Şimdi Ara

Hükümet, Afganistan’la çoban istihdamı için görüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, acilen 150 bin çobana ihtiyaç olduğunu belirterek hükümetin Afganistan ve Türk cumhuriyetleri ile yabancı çoban istihdamı için görüşmeler yaptığını söyledi.

• Adamı çoban diye getirsen ne olacak ya orada ki köylüyü öldürüp kaçıyor yada büyük çoğunluğu çobanlık yapmayıp İstanbula yada Avrupa'ya kaçıyor. Dalga mı geçiyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çobanlık çok zor ve yorucu bir iştir, çoğu insan küçümser ama büyük bilgi birikimi ister. Hak ettikleri paralar verilmeyince insanlar da bu işi yapmayı bıraktı, şimdi de ucuza çalıştırmak için yabancı çoban arıyorlar.

• 3 kuruş fazla para verecek diye herkesin ödü kopuyor.

Sorsan çok eliaçık, hoşgörülü milletiz falan filan.

EYT'liler giderse tarım ve sanayi biter.

• Afganistanlilar zaten burada.
    Ayrıca bugünlerin acısını ileride çok fena çekeceğiz. Çocuklarımız bize sövecek ellerinizle nasıl bu vatanı teslim ettiniz diye.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulkede buyukbas hayvancilik kaldida sira cobana geldi. Hukumet Afganistandan multeci getirmek icin bahane ariyor gibi, yoksa coban baska yerlerdende getirilebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ülkede 10 küsür milyon mülteci var, sorun dışardan adam getirmekle çözülse zaten Türkiye'nin sorununun kalmaması lazım ama sorun çözmek kimin umrunda, maksat ülkeyi daha rezil bir hale getirmek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15-16 yasinda genclerimiz coban olmak konusunda hic iyi seyler dusunmuyor. Iphone'umu cebime koyayim, instagramda reel izleyim, butun olayimiz bu oldukca yurtdisindan coban da gelir, doktor da muhendis de!

Surekli hukumeti suclamak yerine neden kendi evlatlarimiz bu kadar tembel ve zeka geriligi yasiyor bunu tartisalim bence.

Instagram ve Tiktok reel'leri yuzunden, cevap belli aslinda.

Aksama kadar hicbir is yapmadan sadece aptal aptal video izleyen milyonlarca gencimiz var!

• Ben mi açtım hertarafa üniversite.
    Ben mi yaptım yemin kilosunu bilmem ne kadar.

Dik sur eğilmeyi ben mi dedim

Çocuklara gelmeden ebeveynlerin zekasına bakılmalı.

• Ülkeyi nasıl daha kötü yönetebiliriz adlı çalışma.

• İslamcı terörü yani talibanı ülkeye sokmaya kılıf arıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkede hayat sartlari zor. Millet parasizliktan evlenemiyir. Hukumet cobanlar icin Lojman gibi ev yapsa. Cobanlik yaotigi muddet orda kira vermeden yasamasini saglasa, bu isi yapacak cok insan bulur. Afgan yokmu ulkede cok var, disardan Afgan getirmeye ne gerek var? Demekki amac coban aramak degil, gelen Afgan multeci akimina kilif uydurmak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Koyunlara çoban. Ne güzel…..

• Sanki bakacak hayvan kaldıda.

• İhtiyaç varsa alıncak nokta.

Dandik dip puanda olsa üni mezunuyum masa başında yellenerek yatarak klimalı ortamda çalışırımcılara zorla çalıştırma kanunumu çıksın çin gibi?

Türkiyede işsizlik yok iş seçme var iş bulmak isteyen adam max 2 haftada bulur yatış rahat iş aramakta üstümüze yoktur ülkece.

Fabrikalarda çalışan suriyelilerde gitmez isterse hitler milliyetçi partisi gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Temmuz 2024; 0:2:31 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Köyleri biraz daha çekici kılabilirlerdi. Bu da AKP nin suçu yine. Amerikalılar köylerinde resmen kral gibi yaşıyorlar. Oranın köylüleri çok zengin.

• Nasıl ya bi dk. Hani bu ülkede milyonlarca sığınmacı vardı. Hani Türkler çalışmıyor gerekçesiyle ülkedeki 13 milyon sığınmacıyı aklamaya çalışanlar vardı. Ülke zaten yol geçen hanı olmuş, Afganı Suriyelisi cirit atıyor. Ee bu kadar çok sığınmacı ne iş yapıyor? Yok muymuş aralarında hiç çobanlık yapan? Sığınmacılar için de iş var iş beğenmiyorlar diyecek misiniz akepeliler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Temmuz 2024; 2:27:26 >
  • istanbul dışında yaşayan herkesin ortalama bi istanbulda yaşayan kadar hayatı yaşaması içün bir avm yeterli, bu ortamda parayı istanbulda gösterip sürekli şişiriyorlar burayı ama asıl keyfini sürenlerin dışarı illere gidenlerin yaşadığını düşünüyorum, bu iller geliştikçe işin rengi değişir belki değişmiştir, bilgimiz yok bize gösterilen kadar bilebiliriz müneccim miyiz herkes yaşadığı gördüğü yeri bilebilir başka yeri değil, tek bildiğim istanbul konusu sadece nufusla açıklanabilecek bir şey değil, şehrin içinden dışından ortasından geçildi, kız kulesi bile afrikalı yıldız forvet yarahimin başhi ağabey seviyesine geldi bu bilinçli yapılmış olmalı başka türlüsü mümkün olamaz

• Kimse çoban olmak istemiyor. Herkes doktor olacak. Şikayet etmeye hakkınız yok  

• Suriyelilerde beğenmiyor olm bu çobanlığı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.