bucadan ulaşmak istediğiniz her yer en az 45 dklık mesafede olup - orta şekerli bir trafik varsa tabi- ögrenciyi canından bezdirir. yani izmire geldiğinizde okulun arka tarafı denizdir diye düşünenler için söylüyorum boşuna hayal kurmayın. gel gelelim sevgili(!) okulumuza. lise binasından farksız bir yapıdadır. ayrıca sadece 2 adet amfisi ve binlerce ögrencisi oldugundan amfilerde ders yapılması tamamen tesadüf işidir. sınıf atlamakla amfide ders yapma oranı ters orantılıdır.o yüzden dersliklerde yapılır çogu ders ve derslerde yerlerde sürünen insanlar görmek mümkündür. eger küçükken bol bol köşe kapmaca oynadıysanız derslerde yer bulma şansınız artacaktır. ayrıca her yıl tınaztepe adlı kampüse -dagın başı- taşınma söylentisi çıkar. pek aldırış etmeyin işler çok yavaş yürüyor oralarda. fakülte içinde soru sordugunda yüzüne bile bakmayan ve hayat felsefesi tamamen ego tatmini olan hocaları da vardır. ancak hepsi için geçerli degildir tabi. ögretmeye degil ögrenmeye yönelik bir sisteme sahiptir. bu çagdışı sistemle başarı kalitesinin yakın gelecekte düşeceğini düşünüyorum. egitim kalitesi açısından kesinlikle sınıfta kalmıştır ancak hukuk çevresinde hala isminden kaynaklanan bir agırlıgı vardır. kaliteli eğitim isteyenlere kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir fakültedir. özel üniversitelerde çok çok daha kaliteli ve sosyal bir egitim öğretim hayatınız olacaktır.
not: sınavı kazanıp da ekşiden yorumlara bakacak arkadaşlar için yazılmıştır. herhangi bir abartılı içerik yoktur. gelince bunları gördüğünüzde şükela yapacaksınız ;)" ekşi sözlük okumanı tavsiye ediyorum