Şimdi Ara

HUKUK MU SİYASAL MI? YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba şu an iki seçeneğin arasında kalmış durumdayım
    1- Atılım Üniversitesin’de burssuz hukuk okumak
    2- Bilkent’te Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okumak %50 burslu

Benim hayalim her zaman yurt dışı olmuştur ama çevrem ve ailem hukukun daha iyi olduğunu garanti olduğunu söylüyorlar.
    Sizin düşünceleriniz nelerdir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam hukuk eski hukuk değil artık. yine kontenjan getirdiler ama acayip fazla öğrenci var şimdi gene iyi sayılabilir ama 4-5 yıl sonra ne olur bilinmez. kendi hesabını yap. şu an kaç avukat var araştır. sonra kaç kontenjan var bu sene hukukta onu da araştır ve 5 ile çarp en az. 5 yıl sonraki hukuk mezunlarının sayısı bu. iibf de ise işler bundan da kötü. ama en azından ilgim var dersen başka.

bilkent türkiyedeki en iyi okullardan ve ingilizce eğitimiyle sana yurtdışında inanılmaz olanaklar sunabilir güzel kapılar açabilir. kendi hayalin eğer yurtdışı ise bunun peşinden gitmeni tavsiye ederim ve yurtdışı diyorsan da hukuku unut. bilkentte herhangi bi bölüm siyaset-ekonomi-felsefe- veya diğer beşeri bilimler de olur- türkiyedeki herhangi bi üninin beşeri bilimleriyle kıyaslanamaz. anadoluda okursan siyaset felsefe kimya işsiz kalabilrsin ama bilkent boğaziçi odtü ayrıdır. ha hiçbir şey garanti değil ama en azından hayallerinin peşinden gitmiş olursun. ki ilgin varsa da yapamayacağın şey değil. yurtdışı konusunda ailenin maddi durumu da önemli biraz. özellikle doktora değil de yüksek lisans için vs gideceksen sana destek çıkabilirsler mi* yoksa orda tek başına tutunman zor olabilr. doktora da ise biraz daha kolay diye duymuştum burs imkanları.

ksıaaca hayat senin. istediğin gibi yap tercihini pişman olma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebendefrans -- 30 Nisan 2018; 17:23:17 >

• Hocam güzel ilgin ve uzun yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim, gerçekten kafamdan geçenleri kelimelere dökemiyordum tam olarak bunlar, ailem hukuk garanti diyerek ısrar ediyor, benim gönlüm Bilkent’te, ama onlar okutacak beni ve sonunda yani mezun olduğumda bu kadar para vermişken kendi seçtiğim yolda bir aksilik çıkması beni korkutuyor, kalbim hislerim Bilkent diyor ama aklım hukukta, Bilkent’te yurt dışı akademik yönden çok açılacak bunu biliyorum ve burssuz hukuka vereceğim parayla yurt dışında bir şeyler yapabilirim diye düşünüyorum, Bilkent’te yarısını ödeyeceğim çünkü tekrar çok teşekkür ederim.

• Up

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.