Şimdi Ara

Hyundai BAYON Ana Konu (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.638
Cevap
78
Favori
167.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi kendi içinde çelişen bir arkadaş gördüm burada, dct şanzıman sıkıntılı demiş ama kendisi 1milyon bandına polo yani sıkıntının şahı olan dsg şanzıman önermiş :) dctnin sıkıntısız bir şanzıman olduğunu kimse iddaa edemez hatta önceki sayfalarda dctnin çift kavramalılardaki kötünün iyisi olduğunu belirtmiştik. Fakat akıcılığı ve dsgden kat ve kat sağlıklı oluşu ile çift kavramalılar arasında öne çıkmasını sağlıyor.Bir arkadaşımız fordcu demiş kendisine eğer öyle ise o daha büyük facia çünkü ford da bir çok modelinde dct kullanıyor :) hatta powershift denilen şanzıman bildiğiniz dct dir,potato poteto..velhasıl s tronic 9G tronic vb gibi premium araçlarda bulunan şanzımanlara sahip araçları alacak paramız yok ise dctyi zorlamadan dikkatli kullanmaya devam edicez başka şansımız yoktur.Cvt diyen olabilir evet cvt nispeten hepsinden iyidir ama honda ve toyota da 1 milyona suv bulmak artık imkansız gibi bir şey :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bthn1907 -- 17 Ocak 2025; 15:2:3 >

• 1.0 t motorlar mtv avantajı ve nispeten turbo ile daha az yakarak ara hızlanmaları tatmin edici oluşu ile çok tercih ediliyorlar. Fakat zamanla titreme sorunu oluşabiliyor , bunun nedeni mühendisliği ile ilgili. Motorun üzerinde bulunduğu blokta 4 silindirdeki gibi eşit mesafeli düzgün bir şekilde silindir pistonlarının durmaması,asimetrik bir dizilişi var 3 silindirin (120 derece) Yani krank yapısı farklıdır ve 3 silindir aynı zamanda hep farklı yönlerde hareket eder..Zamanla bu diziliş ve çalışma prensibi titreme sorununa neden olabiliyor (olacak demiyorum) ama kesin illa şu kmden sonra titreme olacak kimse diyemez.Mühendislikte ömürlük al kullan diye bir olgu yoktur,herşeyin bir ömrü vardır. Özellikle yeni nesil araçlarda planlı bozulma vardır.

• Ford puma 1.0 powershift 7 ileri dct şanzıman kullanıyor.8 ileri otomatik kullanıyor dediği şanzımanı ben de kendi bayonumda kullanıyorum 6ileri tam otomatiğini. Velhasıl size şu şundan büyüktür gibi temeli bilime dayanmayan cahilce yorumlar yapıp işi özetlemeye çalışamam arkadaşlar kusura bakmayın :) Hyundai fiyat performans açısından gayet makul olan bayon serisini çıkardı ve tuttu. 1.0 t gdi motorları da dct şanzımanı da yeni teknolojiler değil, kona tucson i10 ve i20 geçmiş modellerinde bolca kullandı. Sorun çıkaran yanlarını zamanla hallettiklerini görüyoruz, ben 3 aylık araçta dct kavrama değiştirildiğini de gördüm, öyle aman dct aldın arkasında durmam demiyor diyemez :) bu arada ford markası kötüdür şanzımanı kötüdür anlaşılmasın, dediğim gibi büyüktür işaretleri yaparak saçmalayamam bilim elinin tersiyle çarpar biz mühendisleri :)

• Bthn1907 B kullanıcısına yanıt
    Şu adamı umursayıp cevap vermeyin şikayet edin hocam, alman arabası övmekten, başka konulara girip baltalamaktan başka birşey bilmiyor algı peşinde, güya böyle yaparak alman arabalarının piyasasını canlı tutmaya çalışıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim malesef kraldan çok kralcı olmak gibi bir huyumuz var.Ben şahsen hiçbir marka kötüdür şöyledir böyledir diyemem UTANIRIM. Çünkü bu sektörde her yıl araç çıkıyor ve bu büyük emek demektir. UTANIRIM çünkü her bir aracın arkasında binlerce fikir çatışması binlerce deney gözlem tecrübe mühendislik vardır.Klavye başında profilindeki yıldızlardan ve başındaki saksıda bulunan nesneden daha çok IQsu bulunan mühendisler ve işçiler tarafından üretilen hiçbir araca çöp diyemem UTANIRIM.

• Merhaba Bayon 2025 için fiyat alan var mı acaba? Style için 1170 Elite için 1270 diyen birileri vardı ama inandırıcı gelmedi

• ahmet44445 A kullanıcısına yanıt
    2024 leri bu fiyatlara veren yoktu 2025 i verecekler ben gecen hafta aldim 1260 style 1360 elite

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt

Sıfır konusunda böyle fiyatlar paylaşmışlar da saçma geldi bana da

Siz satın mı aldınız ? Memnun musunuz hangi paket

• bu_rock01 kullanıcısına yanıt

Peşin mi bu fiyatlar ? Sıfır faiz ile ne kadar oluyordu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.

Önceki aracım Clio 4 olduğundan kartlı ve start-stop'a basarak çalışıyordu.

Şimdiki ise Style paket makyajlı bayon, araci ilkin çalıştırırken kontağı, anahtarı çevirme süremiz kaç saniye olmalıdır? Çalıştığını duyar duymaz bırakmalıyız değil mi?

• Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.

İlk anahtarlı araç olunca kontakta bazen fazla mı bekletiyorum acaba diye evham yaptım :)

Sağ olun :)

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Bence yakıtı gayet makul.

Hatta şu an yoldayim ve biraz dengesiz de sürdüğüm olmuştur. Lakin genel manada 6 lt'leri görmek gayet iyi geliyor bana.. Önceki Clio'mda en az 7-7,5 lt oluyordu.

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

2024 yılında ilk 10 bile girememiş 14 üncü sırada olan markayı yanlış yerde övüyorsun

Sen ford gurubuna alalım

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.