Şimdi Ara

HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
34.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sülüs'de P.KT.ÇAVŞ yazıyor anlamı nedir bilen varmi :)

http://www.facebook.com/mesut.karamehmet
  • @Lythari
    piyade kıta çavuşu demek...

hepinize hayırlı olsun...kesinlikle en geç 2-2.30 gibi giriş yapın yoksa perişan olursunuz ilk günden. ben 2.30 da girmiştim sıkıntı çekmedim ama 3-4 gibi girenlerin işlemleri yetişmedi, gece sinema salonunda orda burda yattılar. mümkün olduğu kadar erken teslim olun ki işlemleriniz çabuk bitsin, yatağınız vs. ayarlandıktan sonra yatıp dinlenirsiniz...onun dışında iyi bir bölüğe düşerseniz çok rahat edersiniz, hiç eğitim yapmadan acemiliğini bitiren arkadaşlarım vardı ama benim gibi şanssızsanız herkes yatarken siz yerlerde de sürünebilirsiniz (ben 12. bölükteydim). fakat öyle veya böyle iyi yere düştünüz.

sorusu olan arkadaşlara yardımcı olurum...tekrardan hayırlı olsun...
  • piyade kita cavus bu nedir ne degildir ne yapar ne yapmaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Lythari, muhtemelen acemiliğinizi erbaş taburunda yapacaksınız. Kütahya'da erbaş taburunda acemilik yapmak zordur. Uzun bir dönem bekliyor sizi. Daha sonra muhtemelen 349. kısa dönemlere onbaşılık yaparsınız. Onlarla birlikte de dağıtımınız gerçekleşip çavuş olursunuz. 91/3 celbi bu şekilde olmuştu. İnşallah Kütahya'da kalmazsınız ustalıkta da. Havacıların acemilikteki tek eğitim yeri olduğu senede 7 celp. Sürekli acemilere bakıcılık yapmak zorunda kalırsınız.
  • uzun bir dönem beni bekliyor yani bakalım kısmet neler göreceğiz

teşekkür ederim ayrıca
  • uzun dönem askerler için 5-6-7ci bölükler vardı..Erbaş taburunun ne kadar zor olduğunu kütahyada acemilik yapan uzun dönem arkadaşlar anlatıyordu..Kısa dönem askerlik yapacak arkadaşlar için en iyi bölük 16..Ben 341.kısa dönem olarak 16.bölükte acemilik yaptım ve inanılmaz rahattım..1sene içersinde neler değişti bilmiyorum..341.kd olarak 1300 kişi kütahyadaydık ve en fazla 40 kişi kütahyada kaldı..Diğer herkes dağıtılıyor..Kafanıza çok takmayın havacı olmak büyük şans..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lythari

piyade kita cavus bu nedir ne degildir ne yapar ne yapmaz :)

cavuş bölük içtimalarını toplar, yoklama alır, bölüğü yemeğe oraya buraya götürür vs. ama şu anda çvş değilsin sülüste yazana bakma, sınavlar falan olur sonra komutanın karar verir kimin onb. cvş. olacağına...yalnız senin uzun dönem olduğunu yeni gördüm. arkadaşın da dediği gibi muhtemelen başta 1. veya 2. erbaşa verilirsin. burası baya bir kasar insanı. ilk 2-3 aylık dönemin zor geçebilir ama sonrasında oldukça rahat edersin. özellikle çvş veya onb. olabilirsen iyi olur ilerde çok rahat edersin. uzun dönem asker için çvş. onb. lık çok iyidir. ustalıkta çoğu yerde nöbet tutmaktan kurtulursun ama rütbenin de bir sorumluluğu vardır bunu da unutma...kısa dönem asker için rütbe yere göre komutana göre değişir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankaleo -- 11 Ağustos 2012; 0:44:58 >

• @kankaleo
    saol hocam baya aydınlandım bu konuda en iyisi ortama göre eskilerle konuşup yazıcılığa atmak kendini :)
  • evet yazıcılık da 10 numaradır, özellikle komutanın da iyiyse çok rahattır...o aklıma gelmemişti
  • Kayseri'ye duserseniz, rahat bir askerlik sizi bekliyor diyebilirim. Muhtemelen kantine veya sosyal hizmetlere verirler sizi. Gerci buradakiler hep sikayetci durumdan ama lojman oldugu icin, her turlu ihtiyacini karsilayabilecegin yerler mevcut oluyor. Neyse hayirlisiyla gidelim de, usta birligini o zaman dusunuruz.
  • bende HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI - KÜTAHYA dayım.

Akşam maçı izliyebilirmiyiz, onu söyleyin.

istanbuldan geliyorum astur 23.15 arabası 6.00da kütahyada olurum.

Toplu gitmek ksımet olucak mı acaba ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan09

bende HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI - KÜTAHYA dayım.

Akşam maçı izliyebilirmiyiz, onu söyleyin.

istanbuldan geliyorum astur 23.15 arabası 6.00da kütahyada olurum.

Toplu gitmek ksımet olucak mı acaba ;)

Biz 341.kd olarak 14 gün acemilik yaptık o süre boyunca ne televizyon ne gazete gördük.Sadece uzun dönem askerlerde radyo vardı akşam koğuşlarda haberleri öyle takip ediyorduk.Sizde büyük olasılıkla aynı şekilde haberdar olursunuz..
  • Üst dönemlerimizden kısa gidenler bilgi verseler çok iyi olur. 15 birlikten birkaç tanesi cehennem birliğiymiş hangileri bunlar acaba
  • @ilhan09

her türlü teknolojiyi unut, biz 2 hafta sonra falan bir kere sadece kaçak olarak ana kantine gitmiştik onda da ancak ntvde rıdvan dilmeni izleyip dönmüştük ama bölüğüne göre bu değişiyor. bazı komutanlardan izin alıp gidenler oluyordu. ama acemilikte bunları unutun bence. muhtemelen tek eğlenceniz arkadaşlarınızla muhabbetleriniz olacak.

@spade35

kısa dönemler için cehennem birliği diye birşey yok. böyle abartılara takılmayın. sadece çok eğitim yapan, temizlik yapan var...benim bildiğim 10 ve benim yaptığım 12. bölük böyleydi. çünkü komutanları kötü. bizimki semih puyan dı, zebani gibi herifti. mesela bizim tabur yemekhanesinde bulaşık, temizlik vs. sadece bu iki bölük dönüşümlü olarak yapıyordu. herkes sundurmada hava soğuk diye komutanları onları oturtturken, bu iki bölük daima eğitim yapardı. bizim bölük çavuşu sorardı komutana "derece -11 gösteriyor eğitim yaptıralım mı" diye, adam gelirdi hava hiç -11 gibi durmuyo yaptırın derdiböyle bir adamdı. neyse siz zaten yazın yapacağınız için sorun olmaz ama biraz sıcak problem olacaktır tabi...

ama sonuç olarak bana sorarsınız zor bölükte askerlik yapmak daha iyidir, çünkü sürekli bir koşuşturmacadan ne olduğunu anlamadan acemilik çabucak geçer. sabah kalkarsın kahvaltıya gidersin, sonra eğitime gidersin. eğitim biter öğle yemeğine gidersin, o biter tekrar eğitime. eğitim biter akşam yemeği gelir. sonra gelirsin bölük temizliği veya mıntıka temizliği olur, kişisel bakımını yaparsın bot boyama derken yatar uyursun.....böyle geçer gider günler...eğer rahat bölükte askerlik yaparsanız can sıkıntısından zaman geçmek bilmez...

• Acaba Terminalde buluşabilir miyiz arkadaşlar ? Ben de İstanbul'dayım. 22 Ağustos da sevk tarihi imiş. Acaba ne zaman askerliğe gideceğimi alacağım evraklar mı belirleyecek tam bir tarih olarak ?
  • ulan ne pis havası oluyo bu mevsimde bea geceden sabaha kadar buz öğlen kavurucu sıcak adamın pokunu kurutuyo valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: nec85

quote:

Orijinalden alıntı: eek58

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: musado

Kütahya Hava Er Eğitim Tugayında NAMAZ kılacak arkadaşlar için MESCİT vardır. Kolunda Nöbetçi yazan kolluklu çavuşlardan izin alarak mescitten istifade edebilirsiniz. Namaz konusunda sıkıntı yok biz acemilik boyunca namazlarımızı kılabildik. Önemle duyurulur! 337 k.d.

s.a hocam, peki bölüklerin yada koğuşların orda namaz kılınabiliniomu? Mescit uzaksa eğer.
    Bi sorum daha var hocam, silah atış yaptırıolar demi, silah tutmadanda askerlik çünü :-)

koğuşlarda namaz kılabilirsiniz kimse niye kılıyorsun demez merak etmeyin atış tabiki yapacaksınız tüfeğiniz de bu

usta birliğinde G3 verecekler büyük ihtimalle herkese nasip olmaz 2 tüfekle atış yapmak

allah razı olsun çok rahatladım valla, hem namaz yönden hemde atış yönünden, bide nöbet tutmazsak on numara olur valla

hemen yırtmaya çalışın ztn nöbetten yok öyle, usta birliği İzmirde 130 günde 750 saat nöbet tuttum

Hocam bu nöbetlerden yırtın demişsinde nasıl yırtılabilir nöbetten? yazıcı veya baska bişeymi olalım

Yirtmaya calismayin anlaminda soyledim kardesim yanlis anlamissin :) eger cavus olursaniz gorev verirler size o zmn nobet tutmazsiniz yada cok az tutarsiniz baska bir yolu yok. Nobetleri sormus bir arkadas gunduz 3 gece 2 saat, bir gunde en fazla 8 saat nobet tutabilirsiniz, olurda birisi daha fazlasini yazmaya kalkarsa itiraz edin hakkiniz yani. Kutahyada nobet tutmazsiniz ztn en fazla kogus nobeti oda bi sey degil. Bu arada olur ha basiniza bir is gelir mahkemelik bir durumunuz olur Astek olarak yargilanirsiniz bu ne demek, askerde rutbeleri ogreneceksiniz, rutbeler 2 cesit bir kolda olanlar 2 omuzda olanlar, astek rutbesi omuzda oldugu icin kolda olan tum rutbelerden daha ustundur yani astsubay, uzman cavus, cavus, onbasi tarzi adamlar size dokunamaz ha dokunursa sonuclarina katlanir ;) bizde vardi bi astsubay kisa donem askere dalmis 5 yil boyunca terfi alamicakti :)

yahu bilip bilmeden atıp tutmayın, hangi sahra talimnamesinde , iç hizmetin neresinde kısa dönemlerin astek (asteğmen) olarak yargılanacağı yazıyor , millete onu diyiverde başlarını tam yak.

• beyler şimdiden hayırlı tezkereler, benimde kütahya çıktı (=

istanbuldan gidecek arkadaşlar nasıl organize olalım,
    https://www.facebook.com/mtberat buradan size daha hızlı yanıt verebilirim..

şimdiden hayırlı tezkereler.. =D
  • bnde ordayım cuma gunu bulusalm :d
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.