Şimdi Ara

Hybrid araç 3.1 lt yakıt tüketimi doğru mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
2
Favori
45.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Yaris Hybrid Spirit var. Zaten söylenecek fazla bir şey kalmamış. Araç gerçekten tam olması gerektiği gibi şehir içinde. Şehir dışında da memnunum.

Bu aracı tercih etmemdeki sebepler; 7 adet hava yastığı, yakıt tüketimi, şanzımansız otomatik vites yapısı, 5+5 yıl batarya garantisi ve diğer donanımlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ulkede normal şartlar altinda alinabilecek tek hybrid 1.5 yaris hybrid. O da hibrid sistemin ağırlığı altinda ezilen bir araç.

Bunun dışında, B segmentindeki 208 gibi Dizeller Yaris hibridi yakit tuketiminde de saf dışı bırakıyor.

• Dediğiniz aracı bilmiyorum ama 2500cc motorlu hibrit rav4 kullandım şehirici 7,2 diyordu sakin kullanırken anlık tüketim 6 ile 6,5 arasında diyordu hep. Kullanma verisi ankara Kızılay bölgesi.

• Bu aksam ort. 55km hiz ile 30km yol ortalamam 4.5 litre oldu, bildigin, 1.2 atmosferik benzinli otomatik arac bunu yapiyorsa, hibridde o degeri yapabilir kanimca.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Mayıs 2018; 23:56:4 >
  • Birde içten yanmalı motorun en cok ömrünü yiyen şeylerden biride; dur-kalk, bunu elektirikli motorun sağlaması , motorun ömrünüde uzatır düşüncesindeyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda kendini ispatlamış bir seçenek var bir inceleyin isterseniz. Kia Niro. 4.1 depo benzinle 6000 Km yol gitti. Guiness rekorlar kitabına bile girdi. Hatta, ülkemizde de denediler(video sitesine bir bakın) yaklaşık aynı değeri elde ettiler. Ama malesef aracın fiyatı oldukça yüksek. Uygun olsa bide LPG atardık.

https://www.kiamedia.com/us/en/media/pressreleases/11956/2017-kia-niro-sets-guinness-world-records-title-for-lowest-fuel-consumption-by-a-hybrid-vehicle

• Plug-in Hybrid kullaniyorum (Chevrolet Volt), sadece benzindeyken 5l/100 km yakit tuketimi var. Ancak bir sure Prius da kullandim ve Priuslar cok rahat 3.5l/100 km yapiyor. Benim aracin biraz daha fazla yakma nedeni bataryanin buyuklugunden gelen agirlik, ve de daha guclu motoru. Avantajiysa sarj edildiginde 64 km hic benzin motorunu kullanmadan sehir icinde kullanabilmem. Bu sayede son 2000 kilometrede 9 litre toplam benzin harcamisim.

Elektrik motoru olan arabalar sehir icinde daha efektiftir. Temel olarak, arac hizlandikca yakit/elektrik tuketimi artacaktir. Sehir icindeyse arac fren yaptikca bataryayi sarj eder, araci hareket ettirdiginizde fren yaparkenki enerjiyi kullanir. Dolayisiyla standart benzinli bir araba uzun yolda hybridlere yaklasabilse de sehir icinde yakit tuketiminde buyuk farklar olusur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 22 Mayıs 2018; 1:36:10 >
  • Testlerde bu değeri tutturamıyorlar...

Yeni BMW i8 Coupé (3):
    Yakıt tüketimi, (l/100 km) (ortalama): 1,8
    kWsa/100 km'de güç tüketimi (ortalama): 14
    CO2 emisyonu, (gr/km) (ortalama): 42

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agah07

Testlerde bu değeri tutturamıyorlar...

Yeni BMW i8 Coupé (3):

i8 sarj edilebilen bir arac, dolayisiyla bu degerler aracin tamamen sarj edildikten sonra belli bir mesafe gitmesinden sonra elde edilebilir ancak. Hicbir hibrit arac sarj edilmeden kullanildiginda 3-3.5l/100 km altina inemez ki i8 bir spor araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: agah07

Testlerde bu değeri tutturamıyorlar...

Yeni BMW i8 Coupé (3):

i8 sarj edilebilen bir arac, dolayisiyla bu degerler aracin tamamen sarj edildikten sonra belli bir mesafe gitmesinden sonra elde edilebilir ancak. Hicbir hibrit arac sarj edilmeden kullanildiginda 3-3.5l/100 km altina inemez ki i8 bir spor araba.

Yeni i8 bmw bilmiyorum ama örneğin yaris ekstra sarj olmuyor biliyorum ortalamada bir etken olmaması gerekli

• Uzun yolda 120-140 km civarlarında b segment hibrit kanımca 6-7 lt ort yakar.

Ş.içi ayağınızın kabiliyetine göre 3.5-5.5 arasında değişir. Herkez hibritler az yakar sanmasın. Elektirik motoru devrede tutmaya çalışmadan sürenler hüsrana uğrar.

Dizelde üst limit daha tahmin edilebilir. 120-140 km seyir hızıyla b segment dizeller 3.5-4 lt rahat görebilir.

Ben 116d ile ecoproda 110 civarları seyirde 4lt görüryorum. Ve c segmentinin ağır araçlarından.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakalım konu ne zaman kavga boyutuna geçecek

fanatizm boyutunda, şöyle gider böyle olur cu tayfa start alır.

kullandığım 1 serisi dizel motor şehir dışı yolda 3 lü değerleri yakalayabiliyor..

üstelik gereksiz hiçbir üniteyi taşımadan vede ekranda ki saçmasapanlığı takip etmeden ondamıyım bundamıyız durumlarına girmeden..

melez gereksizlik bana göre.

bir araç ya elektriklidir

ya değildir.

ortası yok.
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Melez motorları emisyonu ve yakıt tüketimini düşürmek için üretiyorlar neresi gereksiz söylermisiniz ?

Bakımları 15.000'de bir oluyor benzinli motor daha az çalıştığı için daha az yıpranıyor.Öve öve bitiremediğiniz çevre düşmanı siyah motorlu aracınız da ki gibi turbo,dpf,egr,enjektörler ve mazot pompası ne zaman uçacak diye korkularda yok ayrıca hangi istasyonun mazotu temizdir enjektörleri uçurmayalım diye istasyon ararken kasım kasım kasılmaya da gerek yok 5 saniye ekrana bakmaya üşeniyorsunuz ancak servislerde harcayacağınız saatleri göz önünde bulundurmuyorsunuz bakış açınıza hayran kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musetea

...

Alıntıları Göster
    Ben uzun yolda 70e sabitleyip denedim 2,9ltye düştü tüketim :)
    Ama şehir içi dediğiniz gibi 4.2ler zor.Bomboş olması lazım ve çok sakin gitmek lazım.
    Boş şehir içi trafikte sakin kullanımda 4 litreleri gördüğümü biliyorum.
    Fotoğraflar ile sabittir hepsi var elimde
    Uzun yol 70 sabit 2.9 da var fotoğrafları

Ama hafif trafik kullanımda 6 litre civarı olan olması gereken söylediğiniz gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Ben uzun yolda 70e sabitleyip denedim 2,9ltye düştü tüketim :)
    Ama şehir içi dediğiniz gibi 4.2ler zor.Bomboş olması lazım ve çok sakin gitmek lazım.
    Boş şehir içi trafikte sakin kullanımda 4 litreleri gördüğümü biliyorum.
    Fotoğraflar ile sabittir hepsi var elimde
    Uzun yol 70 sabit 2.9 da var fotoğrafları

Ama hafif trafik kullanımda 6 litre civarı olan olması gereken söylediğiniz gibi

Hybrid ( yaris) sistemlerde şehiriçi tüketimi şehirdışından az oluyor :)

• Yaris Hybrid; uzun yolda 70-80-90km/h ile 3.0-3.5lt/100km, 100-110km/h ile 4lt/100km, 120-140km/h ile 4.5-5.5lt/100km ve 180km/h ile 9-10lt/100km benzin tüketir.

Uzun yolda dizel otomobil kadar yakıt tüketir, şehir içinde ise dizelin 5-6-7-8lt/100km yaktığı yerde 3-4lt/100km kadar yakar.

• Trafikte bile olsa 18km/h ortalama hizin altina düşmediğiniz halde maliyet olarak, hibrid biraz zor dizeli gecer. Mesela Beşiktaş'ta oturuyor olsaydim, Levent'te işime hibrid arac alirdim.

1.Ayni sinif olacak.

2.Tüketim değil maliyet hesaplanacak.

3. Yıllık işletme maliyeti hesaplanacak.(kasko vergi vs)

4. Ayni kullanim stili altinda olacak.

Hibridler az yakıyor evet, ama ulkemize uygun degil. Umarim bir gun Tum EV tarzlari icun gercekten tesvik eden bir yasa cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 22 Mayıs 2018; 13:2:2 >
  • Hibrit araçlar şehir içi kullanımdaki düşük tüketimleri ile ön plana çıkarlar ve Yaris hibrit için (Yanlış hatırlamıyorsam) 3 litre civarı imkansız değil. Şehir dışında ise, daha fazla yakacaktır.
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    70 nedir hocam, ömür biter yol bitmez

• Hybrid için 3.1 lt/100 km doğrudur. Hatta daha az bile yakabilir. Günlük kullanım, hız ve mesafeye bağlı olarak yakıt tüketimi sıfıra kadar inebilir.

Dizel motor gibi traktör ve hatta soğuk çalıştırmada kamyon gibi çalışmaz. Sessizdir, konforludur.

Özellikle büyük motorlu hybridlerde düşük yakıt tüketimi yanında elektrikli motorların yüksek torku sayesinde mükemmel bir performans vardır tadından yenmez.

Bu araçların şanzımanı ayrı bir dünyadır. Konfor odaklıdır. Viteste yoktur, geçiş hisside yoktur. Toyota daki e-cvt efsanedir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.