Şimdi Ara

HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
239
Cevap
0
Favori
34.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkay27

341.Donem havaci olarak kutahyaya giden arkadaslara hayirli tezkereler usta birliginiz orda belli olcak 2hafta sonra.. Acemiliginiz zor gecicek ama usta birliignde cok rahat edersiniz takmayin hic bisi.. Size tavsiyemm agustosda bile sabah 6snda buz gbiyse suan dusunemiorm cook kalin seyler alin kamuflaj icine giymek icin hatta coook kalliin coraplarrr alinn 2 kat giyceksinz yeri geldiginde..

Berkay Merhaba,

Acemi olarak kütahya'ya gidecek olan arkadaşlara ne gibi önerilerde bulunursun.NEC85 adlı arkadaşa da sordum sende deneyimlerini aktarabilirmisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maotunq86

selam beyler 335. kısa dönem askerim.40 günüm kaldı acemiligi bende kütahyada yaptım.isteyenlere yardımım dokunabilir bizzat orayı yaşamıs biri olarak

Bize yararı olabilecek bilgilere sahipsen burada paylaşabilirsin dostum.Bizde bundan çok memnun oluruz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb101010

quote:

Orijinalden alıntı: nec85

Arkadaslar carsi olmaz soylenen dogru, ama haftasonlari egitim olmaz dinlenirsiniz ztn kutahyanin carsisina ciksaniz ne olur cikamazaniz ne olur, bi sevgi yolu die bi yer var oda minik bir istiklal caddesi diyelim 15 dk biter uzulmeyin bi sey kaybetmezseniz yani :) valla ben mavi camasir aldim arkadaslar ama yesil olan arkadaslar vardi kimse gelipte donumuza bakmadi yani ama olurda usta birliginde kil bi komutana gelirsiniz takar size kalmis yani, ilac goturmeyin yaninizda cantanizi didik didik ederler, size soracaklar ilac var mi diye var derseniz ararlar yok derseniz devam ama olurda bulurlarsa iyi olmaz, eger surekli kullandigimiz bir ilac varsa orda ilac var deyin ve ilacinizi kaydettirin..

NEC85 verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.Bir sorum olacak sana ;Giderken yanımızda götürmemiz gereken önemli şeyler varmı.Yoksa kantin filan sağlam mı herşey bulunuyor mu?.Deneyimlerini paylaşırsan seviniriz.

walla yazın olsa pudra alın derdim ama gerek yok bu mevsimde, bence almanız gereken en en en en önemli şey VATKA, bu ceketlerin omzuna konur ya onlardan. 3-4 çift alın yanınıza mutlaka çünkü botlar adamı mahvediyor yani bunun örneklerini çok gördüm yürüyemeyen adamlar vardı, kesinlikle götürün bana dua edersiniz emin olun özellikle topuk ve ayak üstlerinize koyun rahat edersiniz, kimse sizi bot ayağımı vurdu diye izin fln vermez, çok kötü olursa terlik istirahatı alırsınız ancak oda 3-4 gün sonra yine o botu giyeceksiniz, 2. tavsiyem her bölükte plastik tokmak olur onunla botları dövün, dövün ki yumuşasın ayağınızı fazla vurmasın, ayağınıza dikkat edin her zmn önemini orada daha iyi anlayacaksınız. Sabahları biraz erken kalkın rahat rahat traş olun işinizi görün o kalabalığa kalmak istemezsiniz biz 350 kişiydik tahmin edin işte Ben Ağustos ayında ordaydım o yüzden kışla ilgili net bir şey söyleyemem ama sabah 6'da bile titrerdik öyle beter bi havası var kışı nasıl olur tahmin etmek zor değil, size ayakkabı keçesi verecekler onu hemen botun içine koyun faydasını göreceksiniz. Evet kantinde çoğu şey var ama siz alana kadar ya sıra bitmez yada ürün kalmaz, kantinden bi şey almak eziyet oluyor genellikle, kontür alın gitmeden felaket biçimde tükeniyor ilk biten kantinde her zaman kontür olur, yiyecek içecek sokamazsınız ztn yanınızda alıyorlar onu unutun, ben yanıma terlik almıştım çok faydasını gördüm ordan verdikleri terlik olmamıştı ayağım 46 onlar verdi 42-43 bende onu giymedim ancak bana öyle denk geldi diğer arkadaşlarım sorun yaşamadı, yinede orda verdikleri terlik dandik baya alırsanız ii olabilir hem farklı olursunuz ayağınız büyükse terlik alın derim şahsen. traş olup gidin mutlaka orda o eziyeti çekmeyin 3 numaraya'da vurmayın ama kafayı aman oda yasak. Size kamuflaj verecekler unutmayın ki 6 ay boyunca giyeceğiniz şey odur başka kamuflaj yok, eğer olmadıysa değiştirin kesinlikle çok bol olmasın çünkü kesinlikle zayıflayacaksınız tam olan bir kamuflaj almakta yarar var, botu 1 numara büyük alın vatka fln koyunca sıkıntı yaratmasın, yanınıza krem alabilirsiniz ufak tefek yara bereye sürersiniz onu söylemeye gerek yok kapıda, kremle intihar edecek haliniz yok yani yanınıza kilit almayın dolapları kilitlemek yasak, açık duracak o yüzden değerli eşyanız her zmn boyun cüzdanızda olsun boynunuzdan çıkarmayın duşa girerken güvendiğiniz bir arkadaşınıza verirsiniz, yastık altına koymayın unutursunuz, çok başımıza geldi, arasıra hırsızlık yani askeri terimle yer değiştirmeler olabilir normal karşılayın. Yanınıza çok para almayın!! Akbank ATM'si var oradan para çekersiniz ztn pek lazım olmayacak en fazla 100 lira alın derim gerisi dert olur saklaması stresi ayrı bir problem. Geldik kritik bir noktaya daha kesinlikle ama kesinlikle YALNIZ KALMAYIN bu size vereceğim en büyük tavsiyedir. Yalnız kalırsanız günler bitmez askerde, ilk teslim olurken Kütahya'da sıraya gireceksiniz orada önünüzdekilerle arkanızdakilerle muhabbeti kurun sevdiğiniz arkadaşlarınızla birlikte hareket edin içerde birbirinizi kaybetmeyin ve bekleyin böyle yaparsanız ilk bir kaç gün aynı koğuşta yatarsınız yalnız kalmamış olursunuz. Bol bol muhabbet edin sohbet edin geyiğin dibine vurun o zmn günler nasıl geçiyor anlamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nec85 -- 10 Aralık 2011; 11:35:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fb101010

quote:

Arkadaslar carsi olmaz soylenen dogru, ama haftasonlari egitim olmaz dinlenirsiniz ztn kutahyanin carsisina ciksaniz ne olur cikamazaniz ne olur, bi sevgi yolu die bi yer var oda minik bir istiklal caddesi diyelim 15 dk biter uzulmeyin bi sey kaybetmezseniz yani :) valla ben mavi camasir aldim arkadaslar ama yesil olan arkadaslar vardi kimse gelipte donumuza bakmadi yani ama olurda usta birliginde kil bi komutana gelirsiniz takar size kalmis yani, ilac goturmeyin yaninizda cantanizi didik didik ederler, size soracaklar ilac var mi diye var derseniz ararlar yok derseniz devam ama olurda bulurlarsa iyi olmaz, eger surekli kullandigimiz bir ilac varsa orda ilac var deyin ve ilacinizi kaydettirin..

NEC85 verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.Bir sorum olacak sana ;Giderken yanımızda götürmemiz gereken önemli şeyler varmı.Yoksa kantin filan sağlam mı herşey bulunuyor mu?.Deneyimlerini paylaşırsan seviniriz.

walla yazın olsa pudra alın derdim ama gerek yok bu mevsimde, bence almanız gereken en en en en önemli şey VATKA, bu ceketlerin omzuna konur ya onlardan. 3-4 çift alın yanınıza mutlaka çünkü botlar adamı mahvediyor yani bunun örneklerini çok gördüm yürüyemeyen adamlar vardı, kesinlikle götürün bana dua edersiniz emin olun özellikle topuk ve ayak üstlerinize koyun rahat edersiniz, kimse sizi bot ayağımı vurdu diye izin fln vermez, çok kötü olursa terlik istirahatı alırsınız ancak oda 3-4 gün sonra yine o botu giyeceksiniz, 2. tavsiyem her bölükte plastik tokmak olur onunla botları dövün, dövün ki yumuşasın ayağınızı fazla vurmasın, ayağınıza dikkat edin her zmn önemini orada daha iyi anlayacaksınız. Sabahları biraz erken kalkın rahat rahat traş olun işinizi görün o kalabalığa kalmak istemezsiniz biz 350 kişiydik tahmin edin işte Ben Ağustos ayında ordaydım o yüzden kışla ilgili net bir şey söyleyemem ama sabah 6'da bile titrerdik öyle beter bi havası var kışı nasıl olur tahmin etmek zor değil, size ayakkabı keçesi verecekler onu hemen botun içine koyun faydasını göreceksiniz. Evet kantinde çoğu şey var ama siz alana kadar ya sıra bitmez yada ürün kalmaz, kantinden bi şey almak eziyet oluyor genellikle, kontür alın gitmeden felaket biçimde tükeniyor ilk biten kantinde her zaman kontür olur, yiyecek içecek sokamazsınız ztn yanınızda alıyorlar onu unutun, ben yanıma terlik almıştım çok faydasını gördüm ordan verdikleri terlik olmamıştı ayağım 46 onlar verdi 42-43 bende onu giymedim ancak bana öyle denk geldi diğer arkadaşlarım sorun yaşamadı, yinede orda verdikleri terlik dandik baya alırsanız ii olabilir hem farklı olursunuz ayağınız büyükse terlik alın derim şahsen. traş olup gidin mutlaka orda o eziyeti çekmeyin 3 numaraya'da vurmayın ama kafayı aman oda yasak. Size kamuflaj verecekler unutmayın ki 6 ay boyunca giyeceğiniz şey odur başka kamuflaj yok, eğer olmadıysa değiştirin kesinlikle çok bol olmasın çünkü kesinlikle zayıflayacaksınız tam olan bir kamuflaj almakta yarar var, botu 1 numara büyük alın vatka fln koyunca sıkıntı yaratmasın, yanınıza krem alabilirsiniz ufak tefek yara bereye sürersiniz onu söylemeye gerek yok kapıda, kremle intihar edecek haliniz yok yani yanınıza kilit almayın dolapları kilitlemek yasak, açık duracak o yüzden değerli eşyanız her zmn boyun cüzdanızda olsun boynunuzdan çıkarmayın duşa girerken güvendiğiniz bir arkadaşınıza verirsiniz, yastık altına koymayın unutursunuz, çok başımıza geldi, arasıra hırsızlık yani askeri terimle yer değiştirmeler olabilir normal karşılayın. Yanınıza çok para almayın!! Akbank ATM'si var oradan para çekersiniz ztn pek lazım olmayacak en fazla 100 lira alın derim gerisi dert olur saklaması stresi ayrı bir problem. Geldik kritik bir noktaya daha kesinlikle ama kesinlikle YALNIZ KALMAYIN bu size vereceğim en büyük tavsiyedir. Yalnız kalırsanız günler bitmez askerde, ilk teslim olurken Kütahya'da sıraya gireceksiniz orada önünüzdekilerle arkanızdakilerle muhabbeti kurun sevdiğiniz arkadaşlarınızla birlikte hareket edin içerde birbirinizi kaybetmeyin ve bekleyin böyle yaparsanız ilk bir kaç gün aynı koğuşta yatarsınız yalnız kalmamış olursunuz. Bol bol muhabbet edin sohbet edin geyiğin dibine vurun o zmn günler nasıl geçiyor anlamazsınız

Çok teşekkür ederiz.Çok iyi bilgiler.Ben karacı çıkarım diye içlik,iç çamaşırlarını,boyunluk,eldiven,bereyi yeşil aldım.Bir sıkıntı olurmu?

• walla kardeşim eğer aldığın yer uzak değilse bir sorun yaratmazsa değiştir derim ben, şimdi ben sana burda değiştirme derim orda kıl biri çıkar der yasak olmaz sen üzülürsün çok sorun olmayacaksa değiştir yani, %100 değiştir veya değiştirme diyemem vardı yeşil kullanan arkadaşlar bir sorun olmadı ama usta birliğinde mutlaka arıza çıkartırlar, eldiven bere verirler ztn ama boyunluk aldığın çok iyi olmuş, boyunluk hayat kurtarır valla öyle bi şey bize vermemişlerdi kendimiz almıştık ama şimdi kış ya belki verirler boyunluk bilemem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: musado

Kütahya Hava Er Eğitim Tugayında NAMAZ kılacak arkadaşlar için MESCİT vardır. Kolunda Nöbetçi yazan kolluklu çavuşlardan izin alarak mescitten istifade edebilirsiniz. Namaz konusunda sıkıntı yok biz acemilik boyunca namazlarımızı kılabildik. Önemle duyurulur! 337 k.d.

s.a hocam, peki bölüklerin yada koğuşların orda namaz kılınabiliniomu? Mescit uzaksa eğer.
    Bi sorum daha var hocam, silah atış yaptırıolar demi, silah tutmadanda askerlik çünü :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eek58

quote:

Kütahya Hava Er Eğitim Tugayında NAMAZ kılacak arkadaşlar için MESCİT vardır. Kolunda Nöbetçi yazan kolluklu çavuşlardan izin alarak mescitten istifade edebilirsiniz. Namaz konusunda sıkıntı yok biz acemilik boyunca namazlarımızı kılabildik. Önemle duyurulur! 337 k.d.

s.a hocam, peki bölüklerin yada koğuşların orda namaz kılınabiliniomu? Mescit uzaksa eğer.
    Bi sorum daha var hocam, silah atış yaptırıolar demi, silah tutmadanda askerlik çünü :-)

koğuşlarda namaz kılabilirsiniz kimse niye kılıyorsun demez merak etmeyin atış tabiki yapacaksınız tüfeğiniz de bu
     HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA
    usta birliğinde G3 verecekler büyük ihtimalle herkese nasip olmaz 2 tüfekle atış yapmak

• ben orada askerlik yaptım, AS-İZ inzibat çavuşu olarak kütahya nizamiyede kalmıştım,81/2 tertip
  • Beyler biraz bahsedim size otobusle gelenler icin otobusden iner inmez isterseniz askeri otobus sizi air goturur vea taksiyle son defa sivil dolasip kendiniz teslim olursunuz.

Dustugunuz boluk en onemlisi 16.boluk cok iidi komutanlari rahatti.

Cavuslara hergun mal gbi ali veli kirklareli bir konu arz edebilirmiyim le bisiler soliceksiniz. Mal cok var idare edin.

En buyyuk keyif egitimden sonra koguis bolgelerinde olan nescafe makineleriyle sicak cikolta icin sigara yakmak.

Sikintisi bu sogukta hakikaten inanilmaz soguk sabahn korunde disarda istima almak egitim yapmak yemege giderken bile uygun adimda gitmek.

Tavsiyem tekrar soluyorum cok kalin coraplar alin ben hala zorlugunu cekiyorum patik bulsam patik alcam.

Son sozum sktr edinnn herseyyy okdr hizli geciyokiii, sadece ilk 3gun... Usta birligindede hepiniz guzel yerlere dusersiniz insallah. Hayirli tezkereler
  • Götürülecekler listeniz de benden:

TT aile kart - Kontör almaya uğraşmayın siz konuşun fatura eve gelsin.

Bol bol mavi iç çamaşırı ve atlet - Arkadaşlar iç çamaşırı önemli, ben Kütahya'ya götürdüklerimle ustalığı da bitirdim.

Bol bol KALIN siyah çorap; beyler botları 1 numara büyük alın altına keçe tabanlık koyun ve çift çorapla giyin değilse o soğukta iptal olursunuz.

Arkadaşlar yok çakı yok tırnak makası yok o yok bu hiçbirisine gerek yok her şeyi tugay veriyor ve satıyor zaten. Yukarıdakileri doldurun bir çantaya gidin rahat edin beyler alışveriş adı altında kazıklamasınlar sizi. Belki diğer birliklerde bişey vermiyorlardır bilemem ama Kütahya'da her şeyinizi verirler.

Cep telefonu da sorulmuş ama acemi askersiniz beyler ben ustada bile kullanmadım biri gıcıklığına şikayet eder de başım yanar diye... ( Bölük yazıcısı olduğum halde... Gerçi biraz da yazıcı olduğum için )

• quote:

quote:

quote:

koğuşlarda namaz kılabilirsiniz kimse niye kılıyorsun demez merak etmeyin atış tabiki yapacaksınız tüfeğiniz de bu
    usta birliğinde G3 verecekler büyük ihtimalle herkese nasip olmaz 2 tüfekle atış yapmak

allah razı olsun çok rahatladım valla, hem namaz yönden hemde atış yönünden, bide nöbet tutmazsak on numara olur valla

• quote:

quote:

quote:

quote:

allah razı olsun çok rahatladım valla, hem namaz yönden hemde atış yönünden, bide nöbet tutmazsak on numara olur valla

hemen yırtmaya çalışın ztn nöbetten yok öyle, usta birliği İzmirde 130 günde 750 saat nöbet tuttum

• quote:

Orijinalden alıntı: MR.METAL

Acemiliği geçtim de ustalık için cüzdanda sim kart taşıma olayını çözmemiz lazım. Cüzdanları da mı arıyorlarmış, skerim aga, cüzdan özelim benim.

Bu arada Kütahya karasal iklim beyler, yazlar kurak ve sıcak, kışlar soğuk ve yağışlı. İşin tek güzel yanı nemli soğuk olmayacak, adamın kemiğine kadar işleyip kalıcı romatizma yapacak pis bir soğuk yok, kısaca kuru soğuk, adamın canını yakan bir soğuk. En büyük zararı takır takır öksürmek ve şişik bademcikler olur, boyunluk olayını en kısa zamanda ayarlamak lazım. Gün içerisindeki sıcaklık farkları da yüksek olacaktır, sabah 6'da -3 iken, öğlen 17-18 derecelere çıkacak. Sabah kalın giyinip soğuğu kesen adam öğlen terleyecek. Neyseki sadece 1 ay kalacaz ve buranın en soğuk ayları ocak ve şubatmış, yırttık

Ayrıca aklıma geldi de ustalıkta bol bol tutacağımız nöbetler jet üslerinin askeri alan sınırlarında bulunan küçük demir kulelerin tepesi olabilir(öylemidir dedelerim?), o kulelerin tepesinde çok rüzgar eser gibi geliyo.

öyledir torun o kulelere iyi bakın mesken orası olacak kulelerin içine girebiliyorsunuz geceleri sıkıntı olmaz ancak bzm kulelerde ateş etmek için büyük boşluklar vardı ordan bir rüzgar girerdi offf offff dışarda dursan daha iyi yani bnm söylediğim şeyleri genele yormayın arkadaşlar bnmki bir örnek İzmir aşırı derecede disiplinli bir yerdi, şınavlar fln havada uçuşuyordu, cep telefonu yasaktı direk disko, haftada 2-3 kere üstümüzü arıyorlardı, bütün gün tüfek temizliyorduk, artık gözümü bağlasanız G3'ü söker takar vaziyete gelmiştim büyük şehirlerde askerlik her zmn daha zordur eğer küçük yerlere düştüyseniz yaşadınız, hani karacılar doğu'ya düşünce zor ya havacılarda tam tersi doğu rahat batı Allah korusun Kayseri Konya Batman Diyarbakır güzel yerler, Ankara, İzmir, Bursa zor, orduevi veya radar'a düşerseniz iyi ana üsse düşerseniz fena böyle gidiyor bunlara kafa yormayın şimdilik şu 1 ayı kazasız belasız atlatın gerisini Allah bilir. Kütahya da ağır eğitim olmaz o bakımdan rahatsınız ztn, ana hatları öğreneceksiniz, künye okuma, rahat, hazırol, çömelme, yatma, tüfekli hareketler, uygun adım, muayne vaziyeti fln gerisi teferrüat ztn, uygun adımdaki marşlar süperdir bu arada eğitim sahasının ilersinde g*t dağı var ztn hemen söylerler görürsünüz hakkaten de benziyor yani yalan yok

• kütahya ya düşen arkadaşlara tek ve en önemli tavsiyem sıkı giyinin tertipler kütahyada erzurumdan gelen adam bile donar.
  • arkadaşlar 343.dönem gidecekler nereden yola çıkacaklar bi yazsalar :)

benm

p.tesi 8.30 k.koç esenler aynı otobüste olanlar en azından uzun yolu tanışarak geçirirler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

Götürülecekler listeniz de benden:

TT aile kart - Kontör almaya uğraşmayın siz konuşun fatura eve gelsin.

Bol bol mavi iç çamaşırı ve atlet - Arkadaşlar iç çamaşırı önemli, ben Kütahya'ya götürdüklerimle ustalığı da bitirdim.

Bol bol KALIN siyah çorap; beyler botları 1 numara büyük alın altına keçe tabanlık koyun ve çift çorapla giyin değilse o soğukta iptal olursunuz.

Arkadaşlar yok çakı yok tırnak makası yok o yok bu hiçbirisine gerek yok her şeyi tugay veriyor ve satıyor zaten. Yukarıdakileri doldurun bir çantaya gidin rahat edin beyler alışveriş adı altında kazıklamasınlar sizi. Belki diğer birliklerde bişey vermiyorlardır bilemem ama Kütahya'da her şeyinizi verirler.

Cep telefonu da sorulmuş ama acemi askersiniz beyler ben ustada bile kullanmadım biri gıcıklığına şikayet eder de başım yanar diye... ( Bölük yazıcısı olduğum halde... Gerçi biraz da yazıcı olduğum için )

Donmaya hazırlıklı gidin diyorsun yani :)Bu nöbetler nasıl oluyor .Kaç saat tutuluyor nöbetler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hemen yırtmaya çalışın ztn nöbetten yok öyle, usta birliği İzmirde 130 günde 750 saat nöbet tuttum

Hocam bu nöbetlerden yırtın demişsinde nasıl yırtılabilir nöbetten? yazıcı veya baska bişeymi olalım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bu nöbetlerden yırtın demişsinde nasıl yırtılabilir nöbetten? yazıcı veya baska bişeymi olalım

Yirtmaya calismayin anlaminda soyledim kardesim yanlis anlamissin :) eger cavus olursaniz gorev verirler size o zmn nobet tutmazsiniz yada cok az tutarsiniz baska bir yolu yok. Nobetleri sormus bir arkadas gunduz 3 gece 2 saat, bir gunde en fazla 8 saat nobet tutabilirsiniz, olurda birisi daha fazlasini yazmaya kalkarsa itiraz edin hakkiniz yani. Kutahyada nobet tutmazsiniz ztn en fazla kogus nobeti oda bi sey degil. Bu arada olur ha basiniza bir is gelir mahkemelik bir durumunuz olur Astek olarak yargilanirsiniz bu ne demek, askerde rutbeleri ogreneceksiniz, rutbeler 2 cesit bir kolda olanlar 2 omuzda olanlar, astek rutbesi omuzda oldugu icin kolda olan tum rutbelerden daha ustundur yani astsubay, uzman cavus, cavus, onbasi tarzi adamlar size dokunamaz ha dokunursa sonuclarina katlanir ;) bizde vardi bi astsubay kisa donem askere dalmis 5 yil boyunca terfi alamicakti :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de Kütahya'ya çıktım arkadaşlar, hepimize hayırlı tezkereler diliyorum. :)

Ya ben her şeyi yeşil aldım, zaten askeri dükkanlarda başka renk de yok ki, her şey yeşil. Ne olacak şimdi? :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: oandic

Ben de Kütahya'ya çıktım arkadaşlar, hepimize hayırlı tezkereler diliyorum. :)

Ya ben her şeyi yeşil aldım, zaten askeri dükkanlarda başka renk de yok ki, her şey yeşil. Ne olacak şimdi? :S

merak etme hocam, ben de yeşil aldım sıkıntı olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.