Şimdi Ara

Hukuksal bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • babaannemlerin oturduğu apartmanın yöneticisi 2.5 yıldır her ay aidat alıyor fakat aldığı aidatların tutarı ile apartmana kullanılan harcamanın tutarı orantısız..babaannemle dedemde inat etmiş aidat vermiyor kadında tehdit ediyor bunları işte şikayet ederim filan gibisinden ama iş inada binmiş yaşlı başlı insanlar olduğu için kadın bunları cahil görüyor ben okudum bilirim edasında ve aidat parasınıda kafasına göre topluyor..mesala geçen gün 310 borcunuz var demiş dün gece kendi kafasına göre 210'a düşürmüş..eğer dediği yere şikayet ederse kim haklı çıkar yada bu kadınla nasıl baş edilir

• upping
  • Şikayet etsinler.

Büyükleriniz de apartman karar defterinin ve bilançonun incelenmesini talep ederler. Gelir gider karşılaştırılır, kasada kalan miktara bakılır, usulsüzlük olup olmadığı anlaşılır.

Darkchild çok daha sağlıklı bilgi verecektir.
  • Babaannen inat etsin, sense gerekli başvurularda bulunsan iyi olur
  • Ya ben bu konuyu gördüm ama net bilgi veremeyeceğim için hiç bozmiyim büyüyü dedim...

Hukukta okuyorum 6.senem... sorunuza kesin cvp veremem.. avukat falan olması gerekir hem de bu konularda bilgisi olan bi avukat... hiçbi hukuk öğrencisi bu konuda şunu şunu yapabilirsiniz diye tatmin edici cvplar veremez... uygulamada neler oluyo bilmiyoruz çünkü...

Bu sorun Kat mülkiyeti kanununu ilgilendiren bi durum... Anlattığına göre yönetici suçlu görünüyo kafasına göre aidat aldığı için... ama yönetici suçluyken büyüklerinin inat edip ödememesi de başka bi suç gibi görünüyto... yönetici aidat konusunda saçmaladığı anda dava açmak yada nebiliyim şikayet etmek gerekir ki olay uzamasın... babannenle deden bu olayı uzatarak inat yaparak suçlu konuma düşerler... kadının istedikleri versinler bence ama her aidat için fatura ,makbuz ,belge vs. istesinler... sonra dava açınca kadının fazladan istediği bu bu aidatları mahkeme aracılığıyla geri alabilirler... hem de çatır çatır.. yeterki siz haklı olun.... önemli olan haklıyken haksız duruma düşmemek yani inat etmemek ..efendi olmak ..anlatabilmişimdir umarım.. bbirazcık yardımcı olduysam ne mutlu.. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 30 Temmuz 2008; 14:41:53 >

• Tamam sikayet edebilir babannen ve eger dedigin gibi topladıgı paralar ve harcamalar orantısız ise.
    Faturaları vs gösteremezse siz haklısınız.

Fakat bu durumda aidat vermemeniz yanlıs,eger aidatı vermezseniz farklı biri durumda siz haksız cıkarsınız.
    Önce siz kendi haksızlıgınızı ortadan kaldırın ne kadar aidat borcunuz varsa onu ödeyin makbuzunuzu alın.
    Muhattap olmak istemiyorsanız da bankadan yatırın(eminim apartman adına bi hesap vardır)
    Bunu yatırmanızı söylüyorum cünkü o para yöneticiye degil apartman giderleri icin veriliyor.

Yönetici ile aranız kötü diye aidat ödemezlik edemezsiniz.

Sizin savunmanız egerki apartman gelir ve giderlerinde orantısızlık vardı o yüzden ödemedim derseniz
    haksız olursunuz.Siz ödeyin aidatı ve sikayet edin

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

Ya ben bu konuyu gördüm ama net bilgi veremeyeceğim için hiç bozmiyim büyüyü dedim...

Hukukta okuyorum 6.senem... sorunuza kesin cvp veremem.. avukat falan olması gerekir hem de bu konularda bilgisi olan bi avukat... hiçbi hukuk öğrencisi bu konuda şunu şunu yapabilirsiniz diye tatmin edici cvplar veremez... uygulamada neler oluyo bilmiyoruz çünkü...

Bu sorun Kat mülkiyeti kanununu ilgilendiren bi durum... Anlattığına göre yönetici suçlu görünüyo kafasına göre aidat aldığı için... ama yönetici suçluyken büyüklerinin inat edip ödememesi de başka bi suç gibi görünüyto... yönetici aidat konusunda saçmaladığı anda dava açmak yada nebiliyim şikayet etmek gerekir ki olay uzamasın... babannenle deden bu olayı uzatarak inat yaparak suçlu konuma düşerler... kadının istedikleri versinler bence ama her aidat için fatura ,makbuz ,belge vs. istesinler... sonra dava açınca kadının fazladan istediği bu bu aidatları mahkeme aracılığıyla geri alabilirler... hem de çatır çatır.. yeterki siz haklı olun.... önemli olan haklıyken haksız duruma düşmemek yani inat etmemek ..efendi olmak ..anlatabilmişimdir umarım.. bbirazcık yardımcı olduysam ne mutlu.. .

Sanırım aynı seyleri yazmısız dark

• Evet ben de farkettim.. zaten hukuk öğrencisinin verebileceği bu kadar olur... ispat konusu ve haklılık haksızlık durumu önemli... daha fazlasını bu konuyla ilgilenen avukatlar vverebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 30 Temmuz 2008; 14:56:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.